Újhold Mérlegben

Ma este 20h körül Mérleg Újhold…

A modern ember, akárcsak a régiek, tevékeny. De kicsit máshogy, mint őseink voltak, vagy máshogy is. Ők a természettel folyamatos kapcsolódásban, kölcsönhatásban munkálkodtak. Mi sok esetben a természettel csak kivételes napokon találkozunk, ha megtervezzük, kiszakítunk ahhoz is kis időt. Az emberi ‘természet’-nek, hiszem, valós igénye a természetközeliség. Annak is nagy szerepe van abban, hogy megtartson minket, s mutassa merre tartsunk, hogy megleljük az egyensúlyt.

A mai Mérleg Újhold abban segíthet, hogy hol nem vagyunk egyensúlyban, hol billentünk ki, hol feszítjük túl magunkat, mibe lehetne még tenni, de miből kell rögvest elvenni, hogy ne azt érezzünk, hogy az élet örökös rohanás.  Nem szükséges odakint rohanni, ahhoz, hogy megfeszítve érezzük magunkat, elegendő ehhez az is, ha esetleg olyan körülmények között töltjük napjainkat, ami folyamatos egyensúlytalanságot szül bennünk.

A Holdat kutatta legelőször az emberiség, mert az látszott leginkább az égitestek közül az égen. S ez nem véletlen. Az asztrológiában a Hold, a természetben és bennünk is, fellelhető apály-dagály mozgatórugója, a hangulataink, az érzéseink, a lelki ‘hullámzásaink’ jelölője. A hangulataink erősen meghatározzák a napokat, amiket élünk. A Hold fogyása, növekedése, hat ránk.

A Mérleg témái a szépség, a kapcsolódásaink, elköteleződéseink…

A Mérleg minőség az örökös kutatása annak, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes-t… (harmóniát, egyensúlyt, szépséget, hangulatot, kapcsolódást).

Mai napon érdemes kiszakítani kis időt, akár meggyújtani egy gyertyát, és átgondolni, milyen céljaink voltak a múltban, merengeni kicsit ezen, jó volt-e az irány, és milyeneket szeretnénk magunk elé tűzni a közeljövőben. Mindezt úgy, hogy szempont legyen az is, mi nekünk az egyensúly. Azon is, hogy mi nekünk a szépség, hogyan tudjuk azt belopni a mindennapokba. Hogy milyenek kapcsolódásaink… A Mérleg jegy minőségével nézz rá, kellően figyelsz-e magadra is, miközben másokkal kapcsolódsz, másokért teszel? A Mérleg ugyanis a ‘szimmetria’ jele is…

Mindent a mi belső valóságunk és lelkünk mozgat. Annak harmóniáját érdemes első helyre írni, sorolni, ha céljainkat számba vesszük, ha további utunkat tervezzük.

Újhold = új kezdet. Új Holdciklus indul.

A Holddal együtt áll a nap elején még a Mars is, ez mindenképpen erősíti ezt a mostani Újholdat, ad a tervezéshez erőt, cselekvőképességet.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s