Fény a vizen

Izgalmas hetet taposunk. Az elkövetkező két napban két fontos asztrológiai esemény is lesz: a Mars és Plutó kihívásokkal teli kapcsolódása (08.13.), és az Uránusz irányváltása (08.15.).

Talán érzitek, hogy kettős ez az év, egyrészt felemelő, mert változunk, és elég a kanapénkon is ülni otthon ahhoz, hogy azt érezzük, kaland, felfedezés.

Másrészt, nap mint nap újabb kihívásokba ütközünk, mert a legapróbb átrendezés, átalakulás, átszervezés (amit ez évben megtettünk magunkért) újabb és újabb változásokat generál, s ezzel bármely pillanatban új leckékkel vagy leckéztetőkkel kerülhetünk szembe.

Valahogy olyan az élet, ha egy életterületet megoldottunk, harmonizáltunk, átkerül a reflektorfény egy másikra, folytonos fejlődés, átalakulás folyamatában vagyunk, mindig benne valami erős tanításban, ebben az évben ebből jóval több jut ki nekünk, mint máskor.

Szeretem, amikor kisebb-nagyobb szinkronicitásba csöppenek. Minap a Tihanyi kompon figyeltem a Balaton vizét. Azt, ahogy a nap fénye táncolt a vizen, egy sereg gondolatot elindított bennem. Gondoltam, majd írok erről, a fényekről a vizen.

Aztán felsétáltam az Apátsághoz, és a vihar elől oda menekültem. Eltöltöttem 1-2 órát odabent, majd megálltam egy tabló előtt, aminek az volt a címe: Fény a vizen. Ami arról szólt, hogy a szerzeteseknek egyik fontos szolgálata az volt a hosszú évszázadok alatt, hogy a bajba jutott hajósoknak irányt mutattak, azzal, hogy a toronyba lámpásokat tettek.

Ezen a héten első pillantásra kihívásokkal teli fényszögek, és bolygómozgások épp ilyen lámpásként segíthetnek a partra érésben, és abban, hogy egyre inkább olyan vizeken evezzünk, ami lelkünknek való.

S mi kell ehhez:

  • kíméletlen őszinteség önmagunkkal szemben,
  • és egyfajta bizalom, hogy, ha lépünk, máshogy mint eddig, akkor (is) minden a legnagyobb rendben lesz.

Az irányítás leckéi, a ki kit irányít, s hogyan, ennek feldolgozása, megértése feladat most egyértelműen.

S az, hogy fogalmazzuk meg mit változtatnánk, de hogy hogyan valósul meg, azt ne akarjuk irányítani, kontrollálni, engedjük meg, hogy kibomoljon minden magától. 

Gondoljuk el, a Mars a Skorpió jegy uralkodója, a Plutó is. Ők ketten most összekapcsolódnak. A Skorpió jegy szélsőséges energiákat hordoz, erős feszültséget, akár frusztrációt is érezhetünk egyes életterületeinken. Ott, ahol zajlik bennünk erősebb átalakulás. A Skorpió jegyében összekapaszkodó Plutó és Mars erős érzelmeket (akár indulatokat is) kelthet. A két bolygó ebben az évben háromszor fog ilyen egzakt derékszöget formálni egymással (augusztus 13, október 9, december 20). A második kapcsolódás még erősebb hatással lehet majd ránk, mert akkor a Mars már hátrálni fog, és akkor majd minden még intenzívebben megnyilvánul.

Ne feledjük, a Plutó egyik témája a hatalom. A kollektívben zajló erős hatalmi játszmákat nem kell magyarázni, mi miért esik meg a napokban és mi fog merre alakulni az elkövetkező hónapokban. Ami érdekes, hogy ez egyéni szinten bennünk is zajlik, hatalmi játszmák bennünk is zajlanak.

Amire van hatásunk, azt most érdemes átalakítani, amire nincs, azt érdemes elfogadni, ahogy van.

Ha ez sikerül, akkor könnyedén beépítjük nap mint nap az új nap tanítását, és átalakulunk, evezünk.

Ha ez nem megy, akkor most nehezebb. Ha nem tudjuk elfogadni, ami van, ugyanakkor félünk átalakulni, akkor ezekkel az erős állásokkal megeshet, hogy nagy félelmeink kelnek, intenzívek, mélyek, fájdalmasak, ezeket észre sem vesszük, egy pillanat alatt kiprojektáljuk, meg is jelenik rögtön odakint egy leckéztető. És indul a csata. Mert a Kos Mars az, csata. A Plutóval kapcsolódva pusztító hatalmi viszályok lehetősége.

De térjünk vissza odabentre.

Ami odabent igazán zajlik ugyanis, úgy vélem, annak ízlelgetése és értelmezése, hogy miért érdemes küzdenem ezen a pontján az életemnek, és miért már nem.

A Mars fékezhetetlen energiája összeállva a Plutóval, ad fókuszt, erőt ahhoz, hogy merészen nekimenjünk a minket jelenleg felzaklató kérdéseknek és azokra most egzakt, őszinte válaszokat adjunk.

Most érezhetjük azt, hogy hatalmas energiákat mozgatunk odabent, mégis olyan kevés mozdul, változik odakint. Bármilyen kis mozdulat mozdulat, elmozdulás. Bármely erőfeszítésünk, még, ha apró is, fontos.

Tanulunk. Most erősebben és erősebb leckékkel, mint szokásos, a hónap folyamán a Mars a Szaturnuszra is rákapcsolódik. Lesz huza-vona. Mindebben és mindenben lássuk meg a tanítást, azt hiszem ez a lényeg. És úgy feküdjünk  le esténként, hogy az indulat helyett a megértés, az erős frusztráció helyett az elfogadás navigáljon minket.

Aztán két nap múlva az Uránusz is szerephez jut (08.15.). Nem véletlen, hogy az Uránuszt a felvilágosodás korában találták meg. A megvilágosodás lehetősége a levegőben az Uránusz hátrálásával. Az elkövetkező napok, amikor az irányváltás megtörténik intenzívebbé teszik az uránuszi hatást: hirtelen változás, fordulat, hirtelen felismerés.

A bolygóállások most tehát, mint a tihanyi lámpások a toronyban tették, mutatják az irányt, hogy ne navigáljunk olyan irányba, ami nem olyan partra visz, amire vágyunk.

Intenzitással, izgalmakkal, fordulatokkal, és szenvedéllyel teli napok… 

85357378722ff7a92e1499e9360fc5e4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s