A nagy sorsbolygók elkezdték ez évi retrográd mozgásukat

A Jupiter már április 10-én, a Plutó április 24-én, a Szaturnusz kedden (április 30-án) vált át hátráló mozgásba.

A hátráló megfogalmazás nem véletlen. Pár hónapig most a 3 bolygó az általuk képviselt témákban kicsit visszatart minket, pont azért, hogy, ha lépünk, teszünk (magunkért), azt kellő tudatossággal tegyük.

Kicsit olyan, mintha összeraknánk fejben mink van (mint, amikor egy lomos, kincsekkel teli íróasztalban kotorászunk), hogy aztán pár hónap múlva, ha elindulnak előre a bolygók, már megint eggyel magasabb szinten folytassuk. Mit? Ezt a leszületést. Minél nagyobb békességben, harmóniában járjuk az utunkat.

Akkor nézzük, melyek ezek a témák.

Jupiter:

Kicsit tekintsd át hitrendszered, hiedelmeid, világnézeted. Van-e bármi, amit régről hoztál, s már régen elavult, de te cipeled magaddal.

Szaturnusz:

Nézz rá még egyszer céljaidra, az útra, amin jársz. Tényleg komfortos neked? A lelkednek való? Tűzz ki új hosszú távú célokat. Tervezz. Ha azt érzed, nincs kellő rend az életedben a retrográd időszak tökéletes az újragondolásra. Strukturáld át az életed.

Plutó:

Ez a legnehezebb… Félsz-e bármitől még? Ha igen, vajon miért? Merj ránézni… Hogy kezeled a változást? Ellenállsz neki, vagy széttárod a karod és engeded magadon át, bármi jön? Mi történhet, ha engeded? Dráma? Nem biztos. Lehetséges, hogy teljes megújulás. Ha szorongsz a változásoktól, az miért lehet? Menj mélyre. Kutass…

A minden évben bekövetkező retrográd időszakokban kicsit úgy érezhetjük, hátráltatnak minket. De ez nem így van.  Őszig kapunk kis időt, hogy, amikor újra elindul előre a nagy gépezet, ráadásul nem is akárhogy, egy Szaturnusz-Plutó egzakt együttállással télen, akkor már készen álljunk, hogy végre megint eggyel feljebb lépjünk.

Hiszem, hogy az élet örök változás. S minden perc idelent magában hordozza a fejlődés lehetőségét.

(A Jupiter augusztus 11-én indul meg, a Szaturnusz szeptember 8-án, a Plutó október 3-án).

www.barnabeata.com (1)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s