A Plutó megkezdi hátráló mozgását

Április 25-én a Plutó megkezdi ez évi hátráló mozgását.

A mélység, a tisztaság, az igazság  felfejtése, kibontása és kutatása…

Az elmúlt hetek úgy teltek, hogy nem volt egyetlen bolygó sem retrográd. S mivel a bolygók energetikája tükör, idelent azt tapasztalhattuk, hogy nem nagyon volt, ami megállítsa azokat az elsöprő, erőteljes eseményeket, amelyek (egyenlőre még főképp odakint) átalakították az eddigi hozzáállásunkat a fizikai valósághoz.

Amikor a nagybolygók megkezdik éves hátráló mozgásukat, akkor a kinti változásokra helyezett hangsúly kissé internalizálódik, vagyis befelé irányul, a kinti események kissé lelassulnak, de semmiképpen nem állnak le, viszont a fókusz a belső átalakulásunkra és megéléseinkre helyeződik át. 

A tavasz semmiképpen nem lesz eseménytelen, sem a nyár, sem ez az ősz, sem ez az év, úgy általában. Ezt zsigerből érezzük. Az elkövetkező hetekben, a Vénusz, a Jupiter és a Szaturnusz is hátráló mozgásba kezd majd. S a témák, amelyeket a bolygók képviselnek erősen megdolgoztathatnak majd minket (kit hol, ahol éppen képletileg érintett).

Én mindig azt gondolom, hogy van egy globális narratíva és egy egyéni, ezek párhuzamosan futnak, de lényegében az üzenete a bolygóknak hasonlatos mind az egyéni megéléseinkre, mind a kollektívban tapasztalhatóra. A Bakban járó Plutó nem egy könnyű energia. Főképp úgy nem, hogy a Jupiterrel most együtt áll, és a Szaturnusszal is nagy közelségben hónapok óta. Ez valami olyasmi, mivel a Bak jegy a rendszer, az isteni Rend, a felelősségvállalás és a kivételes erő, kitartás minőségeit hordozza: mintha sarokba lennénk szorítva, hogy eddig és ne tovább. Tartsuk be a Rendet.

A Rend értelmezése sem nehéz. Ezt is zsigerileg érezzük, hol nincs Rend az életünkben. Hol léptük át a saját határainkat? Hol lépték át mások? Hol nem vállaltunk eddig kellő felelősséget. Hol érnek minket folyamatosan ismétlődő leckék, mintha ugyanazt ismételnénk rendre, hol nincs előrelépés. Hol érnek erős félelmek. Hol érezzük sarokba szorítva magunkat. Hol érnek folyamatosan fájdalmak minket. Hol nehéz.

A retrográd időszakok ebben nagyon tudnak segíteni, hogy észrevegyük, hol nehéz, megnézzük, miért nehéz, és felszámoljuk a nehézséget. Vagyis mintát törjünk. Magunkért.

Ha a globális eseményeket nézem, Jane Goddallal mélyen egyetértek, a koronavírus esély arra, hogy megmentsük a bolygót. Olybá tűnik, mintha a klímaválság témája elenyésző lenne a médiában, és háttérbe szorult volna az elmúlt hetekben, de zajlik igazából, csak nem szabályozásokkal, és nemzetközi egyezményekkel, hanem valós eseményekkel, miszerint a természet, az univerzális Rend, ami körülvesz minket kimunkálja most majd, hogy hogyan tovább. Csak most már nem kérdez minket.

Tisztább lett a levegő, olyan állatfajok nyertek újra életteret, amelyeket az emberek az elmúlt évtizedekben már kiszorítottak élőhelyeikről, egyáltalán az emberiséget egy olyan helyzet elé állította a ‘kényszer’ (amit a nagy sorsbolygók együttállása szépen szimbolizál tükörként odafent az égen), amelyben visszahelyezkedünk egy méltóbb, lassabb, természetközelibb, higgadtabb, humánusabb hozzáállásba, amelyben végre észrevesszük, hogy nem lehet büntetlenül kizsákmányolni a bolygót, ami életet ad nekünk.

Ha egyéni fejlődésünket nézzük, ott is ugyanez zajlik, a retrográd időszakokban arra kapunk lehetőséget, hogy lassulás következik be odakint, ez esély arra, hogy átgondoljuk, átértelmezzük, átformáljuk a hozzáállásunkat azokon az életterületeken, ahol most már hihetetlenül nehéz. Elkezdjünk inkább befelé figyelni, megfigyeljük a kinti eseményeket, ki hol nyom meg rajtunk gombokat, és miért fájdalmas az, … ha az. A Plutó a tudattalattiban levő rejtett, akár régről hozott mintáinkra vethet fényt. A Plutó megmutatja az elkövetkező hónapokban, hol van még ‘árnyék’, mire nem néztünk még rá, pedig kéne, hogy egyéni fejlődésünket ne szenvedéssel éljük lehetőleg, hanem tudatossággal.

Lesz időnk lamentálni, hisz októberben indul el újra a Plutó. Azt mondjuk, ha elindul egy nagybolygó, akkor az általa érintett témákban, ha dolgoztunk magunkon a retrográd időszakban, minőségi változásokat élhetünk meg.

Ez a retrográd időszak most azért is erős, mert a Plutó együttállásban van a Jupiterrel. S a Jupiter felnagyít, sokasít, ha odaáll egy másik bolygó mellé, tehát ez nekem azt üzeni, hogy azon túl, hogy a Jupiter hozzácsapja a saját témáit a Plutóéhoz (vagyis vizsgáld meg mi a te igaz utad, a te igazságod, milyen a hitrendszered, mibe szeretnéd tenni a hited, milyen tudást vagy kész még befogadni, amely a fejlődésedet segítheti, mi az, ami már nem, elhagyható), egy sokkal erőteljesen retrográd időszak tanúi lehetünk, mint máskor, amikor a nagybolygók nincsenek ennyire ‘közel’ egymáshoz.

Az év a Plutó/Szaturnusz együttállással indult, de már 2019 októberétől, aki érzékenyen érintett képletileg, érezhette, hogy nagy átalakulás zajlik, olyasmi, ami olykor fájdalommal és veszteséggel is járhat, ha nem változunk, ha ragaszkodunk olyanhoz, ami a múlt, ami idejétmúlt, amit kinőttünk. A Plutó mindig azt mutatja meg, mégpedig úgy, hogy erős félelmeket generál bennünk, hogy, hol nem vagyunk a helyünkön még.

Az októberig tartó időszak abban segít, hogy dolgozzunk az árnyékunkkal. Nem cél nélkül. Azért, hogy ősszel már úgy tartsunk tovább, hogy már oda is kellő fény vetül.

Érdemes megnézni, hogy milyen erős megélések értek 2019 októberétől 2020 áprilisáig minket, hol volt nehéz, hol tért vissza ugyanaz és ugyanaz a lecke. Milyen témák bukkantak fel újra és újra, amelyek félelmeket vagy szenvedést okoztak nekünk. Azokkal kell dolgozni. És most kell, hiszen 2020-ban, májusban már az értékrendünk, kötődéseink, bennünk rejlő harmónia analógiáját képviselő Vénusz is egy kivételesen hosszú hátráló időszakba kezd június végéig (erről írok későbbiekben), és a Szaturnusz és Jupiter is hasonlóképpen őszig. Illetve augusztustól a Mars is nagyon erőteljes fényszögeket vet a nagybolygókra. Tennünk kell magunkért.

Minden kinti eseményt, amely kibillent minket az egyensúlyból, vessünk górcső alá, mert ott üzenet van. Ott feladat van. Ott van az átlényegülésünk kulcsa.

Ne söpörjük be a kulcsot a szőnyeg alá, vegyük ki onnan. És, kitartóan nyitogassuk az ajtókat, amelyeket kitárva, mindig eggyel közelebb juthatunk azokhoz a minőségekhez, amelyek nekünk jók.

Ezek nekem az alábbiak:

A tiszta, mély, igaz kapcsolódás magunkkal, másokkal, és a minket körülvevő világgal.

Mindig ez volt a cél. De most ez évben ez kiemelten fontos. Ez fogja megadni a biztonságunkat.

Ha bejelentkeznél tanácsadásra, mert ez évben változtatni szeretnél itt-ott, online konzultációra van lehetőség most és az elkövetkező hónapokban, részletek itt:  Asztrológiai tanácsadás online

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s