A karantén és az asztrológiai jegyek

 

a lépések visszatérnek az útra (Ji-king)

cropped-8ce7823ac922b860d1bea7bfccd5f5eeNem szokásom, hogy általánosságban írjak arról, hogy bizonyos asztrológiai jegyek bennünk rejlő dominanciájával általánosságban hogyan, miként élhetünk meg egy új helyzetet.

A napokban fel-feltört bennem, hogy az egyes jegyek erőssége, gyengéi miként mutatkozhatnak meg egy olyan helyzetben, mint a mai, amiben a tér leszűkült, a lehetőségeink megcsappantak, a furcsa kivárás állapotában kell maradnunk, bízva a vezetőink belátásában, kizárva a sokakban lassan felgyülemlő pánikra való hajlamot, tudva, hogy jön a hét szűk esztendő, de érezve, hogy mindez az érdekünkben történik.

A kollektívben zajló elsöprő folyamatok mindig az alap, amiből építkezhetünk. Tehát hiába van erre az évre egy akár jupiteri szerencsével megáldott évünk, ha a nagy színpadon, aminek ugyancsak részei vagyunk más forgatókönyv zajlik, tehát az a szerencse, ami ott rejtve a képletünkben, az  csak úgy tud majd megvalósulni, hogy a kinti alap adottságokra épülve, ahhoz viszonyulva.

A januárban tartott előadásom címe ez volt, 2020, az átlényegülés éve. Januárban, sőt már tavaly februártól tudjuk, akik asztrológiával foglalkozunk, hogy a nagybolygók egy ponton be fognak segíteni, hogy szűkítsék a kinti teret, pont azért, hogy tágítsák a benti lehetőségeinket. A bentin értve a belső, spirituális fejlődésünket. Az asztrológusok sem tudták még januárban milyen stratégiával fog megvalósulni az átlényegülés folyamata. Aztán márciusra kitisztult.

Tehát, adott egy tér, ami az otthonunk, hogyan küzd meg, hogyan használhatja javára a 12 csillagjegy ezt a helyzetet.

Én, mint részben Skorpió bírom a bezártságot, nem szűnök meg kutatni, kutakodni, (mint egykor kislányként a nagymamáim fiókjaiban kutattam régi fotók, csipkegallérok, brossok, régi textilek, bármi után, ami bizonyítja, ki vagyok én) akkor sem, ha beszűkül a tér, hisz, annyi mindent fel lehet fejteni, meg lehet fejlődni, át lehet változtatni a lélek síkján is, nem kell a fizikai, a benti jóval végtelenebb, mint a kinti. Vagyok Szűz, emiatt az otthonom rendezgetése, állandó lomtalanítása, a Rend tartása, a javítgatása, renoválása lefoglal. Nem marad negatív gondolatokra, vagy, ha feltörne negatív, vad takarításba kezdek. Vagyok kicsit Halak, az Otthon nekem menedék. Az a hely, ahol megvalósíthatom zavartalanul a lelkem vágyott állapotát, egységet, nyugalmat, lelki egyensúlyt, a női minőséget. Nekem a karantén jóleső.

Az otthonba való ‘beszorulást’, valljuk be a történelem során már sokszor átélte az emberiség. De így, ahogy most, nem. Hisz, régi korokban a karantén, az az volt, hogy se ki, se be. Most ezernyi módon tudunk mégis kapcsolódni, az ember utat talál a másikhoz. Hisz ez a lényegünk. Átlényegülésünknek ez egy központi eleme, hogy ezt felismerjük, hogy ‘kapcsolódás’ nélkül, (és mindegy mihez, kihez kapcsolódunk, egy családtaghoz, szerelmünkhöz, a transzcendenshez, a természethez, épp, amit lényegünk leginkább kíván.)

Ez után a bevezető után egy rövid, pár kulcsszóval megpettyezett leírás arról, hogy a jegyek miként tudnak az elzártságban pozitív, illetve negatív módon megnyilvánulni. Mindezzel, tényleg azon vagyok, hogy ismerd fel, hogyan tudod legjobban megélni, amiben vagyunk.

Egy helyzetnek mindig van legalább két olvasata. Miért olvasnád azt belőle ki, ami téged rombol? Olvasd ki azt, ami épít.

