Hogyan használd a jelenlegi energiákat jóra, saját fejlődésedre, hogyan használd ki a csendet, a mozdulatlanságot, amiben  most vagyunk…, és hogyan segíts ezzel másokon is…

A Szaturnusz átlépett Vízöntőbe…

A Vízöntő mindig kicsit tovább lát, mint, amit itt a fizikai síkon tapasztal, így egy kicsit halhatatlan is, …. mint a régi görög istenek.

A Vízöntő jegy és a mitológia

ganymedes3316

A görög mitológiában van egy figura, Ganümédész, a trójai király fia. Gyönyörű fiatal férfi, amint egy napon éppen a nyájat terelgette a mezőkön, Zeusz megpillantotta, nagyon lenyűgözte őt a fiú ereje és szépsége, sas formájában lecsapott rá a magasból, elragadta, felvitte őt az istenekhez. Innentől ő lett az istenek pohárnoka, és mellesleg Zeusz szeretője. Ganümédész osztogatta az isteneknek az örök fiatalság vizét. Cserébe örök halhatatlanságot kapott. Zeusz felesége, Héra viszont nehezen viselte ezt a helyzetet, egy idő után Zeusz felküldte a fiút a csillagos égre, ebből lett a Vízöntő csillagkép.

Március 22-én a Szaturnusz jegyváltása megtörtént

Március 22-én a Szaturnusz átlépett a Vízöntő jegyébe (utoljára 1991-1994-ben volt itt). Ebben a jegyben halad most július elejéig, majd akkor visszalép Bakba, hogy majd december közepén végképp Vízöntőbe lépjen el, amelyben aztán 2023 tavaszáig lesz.

Miért érdekes ez? A Szaturnusz 2017 óta a Bak jegyében járt, ami egy földelt, lassú, kemény, stagnáló energia. Olyan kérdésekkel kerülhettünk túlnyomóan szembe, mint:

 • Mi a sorsom?
 • Mi felé tartsak? Mik legyenek a céljaim?
 • Milyen lépéseket kell tennem azokért?
 • Hol korlátozom magam?
 • Hol vannak bennem félelmek, amelyek miatt nem tudok kiteljesedni?
 • Hol nem tartom be a szabályokat?
 • Hol nem vagyok felelősségteljes?

A Bakban járó Szaturnusz jelmondata, a

‘Ki mint vet, úgy arat’

erősen velük volt az elmúlt három évben. S döntően ‘kinti’ célokért küzdöttünk, az volt reflektorfényben, amit odakint mutattunk magunkból. Túlnyomóan egy YANG, férfias energetika, kemény, kitartó munka jellemezte ezt az időszakot.

A fókusz a Szaturnusz jegyváltásával áthelyeződik másra. A Vízöntő jegy levegős jegy, a Bakkal ellentétben. A jegy hangsúlyozza az egyén és a közösség erős kapcsolódását, a humánumot, a másokért tenni akarást, a géniuszt, az új ötleteket és megoldásokat, a jövőt, az innovációt, a merészséget, a ‘forradalmat’.

Azt az érettséget, amit elértünk az elmúlt három évben az erős Bak energiák kapcsán, abba csatornázhatjuk, hogy:

 • Miben vagyok egyedi?
 • Miben vagyok más?
 • Hogyan lehetne ezt az egyediséget végre kibontani magamban, és felvállalni?
 • Tehetségként megélni?
 • Erre építeni egy víziót, amely tükrözi az önvalóm, a belső vágyott utam, amely semmiképpen nem önös érdeken alapul, hanem olyan út, amellyel adni tudok másoknak, utat mutatni?
 • S ezzel a tehetségemmel, hogyan tudom segíteni a közösséget?
 • Hogyan tudok hozzájárulni víziómmal  a hálózatépítéshez, a networkinghez, amit már most is erősen tapasztalok a világban?
 • Milyen új megoldásokat találok, amelyek kisöprik a régi struktúrákat, akár az én életemben, akár közösségi szinten?

A Szaturnusz kicsit olyan, hogy totál objektíven szemünkbe néz, és jelzi, merre az irány… Nem érzelgősködik, csak kiadja a leckét.

