Októberi asztrológiai előrejelzés

Szeptember elején sokat bíbelődtünk azzal, hogy rutin, hogy rend, aztán a Mérlegbe lépő Nappal előkerültek az egyensúly, harmónia, kapcsolódásaink kérdései, majd most októberben a dominánsan Mérleg jegy által leuralt hónap eleje szép lassan átsiklik a nehéz, Skorpiósan zártabb energiák felé, ezzel a Skorpió témák felé, elmúlás, fény-árnyék, félelmek, elengedés, belső átalakulás. 

A Plutó október 3-i direkt mozgásba váltását ki kell emelnünk a hónap asztrológiai eseményei közül, illetve a Napról, Vénuszról, Marsról és Merkúrról Szaturnuszra és Plutóra vetődő nehéz és az Uránusz felé hajló feszes fényszögeket, amik egymást váltogatva, hol itt, hol ott nyomhatnak be rajtunk egy-egy gombot; a hónap végén a Merkúr pedig megint hátrálni kezd, ami csavart vihet itt-ott olyan témákba, mint kommunikáció, közlekedés, gondolatiság…

Az őszi napéjegyenlőséggel szeptember végén már egyértelműen megérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor, ha akarjuk, ha nem, foglalkoznunk kell  a fény és árnyék problematikájával. A természet is e felé húz minket, de igazából a sejtjeinkben is ott ez. Ilyenkor csendesednünk kell, elfordulni a kintitől, és magunk felé hajlani, introvertáltabban hozzáállni a dolgokhoz, a kifelé áradást eltenni tavaszra.

Mintha egy lélekrészünket kellene fiókba zárni hónapokra, azt, ami élvezte az enyheséget és a meleget, a napfényt. Sok évvel ezelőtt, amikor nem foglalkoztam még asztrológiával, nem értettem, hogy novemberben miért érzi az ember magát jóval elesettebbnek, mint máskor. Most már értem, hogy a léleknek nem gond, ha ilyenkor bezár, elvonul a fénytől. Mint, ahogy nyáron feltöltekezünk napfénnyel, úgy télen feltöltekezünk azzal a belső erővel, amitől aztán újra cselekvőkké válhatunk, ha újraéled odakint. Persze a modern embernek teljesen bezárni szinte lehetetlen, hiszen nap mint nap kimegyünk a külvilágba. Mindezek mellett is érdemes az őszi időszakot csendes kontemplációban tölteni.

Ez a hónap csendes ugyan nem lesz, de visz minket beljebb, s ez jó.

Erre az évre visszanézve egy szabadulószoba képe ugrott be, amire mostanában sokan befizetnek. A szabadulószoba, ugye, olyan, hogy oda önként megyünk be. Egy játék. Ez az év kicsit ilyen. A nagy sorsbolygók ez év áprilisában megálltak, hátráló mozgásba kezdtek (Jupiter, Szaturnusz, Plutó), majd csupán nyár végén, ősszel váltottak-váltanak direkt mozgásba.

Ilyen minden évben van, mondhatnánk, nem nagy dolog. Igen, csak ez évben a Plutó és Szaturnusz kellő közelségben van ahhoz, hogy a kemény Bakban járva, kicsit erőteljesebben tanítson minket, mint máskor. Érdemes átgondolni, mi történt velünk tavasszal. Milyen leckék jöttek szembe. Leckén értek minden olyan eseményt, konfliktust, ami megviselt minket, ami felismeréseket hozott, ami pillanatokra lebénított minket. Legfőképp ezen témákban: hol korlátoznak engem vagy korlátozom én magam, hol van az életemben manipuláció, kontrollprobléma, hol feszít, hol fáj, mitől félek, hol próbáltam mindig is magam elől is szőnyeg alá söpörni kényelmetlenségeket, hol vagyok merev, hol szakadok bele a megfelelésbe, s ezért nem tudom kellően képviselni magam, hol vagyok képmutató, hol érzek árnyékot magamban, titkot. Érdemes erről egy rövid listát készíteni, s megnézni, hogy akkor, amikor ezekkel szembesültünk, amikor ezekbe, mint egy verembe akkor már ezredszerre beleestünk, tettünk-e ezen feszítő megoldatlanságok feloldása felé lépéseket. Merthogy a hátráló időszakok arra jók, hogy időt kapjunk, hogy gyakoroljunk, hogy az eggyel feljebb lépés előtt kicsit bemelegítsünk.

Csak mi tudjuk kiokoskodni, hogyan tudunk kijutni megoldatlanságaink, korlátaink szabadulószobájából. Rájönni, hogy, hol a lakat… S, ha végre megleltük,  használni azt, és kinyitni végre az ajtót.

