Augusztusi asztrológiai előrejelzés 2020

Ez az év

2019 februárjától, amikor a Szaturnusz és Plutó közel kerültek egymáshoz, sokak írtak már arról, hogy micsoda erőt adhat, és milyen nehézségeket is okozhat, ha ez a két bolygó összeadja majd az erejét. 2020 januárjában ez meg is történt, mármint a pontos együttállás (01.12.) (és bár akkor még nem esett le senkinek, konkrétan mi bomlik majd ki), ha olvastunk híreket, már érezhettük, hogy erős átrendeződés kezdődhet olyan témákban, mint hatalom, uralom, struktúrák, és az addig bevett Rend és rendszerek (azt nem is álmodtuk, hogy lesz kicentizve a lecke, amely mindenkit megállásra tud majd kényszeríteni, s elmélyülésre, hogy más szemszögből is megnézzük az életet, életmódunkat, vagy a kapcsolódásunkat másokkal, magunkkal és a minket körülvevő világgal).

Talán sokan megerősítik, hogy január környékén vagy már 2019 végén egyéni életükben is beütött a változás szele, így vagy úgy, amely aztán ez év során szétrobbanthatta a megszokott struktúrákat vagy a biztonság illúzióját (természetesen mindenkinek egyéni képlete határozza meg mennyire érintett ebben a folyamatban).

Lényegében a nagybolygók összeadott erejével (amihez a Jupiter is csatlakozott április elején) eljött annak az ideje, hogy abba a sarokba is benézzünk, ahova eddig nem mertünk, vagy nem akartunk, ahol erősen halogattunk. Az a tapasztalásom, ahol megoldatlanság volt az életünkben, épp abba a sarokba állítottak minket most, ez évben, a Plutó válságba sodort, a Szaturnusz erős hiányokat, vagy szorongásokat kelthetett bennünk.

Mintha az, ahol a legnagyobb félelmeink voltak, épp az a terület aktivizálódott volna be az elmúlt hónapokban, oly mértékben, hogy ha még tovább tartanánk makacsul a Régit, akkor már egy lélegzetnyi levegőnk sem marad, egy lépésnyi mozgástér sem. Ránk zárul(t) kissé mozdulatlanságunk ólmos vasajtója.

Miért tűnhet olyan nehéznek ez az időszak?

Miért rejtőzöl a csönd kagylójába? Tán szégyelled a jóságodat, kedvességedet és okosságodat? Erényeid mégis, ellenedre is, tündökölnek.

(A. Huxley)

Alább a listám:

 • mert egyszerre kell nyomni a gázt és a féket
 • mert, ha van egy belső meggyőződésed, igazságod, aminek nyomán szeretnél fejlődni, és tovább építkezni, lehetséges, hogy odakint egy-egy tényező még nem enged, beszorulva érzed magad
 • mert bárkit okolnál ezért, mármint az akadályok miatt, mindig abba fogsz futni, hogy az akadályok, gátak benned vannak, s abba a felismerésbe, hogy a te kezedben is lehetne az irányítás
 • mert, ha nem te irányítasz, akkor most téged irányítanak, s az nehéz
 • mert meg kellene tenned a következő lépést magad felé, és esetleg félsz még
 • mert nem lehet ez évben besöpörni semmit a szőnyeg alá
 • mert a 3 nagy sorsbolygó, valamint a Mars furcsa fényszögei velük, és az Uránuszé, Neptuné, stb, most mindent felfednek, szimpla hazugságokat, vagy teljes élethazugságokat, mindenféle elkenést, magyarázkodást, halogatást, önáltatást
 • mert nem csak te lehetsz nehézségben, hanem sokan mások is, emiatt azzal is meg kell küzdened, hogy ők nincsenek esetleg középpontjukban, téged is kibillentenek bármikor
 • mert bár lehet, tagadjuk, de igenis hat ránk a kinti káosz és bizonytalanság, és félelmeket kelthet bennünk
 • mert, ha nem tereljük mederbe a tengernyi impulzust, amit kintről kapunk, a félelem kivet a biztonságunkból
 • mert mindenki kicsit érzékenyebb most, s indulatosabb
 • mert mi nyugati társadalmakban élők kicsit most meghökkentünk, hogy, amit eddig természetesnek vettünk, az nem is az, sőt
 • mert azt gondoljuk, hogy minden ugyanúgy visszaáll, ahogy volt a vesztegzár előtt, de igazából mélyen érezzük, hogy sosem lesz már semmi ugyanaz…
 • mert a szokatlanságokban kell a szokott dolgainkat végezni
 • mert, mintha a fejünkben peregne a megélt valóságunk mellett még egy forgatókönyv, a ‘mi lehet, mi jöhet’ forgatókönyve, s ez most valahogy mindig velünk
 • mert azt érezhetjük, hogy nagy erőket kell mozgósítanunk minden nap csupán csak a napjaink mederben tartásáért, és nem sok jön vissza cserébe
 • mert egyre több korlát között kényszerülünk élni odakint
 • mert itt a pillanat, amikor elő kell vennünk, ha eddig nem tettük, a szolidaritást, és azok mellé kell állni, akik már tettek értünk, és a szabadságunkért.

Mert valahogy itt most ez dől el, az egyéni szabadságunk és a közösségben megélt szabadságunk sorsa. Hogy ‘falak nélküli börtönben’ élünk tovább, ahogy Aldous Huxley megírta 1931-ben, vagy falak nélkül, börtön nélkül, szabadon. 

Az augusztus

Végre nem új próbatételen vagy, hanem emelkedő utad kikövezését végzed… (Varga Csaba)

Ennyit arról, hogy bezárulás, és fallal szembe, és sarokba szorítva, mert ha ismertek, tudjátok, épp az ellenkezőjéről szeretek írni: a kinyílásról, a falak lebontásáról, az egyre nagyobb önismeret okán bennünk kibomló szabadság ízéről, és arról, hogy minden percben dönthetünk úgy, hogy a bőséget látjuk meg az életünkben, és nem a (bénító) hiányt.

Az elmúlt hónapok lényegében megmutatták, hol vagyunk leginkább sérülékenyek. És ez jó. Mert oda került épp a fókusz, ahol erősödnünk kell. Ezzel és ezzel dolgunk van, üzenték a nagybolygók, és az aktuális bolygóállások (és üzenik még most is), nap mint nap. Ez nem szűnik augusztusban sem, csak épp a Nap Oroszlánban (amiben most fürdünk) mindig napfény, életöröm, töltődés, ezért a napokban lehet könnyebb, a hónap nagy része, viszont szerintem ennek ellenére éberséget követel meg tőlünk. Még mindig. Feltűnik a színen az Uránusz e hónapban aktívabban, mint az elmúlt hónapokban, s hozhat hirtelen helyzeteket is, mivel az Uránusz jótékony is tud lenni, előrevivő, akár pozitív fordulatot is hozhat ez a hónap.

A Vénusz jegyet vált (Ikrekből Rák jegyébe), ezzel kicsit átfordít minket abban hogyan viszonyulunk a dolgokhoz, hogyan értékelünk eseményeket. Inkább a stabilitást keressük majd, és érzelmileg próbáljuk majd helyére rakni a kintiek hatását, nem szakadunk majd annyi felé talán, csak azért, hogy kapcsolódjunk.

A hónap második felében a Szűzbe lépő Nap és Merkúr, segít majd rendszerezni, logikusan és analitikusan helyre rakni azt, ami nincs helyén. Hogy ne küzdelemként éljük meg majd, ami jön, hanem úgy nézzünk egyes olykor minket megterhelő, de szükséges lépéseinkre, mint pusztán egy téglára a kezünkben, amivel tovább építkezhetünk.

A hullámok

Az élet nem csupán a felszínen zajlik, hanem a mélyben is. Minél helyesebben értelmezem tulajdon mélységeimet, annál áttetszőbbé válik számomra az életem. Annál kevésbé érzem úgy, hogy értetlenül állok előtte, hogy sötétben botorkálok.

(K. Wilber)

Ha jön hullám, az legyen más hullám, mint az első (itt a hullámon nem(csak) azt értem, amiről a hírekben olvasunk, hanem épp, amilyen hullámot lovagolsz épp az életedben, azt is, másként kezelheted, ha másként nézel szembe vele most, másként kezeled). A márciusi, teljes váratlansággal ért minket, ami most készül, arra felkészülhetünk.

Mint, ahogy egy szörfös meglovagolja a hullámokat, és azok emelik őt, de mindeközben minden izma megfeszül, kicsit ilyenben vagyunk. Nagyon kell tartani az irányt, és kicsit meg is kell feszülnünk ebben, alattunk a tenger, felettünk az ég, s, hogy fennmaradjunk, nem engedhetünk a folyamatos figyelemből, jelenlétből, éberségből.

Van egy csavar most az energetikában: a Mars Kosban erő, de erőszakosság is. Könnyen belecsúszhatunk olyan helyzetekbe, hogy pl. amikor fejjel mennénk a falnak, de majd látjuk, főképp aug. 24-étől, amikor a Szaturnusz rákapcsolódik a Marsra, lecsapnak minket, ha túlzottan megindulunk. Fékeznek minket. Azért az indulat ott lesz bennünk, azt kezelni kell. Olyan technikákkal élni, amelyek higgadtabb mederbe terelik azokat. Egyrészt, hogy kint gyérüljenek a konfliktusaink, másrészt, hogy tartogassuk az erőnket, más időkre. Tehát, most jobb hátralépni. Tartalékolni.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek van legalább egy életterülete most, ahol KÜZD. Gondoljuk el, ha mindenki valahol küzd, plusz a vírus okozta bizonytalanságok is körülöttünk, akkor ez mit okoz, talán érzékelitek is mit. Sok feszültséget. Ezt kell most nagyon tudatosan kezelnünk. Sok-sok belső munkával. Hogy ne sodorjanak el minket a az események.

Már sokszor leírtam mennyire átlényegülés ez az év. Egyik eleme az átváltozásnak az, hogy tudatosabban éljünk, tudatosabban kezeljük azokat a helyzeteket, amelyekbe csöppenünk. Halljuk ki az üzenetét minden eseménynek.

Az átlényegülés persze főképp az, hogy levetjük a Régit, fogadjuk az Újat. 

A HOLD

Telihold (08.03.) Vízöntő jegyében

A Hold mozgásának mindig is különös figyelmet szenteltek az emberek, hisz az volt leginkább szemmel látható az égen. A hónap azzal indul, hogy augusztus 2-án együtt áll mindhárom nagy sorsbolygóval a Hold, változékony lehet a hangulatunk. Ehhez hozzá tehet még másnap augusztus 3-án a Telihold, ami a Nap és Hold egymásnak feszülése, Vízöntő jegyében. A Telihold megvilágosodás, erős felismeréseket hozhat. Hol nem érezzük magunkat szabadnak? Hol szeretnénk még változni? Érdemes mélyülni ebben. Ez a Telihold olyat is hozhat, ami meglepő, hirtelen, ami meglepetés, ami fordulat.

Mielőtt beáll a Telihold, a Nap az Uránusszal, épp a Vízöntő jegy uralkodójával kerül fényszögkapcsolatba augusztus 2-án, ez egy erős nap, intenzív, akár hullámvasút, a Hold a nagybolygókkal összetekeredve, a Merkúr szemben velük, ez a tény a fent említett tendenciákat még inkább erősíti.

Azt mondják ez a Telihold kicsit megmutatja majd, hogy milyen lesz a 2021-es Vízöntő világ, ami majd decemberben már nyomokban megvalósul. Legyünk figyelmesek.

A Telihold havonta egyszer mindig kiváló alkalom/időpont a változásra. 

Újhold (08.19.) Oroszlán jegyében

Az Újhold  e hónapban Oroszlánban lesz. Mivel ennek az Újholdnak a Nap az uralkodója és nincs támadva más bolygók által, ez egy ereje teljében levő Újhold. Segíthet sokat. A tudatosságunk, fényünk, hogy merre szeretnénk ezek után navigálni, mit akarunk, merre akarunk tartani. Hogy uralni tudjuk az életünket, ahhoz az irányítást a kezünkbe kell venni, plusz látnunk kell magunk előtt a célt.

Ha nem én uralom/irányítom az életem, akkor uralja/irányítja majd más.  

A NAP

A Nap Oroszlánban a hónap első felében, majd 22-én Szűz jegybe lép. A hónap első felében tapasztalt fényesség, életöröm, vitalitás, lazaság, átvált egy sokkal fegyelmezettebb struktúrába majd. Augusztus 20-a körül tényleg megváltoznak mindig a fények. Beszűrődik a realitás, felvesszük a fonalat itt, ott, összeszedjük a nagymamáktól a gyerekeket, rendszert igyekszünk vinni újra a napokba. Lélekben készülünk az őszre.

Érdemes az egészségünkre figyelni, itt hangsúlyoznám, hogy nem csak vitaminokkal, hanem más technikákkal, és nem csak a fizikai egészségre gondolva, hanem főképp a lelkire.

