Szeptemberi asztrológiai előrejelzés

Az augusztust egy Szűz Újholddal zártuk, s a Szűz jegy minőségei erősen meghatározzák még a szeptember első felét is. Hiszen, több bolygó a Szűz jegyében jár. Elsősorban a Nap, de, ami ennek a hónapnak egyik érdekessége, hogy a Nap, Mars, Vénusz és Merkúr összesereglettek egy csomóba szeptember első napjaira. Mivel ezek a bolygók mind Szűzben, tehát most a fő téma, amelybe érdemes tenni a napokban, a mindennapjaink, a rutinunk, az egészségünk. Érdemes kicsit aprólékosabban ránézni a fenti területre az életünkben, a Szűz jegy analitikus oldalát elővenni és a grandiózus tervek helyett a szemünk előtt levő feladatokra koncentrálni azokat esetleg új megoldásokkal kezelni, az apró dolgokra figyelni, mintha finomhangolás történne az életünkben… A nagy távlatokat kicsit tegyük félre. Lépésről lépésre higgadtan tervezzünk.

Szeptember 2-án egy Mars-Nap pontos együttállás dinamizálhat minket, hogy a fentiekkel megküzdjünk, pl. az iskolakezdéssel, a nyaralás utáni napi rutin felvállalásával. Szeptember 3-án és 4-én pedig a Merkúr-Mars, majd a Nap-Merkúr pontos együttállása segít, hogy a fenti témákban könnyedén tegyünk lépéseket. Szeptember első hetében a Szaturnusz pozitív fényszögbe kerül Merkúrral és Nappal, segít minket, hogy mindehhez legyen erőnk, kellő kitartásunk.

A Neptun Halakban kicsit néha megbillenthet minket a mindennapokban felvállalt praktikus hozzáállásunkban (merthogy szemben fog állni ezekkel a fenti bolygókkal). Ne lepődjünk meg, ha a metrón munka felé menet még a balaton parti nyaralás filmkockái futnak a szemünk előtt.

Ha továbbmegyünk a hónap főbb eseményeinek taglalásában, talán a legerőteljesebb fényszög egy grandiózus T-kvadrát, ami szép lassan beáll a hónap közepére. A Jupiter nem csak  Neptunra küld majd negatív fényszöget, hanem Mars/Vénusz/Nap/Merkúr csoportosulásra is. A Neptun, pedig, ahogy említettem szemben lesz a fenti tömörüléssel. A T-kvadrát erős energia. Főképp, mert a Jupiter-Neptun közti nehéz fényszög, ebben az évben harmadszorra szeptember 21-én egzakt lesz. Vagyis, megint jön az ismétlés. Tudsz-e bízni, hinni, akkor is, ha esetleg odakint káosz van?  Tudsz-e tartani egy irányt, ami csak a tiéd, akkor is, ha odakint már nem minden bizonyos és tiszta? Mi az, ami tartható az életedben és valós, és mi az, ami csak illúzió? A tisztánlátásunk lesz tesztelve, és ezzel ebben leszünk pont megsegítve. Újra. Kicsit az zajlik, hogy újra kell értelmeznünk a valóságot. És ezzel az álmainkat, terveinket, vágyainkat is.

Ebben majd segít a szeptember 18n direkt mozgásba váltó Szaturnusz is. Egyrészt az április óta hátráló bolygó az elmúlt hónapokban újra átvett velünk pár leckét (azon az életterületen, ahol képletünkben a Szaturnusz most araszol), erős belső munkát követelt meg tőlünk arra vonatkozóan, hol vannak még korlátaink, hol nem vagyunk elég felelősségteljesek, hol nem nőttünk még fel. Ha megindul a Szaturnusz, megmutatkozik, mennyire volt eredményes a belső munkánk.

Másrészt, a Szaturnusz megindulása, azt is jelenti, hogy egyre közelebb kerül a Plutóhoz, hogy aztán januárban pontosan együtt álljon vele. Erőteljes évet élünk, emiatt a két Bakban járó préselő, nyomást gyakorló, minket megszorongató bolygó miatt.

Ha még úgy is érezzük, hogy haladunk, fejlődünk, és könnyebb, könnyen érezhetjük azt a legváratlanabb pillanatokban, hogy mennyire nehéz.

Gondoljunk bele. Globálisan is zajlik valami, ami eddig nem volt. Mármint ebben az életöltőben. Minden hírt megkapunk a médiából, internetről, másodpercenként követhetjük, mi zajlik a világban, s ezt kell összeegyeztetnünk minden egyes pillanatban a mi saját belső valóságunkkal. S ez, nem mindig könnyű. Bízni, hinni és tervezni. Tenni a dolgunkat. S közben felelősséget vállalni.

