Januári asztrológiai előrejelzés

Úgy döntöttem, havonta egyszer leülök és megpróbálom saját megértésem, megélésem szerint leírni, hogy milyen bolygóállások hathatnak ránk erősen az adott hónapban. Ha esetleg úgy érzitek, hogy olvasni érdemes vagy van bennük pár használható gondolat, kérlek, osszátok majd meg, eljuthasson sokfelé…

Mert, ha ott a TÜKÖR AZ ÉGEN… Miért ne pillanthatnánk oda fel és miért ne veszhetnénk kicsit bele néha abba, ami ott tükröződik?

Mivel eredendően irodalmat tanultam, és attól elszakadni nagyon nem tudok, illetve, mivel még saját írásaim csak a fiókban lapulnak, ezért minden hónapban egy idézetet is felhasználnék, amit úgy választok majd, hogy lefesse kicsit az előttünk álló hónapot…

A januárt Szepes Mária naplójából vett gondolataival vezetném be:

Ma még minden messze van tőlünk, mint a csillagok – és a csillagok is mérhetetlen távolságokra vannak egymástól. Ma még nyugtalan, forrongó, taszító és vonzó bolygók vagyunk mindnyájan, és keringünk a másik körül kiszabott pályánkon, fénybe-árnyékba borítva egymást.

Valamikor talán Isten lába előtt elmúlnak a köztünk feszülő távolságok, mert lehullanak rólunk a tévedések, hibák torzulásai, és megértjük végre minden jelenség okát.

Azt gondolom, hogy olyan éveket élünk itt, ahol mi vagyunk (és megadatott, hogy békében, ne háborúban, és még mindig békében), amikor, ha kicsit figyelünk, annyi minden kitisztulhat számunkra, magunkkal, ezzel aztán a minket körülvevő világgal kapcsolatban is. Például, hogy mi a mi igaz utunk, mi végre születtünk ide le, mik az erősségeink, s a gyengéink, mi szül bennünk békét, milyen nekünk az igaz társ, az igaz hivatás, hogy jó nekünk kapcsolódni, mi az árnyék, amit befogadni már nem akarunk, mi ad nekünk hitet a mindennapokhoz, erőt a kihívásokhoz, nehézségekhez, stb. A személyiségünk kibomlása előttünk, vagyis az önismeret folytatása ebben az évben is áldásos. A január mindig kicsit fagyos az ünnepek után, kicsit olyan, adott a tükörsima jégpálya, már  ugranánk neki a rittbergernek, s állnánk bele a mérlegforgásba, mint egy jégtáncos, de nagyon fázunk, hisz minden tiszta jég, így inkább megisszuk a nekünk kínált pohár forralt bort a pálya szélén, és nem mozdulunk.

Nap-Szaturnusz együttállás Bakban

A Nap és Szaturnusz együttállásával indul a hónap. Érdemes józanul, éretten, komolyan, némileg több realitásérzékkel ránézni a dolgainkra, mint máskor. Igazából az egész hónap hangulatát meghatározza ez az állás, főképp azért, mert pár nap múlva lesz …

Hold-Nap-Plutó-Szaturnusz együttállás Bakban

Még két bolygó ide csatlakozik ugyancsak ebben a földies, kopár, minimalista jegyben ezen a hétvégén. Ez nagy nyomaték… Mintha érzéseink, egónk, a teremtő és a tanító bennünk összegyűlnének, nagy tüzet raknának, egy hideg puszta kellős közepén. Megvilágosodhat számunkra erősebben, mint máskor, hol vagyunk még nehezek, nehézkesek a fenti négy területen személyiségünkben. Hol kellene több alázat. A tűz mi magunk vagyunk, sokkal élesebben látjuk majd ebben a téli csendben ezzel a négy erős Bakban járó bolygóval, az erőnket, de egyúttal az is megnyilvánul ezzel együtt, hol vagyunk ügyetlenek esetleg. Ezt nem könnyű meglátni. Legyünk reálisabbak, józanabbak, felelősségteljesebbek, mint eddig, döntéseinkben, érzéseinkben, utunkban, ebben segít ez az együttállás. Ami csak fokozódik majd, mert a hónap közepén …

Hold-Nap-Plutó-Szaturnusz együttállás nehéz fényszögben Uránusszal és Marssal

Két-három napig tart ez a fényszög az égen, ami még megdobja a fenti kijózanító állásokat egy olyan minőséggel az Uránusz részéről, miszerint, ha jól kezeljük Holdunkat (amit érzünk), Napunkat (amit akarunk), Plutót (amit-ahogy teremtünk), Szaturnuszt (ahogy tartjuk az irányt, a fegyelmet), akkor felszabadulunk. Az Uránusz, ha nehéz fényszögkapcsolatba lép bolygókkal, akkor feszültséget okoz, hirtelen eseményeket, ezt érdemes bekalkulálni a hónap közepébe, ha még a józanság, a higgadtság nem egészen a miénk, Uránusz küld majd emlékeztetőt… A Marssal is kvadrátban lesz ez a pár bolygó, felváltva, majd együttállva is a hó közepén. Lehet, kicsit feszültebbek lehetünk, beszorulva érezhetjük magunkat ebbe a nagy csendbe, fegyelembe.

