asztrológia
Leave a Comment

Rólam

“Gyermekként szerettem a színes ceruzákat, s színt adni az egyhangú fekete-fehérnek.”

Híve az asztrológiának, a gasztronómiának, és mindennek, ami ízletes, finom és szép…

Életünk során vagy Úton vagyunk, belső utunkat járjuk, vagy odakint, vagy az otthonunkban, oldott, édes, pihentető megszokottságban. Az út, s az otthon is, mi magunk.  Az úton tájak, fontos lélekformáló találkozások,  tapasztalások.

Otthon, a téli estéken az asztal közepén pislákoló gyertya, az édes sütemények illata, a teraszlépcsőn kortyolt hajnali kávé párája, a csípős tavaszban gereblyézés a kertben, az olvasólámpa fényébe kuckózás egy könyvvel, nyári napokon a kitárt ajtón belibbenő hűs szellő, s a szeretteink közelsége…

Gyermekként szerettem a színes ceruzákat, s színt adni az egyhangú fekete-fehérnek. Felnőttem, s ez mit sem változott. Szeretek az  asztrológiai képlet segítségével segíteni másokat, hogy felismerjék a személyiségükben akár addig fel sem fedezett árnyalatokat; kedvenc időtöltésem a kötés, fejben megálmodni mi születhet egy gombolyagból, s létrehozni azt; egy-egy kecses tárgy is elvarázsol néha, amit a bolhapiacon találok és aztán a mindennapjaim része lesz. Színt visz az otthonomba. Szeretem finom süteményekkel meglepni a családomat és barátaimat. A Werk Akadémián pár éve elvégzett gasztronómiai kurzus győzött meg arról, hogy beszerezzek egy grammos mérleget és pontosan követve a receptúrákat elkezdjek figyelmesebben főzni, sütni. Rájöttem, a főzés és sütés olyan kreatív tevékenység, amellyel nem csak magamat, de másokat is az égig emelhetek. Persze a pontos mérlegen kívül a legfontosabb hozzávaló minden recepthez a szeretet és a kellő odafigyelés.

És pont ez a két egyszerű hozzávaló szükséges az úthoz is, amelyen járunk, s az otthonhoz, amiben élünk.

A blogom három témakört érint: asztrológia, gasztronómia és életmód.

(In English)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s