Márciusi asztrológiai előrejelzés

Hogy hogyan ÉRINT majd minket ez a hónap, az nagyban múlik azon, hogyan kezeljük, amit tapasztalunk odakint, mit szűrünk le adott helyzetekből. A februári csendesség tűnik. A március vége a Kosba lépő Nappal mindig kicsit ilyen, de most kivételes fényszögek és jegyváltások színezik meg a hónapot és az asztrológiai év kezdetét. A Mars és a Vénusz pedig kivételesen aktív szerepet vállal majd ebben.

Egyéni szinten ez az év tökéletes az önfejlesztésre, átlényegülésre, új vállalásokra, sorsváltásokra akár (de mivel a nagy sorsbolygók Bak jegyében lesznek még ez évben (többnyire), és hátráló mozgásban lesznek hónapokig, ezzel terelgetve minket, ezt csak úgy érdemes, hogy figyelmesen, megfontoltan, lassan, átgondoltan cselekedjünk). A nagy átalakulás akár történhet úgy is, hogy csupán egy gondolatodat alakítod át, s az mindent visz. Vagy egy szokásodat. Vagy egy hiedelmedet. Akár egy apró belső változás is most, sokat jelenthet. És minél tudatosabb vagy, annál jobban éled meg ezt az évet.

Miért fontos 2020?

  • Mert azt látjuk majd, hogy semmit (és senkit) nem tudunk megváltoztatni, csak magunkat, és ez jót tesz majd nekünk, mert abbahagyjuk a feszengést olyan miatt, amire nincs hatásunk.
  •  Mert decemberben lesz egy fontos bolygóállás, Jupiter/Szaturnusz együttállás Vízöntőben, és nem mindegy milyen állapotban érkezünk el oda, mert az áll be akkor majd hosszú időre, amit addig teremtünk. 
  •  Mert van/lesz kis káosz, és a káoszból mindig új rend születik.
  • Mert egy Szaturnusz-Plutó együttállással indult 2020, és az velünk lesz egész évben. Válság van, s az mindig kikényszeríti a fejlődést.

Miért fontos a március?

  •  A márciusban Szűzben kiteljesedő Telihold tovább segít nekünk a rendrakásban, ami így tavasszal, évváltáskor mindig jól jön. 
  • A Kos Újhold energetizál minket, s ehhez a Mars március végi kapcsolódásai a nagy sorsbolygókkal méginkább hozzájárulnak.
  •  A Bikába (saját jegyébe) lépő Vénusz végre hoz örömöt, szerelmet, érintést, szépséget, ízeket, színeket. A vágyak, ha hagyjuk, lefizikálódhatnak…
  •  A Merkúr direkt mozgásba vált: beindulhatnak a dolgaink, amik februárban kissé, valljuk be, leálltak.
  • A Szaturnusz belép Vízöntőbe, kapunk kis ízelítőt abból, hogy milyen neki ott…, és milyen lesz nekünk itt lent, decembertől, amikor ténylegesen ott halad tovább majd az elkövetkező években. 
  • A Nap Kosba lépésével indul az asztrológiai újév, s itt a tavasz.

Arról, hogy olyan idők járnak, amikor abba a sarokba is be kell és érdemes nézni, ahova eddig nem mertünk. 

Március 20-a után kicsit megbolydulnak az energiák. A januári egzakt Plutó/Szaturnusz együttállás már benyomhatott pár gombot rajtunk, de csakis azért, hogy lássuk más perspektívából is a dolgokat, az életet. A régi sémákat mintha húznák ki alólunk. Főleg azokat, amelyekre eddig nem akartunk ránézni. Főleg azokat, amikre egyébként már semmi szükségünk.

Arról, hogy szinte lehetetlen leválnunk a kollektívről, mert a “globális elme” része lettünk, s az le nem áll.

A világ bármely pontján történik valami, percek alatt elér hozzánk az információ. Minden nap követhetem, hány fok van az Antarktiszon, hol van erdőtűz, mennyivel kevesebb Kína szén-dioxid kibocsátása a koronavírus miatt, hogy Meghant és Harry-t éppen aznap hogyan hurcolják meg, hogy melyik nap lő ki egy újabb kísérleti rakétát Észak-Korea, hogy Ferenc pápa tüsszög és nem utazhat el a Vatikánból. Leválni szinte lehetetlen erről a folyamról…

Arról, hogy, odakint egyre kaotikusabbnak tűnik minden, és, hogy a Bikában járó Uránusz (ld. régebbi bejegyzésemet a Bika Uránuszról) nevelő hatása már velünk minden nap.

Mi a stabilitás, mi a biztonság, s mi történik velünk, ha azt kihúzzák alólunk? Káosz lesz, és marad; vagy, ha káosz is, az majd egy új (világ)rendbe fordul át? Meg tudjuk-e érteni, s át tudjuk-e ültetni a gyakorlatba, hogy a kevesebb több? El tudjuk-e hagyni az elmúlt évtizedek beidegződéseit, ami azon a tévhiten alapult, hogy végtelen erőforrásaink vannak? Tudunk-e alázattal tekinteni arra, ami körülölel minket már évezredek óta, a Föld, az ökoszisztéma megtartó erejére?  Tudunk-e változtatni?

Azt nem kell hangsúlyozni, hogy globális szinten válság van. A válság után a következő lépés a fejlődés, jó esetben. Bízzunk ebben. És tegyünk bele, mi is: kevesebbet fogyasszunk, kevesebbet akarjunk, lássuk meg az igazat, a fontosat, a lényegest. Feledjük a lényegtelent.