Plutó Bakban nehéz fényszögben Uránusszal

Január 11-én a Bakban járó Plutó (együtt a Nappal) Uránusszal kvadrátban lesz. Pár napig így lesz majd (17-ig). Eruptív, erős energia. Ha korlátoznak minket kintről, nehezen élhetjük meg. Robbanékonyak lehetünk. Nézzük meg, ki és mi akar minket korlátozni. Valószínű a korlát bennünk van, bármennyire is kint nyilvánul meg.

Uránusz direkt mozgásba vált

Fontos, augusztus közepe óta hátráló mozgásban volt Uránusz. Most januárban elindul előre:) a hétvégén. A szabadság problematikája, s annak kérdései szétszaggathattak minket az elmúlt hónapokban. Érdekes, hogy a sok Bak energia mellett, tessék, nyílik a kapu, amely a lelkünk szabadsága felé vezet minket. Ez egyéni szinten, de akár társadalmi szinten is releváns. Majd látjuk. Az Uránusz direkt mozgása erős, hirtelen eseményeket is produkálhat, radikálisabb események történhetnek odakint. A Vízöntő uralkodó bolygója, mindig az új felé vezet minket, új minőség, új megélés, új szabadságélmény. Ne feledjük, még mindig Kosban az Uránusz. Fejjel a falnak energia… A Bakban járó planéták majd segítenek e hónapban, hogy azért higgadtak maradjunk.

Újhold Bakban

Persze már meg sem lepődünk akkor, hogy az Újhold is (január 5), a fentiek alapján, Bakban lesz. Célok, kitartás, fegyelem, új erő, az Újhold ebben most segít. Ha újabb terveink akadnak, abban elindulni, régi vágyak megvalósításában továbblépni.

Merkúr Bakban

Január ötödikén a Merkúr is belép Bakba. Érdemes a minimalista énünket (ha van) elővenni ebben a hónapban. Vegyünk számba mindent, mint egy könyvelő:) Utazzunk kevesebbet, netezzünk kevesebbet, fecsegjünk kevesebbet. Legyünk kicsit csendben.  Uránusszal kedvező fényszögben áll a Merkúr január első hetében, ami abban segít, hogy lássuk, hogy a minimalizmus, s a csend is lehet felszabadító. Majd január 24-én lép át Vízöntőbe a Merkúr, ott már lazább lesz, eltehetjük a könyvelő részünket, és lazíthatunk, kommunikálhatunk, fecseghetünk, többet:)

Nap Vízöntőben

Persze nem lesz minden bolygó örökké Bakban, a Nap átlép Vízöntőbe január 20-án. Én ezt mindig úgy várom. Ez már olyan jó, hosszabbodnak a nappalok, bár talán túlzott optimizmus, de közeleg a tavasz. És az uránuszi minőség igenis ott már a levegőben, vagyis a szabadság, valamint a reform, új gondolatok, újult erő, már-már elkaphat minket január második felében. Főképp azért is, mert ne feledjük…

Jupiter Nyilasban

… jár. Ami tényleg klassz. A Jupiter a helyén van, vagyis saját jegyében, és ilyenkor sokkal többet ad, mint más jegyekben. Egyrészt egy új 12 éves fázis indul el, mert a Jupiter legközelebb akkor lép ebbe a jegybe, másrészt, talán az is érdekes, mi magyarok Nyilas nemzet vagyunk, talán ránk még inkább jellemző. Hogy a hit, mint olyan mindig meghatározta, milyen irányt vett az életünk. A hitetlenség, s a hit. A saját jegyében járó Jupiter a hitben való növekedést segíti. Szepes Mária gondolata, miszerint:

“… megértjük végre minden jelenség okát…”

talán a legszebb üzenete a Nyilasban járó Jupiternek.

