Novemberi asztrológiai előrejelzés

aki most tevékeny, azt érezheti, halad …

… aki most a jelenben tud lenni, az hálával éli a napjait …

… aki most merész, az letesz régóta vitt terheket … 

… aki most mer kapcsolódni, az nincs egyedül …

… aki most ‘átlát’ az anyagon, annak anyagon túli minőségek nyílnak meg …

… aki most őszinte, az nyugodt …

… aki most szembe tud nézni az igazsággal, az felszabadul …

A JUPITER

f42670526f9d312ca312ce70dba793f1

A november talán azért kiemelten érdekes asztrológiai szempontból, mert a Nagy Jótevő, a Jupiter ebben a hónapban még Nyilasban (majd 2030-ban lesz itt újra), hogy aztán december első napjaiban átlépjen a már neki korántsem olyan kedvező Bak jegyébe. Miért említésre méltó ez? Mert minden bolygó legerőteljesebben a saját jegyében tudja képviselni a rá jellemző minőségeket. S a Nyilas Jupiterrel egész évben abban fürödhettünk, hogy azon az életterületen, ahol éppen járt a képletünkben, ott kivételes tágulást, bővülést, növekedést észlelhettünk, ott jóval könnyebben tehettünk szert bölcsességre, ott erős felismeréseink lehettek, s, ha hittünk, meggyőződéseink mellett kitartottunk, megvalósulhattak régen dédelgetett álmaink is. A Nagy Jótevőre jellemző módon ajándékok potyoghattak az ölünkbe, vagy valamiféle emelkedést érezhettünk. S olykor azon kaphattuk magunkat, hogy ezért hálát érzünk.

A hála mindig kicsit öröm, kicsit alázat, kicsit felismerése annak, hogy az élet úgy tud kinyílni teljes fényében számunkra, ha merjük átadni magunkat saját belső igazságunknak, meggyőződéseinknek, ha merünk rálépni saját (csak ránk jellemző) belső utunkra.

(Pár éve egy buddhista szerzetes előadásáról ezt hoztam magammal: ahogy járt-kelt a világban arra jött rá, hogy a hála érzete felülírja a boldogság érzetét, hogy az emberi lét talán legáldottabb, legboldogabb pillanatai azok, amikor valamiért vagy valakiért hálát érzünk a szívünkben.)

Ebben a hónapban a fenti gondolatmenetben szereplő minőségeknek érdemes még adni pár gondolatot, mert még most is ebben az energetikában vagyunk. A Jupiter most segít, emel. Szuszakoljunk be annyi felismerést, igazságot, hitvallást ebbe a hónapba, amennyit csak tudunk. Hogyan? Ha történik velünk bármi, figyeljük meg, forgassuk át magunkban, ne hagyjuk, hogy csak úgy elillanjon, merítsünk minden külső és belső megélésből. S nézzünk utána vissza, hogy mondjuk éppen ebből a merítésből, mi maradt meg nekünk. Azt vigyük magunkkal. Ami, úgy érezzük, nem a miénk, azt engedjük el (amúgy is Skorpió hónap dominánsan a november, az elengedés témája ott lebeg a levegőben).

Novemberben ráadásul, pontosan 24-én vasárnap (de persze hatását már előtte és utána pár nappal is érezhetjük), együtt fog állni a Nagy Szerencse bolygója, a Jupiter, a Vénusszal, amit az asztrológiai hagyomány a Kis Szerencse bolygójának nevez. Ami még ad ennek az állásnak egy további árnyalatot, hogy a  Vénusz (november 1-jétől) a Nyilas jegyében jár majd. Tehát éppen a Jupiter jegyében. Emiatt a hatásuk, a kettőjük összefonódása az égen még erőteljesebb lesz. Érdemes a 24-e körüli napokban figyelni, hogy mi ér minket. Mintha egy ecsettel a két fenti bolygó megszínezné akkor majd a napokat kis kalandvággyal, optimizmussal, idealizmussal, reménnyel, szépséggel, romantikával. November harmadik hete tehát meg lesz festve ezzel a kedvező bolygóállásal.

Ne feledjük, akkor majd már a Nap is Nyilasban jár (november 22-én hagyja el a Skorpió jegyét). A november eleje még halmozottan Skorpiós persze. Bár a Vénusz átlép a hónap első napján Nyilasba, a Merkúr és a Nap még Skorpióban akkor.

