Uránusz Bikában (2018–2026)

Az Uránusz hét évente vált jegyet. 2018. május 15-én Bikába lép.

2011 és 2018 között a Kos jegyében járt. Olyan hét év van mögöttünk, amely, valljuk be, teli volt fordulatokkal. Nem csak univerzális, de egyéni szinten is. Enyhe cunamiként jellemezhetjük. Előszele a Kos Uránusz energiájának a szeptember 11-i new yorki terrortámadás volt. Aztán sorolhatnánk. De inkább ne. Nekünk az a lényeges, mi mit teszünk (tehetünk) hozzá.

Az Uránusz arról ismert, hogy kilök minket egy pillanat alatt a komfortzónánkból, és megnézi, hogy állunk helyt az új helyzetben. Addig folytatja a tesztet (akár többször is megismétli ugyanazt a helyzetet, egyre nyomatékosabban), amíg nem tanulunk belőle. Mögötte a szándék az, hogy minket magasabb tudatosság felé vigyen. Ha továbbáll a következő jegybe, behoz egy más energetikát. Más fényből, más szempontból is bepróbálkozik, hogy felismeréseink legyenek, és, ha valami feszít, változtassunk.

Hogy a teszt tehát milyen energetikával, eszközökkel zajlik, azt a jegy mutatja, amelyben az Uránusz áll. Talán nem is kell magyarázni, hogy a Kos energia 2011-től, mint Tűz jegy, minden volt csak nem finom és simogató, hanem hirtelen, kompromisszumot nem ismerő, némely esetben sokkoló.

A Kos jegy főbb minőségei individualitás, autonómia, függetlenség.

A Kos jegyben araszoló Uránusz arra akart rávezetni minket, hogy egyéni kifejezésmódunkban leljünk új (akár forradalmi) utakat, amelyek korlátoktól mentesek (így alkalmassá váljunk a teremtésre, … hisz erre lettünk kitalálva), s olyan utakra, amikre ez van nagybetűkkel festve: a lélek szabadsága.

A Kosban járó Uránusz abban is segített, nézzünk rá, hogy a saját vízióink, vágyaink, utunk, mennyiben harmonizál a kollektívben vagy a minket körülvevő közösségben, társadalomban tapasztalhatóval. Ha azt vesszük észre, nincs harmónia, akkor dönthetünk (1) hallgatunk és csendesen elszenvedjük, ami kint, vagy (2) hozzátesszük a saját víziónkat, hallatjuk hangunkat. Ezzel mi is harmóniában maradunk, s nem elhanyagolható, hűek önmagunkhoz. Ez a blog például ezért (is) született.

Mindenki akár öntudatlanul, s ösztöneit követve, akár tudatossága teljes birtokában felismerte,  hogy a lélek szabadságát elérni, a felé tartani, vagy ha mást nem legalább a felé gondolni, az  áldás. Volt, aki teljes életmódváltást vitt véghez ezekben az években, volt, aki csak pillanatokra nézett rá erre és tapasztalta meg (s örökre nosztalgiázik majd, hogy milyen klassz volt), volt, aki ezzel lépett rá arra az útra, amely ténylegesen elvezet ahhoz a tudatossághoz, amely megengedi, hogy bármely körülmény odakint, bármily korlátozó és öntörvényű és sötét erők, ha lelkünk szabad, odakintről senki és semmi nem korlátozhat minket (az önkifejezésben).

Kemény évek voltak ezek, hisz az Uránusz minden esetben hirtelen eseményekkel operál-t. Az Uránusz vetett mindenféle fényszöget más bolygókra (a Plutóval pl. hétszer állt kvadrátban), s az még tovább színezte az energetikát. És természetesen ezt minden egyes ember, aki ide leszületett másként élte meg attól függően, az Uránusz hol áll a képletében, milyen fényszögei vannak, és éppen ezekben az években melyik életterületén araszol a bolygó.

De most nézzük a Bikába lépő Uránuszt (2018. május 15-én vált jegyet, még 2018. decemberben visszalép Kosba, hogy aztán évekig Bikában legyen). Gondoljunk csak bele, az Uránusz a szabadság bolygója, a tudományos fejlődés, az informatika, az innováció, a (radar)hullámok, az információáramlás. Az asztrológiai képlet “rosszfiúja”, aki mindent borít, ami hagyományos és elfogadott.

A Bika jegy meglehetősen hagyományos ezzel ellentétben. A föld, az anyag, a pénz, a bankok, az anyagi biztonság, a tulajdon, a birtoklás a témái.