A Jupiter mindenkinek más életterületén araszol. Kinek a hivatás, kinek a család, a gyökerek, kinek a párkapcsolat, stb házában. Ahol a Jupiter áll, ott bőséget hoz, ha tudatosságunk kellő mértékű. De úgy általában, azt gondolom, hogy abban segít ez az állás, hogy ne akadozzunk hitben, ha valamibe belevágtunk, merjünk növekedni benne, most a Jupiter megtámaszt minket ebben. Talán azt is észrevehettük, mióta belépett november közepén ebbe a jegybe, bármi tapasztalás ér minket, pozitív, negatív, könnyebben felismerjük benne a leckét, hogy miért kaptunk meg valamit, vagy éppen miért nem. A Jupiter abban segít, hogy lássuk, s belássuk, még az embert próbáló események és tapasztalások is minket szolgálnak. Hogy ezt elfogadjuk. Az elfogadással pedig megszületik bennünk a vágyott nyugalom…  Azért tegyük  hozzá, hogy december közepétől a Jupiternek van egy nehéz fényszöge Neptunnal….

Jupiter-Neptun kvadrát

Ez a fényszög március elsejéig lesz az égen. A Neptun megzavarhatja ezt a hitben növekedést, pont azzal, hogy bizonytalan helyzeteket kreál, amiben nem tudjuk hol az előre vagy a hátra. Nem látunk tisztán. Ne ijedjünk meg. Bármi lecke jön. Bárhol tapasztalunk hitvesztést (pl. egy barát elvesztése, csalódás valakiben (mert a Neptun a csalódás is)), üljünk le egy puha fotelba a megrendülésünk közepén, és nézzünk rá a helyzetre más szemmel. Mert, ami kint megvalósul, az kicsit a mi lelkünk kivetülése. Mit akar ez a helyzet nekünk üzenni. Ha kihasználjuk ezt a sok Bak energiát, a januári csendet, meglepő konklúziókra juthatunk ezen a téren.

Neptun Halakban

Ne feledjük, hogy a Neptun Halakban jár. Nyitogat minket. Felfelé. Ne csapjuk le az égbolt fedelét, nézzünk bele az ég tükrébe vagányul. Mert, most jobban csordogál fentről az üzenet, mi a valós, mi az igaz, s mi, ami nem, mint máskor.

Vénusz Nyilasban

Talán a leginkább várt jegyváltás… Január 7-én Nyilasba lép a Vénusz. A Vénusz (a Mérleg és Bika uralkodó bolygója) Skorpióban volt többnyire az elmúlt időszakban, valljuk be a Vénusz nem nagyon érzi jól magát ebben a vizes, erősen transzformatív jegyben. Megszenvedhettük az elmúlt hónapokat (főképp, mert Uránusszal szembenállt jó darabig a Vénusz), ha még nem volt kristálytiszta számunkra, mi nekünk az érték, hogyan állunk az anyagiakkal, az örömökkel, az érzékeinkkel, az életörömmel, a szerelemmel kapcsolatos kapcsolódásainkkal. Most helyrerakott minket talán ez a pár hónap. A Nyilas jegyben a Vénusz optimistább lesz, tüzesebb, nagy távlatokba látó és nagy távlatokban gondolkodó. A Skorpió zárt energiája után, a Vénusz kinyit minket az igazság felé, az igaz (érték, érzés, kapcsolat) jobban megnyilvánulhat előttünk.

Mars Kosban

Ha már Vénusz, nézzük a Marsot is. A tetterőt bennünk, a dinamikát, ahogy teszünk, ahogy küzdünk. Kosban jár a Mars januárban. Legjobb jegy arra, hogy kitartóan tegyünk, haladjunk, tűzzel, szenvedéllyel, nem feledve a januári csendesítő, higgadtságra intő energiákat sem. Tehát, a hangsúly legyen inkább a kitartáson, mint a szenvedélyen.

Vénusz-Mars trigon

Kiemelendő, hogy a Vénusz és Mars között szép fényszög lesz januárban. Kedvező a kapcsolódásoknak, szerelemnek, főleg a Nyilas Vénusszal karöltve, ez a hónap előhozhatja a romantikus részét is a lelkünknek.

Tehát ebben a hónapban, azon túl, hogy Neptun saját jegyében, Halakban, Szaturnusz saját jegyében, Bakban, Jupiter saját jegyében, Nyilasban felettünk (ami, mint jeleztem áldás, mert sokkal erőteljesebb a segítség fentről a hit, a felelősség, a lélek témáiban, ha kellően figyelünk), erősen Bak jellegű hónap előtt állunk. Hisz lesznek napok, amikor 5 bolygó is Bakban áll majd.

Nem véletlen, hogy ilyenkor még a rügyek sem pattannak ki, figyeljük a természetet, ismerkedjünk tovább saját természetünkkel…

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s