Novemberi asztrológiai előrejelzés (2020)

“Az ember a tudomány segítségével feltárja a világot és a pszichológia segítségével önmagát, de mindkét módszerrel azt látja meg, hogy ő és a világ egylényegű.”  – L. Greene (Kapcsolódás)

A bolygók jegyminősége e hónapban kezdeményezésre sarkall, még, ha akadályversenynek is tűnhet majd olykor, bármibe is fogunk…

Ha november, akkor ki kell emelni, hogy egy halom bolygó kardinális jegyben van most, a kezdeményezés ereje tehát velünk. Mindez persze, úgy, hogy számos szokatlanság, feszültség, új helyzet vesz kerül minket, vagy hátráltatás, és ezekkel együtt mégis érdemes kimozdulnunk a komfortzónánkból (amit persze már a járvány és egyéb hirtelen események odakint megteremtettek részben). Egyfajta tetőpont a november, ha a hó végén visszanézünk majd, bizonyosan úgy véljük, ez a hónap sem volt unalmas, sőt, teli volt meglepetésekkel.

Ha 2020, akkor káosz, s a káoszból, mint tudjuk, mindig új Rend születik

Január első napjaiban még nagy csend, akinek képlete érzékeny volt a Szaturnusz/Plutó együttállásra, amely január 12-én állt be, az egyéni szinten már nehézségben is lehetett akár, a világ csak februárban kapott hírt a vírusról, s igazából mi itt Magyarországon március elején lettünk általa megérintve. De akkor napok alatt kihullott alólunk, először a napi rutin, aztán mindenféle más is.

Azt érezhettük, úgy kb egész évben, hogy kibillent a sarkából a világ, még ha, itt Magyarországon a nyár elején volt is pár hét, amikor úgy tűnt, visszarendeződni látszik minden, de hamarosan kiderült, hogy egy nyaralás erejéig tartott ez, nem lett semmi ugyanaz azt követően. Megváltoz(t)unk. Egyéni szinten is észrevehettük, hogy az életünk egy-két területe erős átalakulásnak lett kitéve… (Nem minden évben áll együtt a három nagybolygó: Szaturnusz, Plutó és Jupiter Bak jegyben). A lelki ellenállóképességünk lett tesztelve ez évben. Kisebb-nagyobb káosz mindenütt, amiből hamarosan Új születik. (Kicsiben bennünk odabent is ez zajlik, s ez fontos, mert azt gondolom, nagy része lesz annak, abban merre tart a világ, hogy az emberiség milyen nagy szelete tud változni, egy újfajta tudatossággal megteremteni egy új rendet.

Miért fontos a november?

 • Mert egy feszült Teliholddal zárult az október (erről itt írtam: https://barnabeata.com/2020/10/31/telihold-bikaban-2020-10-31/) , aminek hatása egészen november közepéig velünk, amíg beáll az Újhold majd Skorpióban.
 • Mert itt még a Mars támadva a nagybolygókat, még mindig visszatart minket, hiába változtat irányán a hó közepén, lényegében 1-2 fokot halad majd előre november végéig…
 • A hó közepén lesz egy pontos Jupiter/Plutó együttállás, a harmadik ez évben, aki erre érzékeny, annak a hó közepe abban lesz talán dolgos, hogy megértse a kint tapasztalt nyomás valahogy belőle (is) fakad. Ahol a nyomás, a stressz, ott van dolgunk, ott van a fejlődés lehetősége… A Plutó mellett álló Jupiter egyrészt felnagyíthatja a félelmeket, ez az egyik vetület, a másik vetülete az, hogy, ha engedünk a változásnak, akkor a Jupiter közelebb visz egyre közelebb önmagunkhoz, lecsapdossa a Plutó közreműködésével rólunk, ami már nem kell. Ezzel teret nyithat valami Újnak, ami viszont a miénk.
 • A jelen Skorpió energia (Nap Skorpióban nov. 21-ig) a Jupiter/Plutó együttállással együtt, a tükörbe nézés energiája. A befelé fordulás, az alámerülés érzete…
 • Az Uránusz megint szerephez jut e hónapban, a káosz egyik okozója…, az Uránusz úgy működik, hogy azzal, hogy kiperdít minket a megszokottból, új szemszögből nézhetünk rá a dolgainkra… A hó első napjaiban a Nap-Uránusz feszes fényszöge (ld. földrengések, terrortámadások,…)
 • A Vénusz bár most saját jegyében még (s hó végén lép át Skorpióba), ami harmonikus energia, a hónap több pontján gabalyodik bele nehéz fényszögekbe, tehát lesz dolgunk még a vénuszi témákkal, párkapcsolat, értékeink, önértékelésünk, belső egyensúly, párkapcsolati egyensúly(ozás), anyagiak…
 • Aztán ott a Merkúr, amely befejezi a hátráló mozgást, de ‘ő’ is okoz kis kavarodást még novemberben. A hónap első napja egy Merkúr/Szaturnusz kapcsolódással indul, sokak érezhetik most, hogy korlátozva vannak…(erről itt írtam: https://barnabeata.com/2020/11/01/a-merkur-talalkozasa-a-szaturnusszal/)
 • Mert finish-ben vagyunk olyan szempontból hogy a 2017 óta Bakban járó Szaturnusz végre kiér a Bak jegyéből, hogy decemberben majd átlépjen Vízöntőbe, és ez nagy váltás. Levegős jegybe érve, lekerül a vállunkról az a téma részben, amit évek óta kapunk, hogy vállaljunk felelősséget magunkért (talán értitek, hogy ez mennyi mindent fed le), s új megoldásokkal tarthatunk tovább, kicsit szabadabban.
 • Mert bezárkózunk újra, ezzel annyi mindent kell majd átértékelnünk.
 • Mert minden egyes új hónappal ki kell nyílnunk arra, hogyan tudunk segíteni azokon, akik bajba jutottak. A Vízöntő-korszak, aminek már küszöbén vagyunk, egyik jellemzője a szolidaritás, a társadalmi érzékenység.