Itt a jegyeket úgy értelmezem, hogy, a Napod, Aszcendensed, Holdad, adott jegyben van, s jellemzőek lehetnek rád a felsorolt tendenciák:

KOS:

+

A Kost jelen helyzetben, mivel ráadásul e pillanatban a Nap és a Merkúr is Kosban van, az odakinti energiák, és a természet tavaszi kirobbanása is erősen energetizálhatja. Az életerő és lendület, és a cselekvés jegye, ha jól sáfárkodik a tehetségével, most a házon, lakáson belül, is megéli mindazt, amit imád, hogy nap mint nap új célokat fektet le, és meg is valósítja azokat. Lehet ez, edzés, egy nagy kocogás, de lehet ez egy szoba lefestése is, lényeg, hogy cél lebegjen a szemed előtt minden egyes nap.

 

– 

Ha nem vagy ebben a fentiben ügyes, könnyen robbanékonnyá válhatsz. A Mars benned, ha nem öntöd formába, szétszedhet. Az alapvető életigenlés, ami sajátod, átválthat ennek ellenkezőjébe. Ha nem tudsz valamiért harcolni, az gubanc. Visszavonulsz. Legalábbis próbálsz, de valljuk be, egy Kos tüzét nem lehet kioltani, a parázs ott marad. A Kosnak nehéz a karantén alapvetően, azt gondolom, ha nem tudatos. Gondoljunk a Mars bolygó jelére, ami egy nyíl a végtelen felé.

A Kos most meglátja, hogy mit szeretne igazán hosszabb távon felvállalni az életben.

BIKA:

+

A Bika szeret otthon lenni. Igazából most ő nagy lélegzetet vesz végre, és pihen, kikapcsolja a kinti rohanást, ami nem a sajátja, és hátra tud végre dőlni úgy a kanapén, hogy nincs állandó presszió, hogy menjen tovább. A Bika el tud ezekben a hetekben bíbelődni azzal, hogy egyre kényelmesebb, komfortosabb legyen odahaza minden. Szépítgeti a lakást, házat. Gyakorlatiasságát könnyen átforgatja az otthoni terepre. Neki nem hiányzik a szokásos pörgés. Az állandóság igénye nagy egy Bikában, ezt most otthon tudja.

Ami miatt kicsit szenvedhet egy Bika most, hogy, ha nem tud pl. megkapni mindent a boltban, a birtoklás tematikája felerősödhet benne, és, hogy mit veszített ezzel a bizonytalan ideig tartó karanténnal, amit megszokott, ami kell neki. Amit megszoktunk, annak nagy részét el kellett engednünk, ez a fajta rugalmasság, olykor hiányzik a Bikából. Azt tapasztalhatja, hogy odakint az értékrend változik. Ami neki fontos. Az most átalakulóban. Ha nem a napos oldalát nézi az eseményeknek, ez nehézséget okozhat neki. A Bika azt szereti, ha biztos talaj van a lába alatt. Szereti az állandóságot. Nem tesz jót neki a bizonytalanság.

A Bika most meglátja, ami számára igazán fontos, az igazi értéket.

IKREK:

Az Ikrek mozgékony, azt gondolhatnánk, hogy neki a karantén a pokol. De az Ikrek nem csak a fizikai síkon tud mozgékony lenni, hanem mentális szinten is. Ha egy Ikrek ügyes, most olvas, most kihasználja a tenger időt, és állandóan táplálja kíváncsiságát. Az Ikrek jegy, mivel levegő, jól alkalmazkodik helyzetekhez, könnyed akár, amikor ugyanez a helyzet másokra szörnyen ránehezül. Találékonysága nem ismer határokat, tehát, egy karanténban jól funkcionáló Ikrek, nap mint nap akár ki tud találni új dolgokat, ötleteket, hogyan hidalja át a kinti szűk teret. Az Ikrek beszél. Ha van kivel otthon, akkor neki már jó. Ha nincs, akkor ott az internet. Tud kapcsolódni, kommunikálni, ha akar. Ha még ügyesebb, mivel az Ikrek szereti a megismerést prioritásként kezelni, akkor törekedik arra, hogy ezt az új helyzetet megértse, az információkat átformálja magában úgy, hogy abból a jövőben építkezni tudjon.

Ha egy Ikrek nem figyel, könnyen kiborul a karanténben megvalósuló mozdulatlanság miatt. Hiszen az Ikrek örökké mozgásban van. Jópár Ikrek ismerősöm már teljesen odavan, és, ha megnéznénk, kiket büntet a rendőrség indokolatlan karanténsértés miatt, biztos túlnyomórészben Ikrek jegyűek. Ha nem jól éli az Ikrek a karantént, akkor egy ponton ideges lesz. És kissé elviselhetetlen. Ugyanis nem lehet lekötözni. Ha úgy néz erre a helyzetre, hogy be van zárva, akkor nehézségekbe ütközik.

Az Ikrek most megleli a fókuszt, és megérti mit akar még megismerni a világból.

RÁK:

Közhely, de a Rák számára a család, az otthon mindent visz. Szóval neki, ha van rá látása, ez a karantén jó. Maga köré gyűjti a családját, és lubickol ebben. Gondoskodni tud a szeretteiről, ami neki az egyik legfontosabb dolog az életben. Mivel víz, ezért könnyen tud alkalmazkodni új helyzetekhez. Mivel a cselekvés, kezdeményezés neki egy téma az életben, és most, a kezdeményezést kicsit háttérbe kell tolni az életünkben, neki jó. Halogathat. És senki sem rója meg érte. Fontos neki a biztonság. Ha biztonságot tud adni a szeretteinek, és ugyanezt kapja tőlük, akkor a Ráknak ez az időszak puha. És kellemes.

A Rák passzív, visszahúzódó jellege egyrészt jó, másrészt azért jellemzően egy ponton felébred benne a szabadság utáni vágy, ami karanténben nem mindig tud megvalósulni. Plusz, a  hangulatai ingadozhatnak erősen, ha nem tartja kordában az érzelmeit, erős bizonytalanságba csaphat át. Amit egy Rák nehezen visel. Mivel a Rák jegy tud félénk is lenni, nem mindig éli meg jól, ha odakint mondjuk lassan egy sci-fi jelenetei kezdenek megvalósulni. Erős tudatosság kell részéről, hogy, ha szűk keretek között is, de kezdeményezzen, ne csapjanak át a napjai túlzott passzivitásba.

A Rák most megértheti hogyan tud legjobban gondoskodni magáról, másokról…

OROSZLÁN:

+

Az Oroszlán, ha jól éli, aki, akkor az élet örömeit otthon is meg tudja lelni. Tudja uralni a helyzetet. A napjait tudja céltudatosan élni, mivel alapvetően büszke és optimista, ezért nem hagyja el magát. Ha mellette állnak mások, azokat is vezeti, segíti erejével. Mivel nagyvonalú, ezért akár még másoknak is jut az erejéből. Ha ügyes, ennek a lassabb tempónak a kényelmét beépíti a napjaiba. Összetartja az övéit kivételes erejével és tudatosságával. Érdemes sokat lenni a napon az Oroszlánnak, gyűjteni be a fényt.

Ha kifordul az egyensúlyból az Oroszlán, akkor könnyen azt gondolhatja, hogy kicsúszott a kezéből az irányítás. Ez erősen letörheti. Mivel nehezen tűri a korlátozást, és erősen szabadságszerető, ha nem tudatos, és nem dolgozik ezen, megviselheti a karantén, hisz egy igazi Oroszlán kényszernek tényleg nehezen engedelmeskedik. És most kell. Ha nem tudja navigálni az életörömökre irányuló nagy igényét, azt élheti meg, hogy nem tudja kiélvezni az élet minden örömét a lezárt világban. Ez indulatokat válthat ki belőle.

Az Oroszlán most meglátja mi az élet igazi öröme neki.

SZŰZ

+

A Szűz alapvetően egy alkalmazkodó jegy. És gyakorlatias. Könnyen idomulhat az új helyzetekhez a praktikummal, ami lényének fontos eleme. Tehát megfigyelve és analizálva a kialakult helyzetet, idomul, tesz, rendszerezi a gondolatait, majd akár az otthonát is. Lépésről lépésre.   A Szűz jegyűeknek ez az időszak azért könnyebb, mert a Szűz könnyebben meglátja az anyagi sík és a szellemi közötti kapcsolódást. Könnyen át tudja fordítani a lenti helyzetet egy magasabb szellemiségbe, tehát akár meg sem látja a korlátot, amit megél. A lényegest szépen leválasztja a lényegtelentől. Az otthonába szorulva  a Szűz ‘takarít’. Lomol, tisztogat, szűkít. Merkúri minősége kivételes gondolatokra viszi. A szervezés nagy tehetsége, meglátja adott helyzetben mi lehetséges, és mindent úgy alakít. Racionalitása nagy segítség most.

Ha a fókuszt arra helyezi a Szűz, hogy miben van korlátozva, akkor nagyon nehéz lehet neki a karanténban. Akadálynak látja, ha ilyen szemmel látja. Szétszedi magát, hogy nem tud megfelelni a saját, mások elvárásainak az adott helyzetben. Könnyen magába fordulhat. Ha nem tudja a lényegest a lényegtelentől elválasztani, akkor erős bizonytalanságot élhet meg. Ha nem tud rendet tartani most otthon, akkor méginkább kikerül a lelki egyensúlyából. És kritikai érzékével szétszedi nem csak magát, de a körülötte élőket is.

A Szűz most meglátja, és elválasztja a lényegest a lényegtelentől.

MÉRLEG

+

A Mérleg a mértékletesség jegye is. Egy Mérleg most szépen el tudja rendezni magában, hogyan billenjen a felé, ami aztán, neki a harmónia is, az egyensúly. Tapintata segíti abban, hogy alkalmazkodjon az új helyzethez. Otthonában két dolog is energetizálhatja, az övéivel való kapcsolódás, és az otthona folyamatos szépítése. Emberszeretete segíti, hogy meglássa így bezárva is, hogy mennyi olyan vetülete van a kialakult helyzetnek, ami egy emberiesebb világ felé vihet minket. A Mérleg szereti és tudja összekapcsolni az embereket. És szereti mindenben meglátni a szépet.

A káosz mindazonáltal megterhelheti a Mérleget, tehát, ha azt látja meg az odakinti folyamatokban, akkor nehéz tartani az egyensúlyt. Ugyancsak, ha nem ügyes abban, hogyan kapcsolódjon másokkal, nehezen éli meg az elzártságot. Az internet neki fontos. Kapocs másokkal. Fontos, hogy a párkapcsolat, a Nő/Férfi kapcsolódás is helyén legyen, ha azt nem éli, szenved. A kinti egyensúlytalanságokat, ha magára veszi a Mérleg, akkor pont az alapjait veszíti el.

A Mérleg most meglátja, hogy mi neki az egyensúly, és mi neki az egység.

SKORPIÓ

+

A Skorpió azon jegyek egyike, akiknek az elmélyülés az egyik nagy tehetsége. A karantén ezért nekik jó. Elbújhatnak a ‘barlangjukban’ és végre annak élhetnek, ami lényük igaz minősége, a lélek kutatásának. A Skorpiónak az elmúlás és újjászületés nagy témája. Ezt kell folyamatosan megélnie. Elengedése egy minőségnek, és beengedése egy újnak. Ezért a Skorpió nagy túlélő. És nem félős, ha jól éli Skorpió minőségeit. Szívós és végletes. Neki a karantén, mint minden nap ‘kis halál, kis újjászületés’. Az életet a Skorpió a végletekig tudja élvezni. Az átváltozás pedig lételeme. Tehát, az otthonába szorult Skorpió, bezár és kutatja a lelkét folyamatosan. Mert, ha a külső út most el is tűnt, nem szűnt meg a belső útja.

A Skorpió, ha nem navigálja és csatornázza megfelelő mederbe a szenvedélyességét és lelkiségét, akkor könnyen félelmekkel terhelt napokat élhet most meg a karanténban. Ha a fókuszt arra helyezi, hogy mit kellett elengednie, mi veszett el, akkor könnyen megborul. A Skorpió nehezen viseli a kiszolgáltatottságot, tehát a Skorpió valószínű sokat olvas, kutat, hogy támaszokat keressen a kint tapasztalható káoszban, ami könnyen beférkőzhet a pszichéjébe is. A Skorpió, ha csapdának éli meg a karantént, akkor neki most nehéz. Ugyancsak, ha arra figyel, hogy mennyire magára van utalva, vagy egyedül (hisz valljuk be, sok Skorpió hiába él társsal, sokszor érezheti mélységei miatt  magát egyedül), akkor ránehezedhet a bezárkózás, és nem veszi észre benne a lehetőséget.

A Skorpió most megtalálja az átlényegüléshez vezető utat. 

NYILAS

+

A Nyilas eleven. És nagy hit jellemzi. Optimizmusa is határtalan. Igy neki, hogy határok veszik körül a karanténban könnyedén áthidalható lelkesedésével, bölcsességével, nyitottságával. Az életörömöket, mivel hisz, le tudja most szűkíteni, annak érdekében, hogy egy jobb jövőben reménykedjen. Keresi az igazságot. Optimizmusát másoknak is szívesen átadja. A vele élők sok erőt kaphatnak tőle. A szellemiség neki fontos. Tehát a napjait azzal színezi, hogy a szellem útját járja. Az anyagi síkot háttérbe helyezi. Vízióit az otthon keretei közé helyezi. És tervez a jövőre, amikor elindul az élet.

A Nyilas tüzes jegy. Kifelé árad. Ezt most fizikai síkon nem teheti. Ha a korlátokra figyel, most ő szenved. Az életörömök neki fontosak. És a remény. Dolgoznia kell erősen azon, hogy szellemi mozgékonyságát táplálja, akkor érezheti magát szabadnak, hittel telinek, ha ez nem megy neki, borúlátó lehet és bepánikolhat attól, hogy nem mehet ki. Nagyszabású terveit most kényszerpályára kellett tennie, ha túlzottan erre fókuszál, akkor ugyancsak nehéz neki. A távlat most neki, a ma, a lakás, a benti tervei, az otthon. Mivel az apró részletek normális esetben nem érdeklik, felhúzhatja magát azon, hogy az apróságok maradtak a mindennapokban, és minden, ami grandiózus háttérbe szorult.

A Nyilas most bölcsebbé válik, és megleli a helyes arányokat.

BAK

A Bak nagyon szívós. És nagy erőssége a fókusz. Most a fókuszt az otthonára helyezheti. Nagy fegyelme és kitartása a karanténban is jól jön. Tartja az irányt, sőt másoknak is kijelöli. Előrelátó, könnyedén előveszi magából az aszkétát, ami jelen helyzetben jól jön. A szűkítés, mivel szaturnuszi jegy, egyik erőssége. Komolyságával, szorgalmával belakhatja a karantén napjait, úgy, hogy szinte észre sem veszi, hogy a kinti céljait most háta mögé kellett dobnia. Mivel a szabályokat szereti betartani, a karantén neki természetes, hiszen ez most a feladat. Nem érti, hogy mások miért nem értik. Szeret visszahúzódni. És gyakorlatiasságával talán az egyik leginkább karanténra megérett jegy. Mivel egyéni vágyairól is le tud mondani, ha a Rend megköveteli, nem pörög sokat azon, mit veszít/veszített. Tudja mi a lényeg. Nem pörög feleslegesen azon, amin nem lehet változtatni.

A Bak egyik nehézsége, a rugalmatlansága. Ha nem figyel, ha nem tudatos, kiakadhat azon, hogy nap mint nap más a helyzet, vagy azon, hogy bizonytalan. A sors, mint olyan, a karma neki központi témája. Ha átbillen negatívba, erős szorongást élhet meg a karanténban. Erősen bezárhat. Komolysága, és a Rendbe vetett hite megszenvedheti a kinti káoszt, vagy a rendetlenséget. Ha nem tudja elengedni kinti céljait most időlegesen, szétszedheti magát erősen.

A Bak most megleli merre terelje a figyelmét, mi az ő sorsa, s hogyan fejlődje meg, amit elérni kíván.

VÍZÖNTŐ

+

A Vízöntő az egyik legeredetibb, legtalálékonyabb jegy. Az otthonba zárva, ha figyel, nap mint nap egyedi dolgokkal, tevékenységgel terelheti el a figyelmét a negatív gondolatokról. A Vízöntő merész, nem ijed meg az új helyzetektől, levegős, és szilárd. És nagyon önálló. A formából való kilépés az ő tehetsége. Ha elzárva is, de megtalálja az utat a közösséghez. Hisz alapvető értékei közé tartozik a humánum, az emberek, az emberiség segítése. A változás lételeme. És az intellektus. Egy Vízöntő egy jó könyvvel a kezében ki tud törni lélekszinten a karanténből. Megleli az utat a szabadsághoz akár odahaza is. Mivel szaturnuszi jegy ugyancsak, ezért a Rendet érti. Nem pörög rajta feleslegesen, hogy mi van, és mi nem, lehet jelen helyzetben. Ő szellemiségével le tudja győzni az anyag korlátait, tehát a karanténon túl tud látni. A magány, ha egyedül éli ezt meg, neki nem azt jelenti, mint más jegyeknek, neki az a szabadság záloga. Mivel önfeláldozó, és nagyon empatikus az övéiért, ezért energiáit az le tudja kötni erősen, hogy az övéit, vagy a közösségét erősen tartja. Ezzel aztán önmagát is. Mivel lemond könnyen az egyéni boldogulásról a közösség javára, ezért neki a karantén nem olyan veszteség mint más jegyeknek.

Ha  a Vízöntő nem figyel, akkor most szenved, mitől? A bezártságtól mindenképpen. Attól, amit lát-tapasztal a világban, ami ellentétes a humánummal, emberséggel való szemléletével. Attól is. Idealizmusa is erős csorbát szenvedhet, ha nem a pozitív dolgokra figyel. Amennyire szabad a Vízöntő, annyira tud szenvedni, ha nem tud tenni. Ha mozdulatlanságra, vagy változatlanságra van ítélve. Ha nem tudja tartani a rendet, enyhe anarchia keletkezhet az életében. Akkor nem találhatja most a kapaszkodót. És robbanékony lehet. A forradalmat otthon élheti meg, amit családtagjai erősen megszenvedhetnek.

A Vízöntő most meglátja, hogy úgy nem tudja megváltoztatni a világot, hogy ő ne változna.

HALAK

+

A Halak jegy vizes jegy, tehetsége az alkalmazkodás. Az otthonába a karantén alatt könnyen áthelyezi a fókuszt. Eggyé válik az új helyzettel. Meglátja az ebben a helyzetben rejlő lehetőségeket. Mivel szeret a valóságtól távolodni, ezért neki ez a fajta bezártság jó lehet. Az önkéntes karantén fogalma és a HALAK jegy egy és ugyanaz. Nem szokatlan a Halaknak ez a helyzet. Az otthonban teremti meg  most a hangulatokat, amelyek balanszban tartják. A csend, elmélyülés jót tesz nekik. Együttérzése, önfeláldozása itt sem hagyja el. Tartja az övéit, és akár másokat is segít önzetlenül. A napok furcsa folyama, neki élhető. Nem zavarja, hogy nincs teli a határidőnaplója. Elmerül, saját vágyait, amit eddig annak vélt, könnyen feladja.

A Halak jegy, úgy mondjuk a személyiség feloldódásának jegye. Ha nem figyel a Halak, könnyen beissza, mint a szivacs az innen-onnan jövő bizonytalanságokat, és megbillen, szenved. Nehezen viseli, amit nem vél igaznak, őszintének. Nehezen éli meg mások nehézségét is. Könnyen elszomorodhat, vagy melankolikussá válhat. Könnyen kábíthatja magát olyannal, ami nem építi.  Ha úgy éli meg a karantént, hogy áldozatnak tekinti magát a helyzetben, akkor könnyen olyan szinten bezárkózhat, amivel negatív gondolatok sokasága lepheti el.

A Halak jegy most meglátja, hogy a világ egy és oszthatatlan. És, hogy az egység élménye csak belső úton érhető el. 

ONLINE ASZTROLÓGIAI TANÁCSADÁS

Részletek: itt

INGYENES TANÁCSADÁS ÁPRILISBAN

Részletek:itt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s