A Merkúr az Ikrek jegyébe lép (05.11.)

A Merkúr az asztrológiában főképp a gondolkodásmódunk, a kommunikáció, a közlekedés jelölője, Hermészként Zeusz és Maia nimfa gyermeke a görög mitológiában, az Istenek hírvivője, lábain, sisakján szárnyak (ő volt a pásztorok, utazók, kereskedők istene, Hermész az ékesszólás, az irodalom, a tolvajok védelmezője is…).

HermesAz asztrológia az Ikrek jegy uralkodó bolygójaként tiszteli a Merkúrt. Az Ikrek jegy, s annak szülöttei, a 12 jegy közül a legintellektuálisabbak, legeszesebbek, legmozgékonyabbak, legkommunikatívabbak (persze, ha felvállalják ezeket, és nem nyomják el magukban).

Mint jeleztem a májusi előrejelzésemben, a Merkúr, és az Ikrek jegy dominanciája lesz jellemző ebben a hónapban. Az Újhold idején pl. május 21-22-én több bolygó is Ikrek jegyében lesz egy kupacban.

E héten, holnap, vagyis május 11-én lép át a Merkúr saját jegyébe, az Ikrekbe (eddig a Bika jegyében, ami lassú, földelt, némileg nehézkes energia volt). Most Ikrekben lesz,  ezzel világszinten jöhetnek olyan hatások majd az elkövetkező három hétben, hogy esetleg erősebb vagy tudatosabb, vagy okosabb, vagy előremutatóbb döntéseket hoznak nemzetközi szinten, főképp gazdasági, kereskedelmi területen az egyes államok és vezetőik, vagy nemzetközi szervezetek, amellyel segíthetik főképp a nagyobb bajban levő államokat.

Tapasztalhatjuk, hogy eddig dominánsan a nyugati országokról jöttek hírek, most egyre több azokról, ahol tizedannyi erőforrás áll rendelkezésre, és már most fellépett az éhínség. A Merkúr saját jegyében tehát azért biztató, mert itt erőben van, végre talán egyértelműbb, konkrét hatással bíró döntések születnek, mint az elmúlt hetekben, amikor nagy volt a tanácstalanság. A Merkúr egyébként most a nagybolygókkal is pozitívan kapcsolódik, ez  a fentieket méginkább segítheti. A tények, s azok kommunikációja egyértelműbb lehet, talán nem véletlen, hogy a napokban kezdődött el a szisztematikus tesztelés a Semmelweis Egyetem részéről. Tisztábban fogunk látni, és ha szerencsénk van, tisztább lesz a kommunikáció is.

Érdemes május végéig írni, olvasni, bekuckózni az írósztalunkhoz, gondolkozni és gondolatainkat ‘papírra’ vetni. Érdemes tisztázó beszélgetéseket is e hónapra időzíteni. A Merkúr a saját jegyében jó arra, hogy tisztázzunk félreértéseket, vagy konfliktusokat.

Beszéljünk. Akkor is, ha félő, hogy, amit kimondasz, az újabb hullámokat vet az életedben. Ez évben változni kell…

Mozogjunk, mindegy, hogy intellektuálisan, gondolati síkon állunk ki a mozdulatlanságból, vagy fizikai síkon. Csak mozogjunk.

Az, hogy Merkúr Ikrekben, jelzi azt is, amit már most tapasztalhattunk e hétvégén, hogy a 40 nap mozdulatlanság után, sokak kimozdultak otthonról. Az Ikrek jegy a játékosság, a levegő, a mozgékonyság, az, hogy nem bírunk egy helyben maradni.

Mintha az elmúlt napokban mindenkinek szárnyakat csatoltak volna a lábára, és a sisakjára…

Én magam is hónapok óta először tegnap kibicikliztem ki a tóhoz. Utoljára a befagyott tavat láttam, aztán jött a március eleje és a karantén.

Amikor megváltozik, mondjuk 1-2 elem a valóságunkban erőteljesen, az segít, hogy mindent kicsit más szemszögből lássunk, illetve meghintve egy adag objektivitással. Igy üldögéltem tegnap a tóparton tegnap délután…

Az elmúlt években szinte csak hajnalban vagy késő este merészkedtem ki a tóhoz. Minden más napszakban a tóparton lenni tavasztól őszig, megrázó volt. Talán az INVÁZIÓ szó írja le leginkább mit szenvedett el a tópart a nyári hónapokban. Tömeg, itt-ott cigicsikkek, hangzavar, zsúfoltság, valami általános tiszteletlenség a nádas, az abban fészkelő madarak, a tóparti föveny ellenében… Ha ki is mentem, csobbantam egyet a vízben pár percre, és már tekertem is vissza a ‘faluba’, a csendbe, a rendbe.

Tegnap más volt. A part meglepően tiszta, pedig sokan voltak, egy-két horgász, sok kisgyerekes, egy pár motorosbanda, magányosok, nyugdíjasok, tömve-tömve a part, de mégis levegősen…

És valami új minőség lengett körül mindent, ami egyértelműen abból született meg, amit az elmúlt hetekben megéltünk. Némi alázat. És a felismerés, hogy mindez, mennyire törékeny, mármint a Rend(szer), aminek részei vagyunk.

Pont ez volt a terv. Ez van ez évre kimérve nekünk. 

Ha bejelentkeznél online asztrológiai tanácsadásra, írj a barnabea224@gmail.com e-mail címre.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s