1. hét

Feszült hét, nehéz lesz lekövetni majd olykor, hogy miben vagyunk, s, hogy mi felé tartunk, a káosz fokozódik.

A Merkúr irányt vált…

A Merkúr irányváltása a hét eseménye, de van még valami, a Skorpió Nap szemben áll az Uránusszal, ami okoz feszültséget, hirtelen események nehezíthetik a napokat. Ezt látjuk kollektív szinten, és egyéni életünkben is. A hónap hullámvasút jellege az első héten nagyon jellemző lehet.

A Merkúr november 3-án kilépett a hátráló mozgásból és újra direkt mozgásba vált. Ami hoz egyfajta enyhülést merkúri témákban, de ne feledjük, hogy a Szaturnusszal beélesült a derékszögű fényszöge fenn az égen, amiről itt írtam (erről itt írtam bővebben: https://barnabeata.com/2020/11/01/a-merkur-talalkozasa-a-szaturnusszal/). A Szaturnusz jelen helyzete a Bak utolsó fokain, még Plutó/Jupiter kapcsolódásban, egy éve még el sem gondoltuk volna, milyen korlátozásokkal kell együtt élnünk. Talán nem véletlen, hogy az egész hét abban telik, hogy bejelentések, mi hol szűkül, mit nem lehet, s az erről szóló vita beélesül, hogy mi jogos korlát, mi nem, mi szolgál minket, mi csupán korlátozza a szabadságunkat. Vannak, akik hiszik, más célja is van a korlátozásoknak, nemcsak a helyzet mentése a járvány nehézségei közepette. Talán e hónapban megint erősen felerősödik az összeesküvés elméletekben hívők aktivitása (amit asztrológiailag majd a hét 2. hetében beálló Jupiter/Plutó együttállás szépen leképez).

A nagy sorsbolygók és az állandó prés, s, hogy ennek már vége felé járunk

A nagybolygók (Jupiter/Plutó/Szaturnusz), mint megszoktuk, még nagy közelségben egymással, így hónap elején is.

 • Kollektív szinten: nincs mese, át kell alakítanunk az életmódunkat, erre egzakt és profi megoldást hozott a COVID, hogy ezt hogyan ugorjuk meg olyan hatékonyan és gyorsan, amennyire csak lehetséges. Nézzük csak meg, van -e kétely bárkiben arra vonatkozóan, hogy 2021 júniusára, teljesen másként fogunk élni és gondolkozni a világról?
 • Egyéni szinten: mindenkinek van egy olyan életterülete, ahol esetleg régóta ‘szenved’, talán sokak érzik, melyik ez az életterületük, még anélkül is, hogy látnák a születési képletüket. Ez a hónap kiváló lehetőség arra, hogy kicsit még igazítsunk dolgainkon.
Lássuk be, ha újra és újra ugyanazokba a helyzetekbe sodródunk az életben, az azért van, mert tartjuk a régit, abban akarjuk megtalálni a biztonságunkat, annak repetitív, megszokott üteme tart össze minket. Ez az év arra sarkall, hogy lépjünk ki azon helyzetekből, amelyeket a félelmünk tart össze, és alakítsuk át azokat olyan érzetekké, úttá, amelyet a folyamatos növekedés, önazonosság és jóérzések kísérnek. Ezt most nem kapjuk meg ingyen. Tenni kell érte.

