Újhold Rák jegyében (07. 20.)

A Hold saját jegyében, a Nap is Rákban, így sodródnak mai nap folyamán egymás mellé ők ketten, a Nap és a Hold. A Hold asztrológiailag az érzelmeink jelölője. Ugyancsak, a női oldalunk, az anyaság, a gyökerek, a család, a gondoskodás szimbóluma.

cropped-black_and_white_wedding_photography_kent_0022-e1560593329152.jpg

Érdemes ránézni, újból és újból, és az Újhold idején most főképp: mi elengedhetetlen az érzelmi biztonságunkhoz. Tajtékos napok, szokatlansággal színezett hónapok, újfajta nyomatékokkal teli év: könnyen megeshet, hogy az elmúlt hónapok során, az érzelmi biztonságra való igényünk, és az ahhoz való hozzáállásunk, átalakult bennünk. Gondoljuk át, hogyan változtunk, s ennek nyomán újítsunk.

Amikor a Nap és a Hold egy és ugyanazon ponton áll, és ugyanazon jegyben, ott kinyílik egy kapu. Az Újhold napja ezért fontos. Mivel jelenleg a Nap szemben a nagy sorsbolygókkal, és holnap feszít majd az égen a Szaturnusz-Nap szembenállás is, ez most nem könnyed Újhold, hanem feszültségekkel teli is lehet. De épp azért, hogy, ‘ahol a probléma, ott a megoldás’, ahol feszít, oda kell épp tekintenünk, ott kell új megoldásokat felkarolnunk.

Az esti órákban a Hold átlép majd Oroszlánba, ami tüzes jegyként segít minket tovább a tudatosításban.

Nem tagadhatjuk, hogy ennek az évnek a nagy témája az öngondoskodás és a biztonságunk (nem csupán a fizikai síkon megélt biztonság ez, hanem nagyrészt az érzelmi).

Ez az Újhold ennek a folyamnak, folyamatnak egy sarkalatos pontja, ahogy volt a júniusi Újhold is, ami ugyancsak Rák jegyében telt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s