Skorpió Vénusz (2020.11.21.)

A Vénusz Skorpió jegyébe lép ma.

Ha egy bolygó jegyet vált, ott történik egy erős energetikai váltás. A mostani jegyváltást megszínezi az, hogy épp ma a Nap viszont kilépve Skorpióból a tüzes Nyilas jegyébe lép, ami kicsit lazítja az elkövetkező heteket. Még, ha a Vénusz Skorpióban a mélyülésre, elmerülésre, belső munkára ösztönöz is még, és kellőképpen végletes, a Merkúr is még november utolsó napjaiig Skorpióban, a Nyilas Nap kis tágulást, optimizmust hoz. Fényt…

A Vénusz az elmúlt hónapban az egyensúlyainkat-egyensúlytalanságainkat kihegyező, esetleg kiemelő levegős Mérleg jegyében járt, saját jegyében. Libikóka párkapcsolati téren, ki-kinek mit ad, ki-kitől mit kap, van-e egyensúly a kapcsolatainkban, van-e benne levegő, van-e benne megengedés, van-e benne ‘érintés’, benne rejlik-e az a tudás, hogy a saját belső egyensúlyomat látom a másik szemében is, tehát ne őt tegyem a célkeresztbe, ha a kapcsolódásban súlyos egyensúlytalanságokat tapasztalok, először nézzek magamba, utána csak rá, ebben. A Mérleg jegy a maga levegős, finom energetikájával, e felé vitt.

Skorpióba lépve a Vénusz pont nem így hat, úgy mondjuk, száműzetésben van itt. Egy végletes, szilárd, vizes, drámai jegyben, mint a Skorpió, a Vénusznak furcsa…, telve marsikus, plutonikus, vulkanikus elemekkel, pont nem az egyensúlyozás kerül fókuszba. Hanem a mindent vagy semmit…

Amikor asztrológiát kezdtem tanulni, a vénuszi minőségek tanulmányozásánál kevés figyelmet tulajdonítottam, annak, hogy a Vénusz, bár a társadalmiság, a kapcsolataink, a kötődéseink jelölője főképp, de az út a kötődéseinkhez, valljuk be, saját magunkon keresztül vezet. Tehát a Vénusznak az a vetülete, hogyan nézek magamra, hogyan értékelem magam, milyen az önértékelésem, hogyan kapcsolódom magamhoz, mit látok a tükörben, ha belenézek,

… mire adok engedélyt magamnak, nagyban meghatározza mire adok engedélyt másnak.

Meghatározza az összes kapcsolódást, amit élek, amit beengedek, amit ápolok.

Az önismeretnek, az önismereti munkának kiemelt szerepe van abban, hogyan alakulnak a kötődéseink (barátságok, szerelmek, párkapcsolat, családi kötelékek).

A Skorpió jegy végletessége elkövetkező hetekben velünk. Ha valakinek a születési képletében a Vénusz Skorpióban, ott, benne az érzelmek egyértelműen erős szenvedéllyel telítődnek. A Skorpió jegyére jellemző bezárkózás és lassú kitárulkozás után, egy Skorpió Vénusszal rendelkező egyén, óriási energiával tud kapcsolódni, szerelemben nagy szenvedéllyel, és érzékiséggel, de más baráti és családi kapcsolatokban is erősen kitárulkozik. Mély lelkiséggel tud kapcsolódni, ha ennek erejét éli, a fenti forgatókönyv él, ha félelmek telítik, és lelkileg nincs rendben, akkor mindez átcsaphat erős, akár romboló féltékenységbe, birtoklásba, sértődékenységbe.

Kicsit erre kell figyelmesnek lennünk az elkövetkező hetekben is: ha azt vennénk észre, eszméletlen módon bezárkózunk inkább, mint, hogy kapcsolódjunk, akkor nézzünk rá, mitől akarjuk megvédeni magunkat? Ha azt vesszük észre, hogy irányítanánk a másikat, vagy épp a másik manipulál minket, nézzünk rá, miért? Ha erős érzelmek, indulatok kapnak el minket a kapcsolódásainkban, nézzük meg kicsit fentről, mi váltja ki?

Ha megnézzük milyen üzenetet hordoz még a Skorpió jegye, mindenképpen azt, amit a Skorpió érintettségű emberek nap mint nap élnek, hogy egyetlen fix pont az életben a változás. Ha ezt az élet során nem érti meg egy Skorpió, akkor általában lefagy és bezár, s belőle lesz a remete. Ha megérti, hogy neki tehetsége a mély elmélyülés, a lelkiség, a merészség, a végletesség, a szenvedély, a kutatás, akkor kinyílik benne egy olyan belső út, amelyet a folyamatos transzformáció, átlényegülés táplál, az anyagi síkon megélt veszteségeket már nem annak látja, mint annak előtte, már nem fél a változástól, hisz egy ponton már éppen az élteti, hogy nincs nap, amikor ne változna, szellemi, lelki síkon erősen átalakul, ezzel példát mutat másoknak, akik ebben még nem járnak elöl, akik ettől esetleg tartanak. Becsatornázza saját drámaiságát, és annak pozitív vetületét éli meg. A Skorpió jegy a 8-as ház jegye, a titkok háza, a Skorpiókat körüllengő titokzatosság egyik erejük, s egyik olyan minőségük, amellyel sokakat bevonzanak, azokat, akik a ‘titokra’ vágynak épp, arra a mélyülésre, ami elsőre félelmesnek tűnhet, de amint benne, erő, átlényegülés, szenvedély.