Jó, hír, hogy a 2020-ban egymást minden erővel saját témájukkal erősítő nagybolygók együttállása lazul majd november után, majd fokozatosan megszűnik.

Skorpió hónap, Skorpiós napok

A Nap most Skorpióban jár, ezt tudjuk, hogy nem az az időszak, amikor a kinti megéléseken a fókusz, az a jó, ha elindulunk inkább befelé. Ez a pár hét, épp az az időszak, amikor zárkózunk be, és, amikor a fák is elkezdik hullatni a a leveleiket. A Skorpió jegy témája az elmúlás.

A Skorpió Nap szembefeszül most a Bikában levő Uránusszal. A hó első hetét ez is tovább feszíti. Odakint, számos hirtelen és nehéz esemény történt a napokban, földrengések, terrortámadások, de, ha megnézzük, akár a mi mindennapjainkat, sokak most indulatosabbak. Sokkal könnyebben keveredhetünk konfliktusokba.

Az Uránusz mindig felkavarja az ‘álló’ vizet

Az Uránusz okoz e hónapban még fordulatokat. Ő a rebellis bolygó. ‘Aki’ egy pillanat alatt szétrobbant helyzeteket. Hirtelen eseményekkel, káosszal okít.

Ha egy status quo-ban éljük az életet, hajlamosak vagyunk, nem ránézni a dolgokra más szemszögből, ha beüt egy hirtelen esemény, felborul a megszokott rend, és rögtön bekapcsol bennünk a túlélő ösztön, és más fényben kezdjük látni a helyzeteket. 2026-ig Bika jegyében araszol, 2021-ben is fontos szerepe lesz.

Ahogy most a héten a SKORPIÓ (átlényegülés, elmúlás, összeomlás, befelé fordulás, lélek összefüggései) és a BIKA (stabilitás, termékenység, kifelé teremtés, fizikai világ megnyilvánulása) ellentétes minőségeiben a Nap és az Uránusz kapcsolódik, az tovább erősíti az október utolsó napján beállt Telihold napján érzékelt energiákat a napokban, ami valami olyan, hogy megérett a helyzet a változásra, de mindezt azzal a nehezékkel a vállunkon kell bevállalni, ami egész évben velünk volt.

Olyan ez az év, s ebben a hónapban az Uránusz meglepetésekkel szolgálhat, hogy talán olyasmiben is változunk, amit sose gondoltunk volna.

2. hét

Erre a hétre kíváncsi vagyok. Valószínű eseménydús lesz. Végre elindul előre a Mars, ezt nagyon vártuk… Szeptember óta hátrált, és hátráltatott minket. Fájdalmas volt érzékelni, hogy erőből nem megy semmi. Köszönjük, már megértettük a leckét. Beáll a Jupiter/Plutó együttállás. A Mérleg Vénusz, hiába saját jegyében, nehéz kapcsolódásokba keveredik. És Újhold Ikrekben, új hónap, új elhatározásoknak érdemes nekimenni…

Mars elindul előre ugyan, de a hónap során csak 1-2 fokot halad…

Amikor egy bolygó irányt vált, s a Mars most végre ezt megteszi Kosban, mozgása lassul, a hatása is erősebb lesz, tehát a november 13-ai irányváltás bizonyosan hoz kiélezett helyzeteket, esetleg még több erőszakot, feszültséget világszerte. Talán magunkon is észleljük, hogy sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor szinte beszorulunk egy nem kívánt történetbe, erővel törnénk ki, de most az valahogy nem működik. És olyan feszült állapotba kerülünk, mintha egy tűzhányó tetején ülnénk. Amikor kibillenünk az egyensúlyunkból, az mindig egy tanulófolyamat. Nem hiábavaló. Ahogy jeleztem már sokszor, a Mars most Kosban a saját jegyében jár hónapokig, nagy erőben, mivel egy életterületünk ugyanazon pontján az irányváltás miatt többször átmegy, ezért azt érezhetjük, hogy nem áll le a lecke. Nem áll le a ‘harc’ (valamely életterületünkön, ahol épp a Kos Mars araszol, az kiemelt most).

