‘Most lehet érinteni’ … – avagy fejtsd meg/fejtsd fel magadban a nőt márciusban is

73dbd8106b89abcdc399dde9563d825e

A Vénusz és az érintések

Ahogy Bikába lépett 3-4 napja a Vénusz, akkor született meg bennem a gondolat, hogy írnom kellene talán kifejezetten nőknek, amikor hónapváltás van, és bár pár nappal elkéstem e hónapban, de mégis megosztanám, mire jutottam március kapcsán. A Vénusznak nem minden nap vannak olyan megerősítő, támogató fényszögei, mint most ebben a hónapban, amikor ráadásul a saját jegyében halad, és … előre (nem hátra). Merthogy ez évben fog hátrálni a Vénusz (tavaly nem tette), és az hozhat kihívásokat későbbiekben tavasszal.

Nap/Neptun együttállás van a hétvégén, kire-hogy hat (Megfinomítja a nap tüzét, elmossa, és ezzel együtt álmodozóbbá tehet minket, de ezzel az is együtt járhat, hogy nem látunk tisztán, mert a Nap a szemünkkel, a látással is összefügg, így, amikor Neptun valamely bolygóval kapcsolódik, akkor akár teljesen kimoshatja belőlünk a tisztánlátás képességét pillanatokra, hogy aztán később döbbenten rájöjjünk, mit értettünk félre, mit nem vettünk észre.) Amint tudjuk, a Neptun mindent felvisz a fizikai síkról bennünk kicsit spirituális szintre.

Ezt csak azért vezettem fel így, mert az írásom címét egy tegnapi ilyen neptuni helyzet adja. Mentem a kertészetbe, mint minden március elején a szokásos adag árvácskáért, teleraktam a kosaram, és mentem a pénztárhoz. A pultnál álló eladó (férfi/Mars) kérdezte: Készpénz vagy kártya? Mondtam: Kártya. Erre ő: (és hányszor halljuk ezt nap mint nap a pénztárnál) Most lehet érinteni… Azon túl, hogy nagyot mosolyogtam, hogy hányféleképpen lehet egy ilyen mondatot értelmezni (merthogy a Nap/Neptun együttállás hatására valószínűleg most ezt a mondatot továbbvittem a fizikai síkról feljebb), rájöttem, hogy milyen szép lenne, ha az írásom címe épp ez lenne. Mert pont erről szerettem volna írni… A Vénusz az érintés is bennünk…, s miről másról szól az élet, ha nem az érintés ezerféle megéléséről.

Az anya és az érintés

Amikor megszületünk, az édesanyánk érintése indít el minket a fizikai világban, nem mindegy mennyi érintést kapunk az első hónapokban, vagy első pár évben, kihathat aztán egész működésünkre az életben. Ha ott nem volt elég, másra sem vágyunk később, mint, hogy legyen több és több az érintésből. Ez az egyik forgatókönyv, vagy épp az ellenkezőjébe esünk át, nem hagyjuk, hogy megérintsenek minket helyzetek, emberek, érzelmek, férfiak, kapcsolódások, és bezárkózunk. Ha volt elég, ha az anya-gyermek kapcsolat a helyén volt, és sok-sok ölelésben volt részünk, akkor könnyebb helytállni is az életben, mert az anyai ölelés biztonsága nem hagy el minket soha.

A csecsemő és a tapintás

Azt hiszem, ahogy olvassátok a sorokat, tisztában vagytok azzal melyik csoportba tartoztok. S, hogy hogyan értékelitek az érintést az életetekben. Mert a Vénusz (a Mérleg jegy uralkodójaként) a bőrünk is. A tapintás (elvontan az értékeink, hogyan értékelsz dolgokat, helyzeteket, mi érint meg téged) a másik olyan cselekvés, amely már születésünk első pillanatában belénk ivódik, gondoljunk bele a csecsemők mindent meg akarnak tapintani, érzékelni vágynak, mindent megmarkolnak, tapasztalni akarnak. Ott még nincs gát, félelem, csak ösztön.

