Áprilisi asztrológiai előrejelzés – a tisztán látás, érzés és kapcsolódás hónapja…

Tisztán látni, tisztán hallani, tisztán érezni, tisztán kapcsolódni – ezt (is) tanuljuk áprilisban…

Talán érzitek, hogy kivételes, amiben vagyunk most. Az év egyik csúcspontjának tekinthető épp az április eleje, ahol most tartunk. Pár nap alatt csúszott ki alólunk jópár olyan fogódzó, amit évtizedek óta természetesnek vettünk, és erősen a mindennapjaink részét képezték (a szabad mozgás, a fizikai kontakt, az érintések, az ölelések, a munkába járás, a szabad döntéseink, az élelmiszerek és áruk végtelen áradata, az oktatás megszokott rendje, az utazás, stb). Mindenki globális szinten átváltott egy erősen szaturnuszi életmódba.

A Szaturnusz ez évben ‘mindent visz’…., asztrológiailag Ő az, aki navigál most minket egyre erősebb nyomatékokkal az új minőség felé, ami megtarthat aztán majd minket a jövőben. Mert ez a terv, megsegíteni az emberiséget, hogy új megoldásokat leljen az eddigiek helyett.

Itt lent a fizikai síkon tehát egy erősen szaturnuszi leckékkel terhelt életmódot kellett felvennünk, amit főképp az izoláció, az elzárkózás, a távolságtartás, a szűkítés és az új korlátok, újonnan bevezetett szabályok kényszerű betartása jellemez. Ez itt lent…, de mi van fent? Mindez kint…, de mi van odabent, mi születik meg, születhet meg ennek nyomán bennünk?

Az asztrológia régi időkben eredetileg a kinti, grandiózus események értelmezésére, előrejelzésére szolgált. A mai világban a személyes horoszkópok dominanciájával, és a pszichológia előtérbe kerülésével a 20. század elejétől, egyre fontosabbá vált sokak számára az egyéni fejlődés, a lélek vizsgálata, s az a felismerés is kibomlott sokakban, hogy az univerzumhoz ezer szállal kötődünk. Az elmúlt hetekben ez nagy erővel fizikálódott le azt hiszem. Nem tudunk leválni, részei vagyunk a nagy Egésznek, s sokszor egyéni sorsok íródnak felül globális változások kapcsán… Nem tudunk leválni.

Van egy hangszer, amit már az ókorban is használtak, de aztán igazán a 19. században tért vissza és terjedt el erősen újra itt Európában: a SZÉLHÁRFA. Egyszerű kis hangszer. Az ablakba kell helyezni, és ahogy megérinti az ablakot érő fuvallat, szellő a húrjait, finom hangokat hallat. Szeretek hasonlatokkal élni. Napok óta gondolkozom milyen most, hogyan tudnám legjobban megfogalmazni. Aztán kezembe került egy verseskötet. Az angol romantikusoktól. Coleridge egy szerelmesversében ír a szélhárfáról. A 19. században Európában újra felfedezték a szélhárfát, az angol romantikusokat lenyűgözte a hangszer, írtak róla sokat. Chopin Op. 25, no. 1-es Asz-dúr zongoraetűdjét különleges hangzása miatt Schumann „Szélhárfa-etűd”-nek nevezte el, mert miközben a játékosnak a jobb kéz ötödik ujjal egy dallamot kell megszólaltatnia, addig a többi ujjával egy igen gyors, pedálos arpeggio-t, hárfaszerű dallamot kell játszania.

Aeolian_harp

Kicsit ilyen most itt lent, és fent, kint és bent. Aki hall, az most kiérzi a sok nehézségből, azt a dallamot, amiért ez a helyzet most megszületett. Olyan most, mintha tényleg a jobb kéz ötödik ujjal játszanánk egy dallamot (bízunk, tesszük a dolgunkat, tartjuk a mieinket, hetente egyszer elmegyünk élelmiszerért, a fókuszt tartva épp azon a napon, amit élünk), a többi ujjal pedig megannyi más is zajlik

… a lélek átlényegül ebben a folyamatban…

Ebből lesz a dallam. Egyszerre kell tartanunk a kinti, benti, lenti, fenti eseményekkel, a lélek közben rezonál mindenre, mint az ablakba tett szélhárfa húrjai a finom szellőre.

