Sodrásban – Júniusi asztrológiai előrejelzés

Ha én nem merek önmagam lenni, nem teszi meg majd senki ezt helyettem. (A. Hitchcock)

Júniusban is folytatjuk az ez évre oly jellemző átlényegülést, vagyis azt a folyamatot, hogy, ha lehet, ne a megszokott, beégett sémáinkban (hozzánk nőtt sérüléseinkben, sértettségeinkben) és azok ismétlésében találjuk meg a biztonságunkat, hanem önmagunkban.

A mozgékonyság, a SUSPENSE, Neptun, a dráma, és Hitchcock

A Nap, mikor Ikrekben, akkor vagyunk az év során a legmozgékonyabbak, leglevegősebbek, nehéz odabent maradni, ilyenkor vagyunk leginkább nyitottak a kapcsolódásra. 2020 júniusa kicsit most más. Van bennünk kis óvatosság. De mégis egy laza hónap előtt állunk, ha összehasonlítjuk az előzőekkel.

De bármennyire is laza, a Vénusz még mindig hátrál és a Neptunnal még mindig leckézik, tehát nem lesz mélységekben (vagy drámákban) sem hiány ebben a hónapban, ami a kapcsolódásainkat, értékeinket, értékrendünket illeti. Amely szabályok eddig működtek, azok, most mintha nem válnának be, új megközelítésekre, konszenzusra, szabályokra van szükségünk.

S neptuni is erősen az előttünk álló hónap. Vagyis a tisztánlátás még mindig nem lesz jellemzően benne a levegőben. Vagyis a lehetősége ott lesz, csak nehéz lesz kibogozni.

A Neptunusz asztrológiailag a film, filmkockák, képek, vizuális élmények analógiája is. Érdemes most sok filmet nézni. Vagy zenét hallgatni. Vagy fotózni. Ha Neptun ilyen domináns az égen. Ezekkel elsimíthatjuk magunkban, ha vannak, a feszültségeket. Én is elővettem a napokban a régi kedvenc Hitchcock-filmjeimet.

maxresdefault

Talán ismeritek Hitchcock késleltetett feszültségre, az ún. suspense-re (az angol ‘felfüggeszteni’ szóból) alapozott rendezői technikáját. Kicsit ezt érzem a levegőben e hónapra. Hogy van kis információnk arról mi történhet, de csak morzsányi, ez teremt feszültséget, ezzel vonódunk be erősen, ezzel lesz minden, ami odakint, számunkra is egy szubjektív élmény.

Ahol nincs bennünk elhatározás, bizonyosság, ahol késleltettük eddig a döntéseinket, s függőben bennünk a kérdéseinkre a válasz, ott mintha időzített bombán ülnénk majd kissé az elkövetkező hetekben…

A bombának, ahogy Hitchcock is vélte, nem kell egy filmben felrobbannia ahhoz, hogy kegyetlen feszültséget teremtsen a vásznon. 

Szédülés…

Ahogy jeleztem márciusban, a Nap Kosba lépésével beállt a 2020 tavaszáig érvényes asztrológiai képlet, aminek egyik fontos eleme, hogy a Neptun Halakban… És, a Merkúr is a Halak jegyében járt. Ez azt feltételezi, hogy ez az év azért meglehetősen bizonytalan, ködös tud majd lenni. És kissé elveszhetünk a kommunikációs zűrzavarban.

Beleszédülhetünk abba, hogy nem tiszta, mi is a valóság. Emlékszem, március közepén, amikor beütött a járvány híre, és elvonultunk. Egy-két nap alatt, ún. ‘koronavírus-tudatosságom’ lett. Vagyis, sokszor mostam a kezem, ha a slusszkulcsomra néztem, elszörnyedtem, a gyerekeimet állandóan a kézmosással piszkáltam, a kerti kapura, s a szegény postásra is gyanakodva néztem. Ez eltartott egy darabig. Épp addig, amíg a híreket aktívan olvastam. Ilyen volt az első két hét. Aztán elfáradtam, abbahagytam a hírek napi szintű olvasását, s megnyugodtam. Középre tettem magam a vírussal kapcsolatban. Lehiggadtam. Ha jönnie kell, jöjjön, elfogadom, de nem korlátozom magam ezzel. S nem gyanakodom tovább.

A gyanakvás távolság.  A távolság, hiszem, hogy végképp bezár. Ha bezárunk, elveszítjük a kapcsolódás utolsó lehetőségét is.

Amitől félsz, az már megtörtént veled…

Ahogy Hitchcock a félelmeinkkel játszik a vásznon, úgy játszanak a nagybolygók is a félelmeinkkel, hiányainkkal ez évben, így e hónapban is. Ha nem fordítjuk át, erővé, azt, amitől félünk, akkor most nehézségben lehetünk. Ne feledjük, amitől félünk, az már egy ponton az életben megtörtént velünk. Átírható…

tumblr_mydpzwajnR1rk0k2jo1_500

A három sorsbolygó (s már mindhárom hátrál, tehát nyomatékosít), akárcsak a Newton-bölcső golyói, folyamatosan adnak egymásnak az erejükből, energiájukból. Mivel a Szaturnusz Vízöntőben (korlát, szűkítés, sorompó), a Plutó Bakban (félelem, pánik, veszteség), a Jupiter Bakban (alázat, az elfogadom, ami van, ahogy van) lassú járású bolygókként nagy hatóerővel bírnak, főképp így együttállásban, nagyon figyelnünk kell, hogy ne a negatív, hanem a pozitív vetületét éljük meg a tanításaiknak.

Tehát,

  • a Szaturnusszal szűkítsünk mi önként, vállaljunk mi felelősséget, mi önként, ahol eddig nem tettük, tegyünk rendet, ott ahol nem volt, az életünkben;
  • a Plutóval ne a félelmeknek adjunk, hanem teremtsünk, transzformáljunk, alakítsunk át annak erejével, a gyengénket váltsuk át erőnkké;
  • a Jupiter tanítását is fordítsuk át abba, hogy ne kintről jöjjön esemény neveljen minket alázatra, hanem bölcsen belül szülessen meg bennünk a hajlam az alázatra, elfogadásra.

Június első hete

A feminin/maszkulin,  a hátráló Vénusz és a Mars ütközik az égen, s a fény az alagút végén

A hónap egy Vénusz (Nő) és Mars (Mars) nehéz fényszögével indul (06.03.). A Vénusz a szerelem, az értékek, értékrend, társadalmi konszenzus,  béke, békéltetés jelölője, a Mars az erő, erőszak. Ha hátrál a Vénusz sokkal gyakoribbak a társadalmi méretű feszültségek. Nézzünk rá ez Egyesült Államokra, mi van most ott (A mai főcím: Lángolt a Fehér Ház környéke, Trumpot egy időre bunkerbe kellett menekíteni).

A hátráló Vénusz (aminek árnyéka már április közepétől velünk volt) és a Neptun nem lépett ki még a nehéz kapcsolódásából. Olyan hetekre számíthatunk egészen június végéig, amikor a kapcsolódásainkat, párkapcsolatot, értékrendünket, társadalmi konszenzust illetően tesztelve leszünk. Június végén a Vénusz elindul újra, kicsit enyhül, kiérünk az alagútból.

Ha hátrál a Vénusz, az olyan, mint, amikor még az ember először, mondjuk, nem tudta, hogy, ha lemegy a Nap, akkor fel is fog kelni másnap. Igy érezhetjük magunkat, hogy most el sem tudjuk képzelni, hogy lesz máshogy. Pedig lesz… Embert próbáló napok azoknak, akinek egyéni képletét ez erősen érinti…

Vénusz jelen mozgásáról még itt írtam:

A Vénusz megkezdi hátráló mozgását – A jelen felértékelődik, maga alá söpri a múltat, és a jövőt (05.13.)

Szemfény(vesztés) – Vénusz/Neptun nehéz kapcsolódása az égen

A hét közepén (06.05.) Telihold lesz Nyilasban. A Telihold, az a Hold és a Nap szembenállása, erős energia. Ez a Telihold hozzásegíthet a belső erőnkhöz, mint Tűz jegy, a belső tűzhöz, ami a lényegünk.