A Bakban járó Plutó és Szaturnusz (a hatalom kérdései, új világrend, korlátozások, egyezmények, diktatúrák) és a Bikában járó Uránusz (a káosz, az anyag átértelmezése, azzal, hogy “felég” minden körülöttünk, esetleg kevesebb erőforrásunk lesz, esetleg kevesebb csillogás odakint) végzi a dolgát… Hiszem, azért történik mindez, (a Neptun Halakban jár) hogy felismerjük a belső út erejét, hogy a figyelmünk végre a kintről a bentre helyeződjön át.

Egyre többet beszélünk arról, hogy mennyire fontosak a pillanatok, azok, amelyekben éppen benne vagyunk. A jelen, amit élünk. A figyelmünk a nagy dolgokról a kicsi felé irányul. Ahogy, zsugorodnak odakint a lehetőségek, úgy, nyílhatnak bennünk a távlatok, ahogy kevesebb lesz odakint, úgy lesz bennünk több, azt hiszem, ez a cél.

E hónapban a Szaturnusz direkt mozgását még nyomatékosabbá teszi az, hogy a Bakban járó leszálló holdcsomóponttal együtt áll, a Rák felszállóval pedig szemben. Gondoskodnunk kell magunkról, de lehet, hogy a jövőben kicsit máshogy. Illetve, felelősséget kell vállalnunk. Értsük ezt globálisan szinten, vagy egyénin.

Ez a hónap a fenti T-kvadrátnak és a Szaturnusz megindulásának köszönhetően lehet nagyon meghatározó is sokaknak, azoknak mindenképpen, akik az elmúlt hónapokban leszámoltak minden olyan illúzióval, ami hamis volt, és akik, rendet tettek az életükben, vagy legalább törekedtek rá, akik mertek felnőni sok év akár gyerekes beidegződései után, s akik mertek és  mernek felelősséget vállalni, s mertek befelé figyelni egyre, azon túl, hogy tették a dolgukat odakint.

Szeptember 13-án lesz egy klassz Nap-Plutó trigon az égen, kivételes teremtő energiák, érdemes valamibe becsatornázni. Ugyanezen a napon, a Vénusz-Merkúr is együtt áll még Szűzben, a szépséget, érzelmet, értékrendünket érdemes valamilyen formába önteni, valamilyen formában megélni.

Szeptember 14-én a Merkúr és a Vénusz is Mérlegbe lép. Ezzel kicsit enyhül a szeptember első felére jellemző Szűz dominancia, és lassan siklunk át a finomabb energetikába, amit a Mérleg levegős jegye fémjelez. A Vénusz saját jegyében haladva, segíthet a szerelemben, kapcsolódásainkban, belső harmóniánk megtartásában, a szépség finomra hangolt megélésében.

Szeptember 19-én a Mars-Plutó között lesz pozitív fényszög, ez jó erős dinamika. Jó nap valami erőteljesre.

Szeptember 21-én, ahogy már említettem, beáll a Jupiter-Neptun kvadrátja egzaktan. Kezdődhet megint a szembesülés azzal (ld. fentebb), ami nem igaz, nem valós, nem a belső utunknak való energia az életünkben.

Szeptember 23-án a Nap is átlép a Mérleg jegyébe. Elérkezik az őszi napéjegyenlőség. Itt csendesül bennünk az épp imént megélt nyár, készülődünk az őszi-téli hónapokra. A Mérleg jegyben a Nap előhozza bennünk az olyan témákat, mint mi nekünk a harmónia, az egyensúly… majd ezt a szeptember 28-án Mérlegben kiteljesedő Újhold is erősítheti bennünk.

Dolgos hónap újra… Furcsa játék zajlik a belső és a külső, az egyéni és a kollektív megélések terén.

Én azt gondolom, ami odabent, az tud csak megvalósulni odakint. Hiszek a belső önismereti munka fontosságában. És abban, hogy ez az év sokak számára nagy változásokat hozhat.

A Jupiter, Szaturnusz és a Neptun saját jegyükben vannak ez évben. A Nyilas Jupiter: ha felvállalod a te igazságodat, ha bízol, akkor megemel; A Bak Szaturnusz: ha tartod az irányt, ha felnősz, ha leteszed a karmikus terheidet, ha felelősséget vállalsz, akkor megtart; a Halakban járó Neptun, ha észreveszed, hogy van több mint a kint, és a lent, és mersz befelé tartani, akkor egyre csak azt érzed majd, hogy minden könnyebb és tisztul. Felszabadulsz…

A fenti bolygók fényszögei talán a legnagyobb kihívások ez évben, és ezek tartogatják a legnagyobb ajándékokat is. S szeptemberben kapunk belőlük erősen…

Mindazonáltal szerintem az arany megannyi árnyalata vonja be a hónapot, ha felismerjük, hogy érdemes elengedni a minket már csak akadályozó, feszítő terheket, kapcsolódásokat, helyzeteket, merünk változni ezzel, hagyni elmúlni, ami múlni akar, hagyni elmenni, ami menni akar… Pont, ahogy az őszi fák teszik… Merik elengedni a sárguló levelet, s hagyják aláhullani. Tudják, hogy lesz tavasz…

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s