Oroszlánba lépett a Nap, itt van előttünk az a hónap, amelynek elején perzselő napok, a vége felé pedig azok a furcsa éles fények, amelyek már jelzik, hogy közelítünk az ősz felé. Az Oroszlán jegyben járó Nap mint tudjuk azért is olyan erőteljes, mert a Nap ilyenkor a helyén van. Oroszlán jegy témái és energiái hatnak át ilyenkor mindent.

56847f89d1065e69cce987cd04b0dfad--lion-sculpture-art-sculptures

Érdemes töltekezni. Azt hiszem pusztán, ha kifekszünk a fűben a napra, és csak hagyjuk, hogy átjárjon minket a nap fénye hanyatt fekve, az is elegendő. De ha nagyobb tudatosságot vinnénk ebbe a hónapba, akkor a passzív énünk helyett, most mindenképpen az aktívat lenne érdemes elővennünk, és ezt az áradó erős tüzes energiát, ami most jön fentről, hagyni kéne, égjen át rajtunk, és vigyen minket magával. Teremtsünk, utazzunk, biciklizzünk, barkácsoljunk, alkossunk, nyíljunk ki kicsit jobban, mint máskor az élet(re)-örömre, hiszen éppen nyakig vagyunk a nyárban. Persze, érdemes mindezt nem akárhogy, érdemes előhívni egy oroszlán képét. Belső erőt demonstrálva, lelkes nyugalommal, azzal, hogy ez a belső erő kellő tudatossággal külső teremtő erővé alakulhat, azzal, hogy uralom az életem, és szembenézek a saját magam által keltett kihívásokkal.

A Nap energiája ebben az időszakban nagyban hat ránk, nyitottabbak lehetünk, és nagyobb önbizalommal nézünk a világra. Tüzes és szilárd jegy révén ebben az időszakban gyúrhatunk az “ön-erőnkre”, erősíthetjük “ön-bizalmunkat”. Érdemes ilyenkor utazni, kisebb vagy nagyobb álmainkat megvalósítani, hogy legyen majd min nosztalgiázni télen a forró csésze teával a kezünkben. Hagyjuk, a Nap melege töltsön fel minket, s a tüzét vigyük be, lélekszinten raktározzuk el és vegyük majd elő, ha szükséges, későbbiekben.  Az Oroszlán jegy színe az aranysárga. Féme az arany, köve a gyémánt. Érdemes belenézni olykor lélekben egy Oroszlán szemébe, és ellesni tőle, az önuralmat, az erőt, a tüzet, amit áraszt, főleg ebben az arannyal bevont hónapban. Vagy, ha közelünkben van egy Oroszlán jegyű ember, és jól éli Oroszlán jellegét, lessük el tőle céltudatosságát, optimizmusát, büszkeségét, nagyvonalúságát, szabadságszeretetét, akareterejét, a pompára való hajlamát, cselekvő énjét.

Tehát az Oroszlán jegy uralkodó bolygója a Nap. Erről még szeretnék, mert az asztrológia és a születési képletünk talán itt, a Nap interpretációjában tud annyi, de annyi sokat segíteni az utunkon, főleg, ha kéznél egy asztrológus. Annak fényszögei, a jegybeli elhelyezkedése, nagyban meghatározza életutunkat. Természetesen az aszcendens (a maszkunk), a Hold (az ösztöneink, az asztráltestünk), a Merkúr (a kommunikációnk, az intellektus bennünk), a Vénusz (az érzelmeink), a Mars (az akaraterőnk), a Jupiter (a hitünk), a Szaturnusz (a felelősségvállalásunk és fegyelmünk), a Neptunusz (a feltétel nélküli szeretet), a Plutó (az átalakító) és az Uránusz (a lázadó, újító bennünk) ugyancsak részt vesznek annak a jegynek a minőségével, amelyben állnak, a személyiségünk árnyalásában. De ha tudatában vagyunk annak, hogy a Napunk mit akar üzenni nekünk, ha tisztában vagyunk vele, mi a leszületésünk célja, akkor kezünkben a Szent Grál és a teremtőerőnk megsokszorozódhat, a céljainkat tisztábban meg tudjuk fogalmazni és célzottabban tudunk azok felé haladni. Hisz a Nap bennünk lényegében a bizalom Önnön magunkban.

A Nap bennünk, az, amivé válni akarunk, amiért ide leszülettünk, ami felé tartanunk áldásos.

Alább milyen minőségek születhetnek meg bennünk, ha a Napunk legfelsőbb szintjét meg tudjuk élni. Ha beteljesítjük, amiért ide érkeztünk.

