Telihold / 01.10.

TELIHOLD/JANUÁR 10.
Fessük át az életet, olyanra, amit vágyunk.

Különleges Teliholdban lesz részünk a mai napon. A Hold saját jegyében, Rákban fog szemben állni a  Bak Nappal, és világítja majd be fényével az éjszakát.
Mivel ma egy Nap/Merkúr együttállás is lesz az égen, még nyomatékosabb és meghatározóbb energiákat közvetít ez a Telihold, gondolati síkon sok felismerés érhet minket, amivel tovább színezhetjük az utat, amit járunk.

Egyrészt, érdemes a mai nap végén kis időt kiszakítani magunknak. Pár gondolatot adni az alábbi témáknak: mit jelent nekünk a család, az otthon, a gyökerek, mi nekünk a biztonság. Mit kellene változtatnunk ahhoz, hogy fenti területeken nagyobb harmóniában legyünk.
Másrészt, egy új ciklus kezdetén állunk, amely a nyáron beálló Rák Újholddal fejeződik be. Ebben a fél évben, tartsunk erős önvizsgálatot (a nagy sorsbolygók nem is hagyják majd, hogy ne ezt tegyük):
mi is nekünk az érzelmi biztonság.
Könnyen olyan felismerésekre juthatunk, hogy, ami eddig (úgy véltük) biztonságot adott (helyzet, kapcsolódás, játszma, stb.), az már nem. Meghaladtuk, változunk, változtatunk. Átfestjük az életet, olyanra, amit vágyunk.

A Nap a tudatosságunk, a Hold az érzelmeink jelölője. Teliholdkor a kettő párbeszéde zajlik. Adjunk nekik a mai Hold fényénél nagyobb teret…, a teremtő gondolat és a bennünk születő érzetek, érzések formálják napjainkat. Ha jól használjuk őket, olyan színekkel lesz teli az élet, ami minket (s ezzel másokat is) harmonizál, ha egyiket, másikat hanyagoljuk, vagy éppen szélsőségekbe esünk, akkor borongós színek keverednek bele, s nehézségeket, vagy szenvedést tapasztalunk. Az érzelmi biztonságunk megteremtése ebben az időszakban a világban tapasztalható válság tükrében még fontosabb…

A mostani Telihold és a  ‘szemben’ a Bakban halmozódó bolygók (Jupiter, Merkúr, Nap, Szaturnusz, Plutó), az elkövetkező napokban, valamint a nagybolygók ez évi fényszögei is azt közvetítik, hogy tartsunk folyamatos önvizsgálatot (hisz a sorsunk belőlünk nő ki (C.G.Jung), és ne tartsunk a változástól. Csak mi tudjuk az életünk vágyott színeit a palettán kikeverni.

82357401_2001359443343205_7161567235448766464_o.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s