“… az osztatlan élet! kint s belül, ez tölt lélekkel minden moccanást,

hangban fény, fényben hang és ritmusa a gondolatnak…”

S. T. Coleridge: Az eolhárfa

2020-ról pár  gondolat, mert március 20-án beállt az éves horoszkópunk

Március végén, amikor a Nap Kosba lépett, a tavaszi napéjegyenlőséggel beállt a 2020-as év asztrológiai képlete. Tehát, ami akkor volt az égen, konstelláció, két hete, az az egész év energetikáját is pontosan mutatja. Március 20-án már velünk volt energetikailag a  Mars együttállása a nagybolygókkal, aztán  jött a Szaturnusz jegyváltása Vízöntőbe (Irásom erről: itt), majd a Marsé (Irásom erről: itt), mindezek az Uránusszal nehéz fényszögben, amiben most vagyunk. A Merkúr Halakban direkt mozgásban (megszűnt a nagy csend, és elindult a gépezet)…. A Szaturnusz, Plutó és Jupiter egész évben alig távolodik egymástól, összeadják az erejüket. Milyen tendenciákra számíthatunk ez évben, a 2020 asztrológiai képlete alapján?

Általánosságban azt mondanám, most sok múlik azon, hogyan értékeljük a dolgokat, eseményeket. Tartanunk kell magunkat és másokat. Ez szerintem szép. Ez majd annyi szeretetteli helyzetet hoz. A megtartás… Ezáltal, nagy erő születik majd bennünk, és ebben az évben ezt akarják tőlünk, mert ezzel az erővel tudunk most végre változni és változtatni. Tartsd meg magadban az erőt. Tartsd meg másokban is azt. 

A bizonytalanság 

A bizonytalanság velünk lesz azért, ezért tervezni nem érdemes. Úgymond fel kell most mindent adnunk, ami kinti, amit terveztünk ez évre. Mindig azt a napot kell megoldanunk, amiben vagyunk. A kinti események fényében tudunk döntéseket hozni, most az mindent felülír.

… ez nagymértékben megnöveli a bennünk levő éberséget, a tudatosságot, ami jó…, a vészhelyzetben az érzékek felerősödnek…

A szűkülés, szűkítés

A Szaturnusz már 2017 óta (Bakban) saját jegyében erősen segít nekünk, hogy tartsuk az irányt, ha nincs mellette más nyomaték, akkor a felelősségvállalás a feladat. Most más a helyzet, besegít a Plutó a Szaturnusznak, és a Jupiter is, Plutó a válság, Jupiter az alázat leckéivel, Szaturnusz a szűkítéssel. A Mars, ami melléjük állt, hozta ki nagy erővel a ‘gyulladás’-t… Az Uránusz, amely pedig most nehéz fényszögben velük, hirtelen eseményekkel, megoldásokkal, a megszokott rutin teljes felrúgásával dolgoztat meg minket…

… azt hiszem sokan vágytunk arra, hogy már változás legyen, s tudtuk is,  hogy lesz. 2019 részben az erre való felkészülés volt lélekben. A januári Szaturnusz/Plutó együttállás aztán felerősítette a leckéket, és márciusra megállította a világot. Hogy lássuk meg, ami a szemünk előtt, vegyük észre a lényegest…

A bezártság és a bezárkózás

Az év egy része ebben a karanténszerű állapotban fog telni, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, vagy enyhüléssel. A kutatók versenyt futnak az idővel, hogy kifejlesszék a vakcinát.

… A ‘kifelé’…  ‘vitt mindent’ az elmúlt évtizedekben, alig jutott idő arra, ami a lényeg, hogy a lélek legyen erős mindeközben. S a lélek akkor tud erőben maradni, ha felé is irányul figyelem. A bezárkózás talán ezt segíti meg legjobban. Fontos, ne azt nézzük, hogy miért rossz ez, hanem azt, hogy mit hoz/hozott. Jót is… 

A világ megváltozik

Napról napra látjuk majd, ahogy most már egyértelműen vissza nem, csak előre tarthatunk.