Nem olyan elemi gyorsasággal, mint a Kos jegyben történt, hanem lassabb tempóban (a Bika komótosabb), de a Bikában töltött 7 év nagyon át fogja átrendezni az anyaggal való kapcsolatunkat. S ezzel a valóságunkat. Legutóbb 80 éve, 1934–42 között volt ilyen, a nagy gazdasági világválság évei, a jegyrendszer bevezetése….

A Föld 

Az elmúlt évtizedekben a fogyasztói társadalom minden káros következményét megtapasztalhattuk. Ha nem váltunk globálisan a hozzáállásunkon, a természet legyűr minket. A Föld jelez. Egyre sűrűbben. Igazi uránuszi események ezek… Hirtelen csapnak le… Egyértelműen paradigmaváltás szükséges. A földet, mint olyat, másképp kell értelmeznünk. Amit a földtől kapunk. Amit a természet ad. S nem elég egy kisebbségnek tenni ezt. Globálisan kell szemléletet váltani mindenkinek. S, ha ez szép szóval továbbra sem megy, az Uránuszi események sora vesz majd rá minket, hogy váltsunk.

A pénz 

Az Uránusz Bikában segít abban is, hogy búcsút mondjunk a hagyományos értelemben vett anyagnak, pénznek, tulajdonnak. Új megoldások születnek a pénz kezelésében, áramlásában. Az online technológiai megoldások kisöpörnek mindent, ami 20. századi maradvány (gondoljunk pl. a bitcoinra, amely igazi uránuszi találmány). Rájövünk majd, nem kell mindent birtokolni. Nem lényeges. Ezért kevesebbet költünk majd, ezzel jót teszünk a Földnek. Ezzel nagyobb lesz esélyünk a túlélésre.

A pénzt elkezdjük majd helyén kezelni. Nem lesz mindenható. Mint most. Ha annak tekintenénk mégis, ez a bolygóállás hoz majd olyan eseményeket, amely segít minket a tudatformálásban.

A technológia 

Jó pár elmúlt években végzett kutatás és fejlesztés eredménye épülhet be egyik pillanatról a másikra ugyancsak a mindennapjainkba (pl. már zajlik a robotok alkalmazása, önjáró járművek). A technológia kicsúszik a kezünkből kissé. Emiatt szerintem sokak elfordulnak majd tőle, s térnek vissza az alapokhoz. Ez lenne a Bika, földies jegyének egyik lényege, hogy érezzük lábunk alatt a talajt, legyünk jobban leföldelve. Annak ellenére is, hogy az életünk fontos részévé lett a virtuális világ.

Az emberi kapcsolatok

Persze nem csak a tárgyakra, pénzre vonatkozik majd az átalakulás, hanem akár emberi kapcsolatainkra, párkapcsolatainkra is. Új értékek nyomán fogunk kapcsolódni. Olyan értékek felé billenünk majd, amelyek esetleg eddig  szokatlanok voltak. Az Uránuszi energia a “különc”, a forradalmár alakja.

A Bika (Vénuszi) energia miatt fontosabb lesz a kapcsolatokban a megélés, az élmények, a közösen töltött idő. A szeretteinkkel töltött idő felértékelődik. Ebben is tudatosabbak lehetünk.

Test és lélek

A Bika minőség a testi–lelki egészségről alkotott elképzeléseink terén is átformál majd minket. Úgy adunk majd magunknak inkább, hogy testünket, lelkünket ápoljuk, önismeretet előtérbe helyezve keresünk új gyógymódokat, fejlesztjük magunkat. Nem tárgyakat, autókat, házakat gyűjtünk. A jobb életminőség, lelkünk épségének elérése lesz inkább  a prioritás, mint a látható valóság.

Ételekre, italokra más szemmel nézünk. Azzal  is lelki egységünket szolgálhatjuk majd, ahogy megosztjuk azt másokkal. Az alapanyagokra nagyobb tisztelettel tekintünk. Nem vesszük természetesnek.

Azzal, hogy az anyagot másképp láttatja velünk az univerzum, új értékrend alakulhat ki. Mintha az Uránusz jegyváltása után mindenkit a bolygónkon beneveznének egy 7 éves tanfolyamra, aminek az lenne az elnevezése:

Szemléletváltás (avagy a kapaszkodót ne az anyagban találd meg, hanem az érzelmi biztonságodban)

art-art-materials-bright-1047540.jpg

17 Replies to “Uránusz Bikában (2018–2026)”

  1. Pingback: Vissza a jövőbe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s