A Vénusz megkezdi hátráló mozgását – A jelen felértékelődik, maga alá söpri a múltat, és a jövőt (05.13.)

A távol és a közel

tumblr_ncvp6hkLxQ1r0tn1eo1_500A ‘távolságtartás’, amiben vagyunk, újdonság, és furcsa hozzá alkalmazkodni, hisz az érintés, a közelség, a kapcsolat alapvető emberi igényünk. Amikor egy bolygó hátrál, akkor kicsit ezt éljük meg, kicsit távolabbról lesz rálátásunk arra az életünkben, ahol még van megoldandó, egyrészt, másrészt olyan ‘testközelbe’ kerülünk megoldatlanságainkkal, hogy állandó belső munka tud csak minket a víz felett tartani.

A Vénusz fő témája (bár nem az egyetlen): a kapcsolódásaink, a párkapcsolat. S ebben az évben lesz ezzel dolgunk. 

Hogyan szeretünk, s hogyan szeretnek minket?

Black and White Illustration of Venus astrological symbolA Vénusz az asztrológiában a vágyaink jelölője. Ahogyan kapcsolódni vágyunk, s amilyen értékekre; minden, ami érzék, érzet, szerelem, kellem. A Vénusz a harmónia is, az arányok, az egyensúly. A szellem (kör) és az anyag (kereszt) kettőssége.

A Vénusz ún. személyes bolygó, s mozgását nagyon erősen érezhetjük egyéni szinten is. Június 25-ig  mindenképpen, de igazából egészen július végéig érezhető lesz az, hogy nagyobb nyomaték helyeződik a párkapcsolatokra. Vagyis arra, hogy tisztul, egyre tisztul, hogyan jó nekünk kapcsolódni. S, hogyan nem.  

Ebben az évben, minden olyan kapcsolódás, ami tiszta, mély, és ‘lélektől-lélekig’, az mélyül tovább. Ami teli nehézséggel, vagy, ami meghaladott, az egyértelműen nem. 

A karantén és a párkapcsolatok

Párkapcsolatok terén 4 forgatókönyv lehetett a karantén uralta időszakban, ami részben még tart, részben már kifelé vagyunk: a) boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban ért minket a karantén; b) megterhelő, megoldatlanságokkal teli párkapcsolatban; c) elszakítva a párunktól ért minket a karantén; d) egyedül(valóságban) ért minket a bezárkózás ideje. Mindnek meg volt a maga leckéje. Az a) pont persze visz mindent, mert szép, s nagy szerencse. De sokak, szerintem a d) pontban is jól érezték magukat, ha jól élték meg. b) és c) egyértelműen nehézség.

A hátráló Vénusz

A Vénusz 18 havonta ‘hátrál’. Amikor egy bolygó  hátráló mozgásba vált, akkor mindazon témák, amelyekkel társítjuk az adott planétát, kissé belassulnak (május 13-június 25). Emiatt ezek az időszakok tökéletesek az újratervezésre, újragondolásra.

Belassulnak, mindazonáltal nem telnek ezek az időszakok belső munka nélkül. Sőt, pont ez a lényegük… 

A Vénusz Ikrekben egészen augusztusig

Egészen augusztus elejéig Ikrek (Merkúr) jegyében lesz a Vénusz, ami extrémen hosszú időszak egy jegyben (ha nem hátrál a Vénusz, általában 4 hétig van egy jegyben) – persze a Merkúr többször jegyet vált majd, ezzel színezve a tapasztalásainkat.

A Merkúr a kíváncsiság, mozgalmasság, levegősség, a változékonyság, a felfedezés érzete, a tanulás, a kíváncsiság jelölője.

Ugyancsak, a beszédé, kommunikációé, hogy kimondjuk, hogy megosztjuk, hogy nem tartjuk magunkban.  

A MOST és a PILLANAT EREJE

A földies Bak jegyben álló bolygókkal ellentétben (a sok tartás, kitartás, megtartás leckéi mellett, ami már 1-2 éve minket állandóan sakkban tart), a Vénusz most olyan energetikába tol minket, ami végre kissé játék, kissé lendület, ami a MOST, és a PILLANAT, annak minden ajándékával, és tapasztalásával együtt.

(Majd nézzük meg: májusban mennyien döntenek úgy, hogy, ha csak pár pillanatra is, de jól akarják érezni magukat; egy rövid kirándulás, jó társaságban töltött este, vagy egy jó buli erejéig, …egy kis levegő, kis enyhülés, kis játék.)

Változunk. A jelen felértékelődik, maga alá söpri a múltat, és a jövőt. Nem öncélúan persze. 

Mert a jelen, ha sikerül huzamosabb ideig benne maradnunk, azt hiszem, abban rejlik az igaz kapcsolódás lehetősége, kapcsolódás mással, a másikkal, de elsősorban magunkkal.

2012-ben, bár teljesen más bolygóállások voltak az égen (akkor dominánsan a lelki szabadságunkért küzdöttünk – Uránusz Kosban; most főképp az érzelmi biztonságunkért – Uránusz Bikában), tavasszal Ikrek jegyben töltötte hátráló mozgását a Vénusz, mint most.

Hívd elő az emlékeket. Miben voltál akkor? Könnyen fellelhetsz párhuzamot, hasonlatosságot mostani nehézségeid és az akkoriak között.

Én a Kos Uránusz energetikájában igazi szabadságharcot vívtam akkoriban magamért, hosszas előkészítő időszak után, épp 2012 tavaszán fordítottam a sorsomon. S a hátráló Vénusz áprilisban már úgy ért, hogy fél lábbal a szabadság útján voltam. Sőt, talán egészen. Csodálatos időszak volt, felemelő, de nagyon félelmes is.

Az a tavaszi időszak azzal telhetett már, hogy átrendezzem az életet. Igazi Ikrek, mozgalmas, levegős tavaszba érkeztem. Amiben sok volt az egyedül, de sok volt a szeretet is. A kísérletezés, a tanulás, volt szerelem is, sok mozgás. És onnantól minden nap tettem magamért, újratanultam az önkifejezést, bogoztam, mi a jó nekem, s ezzel, mi a jó azoknak is, akik velem tartanak, akikkel kapcsolódom. 

Magam sem tudom, hogyan hoztam össze, de azon a nyáron még életem egyik nagy álmát is megvalósítottam, és Toszkánában kötöttem ki.

10857278_634341703378326_2851385627504101744_o

A 2012-ben Volterrában töltött gyönyörű napokban naplót írtam. Abban leltem ezt a pár sort minap:

“Azt hiszem, ahhoz, hogy tisztán és mélyen tudjunk kapcsolódni mással, ahhoz, először magunkkal kell tudnunk kapcsolódni. S, ha már kapcsolatban, akkor csak úgy érdemes, ha tudjuk tartani a magunkkal való kapcsolódást.”

Hát, nézzetek rá így. Mert nekem ez a feljegyzés most sokat ad majd ezen a tavaszon.

Nézzetek rá, hogy mi volt akkor, s miben vagytok most. Sokat segít, ha leltek a kettő között hasonlatost.

Ha részt vennél online asztrológiai tanácsadáson, e-mailen jelentkezhetsz be: barnabea224@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s