… a világ (és ekként mi is) átlényegül…

Távolságtartás

Talán ezt éli meg legnehezebben az ember, az emberiség… De ennek az évnek egy fő irányvonala lesz…

… ennek kapcsán aztán, hatalmas összefogás születik online, az internetet végre úgy használjuk majd, amire született, hogy mindenkinek elérhető, és az emberiség szolgálatára, jó célokra használjuk majd, minden eszközzel azon leszünk, hogy a távolság, amit tartanunk kell mégis közelségbe hozzon minket egymással… (Írásom az internet születéséről és születési képletéről: itt)

Mindez kint. De mindez kint hozza ki majd belőlünk azt, amit nem tudtunk eddig megugrani, és most lesz lehetőség rá.

Hogy végre a szeretet legyen az első és legfontosabb vezérelv az életünkben. És az odafigyelés, és a humánum. Mert máshogy ezt most majd nem lehet. 

A Szaturnusz Vízöntőbe lépett a napokban és a Mars is, a Vízöntő jegyre jellemző humánitárius hozzáállás elönti a világot, én úgy vélem, a hatalom hiába használja egyes helyeken ezt elnyomásra, ki fog csúszni a kezükből a gyeplő egy idő után… Nem tudják megállítani, hogy új világrend szülessen, ha kint ‘katonás’ lesz is és korlát, bent nem marad más, mint a végtelen.

Én hiszem, hogy 2020 végére lesznek új megoldásaink, amelyek kisegítenek minket a válságból. A válság mindig új minőséget szül, épp e felé tartunk. 

Mit tanácsolnék erre az évre úgy általánosságban:

 •  Fogadd el, azt, ami van. Mert, ha elfogadod, ha nem, az van, ami van.
 • Olyan lépéseket ne tegyél, amelyek további bizonytalanságokat szülhetnek az életedben.
 • Légy éber.
 • Foglalkozz sokat a belső megéléseiddel, most sokat tanulhatsz belőlük.
 • Figyeld az álmaidat, sokszor a félelmeinket álmokban éljük meg, ha van félelmed, ne aktiváld be őket, csak járd körbe figyelmesen, miért születtek meg benned. Tanulj belőlük.
 • Ha szorongást érzel, rögtön fogj bele valamibe, ami elviszi a fókuszt az aggodalmaidról.
 • Adj.
 • Segíts azokon, akiknek most nehéz.
 • Ha kint most nagy nehézségbe kerültél te magad, merj segítséget kérni, az emberek szíve most (pár nap alatt) kinyílt. Ez csoda…
 • Figyeld a természetet, ha csak az ablakpárkányról is, de figyeld a ritmusát. Lásd meg az odakinti körforgásban, hogy minden rendben van. Minden azért zajlik, hogy a világ egy szerethetőbb, jobb hely legyen.
 • Figyeld a gyermekeket. Ők tudják. Mi a tiszta…
 • Minden nap érdemes pár percre lehunyni a szemed, és ‘lélegezni’, kiengedni a feszültséged, ha volt a nap folyamán, elengedni, és mindeközben beengedni magad önmagad legmélyebb rejtett részeibe…
 • Gondoskodj a legközelebbi családodról… Beszélgess velük a kinti helyzetről… Nagy lehetőség ez… Olyan kevés időt tudtunk a mindennapokban együtt lenni a napi rutin miatt. Most ez adott… Öleld őket, őket lehet…
 • Légy rugalmas.
 • Ne arra figyelj, hogy mi veszett el, hanem, hogy  mit hozott ez a helyzet, ami előtte nem volt helyén, vagy nem úgy volt, ahogy méltó.
 • Mindenben leld meg a tanítást. Miért jó ez nekünk, neked.
 • Ne halogass. Akit szeretsz, szeresd, ahogy neki/neked jó.
 • Kapcsolódj. (Ez most persze furcsán hangzik épp most, de mégis, nem ez lett-e az élet legfontosabb tényezője az elmúlt két-három hétben, hogy kidolgozzuk, hogyan kapcsolódjunk a megváltozott körülmények ellenére…)
 • Ezekben a hetekben (ha kint nem is tudsz tervezni) a belső utaddal és fejlődéseddel kapcsolatos terveid viszont jegyezd fel, dolgozz rajtuk, azt majd vedd elő, ha újra kimehetünk. És fűzd tovább…
 • Minden nap adj egy gondolatot annak, miért vagy hálás épp aznap. A gondolataidat navigáld… Legyen fókusz…
 • Vedd észre, hogy minden Egy. Mi és a világ egylényegűek vagyunk. Ez segít szerintem, hogy nézd meg a dolgokat mindig fentről is. Ahova elértünk, azzal a helyzettel sarokba szorítottuk kicsit magunkat. Akkor tudunk onnan kiszabadulni, ha változtatunk a hozzáállásunkon. Ez évben ez fog megszületni.

