Jupiter/Plutó ma

Növekedés és szűkítés…

Ebben az évben két irányú igyekezet volt támogatott, sokkal erőteljesebben, mint más években, s erről sokat írtam az elmúlt hónapokban…

Odabent, lélekszinten a növekedés, de egy csavarral, hogy mindeközben leljünk fókuszt, találjunk rá a lényegre, hagyjuk el a lényegtelent, építsünk fel új struktúrákat, hagyjuk el hitrendszerünkből, ami, úgy érezzük, már nem a miénk (Szaturnusz, Plutó, Jupiter Bakban).

Odakint, fizikai síkon az, hogy szűkítsünk, lassuljunk, a stabilitásunkat ne az anyagban, anyagi dolgokban leljük meg, hanem érzelmi biztonságunkban, keressük azokat a helyzeteket, azokat a kapcsolódásokat, azokat az érzeteket, amelyek komfortosak, amiből, érezzük, erőt nyerünk, amik építenek minket… (Uránusz Bikában).

A kevesebb több üzenete is velünk ez évben.

Tehát odabent növekedés, kint szűkítés. De igazából a kint és a bent nem leszakítható egymásról… Azt tapasztalom, az tud most bizakodó maradni, aki erősen figyel a saját belső folyamataira a kinti szélsőségek közepette is. Aki leveszi mindennek az üzenetét. A leveszem az események üzenetét, az a belső bölcsességünk. Épp, amit a Jupiter képvisel.

S most novemberben a finish-ben vagyunk, hisz még ebben a hónapban van velünk a nagybolygók prése Bakban. Közben elindul a Mars november 13-án, eseménydús hetet élünk. Az erő fitogtatása, az erő, mindenféle megnyilvánulása… De mennyire nem mindegy milyen erőről beszélünk, erőszakról, vagy erősségekről.

Tény, nagyon erős energiák lesznek az elkövetkező 2-3 hétben. Felpörögnek az események, úgy is mondhatnánk. A Merkúr és Uránusz szembenállása is fokozza az intenzitást. Káosz érzete. Korlátok. Szokatlanságok. Velünk.

És mindeközben ma beállt a Jupiter és Plutó együttállása, immár harmadszorra ez évben.

A Jupiter/Plutó találkozása a válság tetőzése, s a belső erőnk felismerése

Sokan mondhatják, hogy a fentiek csak szavak, nézzek körül, nagy válságban vagyunk. És ezen semmi belső munka nem változtat. Én ebben nem hiszek. A Plutó a válság, a Jupiter mindent megnagyít, felfokoz. De hiszem, hogy épp ezek a folyamatok hoznak változást, globális szinten is, a tömegeket érintve, és egyéni szinten is.

Hogyan lehet a válság ellenére optimizmussal élni a napokat? Hogyan lehet tervezni? Hogyan lehetünk bizakodók? Hogyan növekedhetünk?

Akik tavasz óta nyitottak voltak a változásra, tudják a választ… Hisz erősen dolgoznak ezen nap mint nap.

Amikor egyébként a Jupiter és Plutó találkozik, nem ritka a válság, s a tömegjárvány (pl. 1981 HIV megjelenése: Jupiter/Plutó együttállás Mérlegben; 1918 Spanyolnátha: Jupiter/Plutó együttállás Rákban; 1771 Orosz pestis: Jupiter /Plutó együttállás Bakban; a 14. szd-i Black Death: Jupiter/Plutó együttállás Kosban).

Viszont, én úgy érzékelem ezt, s talán nem vagyok egyedül, mint, ahogy a Jupiter (aki a görög mitológiában mint Zeusz a Főisten volt, az istenek istene, az ég ura), kicsit az égi, isteni jelenségek jelölője, s a Plutó (a görög mitológiában Hádész, az alvilág ura) a rejtett, félelmes, alvilági jelenségek jelölője…

Mintha ég és alvilág találkozna össze, (ezért is baromi nehéz…, ellentétes minőségek, s épp így válik ketté szélsőségesen azon része az emberiségnek, aki bízik, s, aki nem…): egyszerre visszük most azt a leckét, hogy a sötét, nehéz ‘részeket’ leválasszuk magunkról, és azt, hogy felismerjük a fényt, a belső erőnket. S a belső erőnkre most nagy szükség van. Azzal tartjuk az irányt, tartunk másokat, tartjuk a munkahelyünket, tartjuk meg magunkat olyan helyzetben, ami nehézség, s sokak már ebben, ezzel tudunk válságos időkben új megoldásokra lelni, másokat segíteni.

A Jupiter/Plutó egyesült ereje s az érzelmi ellenállóképesség

Tavasszal volt áprilisban az első együttállás, nézz rá, miben voltál akkor (ÁPRILIS…), mi érintett nehezen, mitől kerültél padlóra? Léptél-e azóta? Ki helyzetből, ami már nem volt a tiéd? Miben változtál azóta? Milyen felismeréseid lettek? Beépítetted-e a felismeréseidet az életedbe? Jobb-e már? Érzed-e az erejét a változásnak? Vagy még billegsz? Érzed-e, hogy milyen nagy megtartó erő most neked, hogy magadért teszel, tettél, ebben a korántsem könnyű évben? Jóban vagy magaddal, vagy jobban? Érzed-e, hogy a kapcsolatod magaddal sokkal tisztább, és egyértelműbb? Még, ha el is veszett pár dolog, ki is veszett pár ember az életedből ez évben, de mit nyertél általa? Hát persze, hogy azt, hogy egyre erősebben tudsz kapcsolódni magaddal, az érzéseiddel, s ezzel másokkal is.

Merthogy a Jupiter és Plutó elsöprő ereje ebben az évben sokat segíthetett a fentiekben… Félelmek, mélységek, ijedtség, harc, konfliktus, az elfogadás leckéi, veszteségek, korlátok, elmúlás, járvány, váratlan fordulatok, hatalmunk, s hatalmi játszmák …

A Jupiter/Plutó kapcsolódás ez évben az érzelmi ellenállóképességünket teszteli, s növeli, ha hagyjuk.

Ezek a napok a két bolygó energiájával vannak behintve…

Tehát, egyszerre növekedünk, és szűkítünk ez évben… Nem könnyű folyamat. Mindez, értünk…

Mint, ahogy a zongorista jobb és bal kézzel tud mást a billentyűkön… mondjuk, jobb kéz játssza a dallamot, bal kéz kíséret, úgy kell most, figyelmesnek lenni mindkettő felé…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s