Retrográd Merkúr (02.17.-03.10.)

A Merkúr hátrálni kezd (02.17.-03.10.)

A Merkúr ma megkezdi hátráló mozgását. Mégpedig Halak jegyében. Már február 10-e óta lassult…

Gondolataink…
Szó szerint, mintha elúsznánk. Nehezebb a fókusz, a koncentráció. Kicsit lehet ködös, megfoghatatlan, ami zajlik mentálisan. Legjobb, amit tehetünk, tegyük a dolgunkat kint. Egyiket a másik után. Csempésszünk be a pillanatokba kis mindfulness-t jobban, mint máskor. Ha lehet ne hajoljunk vissza a múltba, se ne kutakodjunk a jövőben. Legyünk ott, ahol vagyunk. De, mivel a Halak jegy a 12-es házat uralja, a legzártabb terület, a legbensőbb megéléseink terepe, a pszichénk … Ezért mindeközben jó, ha az elkövetkező két hétben adunk neki, megmerülünk. Magunkban. Ha akad kis időnk.

Ismerjük fel, hogy gondolataink nagyban befolyásolják valóságunkat.

A Merkúr Halakban bizonytalanságot, akár erősebb szorongást is okozhat, gondolataink kaotikussá válhatnak. Legyünk ebben most tudatosak, és irányítsuk őket.

Kommunikációnk:
Egy retrográd Merkúr Halakban okozhat kaotikus helyzeteket, félreértéseket odakint is. Vagy éppen abba futhatunk bele, úgy érezzük, mi nem jól kommunikálunk. Ha már megtörtént. Hagyjuk magunk mögött. S leljük meg a helyzetben rejlő tanítást. Ne engedjünk a negatív gondolatoknak. Ilyenkor olyasmi is történhet, nem jól hallottuk, nem értettük jól, vagy egyszerűen nem értettük.

Közlekedés:
Itt a nem láttuk, nem hallottuk, nem vettük észre, nem indul, vagy nem időben, nem működik leckéi kapcsolhatnak be. Legyünk most megengedőbbek, magunkkal is, másokkal is (MÁV-val, BKV-val, autószerelővel, az akadozó wifivel, stb…).

A Merkúr évente 3-4-szer hátrál. Ilyenkor mindent lassít. Hogy figyeljünk. Jobban. Magunkra.

Március 4-én majd átlép Vízöntőbe a Merkúr. Ott a fókusz áthelyeződik majd a külvilágra.

Március 10-én aztán újra direkt mozgásba vált.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s