Arról, hogy áprilisban tovább bomlik, ami márciusban elindult. 

A februári előrejelzésemben írtam, hogy a február az utolsó hónap, amikor csend van, kicsit még rápihenhetünk arra, amit 2020 majd hoz. Januárban még alig-alig hallottuk ki a médiából, hogy Kínában milyen nagy a baj, aztán februárban már egyre inkább. Február közepén a Mars jegyváltása (átlépett Bakba), nagy erők aktivizálódtak, szinte rögtön hozta magával a felismerést globális szinten, hogy a járványra figyelni kell. A WHO már februárra kihozta a jelentését, amelyben már az szerepelt, hogy világjárvánnyal kell számolnunk.

Decemberben már viszont, nem tudom másnak volt-e ilyen érzése, mintha megállt volna az idő. December vége. Mintha a nagy gépezet akkor állt volna le. Nekem olyan érzésem volt már akkor, hogy nem tudjuk hogyan fog történni, de olyan fog történni, ami mellett már nem mehetünk el. Ezt egyéni életemben is éreztem, és globálisan is.

Az ugrik be, mint az akciófilmekben, amikor megáll a lift, és a főhős egy pillanatra lefagy és nem hiszi el. Hogy bentragadt. Megtámasztja magát a lift két falában, és pár pillanatig csak figyel. Pánik fogja el. De közben már gyűjti az erejét, hogy a helyzettel megbirkózzon. Majd egy idő után letelepszik a liftben, és új stratégián kezdi el törni a fejét. Hogyan tovább. 

Nekem olyan volt a január és február, furcsa vihar előtti csend, majd márciusban le is állt a ‘lift’. És itt ragadtunk a karanténban, bár még csak önkéntes karanténban. Ami érdekes, hogy, amint átléptünk a márciusba, egy barátom behívott egy meditációs folyamba, ami egészen 21 napig, épp a Kosba lépő Nap napjáig velem volt. Életemben nem meditáltam. Így. Hogy minden nap. Kialakult egy napi rutinom, amelynek már része lett az esti meditáció. Ami nem csak csend, hanem légzés (ami most fontos, hisz levegős jegybe lépett a Szaturnusz, s levegőben terjed a vírus is), a légzésünkre való figyelés most kiemelt.

Ha visszanézek, mintha ki lett volna centizve minden. Ahogy elértünk ide, mind kollektívben, mind a saját életünkben akár. Az elmúlt évek például, az eseményei. Amikor ideért a hír, hogy elért hozzánk, összecuccoltam a munkahelyemen, hazaköltöztem, távmunkára átkapcsoltam, a gyerekeimnek megterveztem a napi rutinját, átgondoltam mit hogyan változtatok meg a kinti események hatására. Előbb a kintet rendeztem, aztán jött a bent.

Megnéztem, milyen eszközeim vannak és lesznek, az elkövetkező hetekben vagy hónapokban, itthon a ház falain belül, amiből meríthetek. Ahogy ezeket is összeraktam: elkezdett a hála érzése összeállni bennem. Mert rájöttem, bármi is történt velem az elmúlt években, akár negatív lecke, minden mintha a felé navigált volna engem, hogy most legyen miből nyerni (erőt). Olyan jógát tanultam az elmúlt két évben, ami itthon gyakorolható (ashtanga), olyan munkahelyre navigáltak, amely online menedzselhető, olyan településen élek, ahol a gyermekeim akár a karantén ellenére, tudnak figyelni majd a testi/lelki épülésükre, van levegő. Olyan szenvedélyem lett, amivel másokat segíthetek. Az asztrológia. Ami szolgálat is. Ha elhagynám magam, kötögetek, fotózom. Neked mi van a tarsolyodban, ami most segít?