A MERKÚR

178d32f1d9ae922b089ab915291c193bA hónap másik fontos hatása, hogy a Merkúr hátráló mozgásban van. Majd november 20-án indul el újra. Egész hónapban a Skorpió jegyében jár. A hátráló Merkúr időszakában szoktak elromlani a háztartási gépek, vagy lefulladni az autók, vagy ilyenkor futhatunk bele olyan papírügyekbe, amelyek lelombozhatnak minket erősen, mert akasztanak, félreértések történhetnek, amelyek  nemritkán felbosszantanak minket.

A Skorpió jegyében a Merkúr erős, nyomatékos, egy pillanat alatt kidobja magából az igazságokat.

Emiatt a hónap során kicsit szenvedélyesebben kommunikálhatunk, mint máskor. Akár szőnyeg alá söpört igazságok, titkok is előkerülhetnek egy-egy konfliktus kapcsán. Érdemes tudatosan hűteni magunkat, hogy csak indokolt esetben kerüljünk vitákba. Némileg felerősödik a Skorpió Merkúr ereje november 11-én, amikor a Skorpió Nappal együtt fog állni. Ez egy hétfő. Induljunk aznap felvértezve munkába:)

A MARS

fcebb2dd530b81b8c3b90bd205e209b2

A Mars is kicsit rátesz erre majd a hónap során. A Plutóval és Szaturnusszal októberben beállt nehéz kapcsolódása azért még ott a levegőben. Robbanékonyság, hirtelenségek, beszorultság érzetei, ha elkaptak minket olykor, az indokolt lehetett az elmúlt időszakban, mert bár a Mérlegben a Mars nem olyan erejű, de a két fenti bolygóval packázva, igenis kihozhatja belőlünk az indulatokat. Érdemes még november elején is, mondjuk kis sportba csatornázni a feszültségeinket, vagy olyanba fogni, amellyel harmonizálunk inkább, mint konfrontálódunk.

Ahol a feszültség feltör, azokat a helyzeteket azért nézzük meg alaposan. Mit üzennek nekünk? Hisz minden kívül megjelenő konfliktus a bennünk rejlőnek a kivetülése.

A Mars a hónap során aztán átlép a saját jegyébe (november 19), Skorpióba, ez egyrészt nagyon klassz ahhoz, hogy előhozzuk magunkból a Marsot, vagyis tegyünk. Már régóta tologatott terveinket végre beteljesítsük, olyan tevékenységbe tegyünk energiát, ami fókuszt kíván, vagy erőfeszítést, vagy kitartást.

Ebbe kicsit beleszólhat az, hogy a Mars november 24-én szembehelyezkedik az Uránusszal. Ez olyan energia, ami kétféleképpen csapódhat le, vagy idegesek leszünk tőle és szétszóródunk, vagy még az elején elkapjuk a lavinát, és a Skorpió Mars erejére támaszkodva fókuszálunk, kitartunk, egyik kitűzött célt pergetjük a másik után. És tartjuk az irányt.

A HOLD

6c24a4c437c8e9ab696ee0ffd7062b4aA Telihold e hónapban Bikában áll be november 12-én. Ebben a jegyben a Hold jól érzi magát, emelt. A Bika jegy a földelés, a stabilitás, a megvalósulás, a munkánk gyümölcse, a belesüppedés abba, amit megteremtettünk. Ez is a hónap egyik áldásos pillanata lesz…

Teliholdkor a Hold ‘szemben áll’ a Nappal, így a Naptól fényt kap. A Nap és a Hold energiája bennünk, ha férfiak vagyunk, ha nők: a tetteink, a tudatosságunk, az erőnk egyrészt, másrészt az érzéseink, érzeteink. Teliholdkor a kettő párbeszéde zajlik. Már az ősi népek is nagy jelentőséget tulajdonítottak a holdfázisoknak. Érdemes ilyenkor kicsit megfürödni a Hold fényében, megnézni mit világít meg a Nap. Olyat is felfedezhetünk ilyenkor, ami máskor rejtve van.

A Telihold Bikában ebben segíthet: elvisz minket az alapokhoz, a ténylegesen fontos, alapvető értékekhez, amin esetleg sokat dolgoztunk, s aminek gyümölcsét már élvezzük. Hogy ezt lássuk meg.

