Szeptemberi asztrológiai előrejelzés I. (2020.09.01.-09.17.)

Nem járhatsz az úton, amíg te magad nem váltál az úttá…

(Buddha)

Szerintem erről fog szólni a szeptember.

Sokat beszélgetek másokkal arról, hogy milyen a megélésük ezzel az évvel, ezekkel a hetekkel kapcsolatban, s kivétel nélkül mindenki azt mondja, hogy azt gondolták ők nem fognak változni, de, ahogy visszanéznek az elmúlt hónapokra, egyszerűen ez most kikerülhetetlen. Átlényegülnek olyan életterületek az életükben, ahol hosszú ideig mozdulatlanok voltak, és diszkomfortot éreztek.

Rendhagyó módon most a szeptember első feléről írnék csak, s majd két hét múlva a másodikról, mert így talán jobban kiugrik, hogy ezekben, és az elkövetkező napokban erős támogatás jön fentről, hogy amit eddig nem tudtunk megfogalmazni, megtegyük, amit nem tudtunk higgadtan meglátni, meglássuk, amit nem tudtunk szavakba önteni, most öntsük bátran, amit nem tudtunk belátni, azt most lássuk be.

Lesz egy-két nap, amikor szinte a csoda fényszögei jelennek meg az égen, s most azért különleges ez az elkövetkező 2 hét, mert sok-sok földies energia társul ezekhez a felemelő energiákhoz, ami segít nekünk a belül megélt változásra hajló pillanatainkat, érzéseinket, szándékainkat végre lehozni fizikai síkra.

A Szűz jegy a gyógyulás jelölője is az asztrológiában, a testi és lelki egészség jelölője, s a hónap első felében jellemzően olyan fényszögek lesznek az égen, amelyek egyéni szinten a gyógyulás lehetőségét hordozzák. Én mindig azt gondolom, ami egyéni szinten megmozdul bennünk, az zajlik a kollektívben is. S egyéni sorsunkért mi felelünk. Ezzel tudunk hozzáadni a kollektívhez is. Ez évben egyre azt kapjuk, nap mint nap, hogy vállaljunk felelősséget magunkért. S talán érzitek, ebben egyre előrébb vagyunk. Nem kis munka. Mert annyi séma, hiedelem, félelem, emlék, vágy vagy vágyódás hátráltathat minket. Ezek elengedése a cél. Nagyon támogatott most belső munkát végezni ezért, sokat megállni, és figyelni belülre. Elcsendesedni, még, ha nagy is a zaj odakint.

Ez a hónap sokat segít majd abban is, hogy azon az életterületünkön, ahol szélsőségeket éltünk meg, vagy engedtünk meg magunknak, ott ezt felismerjük, és törekedjünk arra, hogy beálljon valami egyensúly, ami aztán tovább segít minket az általános belső egyensúlyunk megteremtésében is, ez is sokat adhat a testi és lelki egészségünkhöz, amit ez a döntően Szűz időszak hordoz.

(Posztom a Szűz jegyről és hatásairól itt: https://barnabeata.com/2020/08/21/terkepeink/)

TELIHOLD HALAKBAN

A fent említett gyógyulási folyamatnak egyik mérföldköve a Telihold Halakban (09.02.), amiben épp fürödtünk minap…, s amiről írtam 1-2 napja (https://barnabeata.com/2020/09/01/telihold-halakban-09-02/).

Fordulat lehetősége, új rálátás a dolgokra…. Ha rábólintunk a változásra, cserébe kapunk új megoldásokat, új látásmódot, új minőségeket. Épp ott, ahol leginkább vágyjuk ezeket. Azt vehetjük észre, hogy, ahol erős frusztrációt érzünk (és valljuk be, rá tudunk mutatni simán arra az életterületünkre, ahol megszenvedtük az elmúlt időszakban, s, ahol megérett a helyzet a változásra), ott a feladat. Ha nem rettenünk meg elvégezni a Munkát, akkor most már kezdjük megérteni, mi miért történt és történik velünk, és azt is, hogy igenis létezik az isteni időzítés. És azt semmi eszközzel nem irányíthatjuk, se jobbra, se balra, se nem gyorsíthatjuk, ha nem szolgál az minket, se nem lassíthatjuk, ha félnénk a változástól. A folyamatok, amik életre keltek az elmúlt hónapokban, tulajdonképpen megállíthatatlanok.