Vénusz/Mars feszül egymásnak

A hét első napján, november 9-én Vénusz és Mars között párbajfényszög. Ha októberben még nem volt elég, most tovább dolgozhatunk, főképp a párkapcsolati egyensúlytalanságainkon. A Mérlegben járó Vénusz mindig erre viszi a fókuszt. Azt vehetjük észre, ahol kibillent köztünk, ott most extrán nehéz. A két bolygó szembenállása a Férfi és Nő szembenállása is.

Majd a Vénusz, még végigzongorázik nehézkes fényszöggel a nagybolygókon a következő napokban (Vénusz/Plutó kvadrát: nov. 15; Vénusz/Jupiter kvadrát nov. 16.; Vénusz/Plutó kvadrát) , amely ugyancsak hozhat nehezítést vénuszi témákban. Ami persze nemcsak a párkapcsolat, hanem az értékrendünk, a harmóniánk, az önértékelésünk, az anyagiak.

A Mérlegben járó Vénusz nagy erőben saját jegyében. A kölcsönös, egészséges, tiszta kapcsolatok felé mutatja az utat. Az adok-kapok dinamikája, az abban meglelt egyensúly, a kölcsönös odafigyelés, a figyelem, az érintés, hogyan ‘érintjük’ meg a másikat.

De nemcsak ez a Mérleg Vénusz témája, hanem az is, hogy magunkkal hogyan kapcsolódunk. Minél közelebb magunkhoz, annál nagyobb a balansz az életünkben. Ezáltal a kötődéseinkben is növekedjünk, gazdagodunk egyre.

Jupiter/Plutó egzakt együttállása, a tetőzése a járványnak, kicsit újabb tetőzése az évnek

Ez mindenképpen a járvány tetőzésének analógiája. Várhatóan emelkednek a számok, s emelkedik azok száma is, akik félelemben ezzel kapcsolatban, s azoké is, akik mindezen eseményeket esetleg összeesküvés-elméletekkel magyarázzák.

Azt vehetjük észre egyéni szinten, hogy novemberben, amitől leginkább szenvedtünk, ahol leginkább érezhető volt, hogy megérett az életünkben a helyzet a változásra, ott még ebben a hónapban jöhetnek élmények, semmiképpen nem újak, csak épp olyanok, amelyekben már akár többször ez évben megmerítkeztünk, hogy lássuk, s belássuk, nem jó visszaesni, visszabukni, visszakerülni abba, ami egyértelműen nem jó nekünk, hiszen az évnek jópár pontján kerültünk adott téma kapcsán esetleg a padlóra, lehet ez, munka, párkapcsolat, anyagiak, családi problémák, bármi, épp, ahogy a prés megnyilvánul a képletünkben.

A Merkúr jegyet vált, átlép Skorpióba

Mivel a Mars fogja uralni, őt is, ezért ez a hét halmozottan marsikus lehet, odakint a nagyvilágban, de a szűk életünkben is. Még mindig az a főszabály, hogy tudatosan kezeljük a másokkal való kommunikációban ezt a szenvedélyt, amit a Skorpió energia ad (kommunikáció, gondolkozásmód). A Skorpió Merkúr kicsit azt is jelzi számomra, hogy megint befordulunk, bezárkózunk, a korlátozások kapcsán, a járvány miatt.

Azt érezhetjük, hogy annyi mindennek az irányítása kicsúszott ez évben a kezünkből. A sok hátráló bolygó az év során fékezett minket, még, ha változtunk volna is, nem volt egyszerű minőségi változásba ugrani, a novemberi energiák egyik legfontosabb vetülete, hogy szinte minden bolygó elindul előre. Enyhül a hátráltatás.

Újhold Skorpióban, új 30 napos ciklus ugyancsak a Skorpió jegy üzeneteivel

Érdemes ilyenkor a következő 30 napra ránézni és tervezni. Terveket elindítani. Megintcsak Mars uralt, és a Mars ekkor már elindult. Szóval azért már érezzük, hogy ki a hónap főszereplője, a Kos Mars… Ez az Újhold egy szép Nap/Jupiter szextillel is meg lesz támasztva.

3. hét

A Vénusz ezen a héten megint erős nyomatékkal kapcsolódik, és jegyet vált, átlép Skorpióba. Még egy Kos Mars uralt elem, bolygó, amin enyhít, hogy a Nap végre viszont kilép ebből a marsikus jegyből, és belép Nyilasba.

Vénusz/Jupiter, Vénusz/Szaturnusz kvadrát, és a jegyváltás

A Vénusz gyors járású bolygó tehát gyorsan átfutnak ezek a diszharmonikus fenti Vénusz fényszögek, ami fontosabb, hogy jegyet vált a Vénusz, Skorpióba lép. Kapcsolódásainkban, a mélység, fókusz, az igazság meglátása, érzete, s az igaztalanság kiszúrása, megszenvedése, a változás energiája.

Ezek azért fontos napok, mert ez az utolsó időszak ez évben, hogy a 3 nagybolygó egyesült erővel támad személyes bolygót. Emiatt tényleg azt mondhatjuk, hogy bizonyos szempontból már láthatjuk a fényt az alagút végén.

A Nap Nyilas jegyébe lép

A Nap jegyváltása mindig hoz egy hangulati változást, és mivel a Jupiter uralja azt a jegyet, a Nyilasban járó Nap, mindig hoz egy kis optimizmust, ki a Skorpiós sötétből, elmélyültségből.

A Merkúr/Uránusz szembenállás újra beáll

Harmadszor ezen őszön, a Merkúr épp szemben az Uránusszal, a szembenállás feszültség, ebbe a hétbe is hoz fordulatokat, meglepetést, hogy a Merkúrt megpörgeti az Uránusz. Hirtelen események, konfliktusok, vagy épp jó és kellemes meglepetések, de semmiképpen nem a csend, s a megszokás jellemzi majd ezt a hetet.

4. hét

A hónap utolsó hetében a Vénusz is szembekerül az Uránusszal, meglepetés, meglepetés, a Neptun kilép hátráló mozgásából, és egy Ikrek Teliholddal zárul ez a, majd látjuk, korántsem események nélküli hónap.

Skorpió vs Bika, a Vénusz kerül épp szembe most az Uránusszal

Az van, hogy most minden bolygó, amely Skorpióban jár, egy ponton épp szembe kerül az Uránusszal, e héten, a Vénusz is. Legyünk rugalmasak, mert, mint fentebb írtam az Uránusz hirtelenségekkel tanít. A hónap egyik erőssége, hogy olyan meglepetésszerű helyzetekbe kerülhetünk, ami segít, hogy lássuk, belássuk mely irány jó az életünkben, és melyik felejtős.

A Neptun irányt vált

Mennyi-mennyi bolygó hátrált ez évben és milyen sokat, mennyi belső munka jellemezte ezt az évet…, aminek nyomán most, ha visszanézünk, talán úgy véljük, azért változtunk. A Neptun az illúziók, lelki megélések bolygójaként, ha hátrál, sokszor kivet minket az illúziókból, a titkok kiderülnek, hogy lássuk át és meg a dolgokat, a helyzeteket, úgy, ahogy valójában vannak. Amikor elindul a Neptun, ez a lecke enyhül, ez a fajta nyomás is enyhül.

Telihold Ikrek jegyében

A hónap, (november 30), Ikrek jegyében kiteljesedő Teliholddal zárul. Ez egy merkúri jegy, bizonyosan sok dolog zajlik majd az év ezen pontján, amit szeretnénk megérteni, sok feszültség származhat abból, hogy ki hogyan kommunikál és mit, bizonyosan sok párbeszéd zajlik majd, kicsit elszállhat kommunikáció terén minden. Igyekezzünk a Nyilas Nap energiáit elővenni, és bízni, hogy ami zajlik, akár egyéni életünkben, akár odakint, az nem véletlen, valamit tanulunk most, s semmi nem hiábavaló.

Mint látjuk, e hónapban a személyes bolygók (amelyek az egyéni életünkben erősen hatnak), most nagyon aktívak lesznek novemberben. Tehát lesz dolgunk. Lesz esemény. Illetve, kiemelném még egyszer, hogy a Jupiter, Plutó, Szaturnusz hármas Bakban, s azok leckéi, novemberrel kifutnak. A végére értünk egy olyan évnek, amely annyi módon kifordított minket a megszokottságainkból, a régiből, akár lelki értelemben, akár fizikai síkon, életvitelünkben. December emiatt (is) hoz majd minőségi váltást. Ha tettünk magunkért, ha tettünk ebbe az évbe sok belső munkát, akkor most visszanézve, talán belátjuk, mennyit, de mennyit változtunk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s