Januári asztrológiai előrejelzés

2019

arról, hogy ez a ‘csak tisztán’, ‘csak felelősséggel’, ‘csak az igazat’ és az elengedés éve volt, s ennek még nincs vége

2019 februártól sok támogatás jött a nagy sorsbolygóktól, hogy menjünk mélyre, rakjunk rendet, találjuk meg a fókuszt, lássunk tisztábban, ha lehet engedjük el az addig nekünk “védőhálót” nyújtó helyzeteket, ami nem szolgál már, minden olyat, ami illúzió. A Szaturnusz Bakban saját jegyében, folyamatos közelségben a Bak Plutóval, és a Jupiter nehéz fényszögben kisebb megszakításokkal a Neptunusszal, kitartóan velünk voltak ebben a folyamatban.

Ha  figyeltünk, akkor az elmúlt hónapok nem okozhattak drámát, azt vehettük észre, hogy az élet körülöttünk kicsit átalakul. Lassan, de változtunk. Ha idegenkedtünk kissé a változástól, a régi struktúrák lebontásától, akkor lehetett kisebb-nagyobb dráma, félelem vagy szorongás, és korlát, amibe beleütköztünk. Ha nagyon ellenálltunk a változásnak, akkor akár ki is csaphattak minket egy-egy élethelyzetből, aminek veszteségét, fájdalmát akár még mindig magunkkal hordozhatjuk. 

Van a lélek útja, és van az odakint. A kettő folyamatos párbeszéde zajlik. Az érzeteinket, a helyzeteinket pedig mi magunk teremtjük. 

Az, hogy a Szaturnusz saját jegyében volt végig az elmúlt évben (és még mindig), viszont olyan tartással, erővel ajándékozhatott meg minket, ami nagyon kivételes, és, amely, egyébként velünk lesz egész 2020-ban is.

Klassz év volt ez az építkezésre, a rendszerezésre, a rendrakásra, a kitartásunk tesztelésére,  a szembesülésre és a szembesítésre, az elengedésre. A döntésekre. A csökkentésre. A belső fókuszra. A tisztulásra. Az elköteleződésre. 

2020

arról, hogy ebben az évben változni fogunk

Ez a folyamat nem zárul le az újévvel, sőt markánsan folytatódik, hiszen, egészen decemberig, most már nem csak a Szaturnusz és Plutó lesz majd együtt a Bak jegyében, hanem a Jupiter is, ráadásul többször az évben olyan közelségben lesz a Jupiter a másik kettővel, ami még nagyobb nyomaték lesz ( Jupiter-Plutó együttállás: április 5, június 30, november 12; Szaturnusz-Jupiter együttállás: december 21). VÁLTOZNI FOGUNK.

Klassz év lesz a megújulásra, régi struktúrák lebontására, új minőségek felkarolására.

Modern idők

arról, hogy új idők járnak, és ennek mi részesei vagyunk

Kapcsolódó kép

Sokat beszéltünk a jövőről az elmúlt 30-40 évben, hogy az milyen lesz. Ami érdekes, hogy olyan az érzése van az embernek, mintha a jövő megérkezett volna. Minap a kamasz fiam azzal ébredt, azt álmodta, a Mesterséges Intelligencia átvette az uralmat az emberiség felett. Ez már nem a jövő. Ez már itt van.  Válaszúton az emberiség, hogy mindazzal a tudással, amit felhalmozott, tud-e zsonglőrködni adott helyzetben. Egyre kisebb a mozgástér. Az, hogy mi zajlik épp most pl. Ausztráliában vagy tavaly szerte a világban milyen nehézségekkel kellett szembesülniük embereknek, jelzi, a természet, ami eddig ölelt minket, most már leckéztetőnk, tanítónk. Chaplin  Modern idők futószalagjelenete ugrik be, a csapágyak közé szorult ember.

Nagy időket járunk, olyan folyamatokban vehetünk részt, amely egy új korszakot nyit meg az emberiség történetében, újfajta tudatosságot. Ez izgalmas. Gondoljunk csak bele, ha most azt, amit technológiában elértünk a Földünk megmentésére fordítanánk, milyen más világ lenne.   

És akkor még pár gondolat a hatalomról, mert azt hiszem ez a szó és az ehhez való hozzáállásunk fogja meghatározni az elkövetkező évet és évtizedet.

A hatalom

arról, hogy ennek a  szónak mennyi vetületét megélhetjük majd ebben az évben (is)

A Szaturnusz és Plutó Bakban való együttállása január 12-én lesz pontos. Pár nap. Tavaly februártól zajlik a két bolygó közeledése, lényegében, amit onnantól tapasztaltunk, az most kulminál ebben a hónapban, és egész évben velünk lesz a hatása. Hatalmi átrendeződések a világon, ezt látjuk, eddig nem tapasztalt korlátok/korlátozások, ki hogyan él vissza a hatalmával, hogyan reagál a tömeg a hatalomra, ha jól megnézzük, ettől forrong a világ.

A pénz hatalma

A pénz diktál. A Bikában járó Uránusz szép lassan navigál minket abban, hogy a fizikai síkon megteremtett anyagi biztonságunk, kényelmünk helyett az érzelmi biztonságunkra helyezzük a hangsúlyt. Ez világszinten is feladat, a Halakban járó Neptun, kicsit bezárkózás, kicsit szűkítés és annak felismerése, hogy a kollektív lélek omladozik, pl. ha nem méltó módon használjuk az erőforrásokat, akkor az anyagban is borul minden.

A félelem hatalma

Ahol félelem van, ott nincs egyensúly. Ott nincs szabadság. Akár társadalmi szinten éljük meg, akár egyéni szinten, azt látjuk, hogy a félelem szélsőségeket teremt. A félelem, megfélemlítések eszközével sokak éltek a világtörténelemben.

Ebben az évben a félelmeinkkel kell majd bizonyosan dolgoznunk. Ha elengedjük a félelmet, az energia, amit abból nyerünk TEREMTÉS-be csap át.

A szeretet hatalma

Valahogy a fenti két témát mindig felülírta mégis a szeretet hatalma. Hiszem, hogy az elkövetkező évtizedben a szolidaritás, egymás segítése, az elesettek felé fordított figyelem felértékelődik. Ahogy kint szűkül, úgy tágul odabent.

Az odakint zajló folyamatok mindig kicsit az emberi psziché tükrei is. Elértünk egy pontot, ahol nem mindegy hogyan élünk a hatalmunkkal, egyensúlyt teremtünk vagy egyensúlytalanságot…

A “járatlan út”

arról, hogy mennyivel könnyebb a járt utat taposni sokadszorra, mint rálépni a járatlan útra

81950323_620560278686612_428325526378119168_n

A januári energiákra is jellemző lesz, ahogy volt 2019-ben, hogy próbálnak minket kifordítani a komfortzónánkból, és érdemes ennek nem ellenállni.

 

Sokkal könnyebbnek tűnik ugyanazt az utat járni nap mint nap, és nem letérni a megszokottról. Az is egy biztonság. Most sok támogatást kapunk ahhoz, hogy ne a megszokottban lássuk a biztonságot, hanem abban, hogy folyamatosan fejlődünk, megújulunk, változunk és változtatunk. Rálépünk akár eddig általunk nem járt utakra.

“Rőt fák közé két út vezetett, S csak egyre tehettem lábamat, Sokáig álltam, s míg lehetett, Szemmel követtem az egyiket, Míg el nem tűnt a bozót alatt, S a másik útra tértem… Két út vitt át a fák sűrűjén, S a ritkábban járt lett az enyém, A különbség ebben áll csupán”.   (Robert Frost: The Road not Taken)

2020 január

arról, hogy mi zajlik odafent most

December utolsó napjai nagyon mozgalmasak voltak asztrológiai szempontból. 26-án egy Bak Újholdba, egy ún. gyűrűs napfogyatkozásba futott a karácsony. A Bak jegyében az Újhold tiszta elmével, nagyobb tudatossággal, tisztánlátással gazdagított minket. És olyan meglátásokkal, melyek az újjászületés, a fejlődés iránti fordulat felé navigálhattak minket. A Hold aztán belegabalyodott a Jupiterbe is, majd 27-én a Szaturnuszba, Plutóba. Ha érzékeny területen volt ez a fenti tömörület a képletünkben, akkor elég volt otthon a kanapén ülnünk, hogy minden egy csapásra megváltozzon az életünkben.

A hónap első napjaiban, amire jutottunk, abban továbbsegíthet a január 2-án beállt Merkúr-Jupiter együttállás Bakban. A Merkúr majd 10-én a Nappal fog együttállni. Tisztánlátásban megint csak segít ez…

A folyamat még tovább fokozódik 12-én, amikor a Merkúr eléri a két nagy sorsbolygót, s amikor elérkezünk…

a Plutó-Szaturnusz egzakt együttállásához a Bak jegy 23. fokán. 

A Nap eléri a két bolygót 13-án: Nap/Plutó/Szaturnusz együttállás… (Megláthatunk olyat, amit eddig nem. Ezt ne engedjük, hogy szorongásban éljük meg, hanem legyünk tevékenyek, és csak lássuk be, amit láttunk, építsük be, lépjünk tovább.)

Tágítsuk a napokat, perceket, pillanatokat magunkban azzá a végtelenné, amik vágyunk lenni.

A két sorsbolygó kapcsolódása alábbiakban segíthet ebben a hónapban:

  • belső fókusz
  • erő
  •  nagy kitartás és eltökéltség
  • feladni olyat, amire nincs hatásunk, és menni tovább
  • bátorság
  • kicsit érettség, kicsit kijózanodás, de mindenképpen nagyobb realitásérzék
  • tudatosság
  • nagy lehetőség arra, hogy végre megteremtsük az életünkben, amire igazán vágyunk
  • stabilitás

A Mars átlép Nyilasba január 3-án, ez segíthet abban, hogy a döntően földies energiákat, amelyek körbevesznek most januárban minket, kicsit vigyük feljebb. Tartsuk lent, amit kell, de tágítsunk is… A Nyilas jegy tüze kissé energetizálhat minket.

Merkúr Vízöntőbe lép át 16-án, enyhül kicsit az erős BAK energetika, ami már majdnem egy hónapja sakkban tart minket. S húz a realitások felé. Lesz több levegő.

Telihold január 10-én lesz, a Rák jegyében. Itt a Hold saját jegyében lesz, így kivételes erőket adhat ugyancsak: témái: család, gyökerek, érzelmeink…

Újhold 24-én, Vízöntőben…, ezekben a napokban, 20-án a Nap is Vízöntőbe lép… Megint csak hangsúlyozom a decemberi túlnyomóan minimalista, realista Bak energia után, itt már lesz több levegő. De, valljuk be, a Vízöntőnek is a Szaturnusz az uralkodóbolygója, tehát főképp szaturnuszi leckéket kapunk még ekkor is: felelősségvállalás, tartani az irányt, kitartani abban, amit felvállaltunk.

Nap és Hold a Bikában járó Uránusszal nehéz fényszögben lesz január utolsó hetében. Feszültségeket okozhat bennünk, esetleg szokatlanul robbanékonyak lehetünk.

Ekkor, január utolsó hetében, lesz egy szép Neptun-Vénusz együttállás Halakban, amely segíthet, enyhülést hozhat, a Vénusz itt emelt Halakban, érzelmek, finomság, finomra hangoltság, jót fog tenni nekünk. Ráadásul a Jupiterrel is szép kapcsolódásban lesz a Neptun és Vénusz ezekben a napokban. De tevékeny napok lesznek ekkor is, mert a Vénusz és Neptun viszont a Marssal nehéz fényszöget fog zárni ezzel egy időben. Lehet, lesz sok belső munka (nő/férfi kapcsolódások, érzetek, vonzódások és akarat konfliktusokat kelthetnek bennünk)… Ne vetítsük ki a külvilágra, dolgozzuk meg odabent, és akkor odakint legalább nem kell vele megküzdeni.

Tevékeny hónap, tevékeny hetek előttünk…

Összegezve tehát, 2019 a ‘csak tisztán’, ‘csak felelősséggel’, ‘csak az igazat’ és az elengedés éve volt, s ennek még nincs vége…

Az elengedés tudománya: hagyni. Nem veszni hagyni, hanem tovább haladni. Átlépni, megőrizve tűnni hagyni. Nem felejteni, nem felidézni: semmit se tenni. (JI KING)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s