A Skorpió jegy egyik fő minősége a kutatás, az elmélyülés, a lelkiség, kapcsolódás és szenvedély, amit a jegy két uralkodója a Plutó és a Mars nagy ereje táplál.

A fenti három jelzőt továbbfűzném, hogyan vihetjük be az elkövetkező hetekbe, amikor a Vénusz Skorpióban:

Mély lelkiség

 • Amikor a Vénusz Skorpióban, keressük az olyan kapcsolódásokat, amelyekben ott a fenti. Keressük magunkban is ezt. Mélyüljünk. Kutassuk, hogyan lehetne mindig kicsit teljesebb, az élet.
 • A ‘social distancing’, a távolságtartás fizikai síkon korlátokat rak elénk, épp a kapcsolódásokban van akadály, a családok nehezen tudnak összegyűlni, a barátok kevesebbet találkoznak, zárva az éttermek, kávézók, kevesebbet jövünk össze másokkal, ha párkapcsolatban, ott is esetleg új megoldások kellenek, mert jóval több az otthon töltött idő, ha ismerkedünk, a járványhelyzet ugyancsak akadályokat gördíthet elénk.
 • A fizikai síkon tapasztalt akadályok miatt, a másokkal megélt kapcsolat is új értelmet nyer. Felnagyul. A fizikai sík csak egy része lesz, a lelki kapocs felnagyul. Akivel mély a kapocs, azzal fennmarad, akkor is, ha nem találkozhatunk, vagy keveset. Az, akivel csak a felszínt kapargattuk, azzal, elvész.
 • A vizes jegyeknek, mint a Rák, Halak és Skorpió ez egy jó bolygóállás, ők könnyebben ráfekszenek majd a hullámokra. Nekik ebben áll ugyanis az erejük. Nekik ez komfortos.

Igaz(i) kapcsolódás

 • Az év egyik nagy tanítása, hogy most valahogy fejet kell hajtani a minket körülvevő folyamatoknak, azoknak, amelyek a nagyszínpadon zajlanak, s a fennálló keretek között, kell megtartani a kapcsolódásainkat, elsősorban magunkkal, aztán másokkal.
 • Mindegy, hogy egyedül vagyunk, vagy van társunk. Az, ahogyan kapcsolódunk magunkkal a jelenben, meghatározza azt, hogy mi bontakozik ki körülöttünk, a jövőben, milyen emberi kapcsolódásokba dőlhetünk bele.
 • Ha úgy érezzük, elvesztettük a kapcsolatot magunkkal, mert, mondjuk, a másoknak való megfelelésben épp magunkra nem jutott, töltsünk kis időt az elkövetkező hetekben annak kibontásával, hogyan lelhetjük azt meg újra… Sajnos, ha magunkkal nem vagyunk rendben, nagy eséllyel kiprojektáljuk a feszültséget másokra, s másokban látjuk a hibát… A külső dráma, a belső drámánk tükre.
 • Mi a jó nekünk, mivel tudjuk kényeztetni magunkat, hogy egyébként aztán másokat is tudjunk majd?
 • Amiben vagyunk, az mély, és igaz?
 • Ha nem, ér változni, változtatni…

Szenvedés helyett szenvedély

 • A kapcsolódások soha nem egyértelműek, nagyon komplexek, bonyolultak, mivel érzelmekkel operálunk. Ahol a szenvedés jeleit érezzük, ott a feladat. Bontsuk ki. Mi miatt szenvedünk? Ha egyedül nem megy, kérjünk segítséget.
 • Egyébként meg fordítsuk át szenvedélybe…Töltsük magunkat olyan tevékenységekkel, ‘találkozókkal’ (még, ha online is), amelyek nem a bezárkózás, hanem épp a kinyílás felé visznek. Szenvedélyesek, érzékeinket megmozgatják. Ez lehet egy katartikus könyv olvasása, lehet egy online előadás, bármilyen kreatív tevékenység, zenehallgatás, bármi, ami tölt, időtöltés olyannal, aki tölt, aki vonz, aki, ami feléleszti benned a tüzet…

Az év nagy felismerése, talán sokaknak, hogy a másokkal való kapcsolódás, igen, fontos, fontos a párkapcsolat, a szerelem, a barátságaink, de mindent felülír a magunkkal való kapcsolódás minősége. Ha az billeg, minden billegni fog…

Amink van, abból tudunk adni. Amit adunk, azt kapjuk vissza.

Jó hír, hogy a Vénusz is kiért a Plutó, Szaturnusz és Jupiterrel beállt nehéz fényszögéből. Igy vége annak a cunaminak, amit ez évben tapasztaltunk, hogy a három szorosan együtt álló bolygó támad mindent, ami létezik az égen. A Vénusz volt az utolsó. A feszültség már ezzel is kicsit alábbhagy.

Ha mélyülnél önismeretben, enyhítenél egyensúlytalanságaidon, dolgoznál a kapcsolódáson magaddal, az asztrológiai képlet csodás eszköz arra, hogy ebben a folyamatban kéz a kézben elinduljunk… Keress meg, és nézzünk rá…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s