Kos Telihold (2020.okt.01.)

2020. október 01.

Kardinális jegyekben járó bolygók uralják ezt a Teliholdat, és persze a Mars

Október 1-én, a Kos Mars még mindig hátrál, még mindig támadja a Szaturnuszt, Plutót (és a Jupitert is tágan), kicsit a fenti kép hangulata lengi be a világot, valami furcsa gyulladt, izzó történet közepén vagyunk. Kint. És bent.

Bent, és kint, kicsit azt érezhetjük, hogy olyan erőkkel harcolunk, amelyek jóval nagyobbak nálunk.

A Hold a Kos jegy 9. fokán áll, szemben vele a Nap a Mérleg jegy 9. fokán. Nap-Hold szembenállás. Vagyis Telihold. A Telihold feszültség.

A “Ki vagyok én most” és a “Hogyan tudok vagy akarok kapcsolódni” témája helyezkedik szembe egymással…

Ami erősíti ezt a Teliholdat, hogy a főszereplők ebben a Teliholdban, kardinális jegyekben vannak, Bak (Szaturnusz, Plutó, Jupiter), Kos (Mars, Hold), Mérleg (Nap). A kardinális jegyek erőt, erőteljességet, akaratot, a vezetést jelölik.

A Hold Kosban magunk felé irányítja a figyelmet, vagyis én mit akarok, mire van szükségem.

A Kos jegy a bátorság energiája is, annak az érzete, hogy merek önmagam lenni. És ennek nyomán haladok tovább. Mivel a Kos jegy ura, a Mars hátrál és támadja a most mindent leuraló 3 nagybolygót, ez nem megy komplikációk nélkül. Megakadunk, begyulladunk, pillanatokra, de épp ezek a pillanatok fejtik fel a még bennünk levő régi sérelmek, fájdalmak maradványait, s a sok kardinális jegyben járó bolygó a merész Marssal karöltve most abban sokat segíthet, hogy mindezek a minket még fogva tartó dolgok átégjenek rajtunk, s hátrahagyjuk őket.

Ami még intenzívebbé teszi ezt a hetet ezzel a Teliholddal, hogy a Hold rá fog állni a Marsra 1-2 napon belül, az érzelmi hullámokat ezzel tovább gerjesztve, nehéz fényszögbe kerül a Szaturnusszal, Plutóval, Jupiterrel, majd rááll az Uránuszra, ami megintcsak nem a stabilitás, hanem a szokatlan, a meglepetésszerű, akár a fordulatokkal teli. Igazi érzelmi hullámvasút ez a hét… (főképp, mert a Szaturnusz is elindult előre, az elmúlt hónapok belső munkája akár most már odakintre is kivetül).

Már velünk a Merkúr és az Uránusz szembenállás, és pár nap múlva be is áll (s hetekig velünk a Merkúr hátráló mozgása miatt), ami egy dinamikus, felszabadító kapcsolódás egyrészt, plusz a hirtelen zavarok, káosz, zűrzavar jelölője is: félrebeszélünk, vagy egymás szavába vágunk, vagy hirtelen kiszalad belőlünk olyan, amit nem akartunk…

Ha konkrét példával indítottam, akkor zárjuk is így: ha láttátok az első elnöki vitát, Trump és Biden között minap, az konkrét példája a Merkúr/Uránusz kapcsolódásának, elég szokatlan volt, marsikus, és kaotikus, meglepő…

Kicsit ilyen hetek előtt állunk, s ez a tüzes Telihold ennek a folyamatnak mindenképpen egyik mérföldköve… Annyi, hogy nekünk nem segít majd a háttérből egy moderátor, ha kicsúszna a kezünkből az irányítás….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s