Izgalmas év. A Plutó mai (október 3) direktbe váltásával, a bolygó napról napra egyre közelebb lesz a Szaturnuszhoz (egzakt együttállás 2020. január), vagyis egyre nagyobb nyomás lesz rajtunk, hogy az általuk érintett életterületünkön, végre letisztázzunk minél többet. Ha nem tesszük, szokottnál erősebben jönnek majd ugyanazok a konfliktusok, félelmek, ha dolgozunk rajta, fel- (és egyúttal ki-)szabadulunk.

Aki az elmúlt hónapokban sokat tett önismeretbe, mert nekimenni félelmeknek, merte átrágni magát az ismeretlenen, mert belépni új minőségekbe, most, hogy elindultak a fent említett bolygók, egy magasabb szinten folytathatja tovább…, s ezt most érzi is…

A halogatás, mint technika, amit oly sokszor használunk, ha félünk nekimenni egy témának, most nem nagyon tud működni. Löknek rajtunk egyet, ha nem teszünk.

dundanim090400044

A löknek rajtunk egyet, ha nem teszünk, persze globális szinten is értendő. Az elmúlt évtizedekben a természet mindenféle szívbe markoló módon jelzett, hogy hogyan romolhat el itt lent a földi élet. A 90-es években már számos jelentés jött ki, hogy nem lineárisan fog elmúlni, ami most van, hanem kiszámíthatatlan események sora fog teljesen új életkörülményeket teremteni. Mintha senki nem figyelt volna.

Elmúlt azóta 30 év, és csak hellyel-közzel tudtunk tenni. Aztán ebben az évben mindez begyorsult. A két nagy sorsbolygó nem tétlenkedik, láthatjuk. Illetve, amit nem is gondoltunk, nem csak azt kell figyelnünk, ami ennek kapcsán múlik  odakint, hanem, ami ennek folyamatában ér minket pszichésen, főképp úgy, hogy mindent másodpercnyi pontossággal követhetünk az okostelefonjainkon.

Kicsit ez is szabadulószoba, csak itt ott lett volna a lakat, amivel kijövünk belőle már rég, de a skandinávokon kívül nem sokan törték a fejüket, hogy hogyan jussunk ki. Ők ötleteltek, de hát nem sokra mentek vele, hiszen a világ vezetői most próbálják csak összedugni a fejüket, hogy mi legyen a stratégia. Hogyan jussunk ki ebből. Itt, ugye az a nehéz, hogy még nincs lakható másik bolygó kéznél, ide kell még berendezkednünk. Ha nem fizikai síkon nézzük a folyamatokat, akkor az események mind arra vezetnek minket, hogy átértékeljünk, újratervezzünk, átalakuljunk (ld. másik írásom: Bikában járó Uránusz).

A Plutó a jelen Szaturnusz uralta Bak jegyben ebben jó. Nincs szürke, csak fekete és fehér… Segít nekünk átalakulni…

Mivel a hónap Skorpió energiákban fut majd ki, valószínűleg ez a hónap ilyen átalakító globális eseményekben is bővelkedni fog.

Modern 4 Cogs
C. Chaplin: Modern Times

De nézzük, hogy nyitott a hónap: egy Vénusz-Plutó közti nehéz fényszöggel. Itt, ha vannak még, felerősödhetnek a napokban, félelmeink, értékrendünket tekintve, vonzódásaink kapcsán, kapcsolódásaink terén. Belefuthatunk a kontroll témáiba, érdemes magunkat kicsit nagyobb higgadtságra sarkallni, mert most a napokban könnyebben belemegyünk érzelmi vívódásokba.

Október 3-án a fent már említett folyamatokkal karöltve a Plutó újra elindul. És ezen a napon a Merkúr Skorpióba lép. Kvadrátja a Szaturnusszal és Plutóval már nem teljesen egzakt, de még hat. Figyelmesen közlekedjünk, higgadtan kommunikáljunk, ne húzzuk fel magunkat, ha elromlik valami, javítsuk meg, és találjunk vissza a középpontunkba a lehető leghamarabb.

Október 4-én a Mars Szűzből Mérlegbe lép. Az egy levegős történet, de ne feledjük, a Mars itt azért nem tudja százszázalékosan kifejteni hatását. Ha veszítenénk a fókuszból, nehezebben koncentrálunk, ha csapongunk, ha bizonytalankodunk, az most kicsit benne van a pakliban. Majd a hó végén, illetve november elején fog a Mars is kvadráttal kapcsolódni Szaturnuszhoz, Plutóhoz. De már hatása október folyamán itt lesz. Feszes, vulkanikus energiák zavarhatják majd meg az őszi melankólia felé hajló tendenciákat. 

Október 7-én hétfőn a Merkúr pont szemben fog állni az Uránusszal. Az Uránusszal való kapcsolódása is ‘idegességet’ okozhat. Legyünk tudatosak abban, hogy ne ugorjunk minden kinti eseményre. És fokozottan figyeljünk a közlekedésben.

