A távol és a közel

Azt ismerjük fel, hogy az egyéni és a kollektív nem szétválasztható. Minden Egy (tőről fakad és oda is fut vissza).

…hogyan tudjuk a kialakult helyzetet (a helyén) kezelni, sőt akár úgy, hogy az a fejlődésünket szolgálja…

Flowers Photo Mother's Day Facebook Post (2)

A napokban sokan megkerestek, hogy mi a véleményem az elmúlt hetek, napok eseményeiről. Ha követtétek a blogomot az elmúlt egy évben, tavaly februártól (illetve, ha tágabban nézzük, jópár évtizede) érlelődő helyzetnek vagyunk most a szemtanúi. Jeleztem a februári előrejelzésben, hogy a február a csend időszaka, a Halak jegy fémjelezte elvonulás pár hetét éltük. A napokban átlép a Nap Kosba, ami egyrészt jelenti, hogy indul az asztrológiai újév, másrészt jelenti azt, hogy itt a tavasz,  harmadrészt azt is jelzi, hogy egy marsikus periódus veszi kezdetét, és el kell búcsúznunk a csendesebb, zártabb Halak energiától.

Laikusként is sokan tudjátok talán, hogy asztrológiai szempontból azért erős ez a március, mert a nagy sorsbolygók (Szaturnusz, Plutó, Jupiter) egyre szorosabb együttállásban vannak/lesznek (most épp) Bakban, illetve melléjük odaáll a napokban a Mars (ami küzdelem, gyulladás, konfliktus), és az Uránusszal nehéz fényszögbe kerülve,  hirtelen, az anyag szintjén is jelentős változásokat generáló folyamatok veszik kezdetüket.

A komfortzónából való kilépésről már bő egy éve sok asztrológus írt. Hogy az feladat. Mind egyéni, mind kollektív szinten. Ebben vagyunk most. Ebbe léptünk bele.

Az elmúlt napokban sokminden átfutott rajtam. Az elmúlt hetekben még a szokott mederben éltünk, bejártam napi szinten a munkahelyemre, a gyerekeket elindítottam reggel az iskolába, jógára jártam, fogadtam az asztrológiai elemzésre jelentkezőket, barátokkal találkoztam. Aztán a megelőzés kapcsán, mára leállt minden. A hétvégén még én is többször leültem, átgondolva az elkövetkező heteket, amik valljuk be, beszűkülnek most arra, hogy rendben tartjuk a dolgainkat itthon, a munkahelyünket tartjuk, a gyerekeinket ellátjuk, és beszerezzük a napi élelmiszert.

A Szaturnusz Bakban analógiájaként, mindent le kell szűkítenünk, mindent nagyobb alázattal kell kezelnünk. A Szaturnusz a fék. A Plutó a válság. A Jupiter a hitrendszerünk, ami most erősen átalakul. És a Jupiter az is, hogy fogadj el mindent, úgy, ahogy van. A Mars analógiásan az immunrendszerünk. Az erőnk. Az Uránusz, ‘aki’ ugyancsak becsatlakozik ebbe az égi játékba, a bennünk levő szabad lélek, az, aki józanul gondolkozva felismeri a folyamatok üzenetét, és, aki nem hagyja, hogy szabadságában korlátozzák. És ez most fontos, hogy ne engedd, hogy  a félelmek korlátok közé szorítsanak. Merthogy kintről más sem lesz, csak korlát. Belül maradjunk szabadok. De vegyük észre, hogy a kinti korlát a mi érdekünkben történik.

Ennek kapcsán, mint minden vasárnap este, elővettem a határidőnaplómat, amely most üresen áll, hisz minden programot lemondtam. Viszont, úgy döntöttem, mégis teleírom, olyannal, amit most tudok…

Pont azért, hogy elfogadva ennek a helyzetnek minden vetületét, a mindennapjainkat úgy éljük az elkövetkező hetekben, hónapokban, hogy az semmi esetre se legyen megterhelő, hanem pont, használjuk azt a részét, amely most megadatik. Három tinédzserrel itthon lenni, úgy, hogy közben erősen dolgoznom kell itthonról, közben figyelni, hogy mindenki fel legyen tankolva vitaminokkal… Kihívás…

Ennek kapcsán az alábbiakat javaslom:

