A Merkúr találkozása a Szaturnusszal

Merkúr-Szaturnusz kvadrát (11.01. és 11.06.)

Ez a pár napig ható bolygóállás amúgy, hamar elszalad, de kicsit erősebben hathat most, mert a Merkúr két nap múlva irányt vált (11.03.), a mozgása már lassul, lassú, s irányváltás után jövő héten még egyszer beáll ez a nehéz fényszög a Bakban járó Szaturnusz és a Mérleg Merkúr között. Tehát velünk lesz erősen egész jövő héten.

Mire érdemes figyelni?

Azt már megszoktuk, hogy, ha a Szaturnusz, ami még decemberig Bakban, rákapcsolódik egy bolygóra, ott korlátozást hoz. Erőben van Bakban, teljes erejével lassít, hűt, szabályoz, fékez, lényegében, mintha egy út közepére egy fa dőlne, s csak nagy nehézségekkel tudunk továbbtartani az úton.

Mit képvisel a Merkúr? A mozgásunkat, a mozgékonyságunkat, a gondolkozásunkat, gondolatainkat, az intellektusunkat, a kommunikációnkat, a közlekedést. Tehát ezeken a területeken, most ne lepődjünk meg, ha a napokban korlátokba ütköznénk.

Pár ajánlás:

  • Figyelj a részletekre jobban most, mert könnyen belefuthatsz abba, hogy nem veszel észre apróságot, s azzal gubancot okozol.
  • Megeshetnek félreértések, ezeken igyekezz ne oly módon fennakadni, hogy erős stresszt okozzon neked. Lépj túl rajta. Emlékezz, pár napos tranzitról van szó. Elmúlik.
  • Figyelj, mit mondasz ki. Most kijöhet olyan belőlünk, ami nem éppen bölcs, túl merevek vagyunk vagy szűklátókörűek egy témában, s, ha kimondjuk a másiknak, könnyen visszaüt.
  • Elkaphatnak a napokban szokatlanul negatív gondolatok. Vedd észre, ezek mind lassítanak, tompítanak. Nem biztos, hogy ez olyan rossz. Lehet épp erre van szükséged, ahhoz, hogy majd később már tiszta fejjel tarts tovább.
  • Ha lehet, most nagy döntésekkel, várj, ilyen állásnál közbejöhetnek bosszantó akadályok, pl. szerződéskötésekkel, stb…
  • Kimerültnek érezheted magad, intellektuálisan esetleg túlhajtottad magad, úgy érzed, nem halad semmi. Ebben is lásd meg azt, hogy a lassítás, az talán nem hiábavaló. A Merkúr most elindul előre. Kissé majd az ügyeink, is jobban haladnak majd az elkövetkező hetekben, ha e héten még nem megy. Nem gond…
  • Kimerülhetsz könnyen attól, hogy odakint olyanokkal kell küzdeni, akik értetlenek, merevek, rugalmatlanok. Vagy éppen a saját erős félelmeik miatt konfrontálódnak veled. Próbálj kívül maradni, vagy, ha ez nem megy, legalább megérteni ezeket a helyzeteket most egy magasabb tudatossággal. Ne okozz magadnak felesleges stresszt, ne gondold túl. Az év végi ‘finish’-ben most mindenki nagy (belső) ‘munkában’ van.
  • Talán tapasztalja mindenki, hogyan korlátoznak minket egyre jobban a mozgásunkban. Tipikus szaturnuszi folyamat. Ezt a korlátot is igyekezzünk pozitívan felfogni, mint akkor tavasszal, amikor hetekig ki sem mehettünk a kapun. Emiatt lett másra időnk. Emiatt lett figyelmünk másra.
  • A közlekedési dugó…, ez is kicsit a fenti fényszög analógiája… Ott is a tudatosságunk segíthet, hogy ne essünk stresszbe.

Tehát, a napokban minél visszafogottabbak vagyunk, és tudatosabbak a gondolataink, a kommunikációnk kapcsán, közlekedésben, annál kevesebb bosszúság érhet minket…

Ami megesik velünk a napokban fenti témákban, azt tehát ne gondoljuk túl…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s