A Nap és a tudatosságunk

A Nap és a július közepe

A hét úgy kezdődik, hogy a Nap (ami most  Rák jegyében van) kedvező fényszöget vet a Neptunra. A Neptunról ez évben sokat írtam, hogyan segítenek a Neptun más bolygókra vetett fényszögei abban, hogy hirtelen kavarodást, káoszt teremtve, ne legyen esélyünk se tovább tapogatózni a ködben, hanem elinduljunk és kitisztázzuk azt az életterületünket, ahol nem láttunk tisztán, ahol illúziókban ringattuk eddig magunkat.

Ez évben a Neptun tehát a tisztánlátásban segít. A Neptun amiatt is fontos, mert saját jegyében Halakban haladva, bomlik ki előttünk az a belső út, amely a nagyobb belső egység felé vihet minket. Egységen értve azt, hogy önmagunkkal egyre nagyobb egységben, önazonosan haladjunk az úton.

A Nap nemcsak a Neptunra vet fényszöget a napokban, hanem a nagy sorsbolygókra is. Mégpedig szembenáll majd velük: a Plutóval, Jupiterrel, majd a Szaturnusszal. Talán, ha olvastok, akkor már érzitek is, hogy, ha egy bolygó kapcsolódik a fenti 3 bolygóval, ott lesz feladat, érdemes az energiáját ennek a feszült fényszögnek nem megszenvedni, hanem kihasználni.

A Nap helyzete a születési képletünkben azt mutatja, hogyan vagyunk a tudatossággal, sodródunk-e csupán egyik eseményről a másikra, vagy a külső úton tapasztalt eseményeket, tapasztalásokat megértjük, azokat beépítve haladunk az úton.

A Nap mutatja azt is hogyan állunk az önbizalommal. A ‘fényünkkel’, értve ez alatt azt, hogy tompítjuk-e a fényünket, elrejtőzünk-e, akár magunk elől is, vagy kieresztjük, élvezzük, sőt adunk belőle másoknak is.

A tudatosságnak nagy szerepe van ebben az évben, talán ezt mindenki érzi, erős nyomás alatt vagyunk ez évben, hogy változzunk, változtassunk ott, ahol a régi beidegződések már nem állnak meg, nem működnek.

A Nap júliusi kapcsolódásai a nagybolygókkal (07.14. Nap/Plutó szembenállás; 07.15. Nap/Jupiter szembenállás; 07.21. Nap/Szaturnusz szembenállás) miben segíthetnek?

A Nap a Rák jegyében halad most. Az öngondoskodás kérdései porondon, jól gondoskodunk-e magunkról, másokról?

A Nap és a Plutó

Sokak érezhetik ebben az időszakban, hogy válságban vannak. Hogy olyan ponthoz érkeztek egyes életterületeiken, ahol már nincs tovább változtatás nélkül. Persze, a megoldás, hogy hogyan tovább esetleg még nem érkezett meg, nem tisztult le, ezért még mozdulatlanok ott, ahol beállt a krízis. A Plutó a hatalom, az uralom jelölője. Két út van itt, elnyomjuk magunkban a változás lehetőségét vagy megengedjük a kibontakozását. Hatalmunkban áll bármelyik utat választani. Hatalmunkban áll átalakulni, akár minden egyes nap. Hatalmunkban áll elengedni a régit, s ezzel beengedni az újat.

Uraljuk-e az életünket? Vagy mások uralnak le minket?

Biztos jó-e az, ha mindig a kezünkben az irányítás, ha félünk elengedni a kontrollt az életünk egyes területein? Az állandó kontroll épp annak a lehetőségét likvidálja nap mint nap az életünkben, hogy megessen velünk a csoda. A kontroll rutin, a rutinból való kilépésben rejlik a megújulás lehetősége. Merünk-e elindulni a bizonytalan felé, kapaszkodók nélkül, vagy mindent irányítani akarunk, ezzel kizárva a véletlenek lehetőségét?

Annak üzenete, hogy az elengedés az igazi megérkezés magunkhoz talán egyre érthetőbb lesz sokak számára.

A Nap és a Jupiter

Érdemes ránézni a napokban, hogy mink van, és mi nekünk az élet ezen pontján az érték. Mi nekünk a bőség? Elég-e az anyagban megtapasztalni a bőséget? Vagy nagyobb hangsúlyt kéne helyeznünk a belső értékeinkre?

A szemléletváltás ez évben fontos. A fizikai síkon egyre több szokatlanság fogad minket nap mint nap, ezzel kicsit új szemmel kell ránéznünk arra, mink van és mi tenné még teljesebbé számunkra az életet?

A Jupiter a belső igazságunk útjára terel minket, a kinti tapasztalásaink az évek során belső tudássá lényegülnek át. Ezekben a napokban, a Nap fénye rávilágíthat arra, hogy hol nem teljes, hol nem tágul, hol nem igaz, pusztán azért, mert régi hiedelmekbe kapaszkodunk, már meghaladott értékek nyomán haladunk.

A Nap és a Szaturnusz

Talán mondani sem kell, hogy a Nap kapcsolódva a Bakban járó Szaturnusszal a korlátok kérdéseit veti fel. Hol korlátozom még magam? Hol kapaszkodom korlátaimba, a biztonság illúziójával? A korlát szűkítés. Ez évnek nagy kettőssége, hogy felelősséget kell vállalnunk, mert senki nem fog helyettünk, és szűkítenünk, ahol lehet, de mindeközben folyamatosan bontsuk azon korlátokat magunkban, körülöttünk, amely akadályoz. Ami feszít.

A Szaturnusz úgy tanít, hogy korlátokat emel. Akár odakint is, ezzel visz minket a felé, hogy felismerjük belső korlátainkat.

A szembenállás feszült fényszög. Ha belső feszültséget érzünk, keressük meg az okát. Tudatosítsuk.

IMG_5285

A Nap fent említett kapcsolódásai ezekben a napokban segítenek majd a felfejtésben. Fény vetül oda, ahol korlát, ahol túlzott kontroll, és ezért kevés vagy semmi szabadság, ahol nincsen igazság vagy érték már nekünk, mert meghaladtuk, s oda, ahol esetleg elakadtunk. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s