Kos: másokért harcol és a saját elveiért, legfelsőbb szinten, a vértanú

Bika: biztonságát a hitében találja meg, a hitőrző

Ikrek: önmagából ad, az életével tanít, az igehirdető

Rák: képes alárendelni akaratát egy gyengébb akaratnak, a gondoskodó

Oroszlán: uralkodik, az emberek felnéznek rá, a főpap

Szűz: megérti, hogy minden tökéletes, a hittudós

Mérleg: önmagát teljes mértékben felvállalja, nem akar megfelelni, az egyházatya

Skorpió: úgy éli életét és teremt és transzformál, hogy nem vár visszajelzést, a remete

Nyilas: megérti, minden érte történik, a megvilágosult

Bak: mások céljait segíti, a beavatott 

Vízöntő: mindig képes másokért tenni, a megváltó

Halak: az egység megteremtéséért küzd szakadatlan, az egyesítő

(Forrás: Kalmár Ildikó: Asztrológiai jegyzetek) 

Amint megértjük a saját Napjegyünk minőségét, a fényszögeit a születési képletben, az ez életbe lehozott leckéket, a Napunk által bennünk rejlő tehetséget, minden kicsit könnyebb lesz. Könnyebb lesz az út, kint, és bent. Mert nincs kérdés, hogy mi felé érdemes tartanunk.

És most képzeljünk el, egy végtelenbe nyúló utat, amely először, olyan alkonyi, homályos, amíg nincs kellő önismeretünk. De haladunk tovább. Amint tisztában vagyunk a leszületésünk céljával, elindulunk az önismeret útján (is), és haladunk előre. Minél erősebbek, higgadtabbak vagyunk és minél nagyobb az önbizalmunk, magunkba vetett hitünk, annál nyugodtabb lehet az út. Elmarad mögöttünk sok nehézség. Marad a hit, hogy minden rendben lesz. És az erő,  hogy, ha gond is van, azt lesz erőnk megoldani.

Az utunk során, ha elég tudatosak vagyunk, és figyelünk (mert a Nap mindent megvilágít, ha figyelünk, a fényével), azt vesszük észre, hogy az út szélén jelek sokasága körülöttünk, mint megannyi szentjánosbogár.

Ezeket egy idő után, ha megnyílik rájuk a tudatunk, használhatjuk az út során, hisz megvilágítják az előttünk álló utat. Felismeréseket is hozhatnak a jelek. Terelhetnek minket, segíthetnek, válaszutaknál.

Aztán, ahogy egyre inkább fénylünk (tehát használjuk a Napjegyünknek megfelelő minőséget), önazonosságunk egyre erősebb, már mi világítjuk meg az utat. Nem kell hozzá más erő…

Azt is észrevehetjük, hogy időnként megjelenik egy-egy ember az út szélén.

Ők a segítőink.

Az élet bármely szakaszán felbukkanhatnak. A segítők azért jönnek, hogy nehézségeinkben támaszt nyújtsanak, éppen ott, adott pillanatban ahol-ahogy nekünk szükséges. Ideig-óráig vannak velünk, aztán hagynak minket tovább tartani saját utunkon, tetteik felénk teljesen feltételek nélküliek, csak támasznak jönnek, a szeretet és felénk való gondoskodás megnyilvánulásai. A segítőink onnan felismerhetőek (lehetnek barátok, ismeretlenek, vagy akár egy szerelem, bárki), hogy egy mondatuk, vagy felénk irányuló jóindulatuk egy cseppje is arany az utunkon.

Tehát Oroszlánban a Nap, ráadásul a Jupiter-Neptun trigonja, teremtő fényszöge az égen ott felettünk. Teremtsünk, álmodjunk, az álmot valósítsuk is meg, változtassunk, a változásban magunkat figyeljük, csodáljuk, legyünk rugalmasak és kalandvágyók,

és merjünk rálépni az útra, ami csak a miénk.

Ezt legszebben talán eddig Robert Frost tudta megfogalmazni…
c9422f3e320027ce0ee57971ad8fb9a8

Robert Frost: A nem járt út

Rőt fák közé két út vezetett,

S csak egyre tehettem lábamat,

Sokáig álltam, s míg lehetett,

Szemmel követtem az egyiket,

Míg el nem tűnt a bozót alatt;

 

S a másik útra tértem, amely

Ugyanolyan szép volt s jobb is talán,

Mert járni való fű lepte el;

Noha járt voltában semmivel

Nem tett túl egyik a másikán,

S mindkettejükre e hajnalon

Láb nem taposta levél borult.

Az elsőt, ó, máskorra hagyom!

De visszatérek-e, nem tudom,

Ismerve, hogyan fut útba út.

 

S így kezdem majd sóhajtva mesém

Valahol sok hosszú év után:

Két út vitt át a fák sűrüjén,

S a ritkábban járt lett az enyém,

A különbség ebben áll csupán.

(Hárs Ernő ford.)

 

Amennyiben szeretnél többet tudni a Napodról, keresed az utad vagy megakadtál az utadon, írj a barnabeata242@gmail.com email címre, és jelentkezz be személyes (helyszínek: Budapest, Agárd) vagy skype-os konzultációra.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: