female-flowers-girl-6476

Mint tudjuk Vénusz római istennő (görög megfelelője Aphrodité). A szerelem és szépség istennője. Talán ősi időkben azért nevezték el így a bolygót, mert ez volt az égen a Napon és Holdon kívül a legfényesebb jelenség. Mint egy ékszer ….

A Vénusz azon öt bolygók egyike (a Mars, Jupiter, Szaturnusz, Merkúr mellett), amelyet már 1000 évekkel ezelőtt is ismertek. És már a komoly csillagászati módszerek megjelenése előtt tüzetesen vizsgáltak. I.e. előtt 3000-ben a babilóniaiak már említik, és Ishtar istennővel azonosították. De kínai, közép-amerikai, egyiptomi és görög forrásokban is találunk rá utalást.

A Vénusz csillagászatilag a második belső bolygó, vagyis a pályája a Föld pályája és a Nap közé esik (akárcsak a Merkúré). A második legközelebbi bolygó tehát a Naphoz, égen reggel is és este is látható szabad szemmel.

900px-Venus_globe_-_transparent_backgroundForrás

A Vénuszt a Föld testvérbolygójának is nevezik, mert tömege és mérete hasonló. Jó pár különbség van viszont a két bolygó között viszont, egyik pl., hogy a Vénusz atmoszférájának 96%-a szén-dioxid. Tehát “élhetetlen” bolygó. Sűrű köd fedi. Ezért a bolygó felszínét nem is láthatjuk. Ez a sűrű atmoszféra az üvegházhatáshoz hasonlót okoz a Vénuszon, és ezért több mint 400 °C van a felszínén, olyan hőmérséklet, amely az ólmot is megolvasztja. A Vénuszon valaha lehetett víz nagy mennyiségben, mint a Földön, de az elforrt a nagy hő hatására. A Vénusz most száraz. Ha a  Föld is közelebb lenne a Naphoz, hasonló sorsra jutott volna. A Vénusz 108 millió kilométerre van a Naptól. 

venus-de-milo-statue-9

Méloszi Aphrodité (i.e. 2. szd-ból.) – Mílosz szigetén találták 1820-ban, most a Louvre-ban, Párizsban

Forrás

A Vénusz bolygóval kapcsolatos fogalmak az asztrológiában a következők: harmónia, szépség, érzelem, szerelem, nőiesség… Az örök nőt képviseli, a szépséget. Mindent és mindenkit megszépítő minőség. Nem véletlen, hogy köve a rózsakvarc és a jade. Színe pedig a rózsaszín és a kék.
Ha a Vénusz éppen Bikában, saját jegyében jár (és most április 24-ig még benne), nagyon jól érzi magát.
És ez ránk is hat. A Bika jegy megtestesít mindent, ami földi értelemben élvezetes, finom, … anyag, bőség. Nem véletlen, hogy a természet ilyenkor nyitja meg minden szépségét felénk. Harmónia árad a rügyező fákról. A kék égen lebegő fátyolfelhőkről. Mindegy, hogy városban vagy vidéken vagyunk, új érzékek ébrednek bennünk. Ilyenkor kezdenek illatozni a kertben vagy az erdőben a tavaszi virágok, ilyenkor rakjuk rendbe a veteményest, ha márciusban nem tettük meg, s mintha jobban kényeztetnénk magunkat, átjár bennünket a tavasz. Kellemes 25 fok, ugyancsak balzsam a léleknek.
20180414_104902 (1)
summer-still-life-suitcase-in-field-grass-summer.jpg

4 Comments on “Vénusz Bikában

  1. Pingback: ‘Most lehet érinteni’ … – avagy fejtsd meg/fejtsd fel magadban a nőt márciusban is – Barna Beáta

  2. Pingback: Márciusi asztrológiai előrejelzés – érintések – Barna Beáta

  3. Pingback: A Vénusz bennünk… –

  4. Pingback: Venus in Taurus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s