Június második hete

Tovább fokozódhat a neptuni bizonytalanság, ezek aztán továbbsegíthetnek minket a bizonyosságaink felé

Nap/Neptun/Mars kapcsolódik az égen, álmodozóbbak lehetünk, szétszórtak akár. Mivel a Mars a szenvedély is, a Neptun mellé állva, romantikus megéléseknek is kedvezhet.

Június harmadik hete

A Merkúr hátrálni kezd, a Nap Rák jegyébe lép, és lesz egy Újholdunk is 

A Merkúr 06.18-án hátrálni kezd, ez azért fontos információ, mert addig érdemes a hó első felében elintéznünk papírügyeinket, sokkal hatékonyabbak lehetünk, mint, amikor beüt a Merkúr hátráló mozgása, ami kb 3 hét. Akkor akadozik rendre adminisztráció, közlekedés, és minden, ami ügyintézés.

A Nap belép a Rák jegyébe. Én ezt mindig nagyon szeretem. Egyrészt, mert a természet ilyenkor a legadakozóbb, másrészt, mert a Rák jegy vizes jegy, érzelmes, intuitív, gondoskodó, odafigyelő, ezek a jellemzők a következő hónapban erősen velünk lehetnek, és ez jót tesz majd nekünk.

Figyeljünk magunkra, figyeljünk a másikra.

Az Újhold 06.21-én áll be a Rák jegyében. Erősen intuitívak lehetünk, az e körüli  napokban. Figyeljünk a legbensőbb megérzéseinkre.

Június utolsó hete

A Mars a Kos jegyébe lép, illetve beáll megint a Jupiter/Plutó együttállás, amit úgy interpretálnék, szenvedély/katarzis

A Mars Kosba lép, saját jegyébe. S még nem vet fényszögeket semmilyen irányba, ami jó. A Kos Mars még az év folyamán fog gubancokat okozni, amikor más bolygókkal fényszögbe kerül, e hónapban ez még nem fog megtörténni.

Már hátráló mozgásban, a Jupiter és Plutó együtt fog állni 06.30-án. Talán emlékszünk, április elején már együtt álltak egzaktan, ami ott volt (lehetett erős dráma, félelem, pánik, düh, harag, vulkanikus helyzetek, s abból kifejlődött azóta, még, ha látható eredménye még nincs is odakint, csak belső érzetek, s felismerések, azok június végén értelmet nyernek, és visznek minket tovább). A Jupiter  és a Plutó Szaturnusz által uralt jegyben a felelősségvállalás és érettség vs éretlenség témáit dobhatják újra elénk. A nehézségek, amik érnek minket, vagy válság, segítenek minket, hogy mit érdemes tovább vinni magunkkal, és hogyan. A Jupiter/Plutó kapcsolódása olyan szempontból is nagy energia, hogy, amibe a hitünket ténylegesen beletettük, ott most kaphatunk ajándékokat (mert Jupiter ilyen, ad, ha teszünk magunkért).

Szerintem mindent összevetve jó hónap lesz, tovább fejlődhetünk, nagy erőt adnak a nagybolygók, kint lesz feszültség, és homály, de odabentért mi tehetünk, tehát tegyünk.

Olyan idők járnak:

  • Ha nem lenne rajtunk nehezék olykor, nem ismernénk fel a könnyedséget sem.
  • Ha nem érne szomorúság, nem tudnánk rámutatni, hogy mi nekünk az öröm.
  • Ha nem érne veszteség, nem értékelnénk, amink van.
  • Ha nem lenne küzdelem, nem ismernénk fel a bennünk rejlő erőt.
  • Ha nem törnénk el, nem tudnánk rácsodálkozni a törékenységünkre.
  • Ha nem sírnánk, nevetni sem tudnánk. 
  • Ha nem merülnénk mélyre, nem törekednénk magasra sem.

Nem érdemes  kimaradni ennek az évnek a sodrásából.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s