Április 8. Mérleg Telihold

Ahogy azt áprilisi előrejelzésemben (itt) is jeleztem, a Vénusznak e hónapban kiemelt szerepe van/lesz a minket körülölelő energetikában, s ezzel az alábbi témáknak is:

– kapcsolódásaink, partnerség
– értékrend, értékeink
– egyensúly, harmónia kérdései

A Vénusz által uralt Mérleg Telihold körüli napokban fenti témák szinte minden pillanatban (az új helyzet miatt) akár teljesen új arcukat is megmutathatják nekünk. Ha figyelünk, ez a Telihold erősen segíthet a harmonizálásban, ami most fontos, tekintve, hogy nap mint nap új helyzetekkel kell szembesülnünk, eddig nem tapasztalt problémákat kell megoldanunk, vagy otthon, vagy a munka terén, vagy a tágabb közösségünkben.

Gondoljunk bele, pont ezeken a fenti pontokon vagyunk most a legsérülékenyebbek. Ezért jótékony hatású lehet ez a Telihold, és a legjobbkor jön.

Más szemmel, nagyobb gondossággal kell a kapcsolódásainkra figyelni, a partnerünkre, az embertársainkra, akik esetleg már nehézségben; az értékrendünk, ha centriről centire is, de lassan átalakul, vagy legalábbis új szempontok merülnek fel nap mint nap, amelyek akár eddig fedve voltak előttünk; s talán nem is kell senkinek magyarázni, hogy az egyensúly megtartása lett a napjaink egyik legnagyobb kihívása. Balanszírozunk egy olyan helyzetben, amelynek sok kitevője még teljesen ismeretlen számunkra.

Az április úgy indult, hogy a Vénusz vetett pár szép fényszöget a nagybolygókra, és még Bikában, saját jegyében járt. Ez segített sokat nekünk, hogy lássuk meg azt, ami fontos itt lent az anyagban. Múlt héten átlépett Ikrekbe, ami egy levegős jegy, kicsit pörgősebb, idegesebb. A Vénusz földiesből átnavigált minket a nem tapinthatóba, a Merkúri minőségekbe, nem véletlenül az internet, és az azon való kapcsolódás kisöpört minden mást szinte. De mivel emberek vagyunk, kapcsolódunk, érintkezünk. Máshogy. (Közben központi téma lett az életünkben, hogy ne érintsünk meg semmit, amivel a vírus terjedhet.)

92454813_658020161629275_7168128798720786432_n

A Mérleg Telihold energetikája itt lent analógiásan mélyítheti bennünk az odafigyelést másokra, a kötődéseinkre, az értékrendünk, valljuk be, ugyancsak változik ebben a szokatlanságban: újabb és újabb eszközöket kell lelnünk a napjainkban a balansz megtartására.

A Bakban járó Jupiter most ezerrel ‘azon van’, hogy elfogadjuk, ami van, ne várjunk mást, mint, ami van. Az elfogadás tud a legnagyobb segítőtársunk lenni most a lelki és testi egyensúlyunk megtartásában.

Adjunk át magunkat annak az új rendnek, ami márciusban pár nap alatt kisöpörte a régit, amikor még az egyensúlyt nagyrészt a tapintható dolgokból is meríthettük.

Most az van, ami bennünk van.

A balanszt csak belső munkával, önismerettel tudjuk tartani a szokatlan helyzetben, és hosszabb távon is. Ez most a muníciónk.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s