Októberi asztrológiai előrejelzés 2020

Az október egy erőteljes Kos Teliholddal robbant be, amiről itt olvashattok: https://barnabeata.com/2020/10/01/kos-telihold/

És a folytatás is izgalmas lesz. Mind odakint (hisz tombol a világban a mindenféle bizonyosságot nélkülöző bizonytalanság), mind odabent, egyéni életünkben, hisz leválni nem nagyon tudunk a kollektívben zajló folyamatokról, illetve mindenkinek valamely életterülete erős átalakulásban van.

Olyan lett most őszre az energetika, mint, amikor kisgyerekként a 70-es évek játszóterein hintáztunk, és a másik fogta, és összecsavarta a hinta láncait, ameddig csak bírta. Majd fogta és elengedte, és mi csak pörögtünk-pörögtünk, egy ponton minden kontroll veszett, s a vashinta erősen jobbra-balra kilendült a végén, mi meg csak hagytuk. Legyen, aminek lennie kell.

Akkor most a konkrétumok:

Mint tudjuk, a Szaturnusz és a Jupiter már direkt mozgásba váltott így októberre. Ez jó, tart a két bolygó a Vízöntő jegye felé, amit majd decemberben érnek el, s kissé levegősebb tematikát hoznak be, kicsit elbúcsúzhatunk majd a Szaturnusz 2017 óta tartó Bak jellegű üzeneteitől, mint strukturáld át az életed, tartsd az irányt, vállalj felelősséget az életedért, a tetteidért, ez a folyamatos Ki mint vet, úgy arat…, amibe, valljuk be, kissé már belefáradhattunk. A Jupiter Bakban ez évben a felé vitt minket, hogy legyünk kissé alázatosabbak, ne gondoljuk, hogy minden jár nekünk, és vegyük számba precízen mink van, azt ápoljuk…, azért tegyünk, azért legyünk hálásak, mindeközben egyre szűkítsünk…

A Plutó még ma épp hátrál, de holnap elindul (okt. 4.), kimozdulhatnak a dolgaink, elsősorban odabent, de akár odakint is, azon életterületen, ahol a 3 bolygó halad.

Persze ők hárman nehéz kapcsolódásban most a Marssal, ami ad egy folyamatos izzást az elkövetkező heteknek. A Mars ezzel lassít minket, nem adja meg, amire vágyunk, amit akarnánk, még, mintha még erősödnünk kellene a konkrét lépésekhez, s ez így is van. A hónap ugyancsak fontos eseménye lesz, a Merkúr irányváltása hó közepén, s az, hogy most e hónapban az Uránusz is erős szerephez jut. S tudjuk, ha ő belép, s kapcsolódik ezzel-azzal a bolygóval, ott mindig káosz lesz, vagy hirtelenség, vagy fordulat, mindez megint csak értünk, hogy kiforduljunk a megszokottságból, és meglássuk a dolgoknak akár másik oldalát, vetületét is.

1. hét

Ezen a héten sokminden történik asztrológiai szempontból, a 3 nagybolygó direkt mozgásban már a hét végére, nézzük meg, mennyit változtunk ez évben, a Mars erőteljes kvadrátban a nagybolygókkal, izzó energiák…, amelyet enyhít, hogy a Vénusz átlép Szűz jegyébe… Érdemes a lelki és testi egészségünket, mint értéket, magasabb polcra helyezni…

Október 1. Telihold Kosban

Kardinális jegyekben járó bolygók uralták ezt a Teliholdat, és persze a Mars. Október 1-én, a Kos Mars még mindig hátrált, még mindig támadta a Szaturnuszt, Plutót (és a Jupitert is tágan), bent és kint, kicsit azt érezhetjük, hogy olyan erőkkel harcolunk, amelyek jóval nagyobbak nálunk.

Túl vagyunk rajta, de, a hónap felütését megadta ez a Telihold, ami elsősorban: a fent említett AKAROM tematikáját bolygatta, vagyis, amit akarok, az tényleg jó nekem vagy már rég meghaladtam, és igazából feledhető…

Október 02. A Vénusz Szűz jegybe lép

A Vénusz mielőtt majd saját jegyébe Mérlegbe lép, időz kicsit ebben a földies jegyben. A Vénusz a vágyaink, kötődéseink, értékrendünk jelölője, ebben a jegyben járva hoz kis hűst, kis realitást, kis lassulást vénuszi témákban… De ez a szó, hogy lassulás már meg se kottyan nekünk, az év lényegében erről szól.