Ezzel együtt, amit nem tudtam megoldani teljesen az életemben, az velem maradt. Azzal ‘együtt’ élek most Az önkéntes karantén első napjaiban esett le ez nekem. Gondoltam. Milyen kár, hogy nem húztam bele jobban:) De felülírta az elfogadás magam iránt. Szóval van, ami van. Ezt most vinni kell tovább a karantén alatt.

S ez fontos. Aki megkeres engem és tanácsadásra jön, annak ezt kiemelem. A karantén megtalált minket egy helyzetben. Ami most még megoldatlan, az velünk most egy ideig. De készülhetünk lélekben a változásra. Fontosak az áprilisi napok. Mert olyan mértékű csend vesz körül minket, amely normál körülmények között nincs. Ez a csend teli van Gondviseléssel.  Idővel. Tudunk építkezni, meg tudjuk megváltoztatni azt, ami még nincs a helyén bennünk.

Használjátok a csendet. Mindegy hogyan értelmezitek a meditációt. Meditáljatok, tudatosan használjátok a csendet.

És akkor a konkrétumok áprilisra:

Igy zárult a március: 

SZATURNUSZ

Itt az első átlépésünk a levegősbe…

Erről ebben az írásomban találsz pár gondolatot: A körforgás (Mars-Szaturnusz egymás ölelésében Vízöntőben)

Az újat, a frisset, a lázadást szimbolizáló Vízöntő jegy minősége kezd beszivárogni az életünkbe. Ennek a folyamatnak kezdete és egyben csúcspontja is volt ez a nap, és az április eleji napok. Hiszen egyúttal ez a két bolygó pont az Uránusszal, e jegy  uralkodójával nehéz fényszögben van. Az asztrológusok január óta erről a konstellációról beszélnek, hogy ez valami teljesen elképzelhetetlenül új helyzetet hoz.

(Március 31. Szaturnusz/Mars együttállás Vízöntőben)

VÉNUSZ

A Vénusz mellékszereplő ugyan, de fontos áprilisban

Az április úgy indult, hogy a Vénusz vetett pár szép fényszöget a nagybolygókra, és még Bikában saját jegyében járt. Ez segített sokat nekünk, hogy lássuk meg azt, ami fontos. Most Ikrekbe lép, ami egy levegős jegy. Kicsit jelzi ez, hogy az értékek átformálódnak, másképp kell majd a kapcsolatainkat kezelni, megoldani, a kommunikációt kezelni, az érintés, mint olyan átfogalmazódik bennünk, mi érint meg minket és hogyan. És, hogy mennyire figyelnünk kell, hogy ‘mit érintünk meg’.  Nem érinthetjük egymást fizikai síkon. Közben pedig annyi lehetőség nyílik, hogy kapcsolódjunk.

A Vénuszról fogok még beszélni sokat, merthogy tavaszi hátráló mozgása majd most kivételesen sokáig fog tartani. És áprilisban azért már, hiába  májusban vált irányt, ennek hatását érezzük majd, sokat fogunk bíbelődni a témákkal, mint: PÁRKAPCSOLAT, ÉRTÉKREND, ÉRTÉKEINK, VONZÁSAINK, VONZÓDÁSAINK, FÜGGŐSÉGEINK…

Vénuszi energia fogja navigálni a Teliholdat és az Újholdat is e hónapban. Erről később.

(Április 3. A Vénusz Ikrek jegyébe lép)

JUPITER

Az átlényegülés folyamatának egy fontos pontja

Igen, ez erős. Gondoljuk el: Plutó Bakban: régi elengedése, új beengedése. Mint a Tarot-kártyában a TORONY. Jupiter Bakban: alázat, amire nincs hatásod, azt engedd el, fogadd el. Hajtsd meg a fejed. Mindezek az Uránusszal kapcsolódva, itt nem halogathatunk, hirtelen bezártak minket, hogy újraértékeljük, mi nekünk a SZABADSÁG. Ekkor a Neptun és Merkúr is együttáll. Amit most kifejezünk, az könnyen beépül.