Arról, hogy a Vénusz az (egyik) főszereplője a hónapnak, és érdemes kicsit (ki)nyílni a földi örömökre.

A február azzal zárult, hogy volt egy Halak Újholdunk, ami olyan álmodozós volt, majd múlt héten a Vénusz rákapcsolt és először a Plutóval került fényszög-kapcsolatba, aztán Jupiterrel, majd március 3-án, kedden a Szaturnusszal. Mivel a Vénusz Kosban jár, és az Marssal kapcsolatos történet, a párkapcsolatok, a kapcsolódásaink, vonzódásaink terén érzékelhet(t)ünk, erősebb érzelmeket, drámát, tüzet, leckét. A vágyak, szenvedélyeink, és azzal kapcsolatos félelmeink, korlátaink, felismeréseink teljes fokozatra kapcsolhattak.

A Vénusz a hónap első hetében, március 4-én vált jegyet, Bikába lép. Áldás. Mert saját jegyébe, ez hoz kis stabilitást, ha cask kis időre is. Használjuk ki nagyon, mert, igaz, lesz még saját jegyében a Vénusz későbbiekben ez évben (Mérlegben), de akkor elég nehéz fényszögekkel bír majd, e hónapban a Bika Vénusz behúz pár gyönyörű kapcsolódást (Jupiterrel, Plutóval, Neptunnal). Ezek kicsit a Csoda fényszögei lesznek. Mindegy, hogyan fizikáljuk le: szerelemben találjuk meg, kreativitásban, vagy egy pohár finom borban, vagy egy szép vacsorában, egy csokor virágban, egy napfényes fél órában, amit egy padon töltünk a parkban, vagy egy jó könyvvel a nappalinkban, vagy barátainkkal…  Lényeg, hogy márciusban ennek is adni kell…(A Bika Vénuszról itt olvashatsz még kicsit bővebben.)

Nőknek a Bikában járó Vénusz maga a mennyország. Márciusban szépítkezzünk sokat, barátnőzzünk sokat, hordjunk szép ruhákat, ajándékozzuk meg magunkat, s hagyjuk, hogy a férfi ajándékozzon meg minket. A kényeztetés minden fajtája jó most, ha Nőből vagyunk.

Arról, hogy a Mars a (másik) főszereplője a hónapnak, és, hogy, mintha egyszerre akarnánk nyomni a gázt és a féket, s kicsit ebben elveszhetünk.

A Mars Bakban jár, majd március 30-án Vízöntőbe lép. Bakban erős, Vízöntőben kicsit hirtelen és szeles…És a hónap második felére olyat tesz, amit biztosan megérzünk, mert, ahogy halad előre Bakban, szépen eléri a Jupitert, a Plutót (március 23 után), majd átlép Vízöntőbe, és eléri a Szaturnuszt (március 31), plusz Uránusszal nehéz fényszögbe kerül. Szóval azt kell látni, hogy a Mars, ami kicsit mindig a csata, a küzdelem, a tett, hozzáteszi energiáját ezekhez a bolygókhoz. Erre most azt mondják az asztrológusok, hogy a hónap végén lesz valami erőteljes.

Március végén kaphatunk ezekkel az állásokkal helyzeteket arra vonatkozóan, hogy mi nem működik még az életünkben úgy, ahogy várnánk. Lépnénk tovább, de már nem akarunk régi sémák szerint, ezért mivel az új még nem megy, a régi már nem kell, megrekedve érezhetjük magunkat, ha nem lépünk erőteljeset.

Arról, hogy a Merkúr elindul előre, és jegyet is vált, ha valamit február elején kicsit elaltattunk, nem tudtunk dönteni felőle, azt most vegyük elő, újra nézzük meg.

Február eleje óta a Merkúr hátrál, most Halakban, majd 4-én Vízöntőbe lép, és 10-én elindul direkt mozgásba kezd, 16-án visszakerül Halakba. Még március első napjaiban akaszthat minket ez az állás, elromolhat ez az, otthon a házban, vagy kínlódhatunk adminisztrációval, esetleg akadozhatunk közlekedésben. De március  második fele már úgy halad tovább, hogy nem vissza, hanem előre tartunk… Tegyünk így…

Arról, hogy a Nap Kosba lépésével indul az asztrológiai újév, na meg itt a tavasz…

A Nap 20-án vált a Kos jegyébe. Sokaknak ez a kedvenc pontja az évben. Nem véletlen, ilyenkor indul el minden. A télből kilábalunk…. Ezt az állást még erősíti, hogy a Mars ekkor áll a Jupiter mellé, erős napok lesznek 20 körül.

Arról, hogy lesz egy Szűz Telihold, ami földel és egy Kos Újhold, ami  pont nem, hanem tüzel.

A Telihold március 9-én áll be, Szűz jegyben, földel minket. A rakjunk rendet, jelöljük ki a határokat energetikája. Mivel ekkor a Nap közel lesz a Neptunhoz. Amit a Szűz energetikával rendbe teszünk, az lélekszinten is tud majd erősen harmonizálni minket.

Az Újhold Kosban március 24-én áll be. Drámai megéléseket hozhat, vagy legalábbis olyan szikrát, amit majd tovább fűzhetünk ebben a korántsem unalmas évben a későbbiekben.

A március első fele kellemes lesz. A március vége talán abban lehet érdekes, vagy nehézkes, vagy drámai, hogy a Mars zongorázva a nagy bolygókon, a félelmeinken, korlátainkon, meggyőződéseinken, olyan helyzeteket teremthet, ami oda viszi a reflektorfényt, amit eddig nem vettünk észre vagy nem akartunk észrevenni. 

És ezzel kell majd bíbelődnünk egész évben…

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s