A Neptun, és az egység élménye

A Neptun hátráló mozgásba kezdett (2020. 06. 23.)

Odafent most 5 bolygó van hátráló mozgásban: Merkúr, Jupiter, Plutó, Szaturnusz és a Neptun.

A Neptun az, amely minden évben egyébként fél évig hátrál, most novemberben fog váltani direkt mozgásba.

A Neptun lassú járású bolygó

Körülbelül tizennégy évig van egy jegyben. Amelyik házba beér az asztrológiai képletünkben (a 12 ház 12 életterület, téma, tematika) leginkább abban tud kavarodást okozni, hogy mint, amikor füstgéppel elöntik egy koncerten a színpadot, úgy önti el a neptuni energetika azt a házat.

Vagyis azon az életterületünkön bizonyosan küzdenünk kell, hogy (1) tisztán lássunk, (2) hogy ne legyünk határtalanok, (3) hogy oda vigyünk kis realitást, annak ellenére, hogy egy porcikánk sem kívánja, (4) hogy bogozzuk, hogyan lehetünk nagyobb egységben magunkkal, annak ellenére, hogy az jön szembe velünk, hogy bizonytalanok vagyunk, hogy tapogatózunk a ködben, hogy nincsen fix pont.

Erősen neptuni érintettséggel rendelkezem képletileg, az egész életem meg van pettyezve azzal, hogy biztonság/bizonytalanság, és tisztánlátás/tapogatózás, illúzió/realitás dualitása, stb., viszont épp ennek köszönhettem annyi (egység)élményét az életemnek. Szóval én megszerettem a Neptunt (s azt, ahogy bennem az működni tud). Persze, most már az életem derekán bölcsebben használom, mint egykor.

A köd, ami lassan, de, ha körbejárjuk, feloszlik.

(1980) Besétálok az iskolába 7 évesen, első nap, eltévedek.

Bizonyosan ez a nap mindenki életében olyan, mint belépni egy olyan kapun, ami a teljes ismeretlenbe vezet (a képletemben akkor a Plutó rajtaállt az Uránuszomon, olyat érezhettem akkor az iskolatáskával a kezemben, a szabadságomnak lőttek, örökre). Akkoriban a szülők nem nagyon kísérgették a gyerekeket első nap az iskolába. Elmentem. S véletlenül rossz osztályban ültem le. Eltévedtem (Neptun).

Mai napig nem tudom hogyan lehetséges, de ott ragadtam, és oda vettek fel. Ennek köszönhettem életem első két pedagógusát, akik, ha nem lettek volna, nem az az ember lennék, aki vagyok. Akkor lépett be a Neptun a 2-es házamba, amikor rossz padba ültem, ami a tehetség háza is, a következő években tényleg nagy fókusz volt azon az életemben, hogy kimunkáljam miben vagyok tehetséges. Erről szól az iskola.

(1993) Besétálok a Jogi Egyetemre, első hónap, eltévedtem, újra.

A Neptunnal itt már közel 12 évvel később tisztult, hogy miben vagyok tehetséges. De nem eléggé. Gimnázium utolsó éve előtt, elvállalok egy magántanítványt angolból, akinek a szülei jogászok. Teljesen elvarázsolnak (Neptun). Elkezdek kutakodni, hogy akkor, miért ne. Miért ne tanulhatnék jogot? Lázasan elkezdek készülődni 4. évben a felvételire, az irodalomtanárom és mások megrökönyödésére, mert én elsősorban a nyelvekért és irodalomért lobogtam. Nem értették. A felvételi sikerült. Szeptemberben besétáltam a jogi egyetemre. És két hét alatt kitisztult, hogy a jog nekem nem utam.  Az a két ember pedig, akik engem ennyire inspiráltak, egyébként elvégezték a bölcsészkart is a joggal együtt, tehát ők nem a mainstream jogászok voltak, hanem csodabogarak, lényegében irodalmárok. Egy évet elvégeztem szüleim megnyugtatására, de visszanavigáltam a nyelvekhez és az irodalomhoz, és egy évvel később más egyetemen folytattam. Ahol megértettem, hogy addig érdemes menni mindig, amíg olyanban találjuk magunkat, amivel végre egységben tudunk lenni. Kitérő volt ez. Aminek kapcsán, aztán még egy évet kalandoztam is külföldön, s az is sokat adott hozzá ahhoz, aki vagyok.

A kitérők sem haszontalanok.

A Neptun bevisz a rengetegbe, s aztán onnan ki kell tudni találni.

