Ezek a napok és a személyes bolygók hatásai

A személyes bolygók most elég aktívak, és hozzájárulnak az elkövetkező napokban, hetekben az egyéni, mindennapi megéléseinkhez egyrészt. Másrészt, segítenek erősen abban, hogy egyre tisztább legyen számunkra, mi felé szeretnénk tartani hosszabb távon, s mi felé nem…

A Nap

A Nap Skorpióba lépett 23-án, ez hoz még több intenzitást az elkövetkező hetekbe… A Nap jegye mindig behozza a napjainkba a saját minőségeit, és oda viszi a reflektort, ami adott jegy erőssége… A Skorpió jegy jellemzően, a végletességet, a szenvedélyt, a mélyebb lelkiséget, a mindent vagy semmit érzetét, az igazat, az igazabbat…, a mélyülést, s ezzel járó esetleges erősebb félelmeket, érzéseket hozhatja a felszínre.

2020 nem volt könnyed év, és még mindig benne vagyunk. Valahol mindenki küzdött, búcsút kellett mondani esetleg olyan minőségnek, amelyek az elmúlt években mintha életünk gerincét adták volna. Ez az év aztán kidobta elénk, hogy nézzünk rá őszintén, mi a jó nekünk ezen a ponton, és mi már nem: kapcsolódás, hitrendszer, értékrend, amit felvállaltunk, amit képviseltünk… És ez évben nem nagyon tudtunk kitérni a válasz elől. Mint, ahogy a napokban sem fogunk tudni…

A lemezjátszó tűje alá porszem kerül és a tű megakad…

A Nap tehát Skorpióban, a hátráló Merkúr is még, nem tudjuk kikerülni azt az intenzitást, amit a Skorpió jegy képvisel. Azt érezhetjük, mint, amikor a lemezjátszó tűje megakadt régen, mondjuk a kedvenc számunknál, és felhúztuk magunkat, hogy akkor most vége a lemeznek (is). Aztán szántunk rá időt, megvizsgáltuk, és láttuk, csak egy porszem, nem fog mindig megakadni a tű, ha kiszedjük a porszemet, jó lesz.

Ezekben a hetekben talán ilyen… Ott a porszem még, de nem tudjuk, hogyan operáljuk ki a tű alól. Ettől idegesek leszünk. (Sokan idegesek most.) Mert nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy képzelik. Valami megakadt (hátráló Mars Kosban, hátráló Merkúr Skorpióban). S, amíg ki nem munkáljuk, mi akaszt, addig nincs tovább(lépés). Még akkor sem, ha már egyébként valami újban vagyunk igazából, ha kibillentünk a régiből, ha tettünk sokat magunkért az elmúlt hónapokban, és léptünk új felé.

A Skorpió jegy szenvedélye, mély lelkisége és abban megélt kitartó törekvése, hogy megértse és megélje az elengedés felszabadító erejét, … velünk.

Érdemes olykor kicsit ‘meghalni’, mélységeket megtapasztalni, félelmeinken átküzdeni magunkat, hogy az élet egyre mélyebb összefüggéseit megtapasztaljuk, s egyre tisztábban tudjunk kapcsolódni magunkkal, a saját érzéseinkkel, ezzel másokkal is. Valami ilyenbe lépünk, amikor a Nap átlép minden évben Skorpió jegyébe. Az elmúlt hetekben Mérleg jegyében járt a Nap, a Mérleg jegy levegős, a Mérleg jegy főképp a társas kapcsolataink felé vitte a fókuszt, kifelé, a Mérleg jegy jellemzője az, hogy legyünk diplomatikusak, finomak, kerüljük a konfliktusokat, lássuk meg a szépet, mindenben, balanszírozás… A Skorpióba lépő Nap más energetikát hoz, húz minket befelé: a Skorpió szenvedélye, végletessége, mély lelkisége és abban megélt kitartó törekvése, hogy megértse és megélje az elengedés felszabadító erejét, … velünk.

A Merkúr

A Merkúr is Skorpióban még, és a mai napon (10.25.) a Nap a Merkúr mellé lép és együtt állnak az égen. Fényével a Nap megvilágíthat eddig esetleg árnyékban levő dolgokat. Figyeljük ma a gondolatainkat, mert hasznos következtetésekre juthatunk. Ha a Nap a Merkúr mellett áll, a Nap elönti a fényével a gondolatiságunkat. Tudatosabbak, éberebbek lehetünk, mint szokásos, ebben.

A Merkúr továbbra is hátrál. Október 28-án fog átlépni Mérleg jegyébe, addig tolja “ő” is a a Skorpió jegy erős végletességét. A Merkúr is személyes bolygó, erősen kihat az egyéni megéléseinkre milyen jegyben halad, és hogy előre tart vagy hátrál, az Uránusszal való szembenállása tovább feszíti a húrt.

