Vénusz Halakban

A Vénusz a hűvös Vízöntőből átlépett két napja az ábrándos Halakba…

Ez azért annyi mindent áthangolhat bennünk. A Halak jegyűekre mondják, hogy csak félig születtek le ide, amúgy félig odafent vannak. A neptuni energiák, amit a Halak jegy közvetít mindenképpen kapcsolódik a halakra jellemző folyamban sodródáshoz, a vizes jegyek érzékenységéhez, az empátiához, az egységélményhez, a feltétel nélküli szeretethez.

A Vénusz, ha a Halak jegyén halad át, jól érzi magát. Mint a bennünk levő értékrend, kapcsolódásra való hajlam és vágy, a művészethez, illetve az anyaghoz való viszonyunk bolygója, ez a vénuszi állás, hozhat oldást, finomságot, erősebb empátiát, szeretettel teljesebb megnyilvánulásokat, beleélést, … megérzéseket, …. lélektől lélekig élményeket. Kicsit álmodozóbbak lehetünk. Kreativitásunk álomszerű tevékenységekben nyilvánulhat meg (mint pl. egy tavaszi virág elültetése a kertben), az anyaghoz való viszonyunkat jellemezheti a realitástól való ‘lelkünknek-kellő’ kellő távolságtartás. Ráfér a világra olykor a Halak Vénusz finomsága… Ez a neptuni energia, ennek az édes lebegése a térben….

A nőknek kifejezetten kedvező ez az állás. Tovább finomít minket. Érdemes elővenni az ábrándokat keltő lenge tavaszi ruháinkat, és kiakasztani a szekrényajtóra, beleképzelni magunkat, hiszen akár már holnap fel is vehetjük, érdemes szépítkezni, olvasni finomra hangolt irodalmat, könyvet, olyat, ami elfordít kicsit minket a valóságtól, sétálni sokat odakint, élvezni a lassan zöldbe forduló tájat.

Érdemes árnyaltabban, zártabban, magunkba fordulóan megélni, beengedni a kinti élményeket, mint, amikor tavaszi zápor odakint, az esőcseppek kopognak az ablakpárkányon, mi odabent álldogálunk az ablak előtt, és csak figyelünk, és ez így pont jó… Mert mi is részei vagyunk annak, ami odakint… És az szép…

Érdemes átadni magunkat az Egynek. Legyen az a világot egyben tartó Egység, vagy az az Egy, akit teljes hitünkkel, lelkünkkel szeretünk.

A Halak Vénusz olyan energia, mintha egy fantasy filmbe keveredtünk volna, amiben ott a varázslat, a mítosz…, de mindez, egyáltalán nem tolakodóan…

És, olyan is, mint, amikor épp a napokban majd, átvált az időjárás a ’20 fokosra’, a kora tavaszi hidegből, és minden megenyhül.

És olyan is, mint N. Cassavetes: Notebook c. filmjében a hattyús-csónakázós jelenet. Emlékeztek rá?

200.gif

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s