 1. Minden napod tervezd meg. Talán még szigorúbban, mint máskor.
 2.  Ne feszülj rá olyan dolgokra, ami most nincs vagy nem lesz elérhető. Fogadd el az új helyzetet.
 3.  A prioritások megváltoznak: a legfontosabb helyre talán az immunrendszerünk erősítése kerül. Tervezd meg miket főzöl, és, hogy hogyan biztosítod a családodnak a bő folyadékot és vitamint (a gyömbér az egyik marsikus növényünk ami nagy immunerősítő).
 4.  A mentális egészség most nagyon fontos. Feleslegesen ne adj a negatív gondolatoknak. Ha olykor rád is tör a szorongás, vegyél elő egy papírt és jegyezd fel, hogy ebben a helyzetben mi egyébként az áldás. Merthogy számtalant fel tudunk sorolni, ha figyelünk.
 5.  Ne menj minden nap boltba, úgy tervezz, hogy csak pár naponta kelljen.
 6. Tartsd távol magad az idősektől, és úgymond mindenkitől, aki nem a család.
 7. Ez a távolság, hosszú távon, olyan közelséget ad majd, ez a közös felelősségvállalás, amely csodás folyamatokat indít be majd hosszabb távon. Újra figyelni fogunk egymásra.
 8.  Hatalmas energia lesz, ha egymásért megtesszük, hogy otthon maradunk. Mintha fognánk egymás kezét. Ez fog sok erőt adni a bezártság elviseléséhez.
 9.  Ha van balkonod vagy kerted, akkor minél több időt tölts odakint, kapun belül, de ajtón kívül.
 10.  Mivel most lesz sok napsütés, akár a gyerekekkel együtt szervezzetek napfürdőt odakint együtt (D-vitamin)… Akár minden nap…
 11.  Figyelj oda a gyerekeidre, mert sokszor ők sokkal kreatívabbak, mint mi, ha kikerülnek a komfortzónából. Lesd el tőlük az ötleteket… (a 12 éves kislányom aggódva mondta, ha nem lesz kéziedzés, elveszti a kondícióját, menjünk el ebéd előtt kocogni a patakpartra minden nap, a 14 évesem ma reggel fogta és levarázsolta a 4 éve nem használt legós dobozokat a padlásról, hogy akkor most újra belevág…). A gyerekek jók a tudatos jelenlétben.
 12.  Azzal, hogy szűkítünk és elengedünk (merthogy erről is szól ez a mostani helyzet), tér nyílik olyan önismereti munkára, amit az elmúlt évtizedek kintibe fordult energetikája nem engedett meg.
 13.  Légy éber, és józan. Használd az ún. tudatos jelenlétet. Vagyis, ha mosogatsz, figyelj csak arra, ha olvasol, merülj el abban, ha a gyerekeiddel tanulsz, add oda annak magad. Ha a jelenben tudsz maradni, nem lesz az elkövetkező időszak nehéz. Arra fogsz jutni, hogy ami van, az elkerülhetetlen annak érdekében, hogy változzon a világ.
 14.  A híreket egyszer olvasd egy nap, ne többször. Ha te otthon maradsz, és tartod a szeretteidet, az azt jelenti, te felelősen viselkedsz magadért, a családodért, a bővebb közösségért ezzel mindent megteszel. Tehát maradj nyugodt. Mert minden rendben lesz.
 15.  Pár hónap múlva ez lecseng, s addigra, annyit, de annyit fogunk fejlődni. A válságoknak mindig ez is a célja. A fejlődés.

Egyenlőre ezt a 15 pontot szedtem össze

Persze most indul a hétfő az új rutinnal. A gyerekeim alszanak, nekem már feljegyezve az új napirendem, hogy ne csússzak szét. A gyerekeimmel megküzdöttem hétvégén, hogy megértsék, innentől mit nem, és hogyan… Nem volt könnyű… Máshoz szoktak…

Hajnalban, kis munka online, amíg fel nem kelnek a gyerekek, aztán egy kis kert, aztán délelőtt munka, a gyerekek házija, és szimultán főzés, aztán a délutánok aktív munkával, mert szerencsére a cégünk mindent tud adni, ami a távmunkához kell…, délután kert, kert, és kert, mert az gyógyít és áramlásban tart, és az esték, minden estére valami, ami engem is a 3 gyermeket is sínen tart, egy jó film, egy finom süti, egy közös sütés, egy beszélgetés…

Azt ismerjük fel, hogy az egyéni és a kollektív nem szétválasztható. Minden Egy (tőről fakad és oda is fut vissza).

Szép napot nektek.

Tervezzetek (most házon belül), fókuszáljatok a feladataitokra, erősítsétek az immunrendszert, és adjatok a lehető legtöbbet a pozitív gondolatoknak…

Pár naponta a blogomon írok majd, ha olvasnátok tőlem, még…,

…arról, hogyan töltjük mi a napjainkat itthon, hogyan töltjük ki a napokat szeretettel…

….és arról mi van az égen, és az hogyan jelenhet meg analógiásan idelenn…

Illetve, ha esetleg érdekel, hogyan használhatod ezeket a kivételes energiákat, jelentkezz be tanácsadásra. Skype-on vállalok elemzést az elkövetkező időszakban.

Részletek itt a blogomon.  

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s