A bőr mint védelem és a kagyló héja

A bőrünk a kapcsolat köztünk és a külvilág között, bizonyos szempontból a védőbástyánk. Ha nem lenne, nem lennénk. Ahogy leszületünk, a bőrünk ruganyos és friss, majd idővel a sok tapasztalás, a sok kapcsolódás révén, az évek során megvastagodik, veszít erejéből, elfárad… Mondhatjuk, egy ember arcán, a bőrén, ott van, kiolvasható összes tapasztalása, rá van írva az arcára, hogyan él(t). Nem véletlen, hogy már ezer évek óta a bőr, mint olyan, fontos a nőknek, figyelnek rá, szépítik, óvják. Ez egy ablak is a világra. A szépítő kenőcseiket az ókorban a nők kagylóhéjban tartották, mindenféle finom gyógynövényeket vittek fel az arcukra, hogy ápolják. Mint a tengeri kagylót a héja, talán úgy óv minket a bőrünk a külvilág hatásaitól.  Minap voltam kozmetikusnál, akinek a módszertana és filozófiája az, hogy a bőr és a lélek kéz a kézben haladnak. Ezt a mondatát felírtam: “Bea, egy sokat adó, teremtő nővé lettél, felhozzuk a bőrödet oda, arra a szintre, ahol, most tartasz…”. Teljesen oda voltam. (Mert igen, az elmúlt években a bőröm, a közvetítőm a bent és a kint között nem kapott figyelmet, több figyelmet kapott a minden és mindenki más).

Mert nem csak nők vagyunk, hanem társak, anyák, testvérek, barátok, és még sorolhatnám…

Mi, nők sokszor esünk abba a hibába, hogy a saját magunkból fakadó erőt, (ami kell az élethez), azt túlzottan átirányítjuk másra, és nekünk a nap végére semmi nem marad. Kifulladunk. Egyszerűen így vagyunk összerakva, sokszor nem tudjuk belőni rendesen az adok-kapok egyensúly fontosságát. Valaki ebben ügyes, … vannak olyan nők, akik ettől szenvednek, és erős leckék után tudnak csak egyensúlyt teremteni a saját maguk felé szórt figyelem és a mások felé szórt figyelem között. A Vénusz, a nő a habokból kibújó Botticelli Vénusz is egy kagylóhéjon balanszírozik… Talán nem véletlen…

A kagyló és a női lélek

És akkor még pár szó Vénuszról, aki kibújik a tenger habjaiból… Mi nők talán úgy vagyunk mások a férfitól legfőképpen, hogy az erőnk nem elsősorban a fizikai erőnkből ered, hanem pont (1) a lélek erejéből, s abból (2), amit a lélek aztán át tud adni a testnek üzenetként. Mindazonáltal fontos, hogy a védelem, amit kagylóhéjunk közvetít rendben legyen, azt pedig a lélek ereje tudja megteremteni. Oda-vissza.

Az érintés és a nő

Mi nők, nagyon érzékenyek vagyunk arra, hogyan érint minket egy helyzet, egy kapcsolódás, ha rosszul érint, a lelkünk halhat bele olykor. Pont az, ami a szépségünket adja. Ezért nagyon figyelmesnek kell lenni az elkövetkező időszakban, ami rosszul érint minket, azt ne söpörjük a szőnyeg alá. Foglalkozzunk vele. Mert az ott pont a nőiségünk fényét tompítja. Oldjuk meg a problémákat mihamarabb, ne húzzuk magunkkal őket. Minél több dolog van az életünkben, ami nem érint minket jól, annál több fényt veszítünk. Annál kevésbé tudjuk élni, azt, amit Botticelli olyan szépen megfestett, Vénuszt, aki kiér a habokból, és akit Flóra, a tavasz istennője vár a parton, hogy elkísérje a tavaszt szimbolizáló örök kertjébe.

bg,f8f8f8-flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8.u3

Vénusz és a szépség

Plusz, mi nők, mivel a Vénusz, az maga a művészet, s a szépség, jó, ha tápláljuk magunkban, vagy magunk körül a szépet. Szépítünk, színezünk, árnyalunk, finomítunk. Ez legyen életünk egy szelete.

A március segítő fényszögei:

Bikában jár a Vénusz – szépítkezz, gyönyörködj, adj az örömöknek

Ha Vénusz saját jegyébe lép, az mindig nagy erő. Épp azon energiák tekintetében, amit az adott bolygó szimbolizál. Április 3-áig Bikában lesz, használjuk ki. Nézzünk rá Botticelli festményére, s teremtsünk hasonló harmóniákat…

Amivel most feltöljük magunkat áprilisig, amit elhatározunk a nőiségünk terén, azt aztán vihetjük magunkkal munícióként egész évben, ami majd jól jön, mert áprilisban a Vénusz megáll és hátrálni kezd, ráadásul Ikrekben, ami nem egy stabilizáló, fix jegy. Most vessük meg ez évre az alapokat anyagiak, párkapcsolat, vonzódásaink, vágyaink, értékrendünk terén… (A Bika Vénuszról itt olvashatsz még kicsit bővebben.)

MÁRCIUS 8 – VÉNUSZ-URÁNUSZ EGYÜTTÁLLÁS – Felszabadulás, újítás, spontenaitás

Ha a Vénusz az Uránusz mellé áll az égen, az azért jó nekünk nőknek, mert:

 • megszállhat minket az újítás, változás szele
 •  becsatornázhatjuk az uránuszi, friss energiákat valami felszabadítót, nekünk flow-t adó tevékenységbe
 • megengedhetünk magunknak nagyobb spontenaitást, mint máskor
 • az élet örömeit a napokban a Bikában levő Vénusszal és Uránusszal kicsit új szemmel láthatjuk meg
 • új szokásokat vezethetünk, amelyeknek egyedüli célja akár az is lehet, hogy magunknak örömet okozzunk
 •  a függőség, kötődés témáiban lehetnek felszabadító gondolataink, amelyek változásra sarkallnak
 • a Vénusz a pénz is, akár új megoldások is születhetnek bennünk az anyagban eddig megjárt utunk kapcsán, hogy ezután máshogy…
 • a férfival kapcsolatos útban is lehet fordulat, vagy új elem, vagy jót tehet most egy spontán randevú, azzal akit szeretsz…

És akkor jöjjenek azok a fényszögek, amelyek ennek a hónapnak a gyöngyszemei… Ezek kicsit a Csoda fényszögei lesznek, ha jól használjuk őket. Mindegy, hogyan fizikáljuk le: szerelemben találjuk meg, kreativitásban, vagy egy pohár finom borban, vagy egy szép vacsorában, egy csokor virágban, egy napfényes fél órában, amit egy padon töltünk a parkban, vagy egy jó könyvvel a nappalinkban, vagy barátainkkal…

VÉNUSZ-NEPTUN SZEXTIL – MÁRCIUS 23.

Minden, amit a női finomságoddal teremtesz, az csodaszép harmóniákat termethet benned a 20-i utáni pár napban. Ha keresnék pár hasonlatot a két bolygó kapcsolódására, ez lenne: filmben: Out of Africa (Távol Afrikától), Rendező: Sydney Pollack, The Piano (Rendező: Jane Campion); Orlando (Rendező: Sally Potter); könyvben: Jane Austen: Sense and Sensibility; Virginia Woolf: Mrs Dalloway, The Lighthouse, Ibsen: Nóra; zenében: Laura Marling, Chopin, Diana Krall.

Pont azt a belső lelki erőt építheted ezzel a fényszöggel, ami aztán ahhoz a sokfajta érintéshez elengedhetetlen, ami a napjainkat kiteszi.

VÉNUSZ-JUPITER, -MARS, -SZATURNUSZ, -PLUTÓ TRIGON –  MÁRCIUS 28 KÖRÜL

Március vége érdekes lesz. Egyrészt a Mars, nagyon közel kerül a nagy sorsbolygókhoz, másrészt a Vénuszra a fenti 4 bolygóval való szép fényszög vetül. Ez csodákat is hozhat. Ha figyelünk. Ha ebben a hónapban azon vagyunk, hogy kibontsuk, hogyan éljük a vénuszi minőségünket, hol érzünk hiányt.

Sokszor teszünk magunk elé, köré korlátokat kishitűen. Közben, csak rajtunk múlik, hogy mit teremtünk, mint nők. A hitünk, a belső igazságunk és annak képviselete, adja azt az erőt, ami aztán odakint akár csodával határos eseményekhez vezethet. Párkapcsolatban, a férfival, az anyagban, érzésekben, érintésben, kapcsolódásban. Érdemes sokat foglalkozni a hó végén a nőiségünkkel, hogyan szeretnénk tovább fűzni, tovább fejlődni abban, hogy megéljük, egyre jobban megéljük, örömmel éljük a női részünket, engedve minden félelmet, ami akaszt, sőt úgy éljük, hogy akár másoknak is példát mutatunk azzal, akik lettünk. Mi nők, nagyon tudjuk segíteni egymást. Karoljunk fel másokat (is).

88303419_233010307742419_6435998507257036800_nSzóval e hónapban merengj kicsit azon, hogy hogyan vagy az ÉRINTÉS tematikájával.

 • Van-e olyasmi, ami konstans módon nehezen vagy rosszul érint téged?
 • Mi érint meg leginkább mostanában, milyen tapasztalásokra vágysz?
 • Mivel tudsz te magad szép áramlást teremteni magadban, ami nagyon megérint téged?
 • A párod érintése helyén van-e benned? Harmonikus-e, amiben vagy, párkapcsolat? Van-e benne elég érintés, és épp olyan, amire vágysz?
 • Elzárkózol -e gyakorta attól, hogy egy helyzet megérintsen? És még folytathatnám…
 • Foglalkozz kicsit a bőröddel, ami véd…

Persze csak épp annyit:), hogy odakint legyen időd arra, hogy a Bikában járó Vénuszt követve, adj sokat az (élet)örömöknek, színesítsd az otthonod, vedd elő a gardróbból a már-már tavaszi ruhákat, ismerkedj velük, mert lassan itt a tavasz, előkerülhetnek a kopogósok is az unalmas csizmák helyett, vegyél egy-két (cserepes) virágot a balkonra, vagy a kertbe, ülj le többet a tükör elé, és nézz rá, amit látsz, az örömmel tölt-e, egyél finomakat, illetve a tavaszi megújulás kapcsán akár tarts léböjtkúrát, mert ép testben ép lélek, és, hát itt a tavasz… Március 19-én Kosba lép a Nap, és akkor az kicsit Mars (férfi), aki nélkül nő nem lehet meg, kicsit a rügyek robbanása, és az asztrológiai újév kezdete. A Bikában járó Vénusz jó stabil és örömteli kezdet a női energiák 2020-as navigálásához.

“MOST LEHET ÉRINTENI” AZOKAT A TÉMÁKAT IS E HÓNAPBAN, AMIT EDDIG NEM ÉRINTETTÉL…, OLYAN VÁGYAIDAT MEGVIZSGÁLNI, AMIT EDDIG NEM HíVTÁL ÉLETRE…

A VÁLTOZTATÁS NEM CSAK ÁLDÁSOS E HETEKBEN, HANEM SZÜKSÉGSZERŰSÉG…

89766098_191954782237535_4555477901683720192_n

 

 

ASZTROLÓGIAI TANÁCSADÁS:

A konzultáció személyesen (helyszín: Gárdony) vagy skype-on keresztül történik.

Az elemzéshez előzetesen kérném a születési adatokat (hely, év, hónap, nap, óra, perc).

Elérhetőség:

E-mail: barnabea224@gmail.com

Tel.: 06 (30) 812-3078

A konzultáció (személyes v. skype – 60 perc) díja:             10.000,-

Szombatonként 9:00 és 17:00 között.

Jógastúdió és Egészségközpont

Cím: 2483 Gárdony, Tompa köz 2.

 

(Barna Beáta: egyéni vállalkozó; nyilvántartartási szám: 54043886)

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s