Az elmúlt akár két hét kinti eseményei is mennyire szépen mutatják a fenti tendenciákat, megjelentek segítők ezrei online, akik felajánlják saját tehetségüket mások segítésére, a közösség fenntartására (pl. menő séf filléres ételeket készít online), olyan cégek, akik új megoldásokat ajánlanak az elavult struktúrák helyett (pl. nyelviskolák, informatikai cégek besegítenek az iskoláknak), mindezt a köz javára, s azok, akik szorult helyzetükben (s ez is a Szaturnusz, sőt az a Szaturnusz/Plutó együttállás pressziója), online ajánlják fel szolgáltatásaikat, mert nem tudnak személyesen dolgozni már. És sorolhatnánk… Pár nap alatt bekúszott az erősen Vízöntő jegyre jellemző felfelé építkezés, az eddigi leföldelt struktúrák helyett.

Utoljára a Szaturnusz Vízöntőben 1991-1994 között járt.

Érdekes ránézni, hogy te egyéni szinten akkor miben voltál, mert esetleg hasonló energetikát fedezhetsz fel most majd magadban az elkövetkező három évben. Gondoljunk bele, 1993. április végén adták ki a www. forráskódot, ezzel lett ingyenesen elérhető mindenki számára az internet (World Wide Web). Ami, teljesen átformálta a világot.

Amikor, bejelentették, hogy az iskolák távban fognak működni, átsuhant rajtam az a gondolat, hogy szerintem, ha vissza is rendeződünk, akkor is lehet, ez már így marad, már nem mehetünk visszafelé.

Miért?

Mert a Vízöntő jegy, az a JÖVŐ.

Az minden, ami előre(visz), ami innováció, ami forradalmi megoldás, ami megosztása a tudásnak, hiszen a jegy döntően az intellektus jegye. Tudásmegosztás, erőforrások megosztása. Olyan ideák beemelése mind egyéni, mind kollektív szinten, amit régen akár idealistának bélyegezhettünk meg, de most beemeljük a jelenünkbe, jövőnkbe.

Egy szép példa:

1963, a Szaturnusz akkor is Vízöntőben járt: Nelson Mandelát életfogytiglanra ítélik az apartheid elleni küzdelme kapcsán. Eltelik 30 év, a Szaturnusz közben körbejárja az összes jegyet és visszatér Vízöntőbe, 1993-ban Nelson Mandela Nobel Békedíjat kap ugyanezért a tevékenységéért. Az apartheid vége, Dél-Afrikában új Rend alakul…

A Szaturnusz mostani jegyváltását tehát arra használhatjuk egyéni szinten (mert a kollektívben is már zajlik, visszafordíthatatlanul a jövő), hogy felvállaljuk azt, akik vagyunk, az egyediségünket, semmiképpen nem tekintünk visszafelé, csak előre.

Mondhatjátok, miért idealizálom, azt, amiben vagyunk, hiszen nehézségben vagyunk.

Igen Jogos.

Viszont,  azt gondolom, az, amit egyénként beleteszünk a nagy közösbe hatalmas változásokat hozhat, odakint is, és a mi egyéni életutunkban is. Plusz, ha már itt tartunk…

Mert március vége van, erről már írtam korábban, most vagyunk a nehézség epicentrumában…

A Jupiter, Plutó közé szorulva a Mars, majd lassan eléri a Szaturnuszt is, erős küzdelem, harc, gyulladás, félelmek a Mars, rátesz még a nagy sorsbolygók amúgy sem könnyű leckéire, illetve az Uránusz is nehéz fényszögben a Szaturnusszal, ami április elejéig csak élesedik, beaktivizálódott az a  lecke (amiről írtam régebben, hogy lesz, csak akkor még nem tudtuk hogyan), hogy a biztonságod ne az anyagban találd meg, mert az most nincs (ld. régi írásom erről: Uránusz Bikában)

