Szűz Újhold

Az Újhold Szűz jegyben köszönt ránk (09.17.)

Ahogy jeleztem előző írásaimban a földies jegyekben járó bolygók hónapját éljük, ami fókusz, ami gyakorlatiasság, lényeglátás, és a mindennapjainkat, a rutint, az egészségünket tolja az előtérbe a fenti energetika…

Az előttünk álló Újhold még dob egyet azon az erős Szűz jellegen, ami augusztus végétől velünk van. Én ezt az Újholdat arra használnám, hogy megnézném ezen a pontján az évnek hol tartok, és mit szeretnék még elérni az év végéig (persze figyelmesen a felé is, hogy erős szokatlanságokban vagyunk), ha meg van a fejünkben, szívünkben a vágyott, akkor pedig megnézném milyen stratégiát használjak, hogy egyrészt sínen maradjak, tartsam az irányt, megtartsam, ami megtartandó, illetve elérjem a vágyott célt. Érdemes most kicsit maximalistán, részletekbe menően tervezni, az Újholdat megtámogatja a Szaturnusz is egy szép fényszöggel, ad erőt, fókuszt mindehhez.

Odakint, azt azért érezzük, hogy egyre nagyobb a káosz, a feszültség (Mars hátráló mozgásban leckéztetve a 3 nagybolygót), és esetleg egyre nagyobb erőt kíván tőlünk az, hogy ennek ellenére mi egészek és egészségesek maradjunk, átvitt értelemben elsősorban, szó szerint másodsorban. Egyéni szinten (de valljuk be, ez zajlik a kollektívben is) okozhat a mostani felállás mindenkinél valahol olyat, mintha szkanderoznánk a megoldatlanságunkkal (itt nem tudhatjuk kinek épp mi az, amivel küzd, a képlete szépen mutatja), és mintha a megoldatlanságunk folyton folyvást lenyomna minket. A megoldatlanságra olyan megoldás kell tehát, amivel mi nyomjuk el, azt, ami nincs a helyén, s helyette olyat teremtünk, ami megszünteti az erőtlenségünket, tétovaságunkat, felszámolja a nehézségeket az adott témában.

Az Újhold a Holdcsomópontokkal nehéz fényszögben lesz, illetve az Uránusszal is kapcsolódik negatívan. Kissé destabilizáló, ideges energia lengi körbe ezt az Újholdat (hiszem, pont azért, hogy ne dőljünk hátra). A Merkúr is olyan helyzetbe ér, hogy a nagybolygókat (Jupiter, Plutó, Szaturnusz) támadja. Egyértelműen fokozódnak a feszültségek merkúri témákban: pl. hogyan gondolkozunk egyes eseményekről, az nagyban meghatározza majd a mindennapi jóllétünket, a közlekedés is merkúri téma, valószínűleg, egyre több kinti akadály lesz, ami kicsit hasonlatossá teszi az elkövetkező időszakot a tavaszi, akadályoztatásokhoz, a Merkúr a kommunikáció is, azt érezzük talán, hogy egyre többen feszülnek egymásnak annak kapcsán, ki mit gondol arról, amiben vagyunk. Az Újholdat a merkúri hatások tehát erősen megszínezik.

Az Újholdkor kicsit merengjünk el azon, mit tudunk még tenni a jóllétünkért, mozgás, étrend, gondolkozásunk terén mit változtatnánk, vagy azon, hogy a napi rutinba, hogyan tudunk akár csak pillanatokra is, de olyat becsenni, ami minket megemel.

Mi magunk tudjuk csak megteremteni azt az emelt energiaszintet, amellyel a nagyobb kihívásokat, akadályokat könnyebben vesszük, s amely megtart minket a mindennapokban úgy, hogy meglátjuk mindenben a szükségszerűt, a jót. Ez most fontos. Ez az Újhold a fentiek részletes, precíz, fókuszált, praktikus elrendezésére tökéletes lesz.

Újhold idején a Vénusz is belekeveredik a bolygók párbeszédébe, az Uránusszal való kapcsolódásával. A párkapcsolat területére is ér átvinni az Új kezdet energiáját, ha esetleg egy ideje ott diszharmóniát tapasztalunk. Akivel kapcsolódunk, az a tükrünk, nem mindegy, hogy nap mint nap mit látunk a tükörben, s mit érzünk ennek nyomán. Ez is a lelki egészségünk egy fontos eleme.

Régi beidegződések nyomán lépni, dönteni vagy értékelni a dolgokat nem érdemes, hiszen ez évben a régi kisöprése zajlik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s