Sokak erre a napra globálisan meditációkat hirdettek, ha van lehetőséged, csatlakozz ezekhez.

Március 20.-Április 5. közötti időszak, az mindent visz.

Itt dől el, hogyan értékeled majd 2020-at is, ha visszanézel. Tudsz-e erre a folyamatra úgy gondolni, hogy tanulunk/tanultunk. Tudsz-e úgy gondolni rá, hogy hálát érzel. Mindazért, hogy ennek része lehetsz.

(Április 5. Jupiter/Plutó együttállás)

MARS

A nehézségek fokozódnak odakint, ez visz minket egyre befelé, hogy tartani tudjuk a kintet/bentet...

Itt lesz a legnehezebb  a járványügyi helyzet eszkalálódik világszinten, a média maximumra  kapcsol abban, hogy informáljon minket mindenről, ami odakint. Légy figyelmes erre is, de odabent tartsd az irányt. Az egyensúlyt.

(Április 7. Mars/Uránusz nehéz fényszöge egzakttá válik)

TELIHOLD

Vénusz uralta Telihold 

Használjuk arra, hogy nézzük meg, mi nekünk az egyensúly, ha meg van, tartsuk meg minden eszközzel… 

(Április 8. Telihold Mérlegben)

MERKÚR

Erőteljes  kommunikáció jellemzi majd az áprilist, tizedikétől, marsikus

Itt április közepe felé a kormányok már nem bizonytalankodnak, erőteljes kommunikációval próbálják mederben tartani majd a helyzetet. A hadsereg, katonák jelenléte egyre egyértelműbb lesz.

Ami nem lesz fájdalommentes. Nem lesz könnyű követni, hogy szinte olyan, mintha egy SCI-FI-ben lennénk. Kijárási tilalom a világ számos országában továbbra is, és a gazdasági intézkedések egyre markánsabban fognak megjelenni. Hogy a hosszabb távú nehézségeket a kormányok minimalizálják. Beszorulunk. Áprilisban lesz olyan tendencia, hogy bármennyire is csendesedünk, de az, hogy nem tudunk mozogni, kiüti majd nálunk olykor a biztosítékot.

Merkúr nehéz fényszöget vet majd a nagybolygókra április közepét követően. A média, a nyilatkozatok tömkelege fog minket elárasztani, mint most is. Ha olvassuk a híreket. Tegyük mindig helyre magunkban, mi hol vagyunk ebben.

A március részben azért azzal telt el, amíg a Merkúr Halakban volt, hogy azt se tudtuk előre vagy hátra. Áprilisban már tisztában leszünk a mozgásterünkkel. És ez jó.

Mivel április végén eléri a Merkúr az Uránuszt, várható a hónap végén még kis káosz kommunikáció terén. Bízzunk abban, hogy a tisztulás, nem csak egyéni szinten zajlik, hanem a kormányok is felismerik, hogy nem érdemes elhallgatni, átírni csak azért számokat, mert az az érdekük. A fókuszt talán ők is a humánumra helyezik egy  ponton.

(Április 11. Merkúr Kosba lép, majd április végén Bikába)

HOLD

A Hold végigzongorázik a nagybolygókon április közepén.

Érzelmeink hullámozhatnak. A Bak jegyében a Hold ugyancsak szabályoz, korlátoz. Tartsuk mederben érzelmeinket. Tudatos jelenléttel.

NAP

A Nap asztrológiailag a tudatosságunk. Kosból átlép Bikába. A jegyváltás azért is fontos, mert a Nap lassan azokban a napokban eléri az Uránuszt. És majd az Újhold úgy ér minket, hogy Uránusszal szövetkeznek. Bármit tapasztalunk kint, tartjuk az irányt. Ez a hónap üzenete.