Csak azért hoztam ezt fel, hogy lássátok, hogy egy tematikában, hogy el lehet veszni, ha a Neptun dominál a képletünkben, illetve, ha belép egy életterületre. Az eltévedés nem rossz dolog egyébként, de, ha nem tanulunk a neptuni leckékből, hosszú távon sok csalódásban lehet részünk.

A Neptun és a házak

A Neptun nagyon sokáig tartózkodik egy életterületünkön.

Akinek, pl.  a Neptun a VII-es házban, párkapcsolat házában jár, sok évig abban lehet, hogy sokszor csalódik, mert a neptuni hatás miatt nem látja tisztán ki a másik, és belemegy olyan kapcsolódásokba, ami megtévesztés, illúzió, s nehézségei lesznek a párkapcsolatban. Mindaddig, amíg meg nem érti, hogy mindig vinnie kell kis realitást a kapcsolódásaiba, és mindig kellenek a szabályok, keretek, ne adjon végtelenül a másiknak.

Akinek a Neptun, pl. X-es házban, a karrier, célok házban van, annak nagy nehézség kibogozni, hogy merre tartson az életben, mi a célja, illetve, sok-sok bizonytalanság érheti a karrierje terén, félelmek, szorongás. Itt lehet megint csak határtalan az ember, túl sokat dolgozik pl. nem tudja hol a határ, ebben elvész. Amikor tisztul, akkor már tud majd konkrét célokat kijelölni, s az adja majd a jövőben legnagyobb erejét.

Akinek pl. a IV-es házban, a család, gyökerek házában van a Neptun, az az otthonában a családban tanulja a határkijelölés leckéit. Ott küzd a tisztánlátásért. A gyökereit kezdi kutatni, a szülőkkel, az ősökkel való kapcsolatot gyógyítja. Sokat tisztulhat egy ilyen tranzit esetén, hogy honnan jöttünk. Amint megszületik az egyénben, hogy úgy is lehet egységben lenni, hogy egyébként nem áldozzuk fel magunkat másokért, akkor megszűnnek a leckék, nyugodt evezés lesz a vizen.

Érdekes megnézni hol jár a Neptun a születési képletben, melyik házban (12 ház van az asztrológiai képletben), sokat segít az önismeretben.

A Neptun most Halak jegyében jár (2011-2026)

A Neptun a Halak jegy uralkodója, és most épp ebben a jegyben jár. Ez nagyon jó.

Én nem adom fel azt a nézetemet, hogy, mivel a Neptun Halakban, a kollektívben, bármennyire fizikai síkon nagy nehézségben vagyunk is, ennek van célja. És jó úton járunk.

Elvesztettük az egységet, a felé navigálnak minket, hogy találjunk vissza. Méltó módon kapcsolódjunk újra az univerzumhoz, aminek részei vagyunk. Amíg a Halak jegyében jár a Neptun, egészen 2026-ig, nyitva egy kapu, hogy ‘megvilágosodjunk’.

Amikor a Neptun saját jegyében jár, akkor a lelkiség útja a jó út.

A 2020-as év erős neptuni hatásokkal színezett, erről írtam már sokat. Sok a bizonytalanság, enyhe káosz jellemzi a világot, mindeközben ez csorog le egyéni szintre is, egzaktan azt éljük a saját életünkben is, amit a kollektívben tapasztalunk. Csak épp egy konkrét életterületünkön.

A kollektívben zajló grandiózus változásokra, váltásokra, nem hathatunk, csak azzal tudunk hozzájárulni, ha egyéni életünkben, ahol most ködös, és csalóka, és bizonytalan, oda minél több bizonyosságot viszünk.

Hogy november végén, amikor a Neptun direkt mozgásba vált, nagyobb lelkiséggel, nagyobb lelkiségben tartsunk tovább.

Amikor a Neptun ‘előre’ halad, akkor odakint keressük jellemzően az Egység élményét, amikor hátrál, akkor odabent.

Ez egy főszabály. Tehát most egy olyan fél év előtt állunk, amikor felnagyul az, hogy, ha magunkban nincs egység, odakint se nagyon tudjuk majd meglelni.

Tehát most az a feladat, hogy nézzünk rá, hol, melyik életterületünkön érzünk töredezettséget, bizonytalanságot, hol érezzük elveszettnek magunkat.

Ezt a félévet szánjuk arra, hogy addig menjünk, amíg a bizonytalanságból bizonyosság, a ködösségből tisztánlátás, az elveszettség érzetéből, a megtaláltam magam érzete lesz. 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s