Ha megküzdötted a novembert…

Ha megküzdötted a november utolsó hetét is, ahogy a novembert is, aminek utolsó napjait járjuk, akkor még két égi eseményre felhívnám a figyelmet lentebb.

Ezen a héten is szembesülhettünk azzal, hogy régi mintázataink még erősen velünk az ez évi sok próba és megpróbáltatás után is, és újra és újra bele kell állni abba, hogy olyan helyzetekbe ne, és olyanokkal ne, amelyekben/akikkel jobbára szenvedés ér minket, amelyekben/akikkel falakba ütközünk, (s úgy ne, ahogy eddig) merthogy az tény, hogy csak a jelennel dolgozhatunk,

… s olyanra pazarolni a jelent, ami nem jó nekünk, az nemcsak annyi, hogy a jelenünkről mondunk le, hanem egyben a jövőnkről is.

Ennyit dióhéjban a novemberi fordulatokkal teli energiákról, amely még hozhatott pár (fájó) felismerést e héten.

A Neptun mozgása irányt vált (11.29.)

Öt hónap hátráló mozgás után, mai napon a Neptun elindul ‘előre’, Halak jegyében. Amikor egy nagybolygó mozgása irányt vált, akkor ott kicsit megáll a levegő, épp abban a témakörben, amit a bolygó sugall.

Mi a Neptun? Mint a Vénusz magasabb oktávja, a Neptun: az álmok, a kábulat, az illúziók, a feloldódás, az érzékek feletti észlelés, a ködösség.

Amikor a Neptun hátrál, azokban a hónapokban jellemző, hogy jópár olyan esemény ér minket érintett életterületünkön, amely pont a neptuni tartalmakat fedi fel, oszlatja el, söpri ki. Mintha felszállna a köd… Jobban kitűnik mi az illúzió… Ha végére érünk egy ilyen többhónapos nehéz szembesítő, olykor minket erősen megviselő folyamatnak, akkor jó eséllyel változunk, s, amikor a Neptun újra elindul, és lényegében felhagy a ‘támogatásunkkal’, és újra felveszi az eredeti hivatását, tehát ködbe burkol újra mindent, akkor már hiába, a köd, jóval óvatosabban lépünk, jóval tudatosabban döntünk, ami nem fér bele a realitásunkba, azt kitesszük gyorsan, ami nem működik, azt nem cipeljük magunkkal tovább.

Tehát most, amikor a Neptun, ezt a hátrálásában szembesítő realitásokba visszahúzó minőségét elhagyja, érezhetjük, hogy váltásban vagyunk, mintha megállt volna, az idő, de annyira nem, hogy megállhassunk és tétlenül nézhessük mi zajlik. Ott velünk ennek a váltásnak a felemelő energiája, de ott lehet a lehúzó, feszült érzete is, annak függvényében, hogy épp mibe vagyunk, s mennyit haladtunk ez évben.

Szóval, ez még fontos mozzanata a novembernek. Le kellett írni. Ugyancsak fontos, hogy …

a hónap Teliholddal zárul Ikrek jegyében (11.30.)

Mivel ez a Telihold összegubancolódik más feszült fényszögekkel, a még velünk levő Vénusz/Uránusz szembenállással, ezért főképp párkapcsolat/kötődéseink/értékrendünk/anyagiak terén, érezhetjük, hogy nincs balansz, hogy mint minden Teliholdkor, fokozódik bennünk a feszültség. Hogy új megoldások kellenének, de nem merjük esetleg bevállalni. Hogy érzelmileg nem tudjuk kezelni az adok-kapok egyensúlyban tartását, egyszerűen azért, mert bennünk nincs meg a kellő egyensúly ehhez.

Már megszokhattuk az elmúlt 2-3 hónapban, amióta az Uránusz aktívabb az égen, hogy váratlanságok, és furcsa fordulatok pettyezik a napokat. Ha kellő rugalmassággal kezeljük a hirtelen helyzeteket, akkor akár változhatunk is általuk, és növekedhetünk. Ez a Telihold merkúri minőséget hordoz, vagyis, nem mindegy, hogy gondolkozunk, milyen gondolatoknak adunk teret. S hogyan kommunikálunk. Vigyünk bele valami újat magunkból, hiszen sokat változtunk ez évben, ne tegyünk úgy, mintha nem így lenne. Ne dőljünk bele a megszokottba, merjünk felkarolni magunkban az újat, amit megküzdöttünk ez évben.

Ez a Telihold valami olyasmit üzen még, hogy, ha kicsit is, de korrigáljunk, ott, ahol az eddigi hozzáállásaink egyértelműen zsákutcába vezettek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s