Cserepek

(Nap/Neptun kvadrát (06.11.)-Mars/Neptun együttállás (06.13.)

Ez évben a változás nem annyi, hogy kicsit, hanem, hogy nagyon (Szaturnusz/Plutó/Jupiter együttállás), és épp ott, ahol jó sokáig mozdulatlanok voltunk.

Azt tapasztalom, hogy ez az év abban erős a nagybolygók kitartó együttállása miatt, hogy, ha fejtjük fel és nem fedjük el, ha változunk, változtatunk régi beidegződéseken és álláspontjainkon, ragaszkodásainkon, és keressük az igazat, és az egyre igazabbat, más szóval az igazunkat (még, ha veszteséggel és fájdalommal is jár), az olyan helyzeteket hoz, olyan minőségek bomlanak ki, olyan hirtelen felismerések születhetnek bennünk most, amelyek nyomán könnyen értelmet nyer minden eddigi. Máshogy. Mint eddig. S olyat ismerhetünk fel, amit eddig sose, de sose gondoltunk volna. Amit sok évig nem láttunk, azt most könnyedén meglátjuk. Mindez azért, mert megküzdöttünk érte.

A Nap a Neptunnal kapcsolódik ma. Fényét adja a ködös Neptunnak. Segít a tudatosságban.

A Mars (megküzdés, a harcos bennünk) nagyon aktív ez évben, most a Neptun mellett áll a napokban. A Mars, amikor egy nagybolygóval kapcsolódik, ott valami begyullad, kifakad. Ezzel ki is tisztul. A Neptun az elmúlt hetekben kitartóan rámutatott arra, hol voltunk illúzióban.

A Neptun az egység élményének jelölője.

Ha most figyelünk, ha nem nyomjuk el magunkban az érzéseinket, érzékelésünket, ha merjük használni az intuíciót, s ezzel együtt kifordulunk idejétmúlt helyzetekből, struktúrákból, akkor az olyan energiát szül most, mint, amikor ülünk a nappaliban a szőnyegen egy csendes esős délutánon, és a szőnyegre kiterítjük a lelkünk egykor ripityára tört darabjait, s, ha meg is könnyezzük, hogy mikor mi és ki veszett az úton, nagy levegőt veszünk, és elkezdjük összerendezni a darabokat, s addig rendezzük, amíg össze nem áll, újra, az egész.

És akkor, de csak akkor, ha az utolsó cserép is a helyére kerül, akkor nyer értelmet minden addigi tapasztalás. Akkor megláthatjuk, akár azt is, ami előlünk eddig teljesen rejtve volt…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s