És itt fokozottan fontos, hogyan értékeljük a helyzetet, hogy bezárva érezzük magunkat, vagy épp azt a folyamatot halljuk ki, hogy a bezárkózás segít minket a kinyílásban valami olyan felé, ami eddig zárva/rejtve volt előlünk.

(Április 19.  A Nap Bikába lép)

ÚJHOLD

Itt már tiszta lesz számunkra, mink ‘maradt’, így, hogy megszűnt a kinti sok extra.

Mintha egy kolostorba vonultunk volna, semmi nem tudja elvonni a figyelmünket az igaziról, a valós értékekről. Vegyük számba az értékeinket, ami semmiképpen nem az, persze, amit anyagban teremtettünk. Az, ha van, áldás, de a továbbiakban, arra a munícióra lesz szükségünk, amit a lélek teremt. A lelki erőnkre. A bennünk megnyilvánuló szeretetre.

(Április 23.  Újhold is vénuszi energiákkal, Bikában)

PLUTÓ

Az átlényegülést minden percben tapasztalni fogjuk e hónapban, ha van rá látásunk…

Áprilisnak még egy fontos eseménye, hogy a Plutó április 25-én ‘megáll’, hogy elkezdje hátráló mozgását. Ezzel a Jupiterrel beállt együttállása megint intenzívebb lesz, tehát, ahogy most hónap elején ‘az átlényegülés’ folyamata erősen hat ránk, úgy, a hó végén, máshogy, másképp, de nagy nyomaték lesz azon, hogy más szemmel nézzünk a dolgainkra.

(Április 25. Plutó retrográd mozgásba kezd)

URÁNUSZ

Az Uránusz most ezer módon kapcsolódik a többi bolygóval e hónapban.

Elbíbelődünk majd erősen azzal, mi nekünk a szabadság. Mi nekünk a biztonság. Uránusz Bikában, egy vénuszi jegyben. Az élelmiszerellátás központi szerepe ebben a hónapban sem lesz másképp. Utoljára ebben a jegyben az Uránusz az 1930-as években volt. Talán van emlékünk a történelemkönyvekből arról, hogy az az időszak is erősen  az élelmiszerellátásról szólt, így vagy úgy. És az erőforrásainkról.

(Régebbi írásom a Bikában járó Uránuszról: itt)

Az erőforrás fogalmán még kicsit merengjünk el. Mennyi mindent jelent most. Mennyire mást jelent, mint három hete. Lényegében, aki most erőforrással bír (és most nem csak az anyagira gondolok), annak könnyebb.

Sokak küzdenek, már most, azzal, hogy nincsenek erőforrásaik. Ha fizikai síkon be is zárunk, más síkon, nyíljunk meg.

Adjunk. Magunkból. Erőforrásainkból. Segítsünk.

Ez a hónap, ha éber tudatossággal éljük, tisztít.

Tisztán látni, tisztán hallani, tisztán érezni, tisztán kapcsolódni úgy lehet, ha rá merünk nézni a dolgokra, ahogy vannak, ha meg merjük hallani, ami kihallik az eseményekből, ha át tudjuk érezni mások nehézségeit is, ha merünk kapcsolódni magunkkal, másokkal.

Sok felismerést fog adni ez a hónap. Sok aha-élményt. Sok örömöt. Sok leckét. Sok teendőt. Esetleg lemondást. Sok új(fajta) nézőpontot, szokatlan kapcsolódást magaddal, másokkal…

Deepak Chopra-tól pár gondolat, a spirituális jóllétről most: https://www.cnbc.com/2020/04/03/deepak-chopra-the-coronavirus-and-need-for-spiritual-wellness.html

Ő ezeket sorolja fel az immunrendszer erősítésére:

 • Having a sense of meaning and purpose./Legyen célja és értelme a napjaidnak.
 • Loving and being loved./Szeretni és szeretve/szeretetben lenni.
 • Self-esteem, a sense of your own worth./Önbecsülés, egészséges önértékelés.
 • Tapping into inner peace and joy./Belső békében és örömben élni.
 • Being of service to others./Szolgálni másokat.
 • Generosity of spirit./A lelkiségedből való bőkező adakozás.

Ha online tanácsadásra jönnél, részletek: itt.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s