Telihold Bikában (2020.10.31.)

Telihold, ami hozhat meglepetést, fordulatot, felismerést, bizonytalanságot, feszültséget, s mindezek között kellene utat lelni ahhoz, ami nekünk ezen a ponton érték, értékes…

Én tényleg rákészültem erre a hónapra, látva az októberi bolygóállásokat, hogy semmin ne lepődjek meg, s mindent fogadjak kellő higgadtsággal, s mégis erősen megdolgoztatott az elmúlt pár hét. Talán nem vagyok egyedül.

Nem átlagos a mai Bika Telihold sem. A Hold szeret Bikában lenni, de most destabilizálja őt erősen az, hogy együtt áll az Uránusszal, a zodiákus rebellis, olykor káoszt keltő bolygójával (Bika jegy 8. fokán). A meglepetések Teliholdja is lehet ez a mai: meglepő fordulatok meglepő felismerések, keressük a stabilitást, s esetleg nem könnyen leljük meg, szokatlanságok pettyezték ezt a hónapot, s erre csak rátesz a héten Uránusz/Hold együttállással kiteljesedő Telihold ma.

Ez a Telihold egyébként ún. kék Hold. A kék Hold ritka jelenség, legközelebb ilyenben 2021 augusztusában lesz részünk. Kék Holdnak nevezzük azt, amikor egy hónapon belül másodszorra is Telihold lesz az égen, vagyis szembe kerül egymással a Nap és a Hold, újra. Az október ezért is volt halmozottan feszült, feszes talán, mert a Teliholdból jutott nekünk kettő is e hónapban, s mint tudjuk a Telihold a Nap és a Hold egymásnak feszülése, egyfajta tetőzés. Jelen Telihold energiája egyébként majd erősen meghatározza a november első két hetét, mindaddig, amíg el nem jutunk a következő Újholdig Skorpióban (november 15.) .

A Mars uralta Kos Telihold október 1-én erről szólt:

‘Miért érdemes küzdenem és miért nem…’

Ez a Bika Telihold más…, a Vénusz uralja. Talán úgy fogalmaznám meg az üzenetét:

‘Térj vissza az alapokhoz, hagyd, hogy hasadjon rólad, az, ami nem a tiéd, ami felesleges, ami nem igaz, ami neked már nem érték, ami kibillent az egyensúlyból, s, ami marad, azzal tarts tovább, annak ereje legyen a biztonságod…’
((a) igazából, ami nem a miénk, az így is, úgy is hasad, ez ilyen év, ez a jó hír, (b) az a rossz, hogy ezeket mind helyre kell tennünk magunkban, ami nem kis munka, olykor fájdalom…)

A Bika Újhold 2020. áprilisában (22.) volt, azzal új ciklus indult, s, amikor beáll az év során ugyanabban a jegyben a Telihold, azzal egy ciklus lezárul. Ilyenkor megnézzük, mire jutottunk…

Nézzünk rá, hogy miben voltunk áprilisban, mi indult el akkor, milyen új minőség küszöbén álltunk akkoriban, mibe fordultunk át, miből ki, és, hogy abban a témában hol tartunk most. Elég merészek voltunk-e ez évben a változáshoz? Ha igen, már érezzük odakint is a jeleit.

A Nap Skorpióban, a Hold Bikában, mindkettő szilárd jegy. Ez a két jegy behozza a saját minőségét ebbe a mai Teliholdba. Skorpió, mélyülés, merülés, kutatva az igazat, a valódit, az átlényegülés, a változás jegye, a Bika jegy sokkalta evilágibb, stabilabb, fizikai síkon megtestesült minőségeinket képviseli, az életörömöket, értékeinket, önértékelésünket, amit birtoklunk, amink van, ami, aki körülvesz minket.

A kettő közötti balansz jelentőségére is rámutat rá ez a Telihold, a kint és bent, a kettő közötti interakció, és arra, hogy

az élet folytonos változás, s a léleknek ebben a folytonos átlényegülésben meglelt ereje talán az igazi biztonságunk…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s