S az arany mind ott ragadt a ruháján…

Nemrégiben gyermekkori rajzaim kerültek a kezembe… Igyekeztem áthatolni a múlt rétegein, elérni, ahhoz az önmagamhoz, aki voltam egykor. Az elmúlt évben Skorpióban járó Jupiter kinek éppen melyik életterületén jár, jó sok felismerést hoz-hozott. S annyit írtam, merengtem arról ez évben miért olyan erőteljes a Jupiternek az aktuális állása. Ahogy válogattam a régi rajzok között, kezembe került egy. Rajta aláhulló hópelyhek az égből, égig érő házikó. Igen, abból a dunnából, a Grimmek meséjéből. Az, hogy milyen személyiségek vagyunk szépen leképeződik abban mi volt a legkedvesebb mesénk gyermekként.

Én teljesen oda voltam a Holle anyóért. Minden egyes jelenete, a szereplők, a mélybe ereszkedés, az orsó, a jó leány, a mostoha, a lenti tapasztalások, a csodaszép világ odalent ‘a kútban’, ami kinyílt, a virágos rét, a jajongó kenyerek, az almafa a beszélő almákkal, a nagyfogú öregasszony, az égből alászálló hópihék, a leány honvágya, a kapuban a leányra hulló arany… Egy Skorpió érdekeltségű kisleánynak ez maga volt a csoda. Lemenni mélyre, beleesni a sötét kútba, ahol aztán mégis szépség van, tapasztalni, merészelni kivenni a kenyereket, lerázni az almát, nem félni, bízni, kirázni az öreganyó dunnáját…

Imádtam ezt a mesét. S a feloldozás, a jóleány bőrére tapadt tömény arany. A Jupiter, mondják, s én pár éve figyelem saját képletemben, és igaz, amelyik házban halad a képletünkben ott nagy ajándékokat osztogat. Pont olyan ajándékokat, ha elég tudatosak vagyunk és észrevesszük, mint az arany, ami a kapuban a leányra hullik.

Jópáran elemezték már a Grimm-meséket. Tudjuk, a lány, a mostoha, a rossz testvér, a hosszúfogú Holle anyó mind a leány maga…  Hisz személyiségünk nem egyszerű, egy-öntetű. Ott benne a jó a rossz, a tudatos, de az ösztönös, tudattalan is, az árnyék, a fény. A lány megsebzi az ujját, az orsó, mint ősi szimbólum a kútba esik. S a lány, bár rettenetesen fél. A kútba ugrik. A kút maga a tudatalatti. A lány elindul önnön pszichéje mélységeibe. Érezzük a lenti világ, hiába virágos mezőkkel teli, zárt, klausztrofób tér. Végigmegy tapasztalásokon, kiszedi a kenyereket, lerázza az almákat a fáról, nagy rakást készít belőle. Majd eljut az öregasszonyig. Ahol majd szolgál. Az öregasszony a Bölcs. A Bölcs asztrológiában a Jupiter. Holle anyó, amikor a lány hazavágyik, elvezeti a kapuhoz. Ahol arany hull le rá. Aztán jön a rossz szívű leány tapasztalása, mélyreszállása, s a szurok.

Csodálatos szimbolikája van ennek a mesének. A személyiség fejlődésének meséje. Egyúttal felhozza bennem az elmúlt év, 2017 októberétől Skorpióban járó Jupiter áldásos hatásának annyi vetületét. A Skorpió energiája pont ez. Mélyreszállás.

Ti is érzitek, hogy az elmúlt évben annyi felismerés született meg bennetek? Azt, hogy, ha nem is tudtátok még kivitelezni 100%-osan, de annyi sokat tettetek magatokért? Hogy a fájdalom, amit sok évig hordoztatok, vagy szűnik, vagy, ha még nem, érzitek, hogy szorít, hogy felesleges? Hogy fejlődni, élni, szeretni, tapasztalni akár szenvedés nélkül is lehetséges? Hogy, a kapcsolódásokat, amelyek nem tisztán csengők az életetekben, azokat észrevenni érdemes, és vagy meggyógyítani vagy elengedni? Hogy, ha elfogadjátok társatokat, gyermeketeket, bárkit, úgy, ahogy van, a helyzeteket, azt, amit hoz a sors, s arra áldásként tekintetek, mert az is mi vagyunk, minket szolgál, az mennyi könnyedséget hoz az életetekbe?

Hogy talán bölcsebbek lettetek ez évben, sokkal bölcsebbek, mint előtte. Hogy, ha van is még árnyék, de tiszta nektek, hogy csak a fény felé tarthattok?

Hogy érdemes szembenézni a félelmekkel és az orsó után ugrani a kútba, mert, ha mélyre mersz merülni, nézni, akár újjá is születhetsz? Hogy, ha néha szurok is ömlik rád, lemész újra, s megnézed, miért? Hogy ha pedig arany, azt észreveszed? Észreveszed, azt, hogy van egy Rend, s annak része vagy? S, ha “rendben” tartod a dolgaidat, ha használod a megszerzett bölcsességet, ha tudsz  hálát érezni mindenért, akkor az az arany a bőrödre tapad? És ott marad mindörökre?

Ha így érzel… Ha vannak hasonló tapasztalásaid, akkor mertél alámerülni a Skorpióban járó Jupiterrel ez évben. És, amikor most 1-2 hónap múlva jegyet vált, az valami szép, emelkedett szakasza lehet majd életednek. S bármi jön szurok vagy arany, érted majd mi miért történik.

Ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik…

Ha esetleg érdekel, melyik életterületeden jár a Jupiter, keress meg: barnabeata242@gmail.com

 

 

 

 

One Reply to “S az arany mind ott ragadt a ruháján…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s