Az Újhold majd november 26-án áll be Nyilasban. A hó vége már, ahogy látjuk tol minket a Nyilas jegy minőségei felé. Ez az Újhold abban  erős, hogy növeli bennünk a kalandvágyat, hogy nagyratörőbb célokat tűzzünk ki, mint máskor, hogy optimistán álljunk hozzá az élet dolgaihoz, lelkesültséget, enyhe lázadást hozhat fel bennünk. Újhold = új kezdet. Ne feledjük, ekkor még a Mars szembehelyezkedve az Uránusszal az égen, érdemes az esetleges feszültségeinket új elképzelésekbe ültetni, ezzel adni magunknak, hogy jó helyre menjen az energia. A Vénusz ekkor már Bakban, már indul a Bak jegy analógiáinak lassú bekúszása a mindennapokba. Olyan célokat érdemes kitűzni, amely lelkesít, de van realitás is bennük.

A NAP

A Nap novemberben 22-ig Skorpióban jár. (Bővebben erről: itt).

19f5001d1fa1109ff6e53c4d73dda2a1

A hónap nagy részében érdemes alábbi kérdésekkel kicsit foglalkozni:

 

Hogyan állsz a változás témájával?; Vannak-e félelmeid? S, ha igen, szembe mersz-e nézni velük?; Hogy állsz az elengedéssel?; S, hogy a ragaszkodással?; Kötöd-e magad olyasmihez, ami már elmúlt, ami már nem szolgál?; Hol kell átalakítani alapjaiban az életed, hogy teljes legyen, és igaz?

Aztán november 22-én a Nap Nyilasba lép. Ez egy kissé felfelé áradóbb, nyíltabb energetika, mint az előző jegy, ami zárt volt, befelé irányuló és szilárd. A Nyilas egy tűz jegy, és változó. Némileg grandiózus. Míg Skorpióban a felé tartottunk inkább, hogy magunkkal kapcsolódjunk, addig a Nyilas jegy a felé visz minket, hogy másokkal vagy egy nálunknál sokkal nagyobb energetikával kapcsolódjunk.

A NEPTUN

c92f94ced50a1633cebc98e8052136c6

A hó végén még van egy fontos esemény: a Neptun direkt mozgásba vált. Június óta hátráló mozgásban volt.

A Jupiterrel beállt nehéz fényszögével karöltve kaphattunk jópár leckét ez évben a hátrálás alatt, hogy hol vagyunk még illúzióban. Hol nem látunk tisztán.

Ha figyelmesek voltunk és nem sepertük a szőnyeg alá a csalódásaink alatt megélt veszteségeket, fájdalmakat, félelmeket, hanem dolgoztunk velük, akkor most tisztábban látunk, és sokkal reálisabban mérhetjük fel a helyzeteinket, kapcsolódásainkat, érzéseinket, s a külső eseményeket.

A Szaturnusz és Neptun szép kapcsolódása  (november 09.) végig november folyamán egyébként állandó segítség  lesz a tisztánlátásban. Ne lepődjünk meg, ha e hónapban szokatlanul reálisak vagyunk olyan témákban, amikben régebben folyamatosan elkentünk dolgokat.

Összegzés

9580c23a408ee6e70762aacb97fe5c4e.jpg

És még pár szó arról, hogy decemberben kicsit elönt minket majd a BAK jegy energetikája. Átlép oda a Jupiter, ott lesz a Vénusz, a Plutó, a Szaturnusz, majd a Nap… Az kicsit hidegebb lesz, mint, ami most van…

Töltekezzünk fel e hónapban a fent említett jótékony hatásokkal. És mindent összevetve, legyünk lehetőleg pozitívak.

Átformáló időket élünk…

Ami persze olykor félelmekkel tölt el minket. De talán épp ez az, ami segíthet minket a felé, hogy ami a szemünk előtt, azt értékeljük. (A Bikában járó Uránusz ez irányú hatásairól itt olvashatsz) Ne várjunk megoldásokat mástól. Csak mi lehetünk saját megoldatlanságaink felfejtői. Vállaljunk felelősséget a tetteinkért, s lehetőleg ne halogassunk. Bárhol félelmeink vannak, vizsgáljuk meg, és lehetőleg engedjük el őket (ha egyedül nem megy, kérjünk terapeutától segítséget). Vízöntő-korszak küszöbén állunk. Úgy vélem, most mindent lehet (erről bővebben itt olvashatsz). Itt elsősorban belső munkára gondolok, s az annak kapcsán belőlünk kinyíló lehetőségről.

Mit értek lehetőség alatt?

… hogy a jelenünkért, a kapcsolódásainkért, minden negatív vagy pozitív tapasztalatunkért, az eddig megtett belső utunkért, a zsákutcákért, a csalódásokért, az örömökért hálásak legyünk.

Merthogy ezek teszik ki azt, akik vagyunk jelenleg.

S mi más van, mint a jelen?

Ha eljönnél elemzésre: bejelentkezésről részleteket itt találsz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s