Szép ünnepet…

Vénusz-Neptun trigon van ma az égen.

Lelket kényeztető, testet kímélő tevékenységek áldásosak.

Érdekes év van mögöttünk.

Ez évben sokan, régóta hordozott terhektől szabadultak meg, még többen, régóta vágyott célok felé indultak el…

Bármelyik is esett meg velünk, ennek az évnek talán egyik legnagyobb ajándéka, hogy felismerhettük (újra, de talán nagyobb nyomatékkal), bármilyen esemény vagy élmény, találkozás vagy elválás, legyen az fájdalmas vagy örömteli, elkerülhetetlen szükségszerűség az utunkon (Plutó Bakban; Neptun Halakban)…

Talán az is kitisztult ez évben, milyen fontos az egyensúly… A Bakban járó Szaturnusz nyesegeti le egyre az ‘indulatainkat’. S, hogy az értékekért, amiben hiszünk, a kapcsolódásokért, melyek fontosak az életünkben (Skorpióban járó Vénusz) érdemes tenni a Vénusz tánca segített.

Na, és ez évnek egyik üzenete az volt, hogy vannak csodák (Neptun Halakban: segít-ett nekünk nyílni a lélek dolgai felé; Jupiter Nyilasban: segít-ett meglátni a csodákat).

mint ma….

Két-három hónapig habcsókok százait sütöttem le, sütöttem franciát, sütöttem olaszt, sütöttem cukormenteset és cukrosat, habosat és gyümölcsöset, fehéret és pasztellt, mikor is, ma reggel rájöttem, hogy elfelejtettem habcsókot sütni a mi karácsonyfánkra…

Elindultam ma reggel az agárdi cukrászdába a kedvenc dobostortám felé, amit erre a napra rendeltem a családnak. Átvettem a tortát, s a kasszánál a tulajdonos hölgy, akivel egyébként is olyan jókat lehet beszélgetni (s akitől pl. ma megtudtam, hogy a pisztránghoz illik a kéksajt), megkért, hogy válasszak ajándékba egy csomag habcsókot, amit ők sütöttek. Hát, ma épp így éltem meg a csodát, de ez évben mintha minden napra jutott volna egy csoda, lehet, hogy több is, csak persze nem mindig veszem észre.

De hát még nincs vége a napnak. Szentestén a fa szépe, a gyertyák fénye mellett  kicsit máshogy, mint a mindennapokon, kicsit az ünnepbe burkolózva, élhetjük meg magunkban és/vagy a szeretteinkben a csodát. 

Köszönöm, hogy ebben az évben olvastátok a blogomat, és, hogy olyan kedves visszajelzéseket kaptam…

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s