Október 04. A Plutó direkt mozgásba vált

A Bak jegy 22. fokán, de már 2 héttel előtte is érezhető egy ilyen nagy bolygó irányváltása, ő így a 3. bolygó, amely irányt vált, hónapok hátrálása után, ezt érezni fogjuk. Azt mutatja meg a most következő időszak, hogy az elmúlt évben mit fejlődtünk meg, ha visszanézünk bizonyára azt látjuk, hogy főképp a születési képlet Bak területén átformálódtunk. Amikor a Plutó elindul ezzel az új setuppal indulunk tovább, amit elértünk.

A 3 nagybolygó tehát direkt mozgásba vált, mindeközben a Marssal még nehéz kapcsolódásban, azt érezhetjük, hogy a hosszú távú céljaink már tiszták, azt nem kell magyarázni mi felé szeretnénk tartani, de a mindennapokban, jelenleg még mindez akadozik, mintha nem haladnánk előre. Mindez november közepéig bizonyosan velünk, amíg a Kos Mars hátrál. Már kezdenénk egy új ciklust ezzel a marsikus energiával, de a nagybolygók nyomása nem hagyja, hogy ez még megtörténjen.

2019 februárjában érte el a Plutó a Bak jegy 22. fokát. A Plutó nagyon lassú mozgású bolygó. És egy terület felett, többször áthalad, ahogy mozdul előre vagy hátrál, ott, valami meghal bennünk azon az életterületen, amit érint, s ezzel születik egyben majd valami új. Tehát a Plutó lényegében teret nyit valami újnak (az asztrológiatanárom megfogalmazásában a Plutó egy úthenger). Ha van bolygó a képletünkben a kardinális jegyek, vagyis Kos, Mérleg, Bak, Rák jegy 21-23 fokán, akkor még intenzívebb hatással lehetett ránk a Plutó mozgása 2019 tavaszától kezdve. Hiszen azóta ezen fokok között mozgott.

Ahogy ellép innen a Plutó, már nem fog többet ide visszatérni 21-23 fokra Bakban ebben az életöltőben.

(EZ NAGYON FONTOS, ezért is olyan kiemelt ebben az évben a változás, mert a Plutó mellett álló Jupiter és Szaturnusz még rátett, hogy erősödjünk, 3 nagybolygó együtt(állva) nem minden évben van). Épp ezen a fokon állt együtt januárban a Szaturnusz és Plutó. Januártól sokminden változott. Érdemes visszanézni januárig. Mi változott azóta életünkben. A Plutó év végéig eljut a Bak jegy 24 fokáig.

2. hét

Itt már tesztelve lesz erősen a rugalmasságunk. Hozzá kell edződnünk esetleg új helyzetekhez, újfajta korlátokhoz, amelyek akár egy pillanat alatt beállhatnak. A Mars és nagybolygók a nyílt harctéren egymásnak feszülve… És mindeközben lesz egy vasárnapunk, amit érdemes kihasználni, kimozdulni, oldódni, mert a Vénusz/Uránusz kapcsolódása ezt támogatja.

Október 7. Merkúr/Uránusz szembenállás

Az Uránusz augusztus óta hátrál, “ő” is alattomosan azon van, hogy, ha majd elindul újra 2021 elején, akkor, ha visszanézünk, lássuk (be), hogy egy-egy életterületen igazából jóval szabadabbak lettünk. Hátrahagytunk minket gátló, helyzeteket, embereket, leckéket.

Ebben a hónapban a Merkúrral kapcsolódva az Uránusz okozhat fennakadásokat kommunikációban, közlekedésben…, történhetnek hirtelenségek. Főképp, amikor a Merkúr hátrálni is kezd majd 14-én, akkor ez talán még erőteljesebb lehet.

Október 9. Mars-Plutó kvadrát

Itt lesz egzakt a Marssal való kapcsolódása a Plutónak. Ha erős félelmek törnek ránk. Tekintsük régi énünk jelzéseinek, hogy hol kell még bíznunk, nyílnunk, gyógyulnunk. Változnunk.

Október 11. Vénusz-Uránusz trigon

Ezen a napon beáll egy szép kapcsolat Vénusz és Uránusz között. Barátokkal való találkozás vagy a szerelmünkkel, vagy valami szépben való megmerítkezés, ilyesmi támogatott ilyenkor…

3. hét

Ezen a héten az Újhold Mérlegben és a Merkúr irányváltása mindent visz… Talán fokozódik a kinti káosz, merthogy az Uránusz még mindig a Merkúrra tekeredve. Mélyülünk bele az októberbe… Én úgy készülök erre, hogy megfogadtam, csak rugalmasan, rugalmasan…, és sok belső munkával…, hogy a kinti ‘munkát’ is elbírjuk. Tehát inkább a megtartás, mint újba ugrás most a feladat ezen a héten, hiába futunk bele az Újholdba a hét folyamán, ami normális viszonyok között új kezdet.

Október 12. Jupiter-Neptun szextil

Szép fényszög, erősen spirituális, ez jó, mert a Bak Jupiteri komor, szigorú energetikába csen kis varázslatot a Neptun. Én ezt úgy képzelem, hogy ezekben a napokban jóval több ember ismeri fel, hogy még, ha terheltek is a mindennapok így vagy úgy, de az élet szép.

Október 12. Merkúr-Vénusz szextil

Mielőtt a Merkúr irányt vált a Vénusszal megszületik ez a kapocs. Jó nap, mondjuk beszélgetésekre a párunkkal, kötődős, érzelmes, fontos, akár tisztázó beszélgetésekre.

Október 14. Merkúr Skorpióban és irányt vált, hátrálni kezd

És akkor itt kezd hátrálni. Itt kell számítani fennakadásokra közlekedésben, kommunikációban… Amit még tetéz, hogy az Uránusz is rajta csüng a Merkúron, és zavarokat okoz.

Október 16. Újhold Mérlegben

Általában azt mondjuk a Mérleg Újhold az nagyon jó és harmonizáló hatású. Ez most itt kicsit más lesz, mert a Marssal feszült kapcsolatban lesz mindeközben, egyrészt, illetve ennek kapcsán egy jó nagy T-kvadrát lesz az égen. (Mars kvadrálja a Jupiter, Plutót, Szaturnuszt – Ezek mind a Napot és a Holdat – s a Hold és a Nap a Marsot.) Ez nem az a tipikus új kezdet energetikájú Ujhold. Inkább esetleg még tekeri újra azokat az energiákat bennünk, ami főképp a kapcsolódásainkat, kötődéseinket érinti. Ez az Újhold inkább arról szól, hogy tartsuk bent a levegőt, hogy, ha elül ez a vihar újra nagy levegőt vehessünk.

Október 18. Vénusz-Neptun szembenállás

Ha Vénusz-Neptun között feszültség, akkor oda kell figyelnünk a realitásra a kapcsolatainkban vagy az anyagiakban. Ha ez meg van, akkor nagy gubanc nem lehet. Forgassuk ezt a feszült energiát abba, hogy mondjuk jó filmeket nézünk ebben az őszi elcsendesülésben, mert a Neptun az is (mármint a film).

4. hét

Ezen a héten, mivel a Merkúr már hátrál megint beélesül az Uránusszal a kvadrátja, szóval a káosz valószínű még nem tisztul ezen a héten sem. A Nap átlép Skorpióba Mérlegből, mélyülünk bele az év elvonulós időszakába…

Október 21. Vénusz-Plutó trigon

Ha jó hatás éri a nagybolygókat, annak örülünk, e héten ez megtörténik. Ha Vénusz és Plutó kapcsolódik, az pl. jó párkapcsolatilag, lényegében a szenvedély fényszöge…, még egy analógia, ha olyanra költünk (pénzt), ami a szenvedélyünk.

Október 23. A Nap Skorpióba lép

A Skorpió időszak mindig kicsit komornak tűnik, de én szeretem, mert ilyenkor tényleg elindulunk ‘befelé’.

Október 24. Vénusz-Szaturnusz trigon

Ez a kapcsolódás pedig a megtartó, és stabilitást segítő kapcsolódás, párkapcsolatainkban, kötődéseinkben vagy akár az anyagiakban.

5. hét

Hosszú hónap… A hó végén egy Teliholdba futunk bele…, mégpedig vénuszi jegyben, Bikában…, de ez sem lesz mindennapos Bika Telihold, alább miért.

Október 28. A Merkúr és a Vénusz Mérleg jegyébe lép

Nem szűnik az, hogy kardinális jegyekben sorakoznak a bolygók (aminek asztrológiai jelentősége az, hogy a cselekvés, a tett, az erő(teljesség) dinamikája fent. A Merkúr és Vénusz egy napon vált jegyet. A Vénusz a saját jegyébe lép, Mérlegbe. Egy bolygó a saját jegyében nagy erő. Vénuszi területeinken, érdemes sokat harmonizálni: szerelem, anyagiak, lakberendezés, szépítkezés, kreativitás, stb.

Október 31. Telihold Bikában

A Bika jegyében kiteljesedő Teliholdat intenzívebbé teszi, hogy az Uránusszal együtt fog állni a Hold. A Nappal pedig szemben. Valami olyan energetika, hogy itt lent fizikai síkon is nyílik, hogy milyen új minőségek érkeznek meg hozzánk lassacskán, és hogy ehhez készítsük a teret. Gondolván itt arra, hogy a 2026-ig Bikában járó Uránusz lehasít rólunk minden feleslegeset itt lent. Ezzel együtt egy újfajta bőséget teremt számunkra.

Intenzív hónap, rugalmasságunkat próbára tevő, az ez évre oly jellemző erősen átalakító napok előttünk továbbra is…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s