A Nap-Szaturnusz nehéz fényszöge is ezen a napon lesz egzakt, de érezteti hatását egész héten, és még…

A korlátok, a szabály, a rend témái…Mintha valaki fogná a bokánkat. Ne vegyük ezt sértésnek. Használjuk arra, hogyan kerülhetünk mindig és mindig újra a középpontba, bármi ki is billent minket. A Szaturnusz a gerincünk. A tartásunk. Ő csak segíteni akar.

A Vénusz október 8-án lép majd Skorpióba, a Skorpióban a Vénusz enyhén szólva szenvedélyes, a Skorpió jegy fent és lent energiái, a fekete és fehér, a szélsőségek jellemzik, a szerelem, szépség bolygója ebben a jegyben jár majd.

Október 13-án vasárnap (ahogy a Nap már szemben, úgy) lesz egy Vénusz-Uránusz szembenállás az égen. Részben felszabadító, részben feszültséget keltő fényszög. Belefuthatunk olyanba, hogy értékrendünkkel ellentétes energiák jönnek szembe. Nem tudunk kitérni…

Október 13-án Telihold lesz, Kosban. A Telihold mindig hat az intuitív oldalunkra, használjuk. Kicsit mindig megmutatja, hogy, amit akarunk, tennénk, és amit érzünk (valójában), az egybeesik-e. A Hold (érzelmek) és a Nap (akarat) játéka ez.

Október 14-én beáll a Nap-Plutó nehéz fényszöge. Fényünket, napunkat, utunkat keresztezhetik olyan jellegű jelenségek, amelyek esetleg félelmeket okozhatnak. Míg máskor egy konfliktuson simán átsiklunk az októberi energiákkal, ez szinte lehetetlen lesz. A Nap tehát már itt játszik a Plutóval, aztán 23-án majd átlép a Plutó jegyébe, Skorpióba, hogy vigyen minket beljebb-beljebb. 

Október 21-én, hétfőn, lesz egy Vénusz-Neptun trigon az égen, már az előtte levő hétvégét is megszínezheti. Ez a fényszög, olyan, amikor a szépség elnavigál minket kicsit a realitástól, és visz feljebb. Érdemes erre a hétvégére valami emelkedett vénuszi, neptuni programot szervezni. Főképp, mert vasárnap lesz egy Vénusz-Hold trigon is az ége, egy Vénusz-Szaturnusz szextil, és egy Hold-Neptun trigon (A trigon és szextil jótékony fényszögek).

Október 23-án, ahogy említettem a Nap átmegy a Skorpió jegyébe. amint látjuk, a Plutóval egész hónapban elbíbelődhetünk… A Skorpió uralkodó bolygójaként, jelen lesz erősen ebben  a hónapban.

Október 28-án az Újhold Skorpióban köszönt ránk ugyancsak. És aznap a Nap is szembekerül az Uránusszal. Feszes. Megintcsak…

Ahogy fentiekből kitűnik a személyjelölő bolygók egymás után kvadrálják a lassan már szinte teljesen együtt álló Szaturnuszt és Plutót, mindeközben egyikük-másikuk feszes szembenállásba kerül az Uránusszal…

Azt látni kell, hogy teendőnk lesz e hónapban, de, ha nem állunk ellen a változásnak, hanem tudunk rugalmasabban, bevállalósabban és merészebben hozzáállni mindenhez, ami ér minket, akkor annyira meg tud majd emelni minket a bennünk kinyíló változás, hogy fel sem vesszük a fentiekben vázolt transzfomatív energiákat, vagyis, felvesszük, de a saját hasznunkra fordítjuk. Változunk.

 

A gramofon tűje jut eszembe, ahogy karcolta a hanglemezt, lankadatlan, és aztán végülis zene lett belőle, dallam.

 

Ez a fentről jövő energiák üzenete. Minden karcolás rajtunk, minden megélésünk, minden öröm és minden kín fontos az úton, hagyjuk, hogy megtörténjen, s mindig úgy, ahogy a lelkünk diktálja, hogy, a végén összefüggő dallam legyen…

Egy hangulat legyünk, egy szín, egy dal, Egy, egyetlen, és megismételhetetlen…

 

149087e463a0bf009228e88cc8662ea7

 

Asztrológiai tanácsadást vállalok.

A konzultáció személyesen (helyszín: Budapest vagy Gárdony) vagy skype-on keresztül történik.

  1. Éves előrejelzés
  2. Általános személyiségelemzés
  3.  Párkapcsolati elemzés
  4.  Gyermek születési képletének elemzése
  5.  Terápia konkrét problémára fókuszálva integratív hipnoterápia és a születési képlet segítéségével

Az elemzéshez előzetesen kérném a születési adatokat (hely, év, hónap, nap, óra, perc).

Elérhetőség: barnabea224@gmail.com

Tel.: 06 (30) 812-3078

20190910_162508_0000

Read October astrology forecast here In English

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s