Gondolatok a Jupiterről, ami holnap direkt mozgásba vált…

A bolygó, amit csak Nagy Jótevőként emlegetünk, április elejétől hátráló mozgásban volt egészen a mai napig. A bölcsesség, a szerencse, a hit bolygójaként, amíg hátrált, észrevehettük, hogy bizonyos életterületeinken erőteljesen lassulnunk kellett. Mindeközben alkalmunk volt megnézni pár dolgot az életünkben több vagy más szemszögből.

A Jupiter évente egyszer 4 hónapra szokott hátrálni. Ezek az időszakok, nem kérdés, hogy hasznosak, mert kétségtelenül közelebb visznek önmagunkhoz. Legfőképp azzal, hogy számos dologra rájövünk,  számos összefüggést felismerünk, amelyeket, amikor a Jupiter direkt mozgásban van, nem vennénk észre.

Miért? Mert a Jupiter normál, direkt mozgása közben csak ad és ad (ha jóban  vagyunk vele), amikor hátrál, akkor eláll ettől a tevékenységtől és nem ad semmit. Visszatart. Úgy érezzük, visszatart minket is, de ez nem így van. Érlel. Bölcsebbé tesz. Kénytelenek vagyunk ezekben a csendes időszakokban magunk felé fordulni. S ez hozza a változást.

Ahogy holnap a Jupiter elindul, úgy az Uránusz (szabadság, változás bolygója) elkezd épp holnap hátrálni. A Bikában járó Uránusz, kicsit majd fogja a bokánkat, hogy el ne szálljunk, földel… (na meg a Szaturnusz (korlátozás, felelősség, rend, szabály) és a Plutó (elengedés, megújulás, átalakulás, újjászületés) együttállása is, Bakban markolja majd kicsit a bokánkat, ott, ahol még botladozunk.

De talán még ennek ellenére is, érezhető lesz a Nagy Jótevő irányváltása. Ahogy már sokszor leírtam, ez az év azért több, mert a Jupiter a saját jegyében van, Nyilasban (ilyen 12 évente egyszer történik). Egy bolygó a saját jegyében tud hatni a legerőteljesebben. Ez decemberig így is lesz. Aztán átlép Bakba. Érdemes ránézni ezért még addig, mely életterületünkön halad a bolygó, mert ott, ha éberek vagyunk, és merészek, vagyis nem állunk ellen a változásnak, sőt mi generáljuk, akkor kivételesen megemelhet minket ez a tisztán jupiteri energia.

Talán nem véletlen,  hogy épp a héten került a kezembe Ibsen 1-2 drámája, amit legutóbb 20 évesen olvastam. Azért említem, mert akkor fiatalon is megrendítettek az ibseni hősök. Az esély, hogy őszinte életet éljünk, és a nagy veszteség, ha nem ezt tesszük.

A jupiteri lecke is épp ebben rejtezik. Mersz-e önmagad lenni, mered-e magad felvállalni? S nem csak magad, hanem összes meggyőződésedet? Még akkor is, ha odakint ellenállásba ütközöl. Mersz-e ennek nyomán élni, és kapcsolódni? Elhiszed-e, hogy minden egyes életesemény, az is, amely nehéz, és földhöz csapkodós, a felé visz, hogy végre magadra találj.

A jupiteri témákra nézz rá mostanában az életedben (mint az utazás, a  tanulás, a bőség, a hit, a bölcsesség, az igazság, a te igazságod, a te meggyőződésed), hogy érzel-e majd bármi kivételeset majd most, hogy a Jupiter megállt. És, ahogy holnap elindul. (Ha pl. a X-es házadban araszol a Jupiter, akkor a karrieredben érzel majd emelkedést, ha a 6-osban, a mindennapok és a munka házában, akkor a munkahelyed kapcsán, napi rutinodban érzel majd tágulást, ha pl. az I-es házadban jár a Jupiter, akkor tuti, hogy nem tudsz ellenállni, és addig mész, amíg csak tudsz önismeretben, tágítod a személyiséged, esetleg újat tanulsz, szinte mintha kilépnél egy színpadon a reflektorfénybe, ha a 9-es házadban, akkor akár nagy utazások is várhatnak rád és ebben támogatnak, ha az 5-ös házban, akkor a kreativitásod és életörömök terén érzel bőséget).

A héten a Jupiter már vetett szép fényszögeket ide-oda (Vénuszra, Napra)…  Szép hetünk lehetett, emelkedett… (Persze mindenki képletében másutt és máshogy áll a Jupiter, ha lehoztál nehéz leckéket a Jupiterrel ebben az életben, és még küzdesz velük erősen, akkor az emelkedést árnyaltabban észleled.) Már érezhettünk olyat,  hogy, ott, ahol mertünk hinni, ahol a sok régebben tapasztalt negatív minta vagy csalódás ellenére, kitartottunk és tartottunk magunkban a hitet (ezzel persze, változtunk, sokat-sokat változtunk), ott most olyan, mintha valaki, a sok hányattatás után, megtartana, engedné, hogy végre hátradőljünk.

Vagyis, igazából ez az év nem is a hátradőlésről szól, hanem arról, hogy megértjük, hogy micsoda nagy ereje van annak, hogy mertünk változni, és tenni magunkért, a mi igazságunkért.

20190730_074334_0000

Ha érdekel, melyik életterületeden jár éppen a Jupiter és hol tud segíteni neked leginkább, jelentkezz asztrológiai elemzésre (skype-os vagy személyes konzultáció)…

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s