Olyasmi érzet alakulhat ki, hogy most már hagyod, hogy billenjél át az újba, és akár kész vagy elkezdeni az előkészítő Munkát, ahhoz, hogy pár hónap múlva úgy nézhess vissza, hogy erősen átalakultál, és lassan eggyé váltál az úttal, amin jársz.

A NAGY TRIGON

A másik hatás a napokban az egy ún. Nagy Trigon odafent, csupa földies jegyekben kapcsolódik a Nap (Szűzben), a Jupiter, Plutó és Szaturnusz (Bakban) és az Uránusz (Bikában) a napokban teremtő fényszöggel egymással.

A csupa föld jegyben kapcsolódó fenti bolygók mintegy megmutatják, hogy miben vagyunk, és mit érdemes továbbgondolni, átalakítani az életünkben. És a föld eleme azt jelzi, hogy meg is nyilvánulhat lent. Az Uránusz mindig olyat hoz, hogy felszabadulunk valami alól, hogy fordulat következhet be, hogy megengedjük a változást, hogy kifordítunk egy energiát a megszokottból.

Felhívnám a figyelmet kifejezetten arra a Nap/Jupiter kapcsolódásra az égen, ami szeptember 9-én lesz egzakt, s, ami kicsit a csoda fényszöge. Persze, mondhatjuk minek is, hiszen, épp másnap fog a Mars irányt váltani, és aktív kapcsolódása a nagybolygókkal kisöpör minden csodát. Mert olyan ólmosan nehéz energetika. De szerintem pont nem. Szerintem a Jupiter, amely egyébként ugyancsak irányt vált e hónapban és elkezd a Vízöntő jegy felé haladni (s majd decemberben ér el oda), felkarol minket és visz az új igazságunk felé. Segít abban, hogy a velünk eggyé vált út, épp az legyen amire vágytunk, és, ami visz tovább egy olyan élet/életmód felé, ami hittel, és nagyobb bölcsességgel, tudással lesz teli.

ÚJHOLD SZŰZBEN

A harmadik mérföldköve ennek az időszaknak a Szűz Újhold (09.17.), ami megint csak különleges lesz, mert a Nap és Hold (együttáll) a Szűz jegyében (üzenete az Újholdnak egyértelműen a rendrakás, a revízió, a korrekció, meglátni a lényegest, és oda vinni a fókuszt, lesz) együttáll, s mindeközben kapcsolódik a Bak Szaturnusszal is, könnyen kitisztulhat merre akarunk tartani, könnyebben megleljük a fókuszt, az irányt, mert a Szaturnusz ereje saját jegyében haladva, megtart minket elhatározásainkban.

Itt már akár le is fizikálódik az az energia, amit vágytunk, de eddig az év során nem tudtuk, nem mertük, nem léptünk bele.

Érdemes tehát a 17-éig terjedő időszakban figyelmesnek lenni, és engedni, engedni el, amit kell, ami pedig felénk tart, azt megengedni, hogy végre ‘megtörténjen…’,

sok elágazás van és lehet az úton, de bármelyik ösvényre is lépünk, ha van belső figyelem, érezzük, hogy tényleg az utunkon járunk-e, és épp úgy, épp olyan tempóban, épp olyan lélekállapotban, amit a testünk és lelkünk diktálna…

Minél többet teszünk magunkért, a belső utunkért, minél jobban le tudunk csendesedni nap mint nap (még, ha sok is a teendőnk), annál inkább összeér bennünk a saját történetünk, hogy mi miért esett meg, …

a múlt, a jelen és a jövő egy pillanattá áll össze, épp azzá, amiben vagyunk, meglátjuk benne a végtelent, és felismerjük, hogy talán nincs is idő, és tér sem, úgy, ahogy eddig gondoltuk, …

s, ha ezt megértjük, akkor az odakinti zűrzavar sem fog érinteni majd minket úgy, ahogy azok, akik csak a kinti utat ismerik csupán, akarják, hogy érintsen minket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s