Szeptemberi asztrológiai előrejelzés II. (2020.09.18.-09.30.)

A hónap eleje azért volt nagyon támogató, mert a sok földies jegyben álló bolygó és azok kapcsolódása növelhette bennünk a fókuszt, az ambíciót, esetleges új életstratégiánk lefektetését, a rendrakást, és a Rend felismerését minden kinti eseményben.

A hónap második felében jópár diszkomfortos fényszög lesz az égen, amit egyéni szinten gátlás-ként vagy gátként élhetünk meg. Tehát, ha lépünk is, vagy változtatunk mostanában, az most valahogy nem lesz egyáltalán lineáris és egyértelmű.

Azt hiszem, nincs olyan ember, akit nem dolgoztat meg ez az időszak. Annak, aki elrugaszkodott, és változásban, annak is tevékeny időszak, annak, aki nem mozdult, annak pláne.

AZ ERŐNK

(Mars Kosban hátráló mozgásban (09.10.-11.13.)

A Kosban járó és hátráló Mars, amely most betámadja a nagybolygókat, az ERŐ tematikáját dobja felszínre: nem mindegy, hogyan használjuk az erőnket. A Mars az immunrendszerünk is. A vitalitásunk. Erőt kell demonstrálnunk az életünkben, annak ellenére, hogy esetleg úgy tűnik minden ellenünk dolgozik odakint. A sport segíthet, a vitalitást magunkban megtartani. Amikor hátrál a Kos Mars, a nyers erő helyett, békésebb eszközök működnek, a konfliktusok helyett kompromisszumos megoldásokat előnyös keresni. Erős bizonytalanságot érezhetünk, mert nem úgy sül el ez vagy az esetleg, ahogy elgondoltuk, ahogy terveztük. Most nagy tudatosság kell ahhoz, hogy, ha november elejéig egyes nekünk fontos életterületünk akadozik, ne boruljunk ki, hanem értsük meg, hogy az előttünk álló 1-2 hónap ilyen lesz, de mint minden, ez is elmúlik majd egyszer.

AZ EGYENSÚLYUNK

(Mérleg jegyébe lép a Nap – 09.22.)

Az egyensúly témája is előttünk, hiszen a Nap Mérleg jegyébe lép. Átbalanszírozzuk magunkat ekkor a nyárból lassan az őszbe.

Hol nem érzek egyensúlyt az életemben? Mi nekem a harmónia? Hol billentem ki esetleg? Mibe kell többet tennem, mibe kevesebbet? Ezeknek a mérlegelése időszerű ilyenkor. Egy introvertált, meditatív jegy a Mérleg, az erők koordinálása, rendezése zajlik.

A GONDOLATAINK ÉS A KOMMUNIKÁCIÓNK

(Merkúr-Jupiter/Szaturnusz/Plutó kvadrát)

A Merkúr nehéz fényszögben az együtt álló nagybolygókkal, felfokozza azt az enyhe káoszt, amit mostanában érezhetünk gondolkozásunk, kommunikációnk, közlekedés terén. Talán sokan állnak, fontos beszélgetések előtt, amit már régen terveztek, de eddig nem mertek. Ebben a két hétben könnyen belecsúszhatunk komoly vitákba, konfliktusokba vagy éppen félreértésekbe. Találkozhatunk azzal, hogy sokak most sokkal erőteljesebben kommunikálnak, ezzel másokat könnyen megbántanak. Egyre erősebb annak érzete, hogy mindenki mást mond. És annak, hogy nem tudjuk kinek higgyünk. Hogyan gondolkodjunk bizonyos eseményekről, most lehet, nehezebb lesz kibogozni… A gondolatainkat hogyan tudjuk úgy navigálni, hogy semmiképpen ne a negatív, hanem a pozitív gondolatoknak adjunk? Erősebben kiugorhat a napjainkban a gondolatok teremtő ereje. A közlekedésben, bár most még csak a maszk viselése, ami szabály, korlát, de, ahogy haladunk előre a hónapban, erősödik az a tendencia, hogy akadályoztatva leszünk, október elején a Merkúr irányt vált, ami méginkább e felé tol mindent.

– Ha mi nem megyünk az igazságunk után, nem vállaljuk fel, nem mondjuk ki, akkor jön valaki és a szemünkbe mondja az igazságot,

– Ha mi nem tartjuk be vagy tesszük ki a szabályokat, akkor jön valaki és korlátoz vagy beszabályoz minket,

– Ha mi nem megyünk le a félelmeink gyökeréig, vagyis nem nézzük meg, mi miért esik meg és kelt félelmeket bennünk, akkor jön valaki, és erős, akár pánikot keltő félelmeket kelt bennünk.

Szeptember 24-én a Mérleg Merkúr még a Kos Marssal is szemben áll majd, ami feszültség, indulat. Érdemes tudatosan csitítani magunkat konkrét eszközökkel, mert megeshet, hogy lépten nyomon mérges emberekbe botlunk. A Merkúr 27-én a Skorpió jegyébe lép.

Épp ma a Merkúr-Plutó kvadrát áll be (09.21.), érdemes kívül maradni hatalmi harcokon, illetve bármit is mond bárki, ami kibillent, vagy kétségbeesést okozna bennünk, inkább hívjunk egy barátot támasznak, és lazuljunk rá, de semmiképpen ne adjunk energiát erős félelmeknek vagy negatív gondolatoknak, bármi történik. Mindenki erősen dolgozik magán, a belső munka közepette kevésbé figyel a másikra. Ez van, olykor ütközünk. De az a csata, ami kialakul, az nem a másiknak szól sok esetben, az mind az egyéni belső csatáink kivetítése.

A KORLÁTAINK

(Mars/Szaturnusz kvadrát – 09.29.)

Az egónk törik és törik, akár nap mint nap. Most az igaz arcunkat akarja tőlünk az univerzum. Nem félmegoldásokat. Tolnak minket a falig. Kik vagy mik? Akikkel kapcsolódunk, vagy amilyen eseményekbe botlunk, azt tükrözik, hogy mélyüljünk és vállaljuk fel azt az utat, ami nekünk a leginkább fekszik, amire leginkább vágyunk.

Az is zajlik, hogy fel kell ismernünk, hogy a folyamatos kifelé figyelem és koncentráció helyett, mélyülnünk kell, lenézni a töréseink gyökeréig, levenni a fókuszt a külvilágról, odabentre vinni a figyelmet, magunkat rendbe tenni. Mert minél jobb bőrben vagyunk, s minél erősebbek lelkileg, annál jobban tudjuk most majd venni az akadályokat ősszel is.

A hó végére valami olyan energia alakul ki, mint, amikor mondjuk rohannánk valahova, és beragadunk a liftbe. És majd felrobbanunk, hogy most akkor mi van. Vajon mikor jutunk ki. Két út van, megnyomjuk a vészcsengőt, de nem hisszük, hogy valaha kijutunk, bepánikolunk, és folyamatosan ennek adunk energiát, hogy épp mi nem sikerült ennek kapcsán, mit vagy kit nem értünk el, milyen tervünk nem jött össze, vagy mi miért rossz; vagy a másik út az, hogy megnyomjuk a vészcsengőt, szépen lepakoljuk a cuccainkat magunk mellé, nekidöntjük a hátunkat a lift falának, kényelmesen leülünk, elengedjük, ami a fejünkben volt a napunkra vonatkozóan, és számba vesszük, hogy mire használhatjuk ezt a beakadt energiát. Lecsukjuk a szemünket és befelé figyelünk. Mert ez is elmúlik egyszer. Ez a liftbe ragadós példa, mindegy melyik életterületünkön jelent majd feszültséget, akár csak abban, hogy a gyerekeink nem tudnak folyamatában iskolába járni, és minden terv, amit szülőként fejünkbe vettünk a hétköznapokra vonatkozóan szépen beborul, vagy esetleg, találkozókat kell lemondanunk a vírus miatt, vagy akadozik a munkánk a partnerek akadozásai miatt, vagy nem úgy jönnek a bevételek, ahogy terveztük volna, vagy a B-terv sem tűnik jól működőnek, tehát kell C, vagy percenként fel kell vennünk a maszkot, bárhova belépünk, korlát, korlát, korlát, gondolnánk, de tudjuk ezt saját hasznunkra is fordítani.

Merthogy…

Beáll egzaktan 29-én a Mars/Szaturnusz nehéz fényszöge (kvadrát). Épp ezen a napon a Szaturnusz megindul előre, irányt vált, elindul a Vízöntő jegye felé, amit majd decemberben ér el. Addig Bakban, saját jegyében még, Marssal ebben a nehéz kapcsolódásban hetekig, sokak fogják nehezebben viselni a korlátokat, erősebb reakció jön majd minden korlátozó intézkedésre a tömegektől, mert nem mindenki tud majd befelé figyelni, hanem tolja majd kifelé a feszültséget.

Emiatt fontos, mi csak tartsunk nyugodtam az utunkon, ami probléma megjelenik előttünk, minél hamarabb kezeljük, és hagyjuk hátra, és bíbelődjünk sokat a benti pozitív megéléseinkkel, azzal, hogy mindezen szokatlanságok közepette egyébként miért vagyunk hálásak. Most olyan fajta rugalmasságot tanulunk az elkövetkező hónapokban, és nyitottságot az újra, pl, hogy új megoldásokkal kezeljük a napjainkat, ami nem kárunkra, hanem hasznunkra fog válni hosszabb távon.

A KAPCSOLÓDÁSAINK

(Mars/Vénusz trigon – 09.29.)

És egy jó hír, a hó utolsó napjaiban, azért lesz végre egy trigon az égen, vagyis egy támogató fényszög, a Mars és Vénusz között. És egy ilyen fényszög, ha megfesti a napokat, érdemes barátokkal találkozni, kimozdulni, szórakozni, randizni persze, a Nő és a Férfi princípium ölelkezik össze ilyenkor “az égen”. Ugyancsak jó ez a hó végi időszak a kreatív projekteknek: Mars=cselekvés, akció; Vénusz= szépség, művészet.

Azt hiszem, talán ebben az évben az a legszebb, hogy minél inkább el akarnak szakítani minket a magunkkal való kapcsolódástól, s …..

(a távolságtartással) a másokkal való közelségtől,

…… annál szorosabbak lesznek a kötelékeink,

…… és annál erősebb lesz a magunk megismerésére, és magunkkal való igaz kapcsolódásra irányuló vágyunk.

2 Replies to “Szeptemberi asztrológiai előrejelzés II. (2020.09.18.-09.30.)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s