A legjobb tanács az elkövetkező napokra, hogy bármi feszít, bármi akaszt, kiakaszt, bárki felhúz, nyeljünk egyet. Ne hagyjuk kitörni azt a vulkanikus erőt, ami most bennünk esetleg egy adott témában. Inkább írjuk ki magunkból, vezessünk naplót, vagy írjunk levelet, de úgy, hogy ne küldjük el (neki), heves vita helyett, számoljunk el tízig, és napoljuk most el a szembesítést a másikkal.

Miért jó ez, ha ezt megtesszük?

… ha most konfrontálódunk, a másik is erősen reagálhat, ez hozhat rombolást, olyat, amit egyébként nem is szerettünk volna.

A másik mondhat olyat, ami minket letör, vagy konkrétan eltör. Valójában nem kell ez most nekünk. Van más megoldandó. A porszemet ki kell szednünk a tű alól. Azért jó ez, mert a felé visz minket, hogy magunkban keressük a megoldásokat.

A Merkúr október 28-án Mérleg jegyébe lép, ott jön kis levegő…, fellélegzés, de mivel lesznek a Merkúrnak még nehéz fényszögei november első időszakában, itt még nincs vége az akadásnak, de parányival talán könnyebb lesz…

A Vénusz

A Vénusz még Szűzben, de október 28-án a Vénusz is átlép Mérleg jegyébe, mint a Merkúr. A Szűz jegyben haladó Vénusz abban tud és tudott leginkább segíteni nekünk, hogy értékrendünk, kapcsolódásaink terén arra menjen a fókusz, lelki/testi egészségünket hogyan tudjuk méginkább szolgálni, jobban, ahogy nekünk a legjobb.

Ezen a héten a Plutóval és a Szaturnusszal szép fényszögben volt, ez is segíthetett abban, hogy a fenti Bakban járó bolygók energiáját bevigyük a napokba, kicsit alázatosabban, precízebben tervezve, a figyelmünk olyan értékek felé fusson, ami (megintcsak) nekünk jó, minket szolgál.

A Vénusz, amikor most majd átlép végre a saját jegyébe, Mérlegbe, ott nagy erőben lesz. Végre.

Megint két téma, amit észrevehetünk majd, hogy nem kerülhetünk ki: a magunkkal való kapcsolódás, és a másokkal, másikkal való kapcsolódás. Könnyebben meglátjuk majd a középutat, azt, hogy mi ad balanszt, egyensúlyt nekünk vagy a kapcsolatainknak.

De ne feledjük, hiába lép a a levegős Mérlegbe a Merkúr és a Vénusz, a Mars még mindig hátrálni fog november közepéig, a Merkúr is még, a porszem még ott lesz… De mindez azért, hogy kellően lassuljunk le ahhoz, hogy megérkezzenek hozzánk azok a felismerések, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy szintet léphessünk adott életterületünkön.

A Mars

A Mars Kosban hátrál, és támadja a lényegében együtt álló Jupiter, Szaturnusz, és Plutót Bakban. Az év első felében erről sokak írtak már, hogy az ősz ebben telik, és nem lesz könnyű. Bizonyos életterületünkön, most nincs tovább. Ezt érezhetjük. Mennénk, de nem lehet. Még. Továbbtartani. Ez iszonyú indulatokat kelthet bennünk. S frusztrációt okozhat. Nem hiábavaló ez, újra hangsúlyozom.

Ahogy zajlik ez a különös belső harc, mindeközben alakulunk, átalakulunk.

Szembesülnünk kell még és még azzal, hogy mi nem megy még olajozottan az életünkben. S, hogy ez még mindig erős stresszt okoz esetleg nekünk.

Ez a belső munka növeli a megértést, önmagunk megértését, azt, hogy hogyan működünk. S ez kell, majd most, amikor decemberben jön az a furcsa, új energia, amikor az együttálló Jupiter és Szaturnusz belép majd Vízöntőbe. És kicsit enyhül ez a sok Bak-Bak, földies, energia, amiből már tényleg, de tényleg elég volt:)…

Most az elkövetkező 1-2 hónapban annyi minden átfordulhat bennünk. Ha nem maradunk ki abból a sodrásból, ami most még jön, az elkövetkező napokban, hetekben.

Ha nem zárkózunk el most önmagunktól. És nézünk félre. Hanem merünk kapcsolódni magunkkal, akkor, változunk, átbillenhetünk olyanba, ami mélyebb, igazabb…, s ebben rejlik ennek az évnek talán a legnagyobb ereje…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s