Préselj virágot… Lassulj…

A virágpréselés igazi terápia. Egyrészt, ki kell menni hozzá egy végtelen rétre, aztán sétálni kell…. S mikor hazaérünk a réti virágokkal, oda kell állni a könyvespolcunk elé, hogy melyik könyv lesz alkalmas. Eközben akár, rácsodálkozhatunk egy-egy elfeledett kötetre, amit már hónapokkal ezelőtt le akartunk venni a polcról, de nem volt rá időnk. 20190607_080845Velem ez esett meg ma hajnalban. Aztán, a már lassan ködbe vesző múlt egyik mementója, a 18 kg-os Webster-szótár lett az, a tökéletes prés. Ekkor a múlton is merenghetünk, hisz a sokezer cikkelyes szótárak manapság a felhőben vannak, ugye?… Aztán jön maga a Vénusz bennünk, vagyis színes, illatos virágok berendezése a szótár lapjai közé. Közben találhatunk egy-két ámulatba ejtő szép angol szót, amit aznap vihetünk magunkkal. Már csak pár könyv kell a tetejére. És készen is vagyunk.

Vagyis nem, mert hetek, amíg a kis virágok átadják magukat a megsárgult lapoknak. Addig érdemes egy szép albumot készíteni. A kreatív oldalunkat elővenni. S egy csendes vasárnap délutánon beragasztgatni a virágokat.

Majd télen elővenni. Emlékezni. A nyárra. A mezőkre, az illatokra, a patakban gázolásra, a hosszú sétákra. Mert minden olyan szép tud lenni, amikor LASSÚ…

Ikrek havát éljük. Jövünk-megyünk, fecsegünk, áradunk. De ne feledjük, 3 nagy bolygó hátráló mozgásban van. Mindeközben annyi minden ténylegesen leállt, ha figyelünk, és lassul… Pont azért, hogy felismerjük, hogy, ha ők odafent elindulnak újra.., merre tartsunk.

20190607_08055020190607_080454.jpg20190607_08051420190607_080442

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s