2019 üzenetei, avagy élj szenvedéllyel, ne szenvedéssel

Gondolatok 2019-ről

Asztrológiai szempontból erős év áll mögöttünk. De, ahogy erről  már korábbi írásomban (itt) beszámoltam, pont a nehézsége adta ennek az évnek a szépségét. 

Érdekes lenne tudni, kire hogyan hatott 2019, hiszen annyiféle fontos és meghatározó tanulságot vonhattunk le a kinti eseményekből és a benti megéléseinkből az elmúlt hónapokban.

A nagy sorsbolygók, egyértelmű, azon dolgoztak ezerrel, hogy, ahol nem voltunk hajlandók változni, el- vagy meghajolni, ahol nem akartunk elengedni, ahol görcsösen ragaszkodtunk, ahol fájtunk, ahol kínlódtunk, ahol megszakadtunk, ott tettek ránk még.

Igen, tettek.

Hogy ne csak bámészkodjunk. Hogy értsük meg, hogy más nem oldja meg helyettünk. Hogy minden tettünknek következménye van, és az élet ezen következményeknek a kusza szövedéke. Hogy mi magunk keverjük ki belső és külső utunk színeit, ízeit, érzetét, hangulatát, nem más.

Számomra az év legfontosabb üzenetei az alábbiak voltak:

  1. Amibe odakint botlasz, az mind te vagy. Igy légy figyelmes, milyen események töltik ki a napod, milyen találkozások, milyen leckék, milyen érzetek. Mert az mind-mind te vagy. Ha diszharmonikus, az a te diszharmóniád, ha szép, az a te szépséged, ha zajos, az a te zajod, ha csendes és puha, az a te csended, a te puhaságod. Figyelj…
  2.  Ha a megfelelések szétszednek, ha nincs magadra idő, ha kifulladtál, addig menj, amíg rá nem jössz, miért hagyod, hogy így legyen, milyen szinte alig tapintható mechanizmusok, kötődések, sérülések, múltbeli megélések vezettek oda, hogy csak épp egy dologra nem jut időd: magadra. Minden ide leszületett ember olyan, mint egy kis Naprendszer középpontja. Körülöttünk keringenek azok, akiket szeretünk. Legyen fényed, mindig tápláld. 
  3. Ha félsz, ne vetítsd másra. Ne menj bele játszmába mással. Ne hívd be őt, hogy megúszd a fájdalmat. Éld át. Oldd meg magadban. A nehézség azért jön, hogy fejlődj. Menj bele a félelembe, pörgesd le magadban a drámát. Vagyunk, akik simán le tudnak komplett Shakespeare-drámákat játszani magukban akár másodpercek töredéke alatt. Ez így jó. Ha már meg tudjuk ugrani azt, ne toljuk ki a külvilágba a félelmeinket, akkor már csak egy lépés az, hogy rájöjjünk. hogy….
  4. Sokkal jobb belső tudatossággal fejlődni, mint szenvedéssel. Hagyd el a szenvedést. Tartsd meg a tudatosságot. Ezt úgy legkönnyebb elérni, ha kellő önismerettel egy ponton elfogadod magad. Sőt örömöt lelsz önmagadban. Hátradőlsz, nagy ‘lélegzetet’ veszel és bízol…
  5.  A szenvedést hagyd el, de a szenvedélyt soha ne. Bármibe kezdesz, bármiért lobogsz, bárkit szeretsz, azt csakis szenvedéllyel tedd.

Nektek mi volt ennek az évnek a legfőbb üzenete?

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s