A Napnak lesz jó kapcsolódása a Marssal hó közepén, ez nagyon klassz (Nap-Mars trigon), mert ez a fényszög végre erőt ad, nem elvesz (08.16.)

A MERKÚR

A Merkúr is jegyet vált, és ezt is megérezzük, július vége úgy záródott, hogy a Merkúr feszült fényszögben volt a Jupiterrel, Szaturnusszal, Plutóval, plusz júliusban ott volt a Marssal való nehéz kapcsolódása is.

A Merkúr Oroszlánba lép (08.05.) a hónap első hetében. S mivel a Nap uralja, kicsit segít minket abban, hogy tisztában legyünk a lehetőségeinkkel, és úgy is viselkedjünk, úgy kommunikáljunk, úgy mozogjunk a világban. Mondjunk ki mindent, önbizalommal telve.

A Merkúr átlép aztán Szűzbe (08.20.), hogy jobban figyeljünk az utána következő hetekben a részletekre, rakjunk helyre dolgokat, rendszerezzünk.

A VÉNUSZ

A Vénusz is jegyet vált, Rák jegyébe lép (08.07.), hihetetlen mennyiségű hetet töltött Ikrek jegyében a hátráló mozgása miatt. Áprilistól ott jött-ment. Kissé hektikussá téve a szerelmi életünket, kapcsolódásainkat, viszonyulásainkat, amit tetézett még a Neptunnal való kapcsolódása. Egy vizes jegyben kissé lelassul az energetika. Mivel a Vénusz mindig azt mutatja hogyan viszonyulunk dolgokhoz, innentől inkább az érzelmi stabilitást keressük majd, s inkább befelé, s nem kifelé törekszünk.

Amit megtettünk magunkért a hosszú Ikrek jegyében töltött hónapok alatt vénuszi témákban, azt most szépen beépíthetjük érzelmileg és stabilizálhatjuk.

AZ URÁNUSZ

Az Uránusz is hallat magáról e hónapban, mert elkezdi hátráló mozgását (08.15.) Egészen 2021 januárjáig hátrál a Bika jegyében, azt mondjuk a lassú járású bolygók hatása nem direkt, hanem a háttérben zajlik le, és, ha visszanézünk majd hónapok múlva, akkor vesszük észre a változást, amin átmentünk. Azt is mondják, ha irányt vált az Uránusz, a világ a feje tetejére áll, de mivel az Uránusz, nem rossztevő bolygó, ezért, csak olyat hoz majd nekünk, ami szükséges a fejlődésünkhöz.

Plusz, az Uránusz hátráló időszak természetesen arról is szól, hogy minden olyat, ami akadályoz még a szabadságunkban, szép lassan iktassunk ki az életünkből. Az elkövetkező hónapokban, ez megint csak egy lehetőség a további felszabadulásra.

A nagybolygók és a Mars

A Mars Kosban, és eddig csak beszéltünk róla, vajon milyen lesz, most e hónapban meg is történik, hogy nehéz fényszögbe kerül a Jupiterrel (08.04.), a Plutóval (08.13.), majd a Szaturnusszal. És,ők fognak kis gubancot okozni. És miattuk, ez az augusztus azért kicsit erősebb lesz, mint mondjuk a tavalyi. Mindenképpen egy felkészülés a szeptemberi erősebb energiákra, amikor a Mars fogja, és hátráló mozgásba is kezd, és hosszú hetekig tartja a nehéz fényszöget a nagybolygókkal, lényegében novemberig.

Ami még fontos,  hogy a 3 nagybolygó mindeközben nem mozdulatlan, megint beélesül majd novemberre a Jupiter-Plutó együttállás, és a Szaturnusz-Plutó is nagyon közel egymáshoz. Emiatt megint jöhet olyan élmény, hogy vesztegzár alatt érezhetjük magunkat (itt most nem tudni, hogy ténylegesen, vagy csupán egyéniben egy életterületen, de azért azt érezzük, hogy a kollektívben tapasztalható folyamat sem áll le).

Sok hozománya lesz ennek az évnek. Sokkal erősebben, tudatosabban és teljesebben keveredhetünk ki belőle, ha élünk a hosszú hónapok során ennek a kivételes, és kivételesen átformáló időszaknak a lehetőségeivel. Az augusztus is fontos mérföldkő lesz ebben.

b436e8702b4283751a9a02db3aa2e226

Asztrológiai tanácsadás:

http://www.barnabeata.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s