 • Jupiter Bakban: Fogadd el azt, ami van. Légy alázatosabb. Vedd elő a hited, a bölcsességed, és fejlődj tovább az elfogadás leckéiben.
 • Plutó Bakban: Ha félsz, nem gond, de kezeld félelmeidet tudatosan. Ne aktiváld be őket. A Plutó a teremtés is. Csatornázd, ha felmerül félelem azt az energiát valami átalakító, teremtő tevékenységbe.
 • Szaturnusz Vízöntőben: Újulj meg, tarts előre. Ne hátra. S semmiképpen, ne ess abba a hibába, hogy elkap a pánik, hanem az intellektusoddal, higgadtságoddal segítsd, vagy enyhítsd a kinti folyamatokat, közösséget, és a benned levő feszültségeket.
 • Mars együttállásban a nagybolygókkal: ne gyulladj be, amint nyomát érzed, ülj le csendesedj el, tartsd az erőd konstans módon, kitartóan, és cselekvésbe tedd.
 • Uránusz nehéz fényszögben Szaturnusszal: a mostani korlátok, mind a mi érdekünket szolgálják, egy felsőbb Jó érdekében történnek. Plusz, ezt a helyzetet érdemes aktív belső munkával a belső szabadságunk, stabilitásunk vizsgálatára fordítani.

Visszatérnék a görög regéhez, Ganümédész a pohárnok, aki az örök fiatalság vizét osztogatja az isteneknek… Mintha most ezt keresnénk, és ami csodálatos, hogy …

Bár az egész év a Plutó és Szaturnusz együttállásban zajlik, tehát nem lesz könnyű, mert a fejlődést sajtolja ki belőlünk minden egyes nap. Ha akarjuk, ha nem, nem szűnik az, hogy, ahol nem tettünk magunkért, ahol nem mertünk lépni, ahova nem mertünk odanézni, oda most kell. De…

Kivételes energiák vannak, mert azt az erőt, amit magunkban növesztünk (a sok belső munkának köszönhetően), az odakint is rezonálni fog, ezzel segítjük azokat is, akik bajba, nehézségbe kerülnek, tehát, a Vízöntő jegy és a Szaturnusz jóban vannak:

 • felelősségteljesebb
 • higgadtabb
 • újítóbb
 • egyedibb
 • modernebb
 • merészebb
 • humánusabb
 • szolidárisabb

emberekké válhatunk, ha ráfekszünk a hullámokra, ha nem a félelmeknek adunk, hanem magunkból adunk.

Ahogy ez évben változol, ahogy ez évben átadod magad a megújulásnak, az áll majd be 2020 decemberében, amikor a nagy Jótevő, a Jupiter elegánsan odaáll majd a Szaturnusz mellé, és átsegít minket majd a 2021-es évbe, ami, valljuk be, egy másfajta a világ lesz, hiszem, hogy szolidárisabb, emberibb, együtt fogunk dolgozni ‘az örök fiatalság vizének’ felkutatásán, közös megoldásokat keresünk, az internet által teremtett networkinget végre döntően nemes célokra használjuk majd, a gyermekeinknek megteremtjük, ha a fizikai a síkon olykor megterhelő leckékkel is teli, de a jövőt (nem visszafelé rántjuk őket), és tartjuk őket saját megdolgozott erőnkkel és víziónkkal, ahogy épp lehet, a kondícionáltságaink közepette.

És tarjuk egymást, mert a Vízöntő jegy egy higgadt, levegős, intelligens, megtartó minőségű jegy, aki mindig tovább lát, mint, amit itt a fizikai síkon tapasztal, így egy kicsit halhatatlan is, mint a régi görög istenek.

(Épp kinéztem az ablakon, kavarognak a hópelyhek a kertben… A hideg, a lehűlés, a higgadtság (Szaturnusz Vízöntőben analógiája ez is), a hópelyhek tánca az pedig sok jó rezgés, amit mi beletehetünk felelősségteljesen most, A NAGY KÖZÖSBE…, azzal, hogy tartjuk az irányt és ezzel megtartunk másokat…

Szép napot nektek…

Maradjatok otthon… Most így tehetünk legtöbbet a felsőbb Jóért…

Ha tanácsadásra jelentkeznétek: skype-on vállalok konzultációt. Minden kontakt infó a blogomon…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: