Decemberi asztrológiai előrejelzés

Elérkeztünk az évtized utolsó hónapjához, 2019 decemberéhez, illetve az Adventhez, ami a Nyilasban járó Nap analógiáját követve nagyban segít abban, hogy kicsit elforduljunk az elmúlt hónapokra jellemző intenzív, s olykor meglehetősen megterhelő belső és külső munkától, kicsit megálljunk, s amit ennek kapcsán elértünk, magunkévá tettünk: tudást, érzést, hitvallást, értékrendet (hisz ebben az évben annyit változtunk…), azt egy selyemszalaggal átkötve átadjuk másoknak, annak erejével kapcsolódjunk és megtartsunk másokat, a nekünk fontosakat, a gyermekeinket, a szüleinket, a párunkat, a barátainkat, a “ránk-szorulókat”, kicsit tudatosabban, mint tesszük az év más hónapjaiban, hisz közeleg az Ünnep.

Átadás, Kapcsolódás, Megtartás, ezek mind oly fontosak ahhoz, hogy az élet ne csak feladatok és célok halmaza legyen, hanem egy hangulat, amiben bármikor hátradőlhetünk, egy út, amin haladva egyre teljesebbé válhatunk, egy magaslat, amin elégedetten szétnézhetünk, egy mélység, egy meredély, amibe olykor kalandvágyóan belekívánkozhatunk. 

“A mélység maga a tudat, s a tudat a mélység…” (K. Wilber)

 

Fontos év áll mögöttünk, asztrológiai szempontból, mintha összefogtak volna a nagy hatással bíró bolygók odafent, hogy ez évben kicsit a szokásosnál erősebben mélyüljünk, tudatosodjunk, s emelkedjünk, s haladjunk.

A mélységeket, az alászállást az asztrológiában a Plutóval azonosítjuk. A Plutó Bakban jár, a Bak jegyre jellemző szikár, szívós energiával a Plutó ez évben jópár olyan félelmet felhozhatott bennünk, amivel azt gondoltuk esetleg már nincs dolgunk, de az év során kiderült, hogy mennyire igen. Ha félelmek voltak, azokban most mintha senki kintről nem segíthetett volna, azokkal magunkra maradtunk. Azokkal úgy kellett szembenéznünk (ha mertük), hogy senki nem fogta a kezünket. Azt gondolom, pont ez adta az évnek az egyik nagy erejét, s ebből meríthettünk a legtöbbet, hisz saját erőtlenségünkkel, árnyékunkkal dolgoztunk, amiből hiszem csakis erőt, és csakis fényt nyerhetünk.

“Mindent meg lehet fejlődni, de egyet nem, a karmát, azt meg kell szenvednünk…” (Daubner B.)

 

A karma  jelölője a Szaturnusz, ez évben ugyancsak Bakban jár(t), saját jegyében, így erőteljes hatással lehetett ránk azon az életterületen, ahol éppen jár a képletünkben.

Hisz mindannyian lehoztunk egy karmát ez életre, egy kondicionáltságot. Azzal, ha akarunk, ha nem, dolgoznunk kell. A Szaturnusz saját jegyében, hihetetlen nyomatékkal préselte ki belőlünk ez évben a KI MINT VET, ÚGY ARAT leckéjét. Hogy legyünk felelősek saját tetteinkért, tartsuk az irányt, a rendet, legyen tartásunk, és tartsuk meg, amit teremtettünk, ne hárítsunk felelősséget senki másra. Hisz, ami körülvesz minket, az a mi teremtményünk, a mi döntéseink hívták életre azokat. (A Plutó és Szaturnusz ez évi hatásairól itt is olvashatsz)

A Neptun Halakban jár, ugyancsak saját jegyében. Na igen, az a mélység után a magasság… Ha figyelmesek vagyunk, bármi lecke jön az életben, az azért jön, hogy nőjünk tudatosságban, hogy fejlődjünk, hogy ismerjük fel, van a fizikai síkon túl is, hogy érdemes a felé is tartani, hisz a fizikai egy ponton el fog röppenni, és marad a lélek. A Halak Neptun mind egyéni, mind globális szinten abban segít, hogy felismerjük a transzcendenst, az égit, azt, ami nem megfogható, csak érzet, hogy minden tettünkben ott legyen a lelkiség, a varázs, a szeretet.

Olykor úgy érzem, az élet nem szól másról, mint, hogy ízlelgessük, mit is jelent valójában nekünk a szeretet, hogy éltük meg azt mint kisgyermek, hogy értékeltük azt felnőttként,  hogyan formáljuk át magunkban az utunk során. Gondoljunk bele, a napjaink nagy része másról sem szól csak a szeretet leckéiről. A Neptun jelenlegi állása ez évben sok felismerést hozhatott, hogy mi a szeretet, és mi, ami nem az.

Az Uránusz Bikában járt az év nagy részében, és itt is lesz még egy darabig. (Erről itt részletesebben olvashattok.) Vissza az alapokhoz. Ő ezt tanítja most nekünk. Lásd meg, ami a szemed előtt van, ne vágyj többre, másra. Vedd észre a földet a talpad alatt. Költözz kisebb házba, fogyassz kevesebbet, minimalizáld az igényeidet. Az értékmérő nem az, amid van, hanem ami vagy. Egy egyedi, egyszeri teremtménye az univerzumnak. Érdemes volt ez évben tenni azért, hogy némileg felszabaduljunk az anyag fogságából. Mivel az Uránusz a Vízöntő energetikával erősen lázadó és hirtelen, ha nem így teszünk, kifordít bennünket az anyagból egy pillanat alatt…

És, ugyancsak sorsbolygó, és fontos, a Jupiter, amely december 2-án, hétfőn jegyet vált. Ez évben a saját jegyében, Nyilasban nagy segítséget nyújtott ahhoz, hogy számtalan felismerésünk legyen annak tekintetében, hogy mi a mi igazságunk, hitvallásunk, hogy kicsit bölcsebbé váljunk, elfogadóbbá, belátóbbá. Azon az életterületen, ahol halad a képletünkben, a Nyilas jegyben, most, ha hittünk, haladtunk. Sokak, most kezdtek el olyan merőben új tevékenységet, amiben tényleg erősen hisznek. Annyi sok segítő energiát küldött most a Jupiter ehhez. Persze mindenhez a magunkba vetett hit segít hozzá elsősorban, így áldásos volt ezen dolgoznunk.

Tehát ez évben Nyilasban járt a Jupiter, most átlép Bakba. Visszacsatolnék oda, hogy a Plutó is és a Szaturnusz is Bakban jár most. Mégpedig együttállásban (2020. januárban egzakt az együttállás), amit még ebben az életöltőben senki nem tapasztalhatott, vagyis azt, hogy ők ketten Bakban ölelkeznek. A Jupiter is csatlakozik hozzájuk e jegybe. És itt kicsit másképp fog viselkedni. Méginkább teli leszünk szaturnuszi energiával (ami mint jeleztem a ‘ki mint vet, úgy arat’ energetikája), aminek én nem a negatív aspektusait emelném ki, hanem inkább azt, hogy ez nagy lehetőség. A Jupiter ebben a jegyben is a Nagy Szerencse bolygójaként fog operálni, csak nem úgy fog segíteni, hogy határok nélkül ad-ad és emel, és tágít, hanem inkább arra billen el, hogy akkor segít a szintlépésben és tudatosságban, ha teszünk érte.

Azt hiszem olyan pontján állunk az évnek, amikor ténylegesen górcső alá vehetjük, hogy mi az, aminek helye van az életünkben és mi az, aminek nincs. Sokkal reálisabban láthatunk  mostanában ennek kapcsán a fenti sok Bak energiával.

Aminek nincs helye az életünkben azért ne küzdjünk,  inkább nyissuk a teret annak, amivé szeretnénk alakítani az életet. És küzdjünk azokért a célokért, azokért az emberekért, azért a vízióért, amiért a lelkünk igazán lobog.

 

A december a Vénuszt is Bak jegyben találja. A megtartás, a rend, a felelősség kérdése a kapcsolódásaink, értékrendünk, kötődéseink terén is erősen jelen van. A napokban megélhettünk egy Vénusz-Jupiter együttállást, ami lényegében a csoda. Érdemes megnézni, hogy volt-e bármi olyan csillanás az elmúlt héten, amiben ezt megleltétek. A Vénusz december végén, 20-án lép át Vízöntőbe, ami kicsit levegősebb, érdemes valami újat, pezsdítőt, élményt belevinni a vénuszi megéléseinkbe.

December 11-én a Vénusz odaáll a Szaturnusz mellé, majd 13-án a Plutó mellé, mi nekünk a Rend, mi nekünk a valós, az értékrendünk, kötődéseink terén.

A Mars Skorpióban decemberben a saját jegyében erősen vitalizálhat minket. Érdemes kihasználni. Majd csak januárban lép át Nyilasba, tehát ezt a tett-erőt egész hónapban használhatjuk.

