A Nap Skorpióban, avagy, ha ebben az évben mertél változtatni, akkor az már átjár…

A Nap október 23-án, tegnap Skorpióba lépett. Ez az a hónap, amikor az ég egy napon, egy ponton elkomorul, és mi is kissé más fényben kell, hogy lássuk, érzékeljük a világot. A fény odakint alábbhagy.

Érdemes olykor kicsit ‘meghalni’, mélységeket megtapasztalni, félelmeinken átküzdeni magunkat, hogy az élet egyre mélyebb összefüggéseit megtapasztaljuk.

Ki tudná ezt jobban, ha nem egy Skorpió?

Elmélyülés, kutatás, szívósság, végletesség, lelkiség, szenvedélyesség, merészség, harckészség. A Skorpió egy vizes jegy, és szilárd. Egyrészt a lelkiség és érzékiség, szenvedélyesség mozgatja, másrészt a kitartás és keménység jellemzi. Két uralkodó bolygója a Mars és a Plutó. Aki erősen Skorpió érintettségű, annak ezzel a két bolygóval dolgoznia kell. 

A 12 jegy közül ő a legnagyobb átalakító. Azt tanulja, hogy a dolgok nem halnak meg, csak folyamatosan változnak. Tanulja az elengedést. Azt, hogy anyagi szinten semmi sem az övé. Amint ezekben fejlődik, szellemi síkon hatalmas átalakuláson mehet át, egész életét átformáló belső lelki változásokon. Nem csak önmagát, hanem a környezetét is alapjaiban tudja átformálni. A Skorpió aszcendenssel vagy Napjeggyel rendelkező egyének, ha becsöppennek egy közösségbe például, ott bizonyosan hatnak majd. S életük során nagy sorsfordulókat is megélhetnek, ha jól élik Skorpió énjüket, pusztán azért, mert egy ponton nekimennek a félelmeiknek és mernek fejlődni.

Skorpió érintettségemmel, ha elemzésen jár nálam valaki és ugyancsak e jegyben született, soha nem hagyom ki, amit asztrológia tanárom évekig duruzsolt a fülembe, hogy a Skorpió útja egyedi. Mert egyre azt fogja érezni, hogy olyan magasan és olyan mélyen nem tud érezni senki, mint ő. Emiatt sokáig bánthatja magát, s a külvilágban emiatt sérülések érhetik egyre.  Sőt. Ha továbbmegyünk: azt se fogja senki érezni, amit ő. Bár egy Skorpió ezt várná. Ezerszer is átélheti ennek fájdalmát: hogy elfogadja, más máshogy érez. Ha ez megtörténik, akkor már a fentieket a saját javára fordíthatja. A Skorpió végletessége az egyik tehetsége is, de egyben az egyik legnagyobb nehézsége is.

Ha egy Skorpió jól csatornázza az energiáit a legnagyobb szellemi átalakító lehet. Ha ő mer változni, és meghalni és újjászületni folyamatosan, akkor változásokat indíthat el környezetében is, erre megtaníthat másokat is. Tipikusan jó gyógyítók a Skorpiók, mert könnyedén kézen fogják a klienseiket, és átsegítik őket a félelmeiken. A Skorpiók ismerik a félelmet, és tudják, hogy azok – bár nem könnyen, de – legyőzhetők.

Pár szóban azért beszéljünk a skorpióról, amely analóg ezzel a jeggyel.

Sok leírásban az szerepel róluk, hogy lényegében elpusztítathatlanok. Az egyik legősibb állat, már 320 millió éve éltek egyedei. Extrém körülmények között is megél. Az anyagcseréjét olyan szinten le tudja lassítani, hogy van olyan skorpiófaj, amely egy évig el van táplálkozás nélkül. Abban is kitűnik más fajok közül, hogy sokáig él, vadon 2-10 évig, fogságban akár 25 évig is elél. A skorpiók a túlélés bajnokai. 48 órán keresztül tudnak víz alatt tartózkodni, különleges tüdejük miatt. Száraz területeken is elélnek, a legkeményebb viszonyok között, és elegendő nekik a táplálékból kinyert folyadék. Más rovarok átlagos oxibénbevitelének 1/10-e elegendő számukra. Elpusztíthatatlanok. A csípésükről tudunk, és arról, hogy ultraibolya fényben fluoreszkálnak még akár a többezer éves fossziliáik is. Különleges képességekkel bírnak…, az tény.

Azt tudnunk kell, hogy mindenkiben van Skorpió valahol. A 12 életterületed közül, amelyet a születési képlet mutat, az egyikben Skorpió energiákat képviselsz. Plusz, ahol a Plutó áll a képletedben, ott Skorpiós témákkal dolgozol, ott vannak a legnagyobb félelmeid. Plusz, ha Skorpió jegyében áll valamely bolygód, akkor is foglalkoznod kell ezzel az energetikával. Tehát nem csak a Skorpió aszcendensűek és Napjegyűek érintettek, de persze ők halmozottan.

HA ÉRDEKEL, HOGY HOL ÉLED, MELYIK ÉLETTERÜLETEDEN LEGINKÁBB A SKORPIÓ JEGY ENERGIÁIT, JELENTKEZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉSRE.

Az elkövetkező pár hétben a fenti témák erősebben előkerülhetnek.

  • Hogyan állsz a változás témájával?
  • Vannak-e félelmeid? S, ha igen, szembe mersz-e nézni velük?
  •  Hogy állsz az elengedéssel?
  •  S, hogy a ragaszkodással?
  •  Kötöd-e magad olyasmihez, ami már elmúlt, ami már nem szolgál?
  •  Hol kell átalakítani alapjaiban az életed, hogy teljes legyen, és igaz?

Ha ebben az évben mertél változtatni, akkor az már átjár.

A Szaturnusz és Plutó már ez év februárjától nagy közelségben adták le nekünk a leckéket, fegyelmezettebbek legyünk, de egyben merészebbek, hogy jó, ha nem állunk ellen a változásnak, a Neptun, amely saját jegyében Halakban van, segített nekünk kicsit elszakadni olykor a fizikai síktól, fentről ránézni a dolgokra. A Jupiter saját jegyében, Nyilasban emelhetett minket tudatosságban, bölcsességben.

A Skorpió hónapjában érdemes ezt még kicsit tovább tolni, még azon a határon túl is, amit eddig felvállaltunk… A Jupiter még decemberig saját jegyében, Nyilasban jár, ő sokat segített nekünk ez évben, hogy megtaláljuk és éljük a saját igazságunkat. Használjuk ki az elkövetkező heteket. Változzunk-változtassunk.

Vegyünk példát a Skorpiókról, akik, ha jól élik a Skorpiót magukban, addig mennek, amíg fel nem ismerik, hogy az újjászületéshez, merniük kell olykor kicsit meg is ‘halni’.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s