Vénusz Bikában (2021.04.14.)

A napokban pár bolygó átlép majd Bika jegyébe, köztük a Vénusz. Amikor jegyváltások történnek, akkor azt érezni a levegőben. És épp a Vénusz jegyváltását méginkább átüt, hisz itt a bolygó erejében van. Kinyílnak jobban az érzékeink, és felerősödik annak az érzete is, hogy hogyan navigáljunk úgy a mindennapokban, hogy harmóniákat teremtsünk inkább, mint diszharmóniákat. Feminin energia, főképp nőknek jót tesznek azon időszakok az évben, amikor a Vénusz Mérlegben vagy Bikában.

Ekkor tudatosabban hozzuk le a szépet, szépséget, kellemet a megéléseinkbe, plusz, a Bika jegyében erős stabilitást lelhetünk abban, ha rátapintunk, hogyan érezhetjük a lehető legjobban magunkat. Mit emeljünk be a napokba, hogy azok értékesek legyenek és tükrözzék az értékeinket.

Mint tudjuk Vénusz római istennő (görög megfelelője Aphrodité). A szerelem és szépség istennője. Talán ősi időkben azért nevezték el így a bolygót, mert ez volt az égen a Napon és Holdon kívül a legfényesebb jelenség. 

A Vénusz azon öt bolygók egyike (a Mars, Jupiter, Szaturnusz, Merkúr mellett), amelyet már 1000 évekkel ezelőtt is ismertek. És már a komoly csillagászati módszerek megjelenése előtt tüzetesen vizsgáltak. I.e. előtt 3000-ben a babilóniaiak már említik, és Ishtar istennővel azonosították. De kínai, közép-amerikai, egyiptomi és görög forrásokban is találunk rá utalást.

A Vénusz csillagászatilag a második belső bolygó, vagyis a pályája a Föld pályája és a Nap közé esik (akárcsak a Merkúré). A második legközelebbi bolygó tehát a Naphoz, égen reggel is és este is látható szabad szemmel.

900px-Venus_globe_-_transparent_background

A Vénuszt a Föld testvérbolygójának is nevezik, mert tömege és mérete hasonló. Jó pár különbség van viszont a két bolygó között viszont, egyik pl., hogy a Vénusz atmoszférájának 96%-a szén-dioxid. Tehát “élhetetlen” bolygó. Sűrű köd fedi. Ezért a bolygó felszínét nem is láthatjuk. Ez a sűrű atmoszféra az üvegházhatáshoz hasonlót okoz a Vénuszon, és ezért több mint 400 °C van a felszínén, olyan hőmérséklet, amely az ólmot is megolvasztja. A Vénuszon valaha lehetett víz nagy mennyiségben, mint a Földön, de az elforrt a nagy hő hatására. A Vénusz most száraz. Ha a  Föld is közelebb lenne a Naphoz, hasonló sorsra jutott volna. A Vénusz 108 millió kilométerre van a Naptól. 

venus-de-milo-statue-9
Méloszi Aphrodité (i.e. 2. szd-ból.) – Mílosz szigetén találták 1820-ban, most a Louvre-ban, Párizsban
 
A Vénusz bolygóval kapcsolatos fogalmak az asztrológiában a következők: harmónia, szépség, érzelem, szerelem, nőiesség… Az örök nőt képviseli, a szépséget. Mindent és mindenkit megszépítő minőség.
 
Nem véletlen, hogy köve a rózsakvarc és a jade. Színe pedig a rózsaszín és a kék.
 

4 Replies to “Vénusz Bikában (2021.04.14.)”

  1. Pingback: Venus in Taurus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s