A kommunikációért, gondolkozásunkért felelős Merkúr is Skorpióban nyitja a decembert, áldásos mély, és átformáló beszélgetésekben részt venni, tisztázni, tisztogatni gondolatainkat. Dolgozni azon, hogy a téves gondolatok ne vigyenek el minket rossz következtetések felé. Azon, hogy a negatív gondolatokat írjuk át, pozitívra, hisz ez is a mi döntésünk. Hogy egy jelenséget, egy érzést, egy külső eseményt gondolati síkon hogyan kezelünk. Azt gondolom, sokszor a gondolataink fényévnyire vannak a valóságtól, és felesleges szenvedést okozhatunk magunknak, ha gondolataink irányításában nem vagyunk tudatosak. A Merkúr december 9-én lép át Nyilasba majd, a gondolatiságunk tágul, ami jól is jön, az Ünnepi készülődés közben, és az Ünnepek folyamán is.

A Nap Nyilasban most, és december 22-én vált majd át Bakba. Nem véletlen, hogy ilyenkor decemberben beengedünk valami felsőbb szférát is, hiszen a Bak jegy kicsit az is, amit hívhatunk pl. úgy, hogy Isteni Rend, az a Rend, amibe, ha belesimulunk, bárkinek bármit is jelent ez a fenti fogalom, akkor érezzük, hogy nincs bennünk szorongás a ‘Rendetlenség’ miatt. Ez a hónap, és az ünnepek, mivel kapunk pár nap pihenőt is, amikor kiállhatunk a napi sodrásból jó arra is, hogy megnézzük, hogyan állunk mi a ‘Rend-Rendetlenség’ témájával.

Épp 24-én lesz egy szép Nap-Uránusz trigon az égen, ami egy jótékony hatás. Lényegében a felszabadulás, a magunk és mások megtartása, az izgalom, a tudat kinyílása a magas felé…  Majd 27-én egy Nap-Jupiter trigon, ami még jobban nyit és tágít minket, elsősorban hitben, Ön-bizalomban, magunkba vagy céljainkba vetett hitben.

Telihold december 12-én lesz Ikrekben. Figyeljünk a gondolatainkra, ha szétszórtak, szedjük össze őket, és rendszerezzük.  Lássuk meg a mintákat bennük, s bogozzuk ki belőlük a nekünk fontos üzenetet.

December 26-án lesz Újhold, ez dinamizál minket mindig, mint új kezdet, amikor a Nap együtt áll majd  Holddal, mégpedig, most Bakban. Erőt, kitartást nyerhetünk ebből az Újholdból új terveinkhez, az Újévhez, amihez hamarosan elérkezünk.

Szép év volt és küzdelmes. De sokat adó. Remélem egyetértetek. És még nincs vége.

Nekem az jött le ennek az évnek a tanításaiból, hogy senkinek ne akarj megfelelni, csak a saját belső utadnak, hisz egy vagy és megismételhetetlen, amit lehetőleg a lehető legnagyobb precizitással nézz meg, vizsgálj meg, mármint azt, hogy mi is a te utad, minek van ott helye, és minek nincs. Tisztogass, tisztulj, aztán időnként nézz hátra, és éld át annak az örömét, hogy mennyit haladtál. Adj másoknak abból, amit elértél, ne tartogasd csak magadnak. És, a legfontosabb, hogy mindeközben az örömnek mindig legyen helye. Az öröm lehet sokféle…

 

Minap barátnőkkel ebédeltem egy törzshelyen Pesten, és ahogy belibbentem a ‘helyre’, az (egyik) kedvenc pöttyös ruhámban, és felakasztottam a fogasra a kabátom, és megfordultam, arra lettem figyelmes, hogy egy nálamnál kb 20 évvel fiatalabb (amerikai) lány felnéz a laptopjából, és felnevet, és ezt mondja, I love your dress…, és nem szűnik meg nevetni.  Mert imádja a pöttyöset, ahogy én. Persze megköszöntem, és én is nevettem. Nevettünk… Arra gondoltam, hogy milyen merész. Egy idegen… Egy pillanatnyi kapcsolódás. Ennyi… A kapcsolódásnak ezernyi formája van. És ebben a korban az a nehéz, hogy ezernyi formája lett annak, ahogy ettől a kapcsolódástól elzárkózhatunk.

Átadás, kapcsolódás, megtartás…, ebben a hónapban ennek adjunk sokat… 

Ha bejelentkeznél tanácsadásra, részleteket itt találsz.

 

3 Replies to “Decemberi asztrológiai előrejelzés”

 1. Kedves Bea! Szeretem a cikkeidet, most viszont oltári nagy bakival indítod a decemberi előrejelzést, mégpedig azzal, hogy az évtized utolsó hónapjához értünk. 2020 decembere lesz az évtized utolsó hónapja, mivel az új évtized 2021 január 1-ével kezdődik.
  Üdvözlettel
  Zsike

  Liked by 1 person

  1. Kedves Erzsébet. Ezzel is egyetértek. De azzal is, hogy 2010. 01.01. a kezdete a 2010-es éveknek, ezért 2019-ben kifut az évtized. 2020 és 2029 között új jön. Majd átvált a harmincasokba.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s